III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no tak mi się właśnie wydawało, szalejesz ja nie kupuję za dużo bo potem do mnie mówi nawet jak schowana jest w szafce, a jak już się do jakiejś dobiorę to nie spocznę póki nie skończę masakra ale czekolada zawsze była moim największym nałogiem, palenie było mi łatwiej rzucić niż czekoladę
-
nick nieaktualnyLeci paczuszka na Śląsk
No ja teraz nie moge sie opanować bym zarla i zarla
Właśnie znalazłam liścik od mamy w kartonie
"Tylko jak cos zostanie to po porodzie nie jedz już oddaj Czarkowi bo wysrac sie nie będziesz mogła hihi tez cię kocham mama"
Poprostu nie moge z ta kobietaPaulina1986, juicca, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Leci paczuszka na Śląsk
No ja teraz nie moge sie opanować bym zarla i zarla
Właśnie znalazłam liścik od mamy w kartonie
"Tylko jak cos zostanie to po porodzie nie jedz już oddaj Czarkowi bo wysrac sie nie będziesz mogła hihi tez cię kocham mama"
Poprostu nie moge z ta kobieta
he he dobre, no ale w sumie ma racjęMiriam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja cały czas z wami jestem tylko tak cichutko
A ja teraz mam zdecydowanie mniejszy apetyt niż przed ciążą. Wcześniej to na okrągło myślałam o jedzeniu i musiałam nieźle się spinać by utrzymać wagę w ryzach, dlatego strasznie się bałam tego co się będzie działo w ciąży. A tu proszę, taka niespodzianka!
Trzeba było zajść w ciążę żeby jedzenie przestało do mnie mówić
Chociaż taką paczuszką jak dostała Miriam to bym nie pogardziłaMiriam, Kaja lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
Oł noł! Ja też tu jestem, tyle że dzis mialam dzień bez tableta;) zapomnialyscie o mnie buuu;(((
Miriam zazdroszcze! Ja musialam sobie do sklepu jechac po 3-bita, bo goniło mnie słodkie;)
Kurcze tak sie nagrzałam na słońcu, ze jak wróciłam do domu to w sekunde zasnęłam! A Łukaszkowi też słońce sie spodobało, bo rusza sie dziś caly dzień jak szalony(a ja zachwycona)!
Marysia, gratulacje:-)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja czekolady nigdy nie tykałam i ogólnie słodycze były fuj za to chipsy mniam mniam, a teraz chipsy fuj, a za prince polo i wafelki kokosowe mogłabym zabić a apetyt coraz większy aż soę boje co bedzie jak główka przestanie uciskać mi żołądek to juz chyba bede jadła non stop, dziś z głodu o 5 rano się obudziłam hehe:)
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Haha, ja można powiedzieć, że jestem "z Wami" od kiedy zaszłam w ciążę, od zawsze lubiłam czytać III trymestr, a teraz już sama formalnie do niego należę .
Ale prawda jest taka, że wątki miesięczne rozrosły bardzo mocno i są tam już tak zwarte grupy (na czerwcówkach ponad 60 osób, z tego śmiało mogę powiedzieć, że ponad połowa aktywnie udzielających się), że dziewczyny nie zaglądają już na ogólniejsze tematy.
Z jednej strony szkoda, bo tutaj mamy szerszy przekrój tygodniowy i więcej rzeczy "naprzód" można się dowiedzieć. Z drugiej strony jest zrozumiałe, że niektóre dziewczyny mając tak silną i znaną "grupę wsparcia" nie szukają już kontaktu w innych tematach.
Ja w każdym razie tu zaglądam, uwielbiam opisy kolejnych porodów, te emocje III trymestru . Sama też na pewno opiszę swoją historię, gdy przyjdzie na mnie pora. A wg belly ciąża donoszona będzie już 16 maja .
Śmiałam się na moich Czerwcóweczkach, że spojrzałam na suwak jednej dziewczyny i pomyślałam: "Łał, ale ma fajnie, już 28 tydzień, daleko jest". A potem oprzytomniałam - Chwila! Ja też jestem w 28 tygodniu!
Mentalnie zatrzymałam się chyba na 23 . Ta krótka refleksja zmobilizowała mnie do kupna wózka - jutro jadę zamówić Jedo Fyn Memo .Miriam, NataliaK, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
miriam czyli pozostala zoja? ja jak mysle o tobie to w glowie mam lily ale popracuje nad tym:-) ja uwielbiam ten watek i tez dlugo go czytam namietnie choc nie zawsze cos pisze! wow na czerwcu 60 osob?????
ten watek nie umrze:-) ja jestem u rodzicow wiec zadziej zagladam ale Miriam gdybym byla w wawie to szybko bym sie zjawila u Ciebie na ta slodkosci:-) he heMiriam lubi tę wiadomość
-
magdalena wrote:wow na czerwcu 60 osob?????
Tak, policzyłam teraz dokładnie, bo robię listę na Czerwcówkach - dokładnie 65 osób. Podliczyłam też te, które po nickach kojarzę, że udzielają się tam praktycznie codziennie, albo góra co 2-3 dni i wyszło mi 36 osób. Więc jest to dość spora grupa w jednym miejscu i jeżeli podobnie jest w pozostałych wątkach miesięcznych to może w jakiś sposób tłumaczyć, dlaczego te grupy nie udzielają się już na wątkach ogólnych.
Ale też mam nadzieję, że ten wątek nie umrze, zwłaszcza, że wypowiadają się tutaj i dzielą doświadczeniami również dziewczyny, które są już mamami .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:25
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika to zaproś tez tutaj czerwcóweczki ;)też udzielam się na marcowych , kochane marcówki już są mamusiami została Nas garstka
Miriam dobre było te hasło Twojej mamy " bo sie nie wysrasz" hahaha jakbym słyszałam swojego męża buhahahaMartynika, Miriam, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Myślę, że jak dziewczyny wejdą w III trymestr, to zaczną tu zaglądać . Ja sama jestem tu oficjalnie dopiero od paru dni, a mam jeden z pierwszych terminów.
Niesamowite, że marcówki już prawie wszystkie się "wysypały", czas szybko leci . Ja też mam nadzieję, że będę jednak końcówkową majówką, a nie czerwcówką, zresztą od dawna z usg wychodzi koniec maja. Byleby nie prędzej .kozgo lubi tę wiadomość
-
Dziś zjadłam prawdopodobnie ostatni Macdonaldowski posiłek mc wrapa a teraz zgaga ale co tam
Miriam 27kg ?ee nie widać możesz jeśc czekoladę
Martynika fakt b dużo Was zaowocowało na miesiąc czerwiec a to juz tuz tuż , szybko zleci