X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta mama to chyba mnie kocha :) tyle czekolady :) wie co teraz lubię :) chociaż jeszcze 9 miesięcy temu mogła dla mnie nie istnieć tzn czekolada nie mama :D

• juicca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacieee ile czekolady ;) wysyłaj na Śląsk ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mi się właśnie wydawało, szalejesz ja nie kupuję za dużo bo potem do mnie mówi nawet jak schowana jest w szafce, a jak już się do jakiejś dobiorę to nie spocznę póki nie skończę masakra ale czekolada zawsze była moim największym nałogiem, palenie było mi łatwiej rzucić niż czekoladę :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci paczuszka na Śląsk :)

No ja teraz nie moge sie opanować bym zarla i zarla
    Właśnie znalazłam liścik od mamy w kartonie

"Tylko jak cos zostanie to po porodzie nie jedz już oddaj Czarkowi bo wysrac sie nie będziesz mogła hihi tez cię kocham mama"

Poprostu nie moge z ta kobieta

Paulina1986, juicca, NataliaK lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Leci paczuszka na Śląsk :)

No ja teraz nie moge sie opanować bym zarla i zarla
    Właśnie znalazłam liścik od mamy w kartonie

"Tylko jak cos zostanie to po porodzie nie jedz już oddaj Czarkowi bo wysrac sie nie będziesz mogła hihi tez cię kocham mama"

Poprostu nie moge z ta kobieta

he he dobre, no ale w sumie ma rację

Miriam lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja cały czas z wami jestem :) tylko tak cichutko ;)

A ja teraz mam zdecydowanie mniejszy apetyt niż przed ciążą. Wcześniej to na okrągło myślałam o jedzeniu i musiałam nieźle się spinać by utrzymać wagę w ryzach, dlatego strasznie się bałam tego co się będzie działo w ciąży. A tu proszę, taka niespodzianka!

Trzeba było zajść w ciążę żeby jedzenie przestało do mnie mówić :D

Chociaż taką paczuszką jak dostała Miriam to bym nie pogardziła ;)

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł noł! Ja też tu jestem, tyle że dzis mialam dzień bez tableta;) zapomnialyscie o mnie buuu;(((

Miriam zazdroszcze! Ja musialam sobie do sklepu jechac po 3-bita, bo goniło mnie słodkie;)

Kurcze tak sie nagrzałam na słońcu, ze jak wróciłam do domu to w sekunde zasnęłam! A Łukaszkowi też słońce sie spodobało, bo rusza sie dziś caly dzień jak szalony(a ja zachwycona)!

Marysia, gratulacje:-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadaj do mnie na lindorka :) hihi wiemy wiemy ze jesteś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 18:01

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina nie becz nikt o tobie nie zapomina ;)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam szkoda ze mam tak daleko, bo na pewno bym sie wprosila hihi;)

Spoko loko, baby z wiochy nie płaczą hehe;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekolady nigdy nie tykałam i ogólnie słodycze były fuj za to chipsy mniam mniam, a teraz chipsy fuj, a za prince polo i wafelki kokosowe mogłabym zabić ;) a apetyt coraz większy aż soę boje co bedzie jak główka przestanie uciskać mi żołądek to juz chyba bede jadła non stop, dziś z głodu o 5 rano się obudziłam hehe:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja można powiedzieć, że jestem "z Wami" od kiedy zaszłam w ciążę, od zawsze lubiłam czytać III trymestr, a teraz już sama formalnie do niego należę :).

Ale prawda jest taka, że wątki miesięczne rozrosły bardzo mocno i są tam już tak zwarte grupy (na czerwcówkach ponad 60 osób, z tego śmiało mogę powiedzieć, że ponad połowa aktywnie udzielających się), że dziewczyny nie zaglądają już na ogólniejsze tematy.

Z jednej strony szkoda, bo tutaj mamy szerszy przekrój tygodniowy i więcej rzeczy "naprzód" można się dowiedzieć. Z drugiej strony jest zrozumiałe, że niektóre dziewczyny mając tak silną i znaną "grupę wsparcia" nie szukają już kontaktu w innych tematach.

Ja w każdym razie tu zaglądam, uwielbiam opisy kolejnych porodów, te emocje III trymestru :). Sama też na pewno opiszę swoją historię, gdy przyjdzie na mnie pora. A wg belly ciąża donoszona będzie już 16 maja :).

Śmiałam się na moich Czerwcóweczkach, że spojrzałam na suwak jednej dziewczyny i pomyślałam: "Łał, ale ma fajnie, już 28 tydzień, daleko jest". A potem oprzytomniałam - Chwila! Ja też jestem w 28 tygodniu!

Mentalnie zatrzymałam się chyba na 23 ;). Ta krótka refleksja zmobilizowała mnie do kupna wózka - jutro jadę zamówić Jedo Fyn Memo :).

Miriam, NataliaK, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jedzenia czekolady brzuch rośnie :) jfb4wh.jpg nie wiem dlaczego ale przekreca mi zdjęcia :(

Miriam i Zoja czyli miriam na plusie 27kg

Paulina1986, NataliaK, Kaja, saszka, agata86, Matylda36 lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam czyli pozostala zoja? ja jak mysle o tobie to w glowie mam lily ale popracuje nad tym:-) ja uwielbiam ten watek i tez dlugo go czytam namietnie choc nie zawsze cos pisze! wow na czerwcu 60 osob?????
    ten watek nie umrze:-) ja jestem u rodzicow wiec zadziej zagladam ale Miriam gdybym byla w wawie to szybko bym sie zjawila u Ciebie na ta slodkosci:-) he he

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak na 27kg to bardzo zgrabny ten Twój brzuszek taki sterczący słodziak:)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    wow na czerwcu 60 osob?????

Tak, policzyłam teraz dokładnie, bo robię listę na Czerwcówkach - dokładnie 65 osób. Podliczyłam też te, które po nickach kojarzę, że udzielają się tam praktycznie codziennie, albo góra co 2-3 dni i wyszło mi 36 osób. Więc jest to dość spora grupa w jednym miejscu i jeżeli podobnie jest w pozostałych wątkach miesięcznych to może w jakiś sposób tłumaczyć, dlaczego te grupy nie udzielają się już na wątkach ogólnych.

Ale też mam nadzieję, że ten wątek nie umrze, zwłaszcza, że wypowiadają się tutaj i dzielą doświadczeniami również dziewczyny, które są już mamami :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:25

• juicca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to zaproś tez tutaj czerwcóweczki ;)też udzielam się na marcowych , kochane marcówki już są mamusiami ;) została Nas garstka

Miriam dobre było te hasło Twojej mamy " bo sie nie wysrasz" hahaha jakbym słyszałam swojego męża buhahaha

Martynika, Miriam, Effcia28 lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak dziewczyny wejdą w III trymestr, to zaczną tu zaglądać :). Ja sama jestem tu oficjalnie dopiero od paru dni, a mam jeden z pierwszych terminów.

Niesamowite, że marcówki już prawie wszystkie się "wysypały", czas szybko leci :). Ja też mam nadzieję, że będę jednak końcówkową majówką, a nie czerwcówką, zresztą od dawna z usg wychodzi koniec maja. Byleby nie prędzej ;).

kozgo lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zjadłam prawdopodobnie ostatni Macdonaldowski posiłek mc wrapa a teraz zgaga ale co tam ;) :D

Miriam 27kg ?ee nie widać ;) możesz jeśc czekoladę :P

Martynika fakt b dużo Was zaowocowało na miesiąc czerwiec ;) a to juz tuz tuż , szybko zleci ;)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie strasznie bałam że urodze w lutym , ja sama jestem wczesniakiem z 35 tygodnia a TU proszę 38tydzień skończony

3jvz3e5ek8iil2ca.png

‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ