III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Miriam jeśli przechodziłaś ospe to raczej nic nie powinno Ci grozić oczywiście zachowaj wszelkie środki ostrożności itd.
Jednak sąsiadka powinna Cię poinformować o tym, że dziecko jest chore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:11
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Miriam w prost bym jej powiedziala,ze za brak info nie zajmujesz sie malym juz nigdy !!!!!!ewidentnie wykorzystała co za tepa baba sama ma dziecko i nie wie ze jak chore to sie nikomu go nie podrzuca , a tym bardziej ciezarowce .....mnie kolezanki inf daja w smsa ze ich dzieci katar maja lub gardło to ja juz nie ide a tu ospa!!!!
-
Miriam wrote:Dziewczyny mam do was pytanie bo nie orietuje sie w tym temacie a mianowicie
Sąsiadka podrzucila mi dxiecko na 2-3h bo ma jakaś ważna rozmowę o prace czy cos wszystko było by spoko gdyby nie zrobił kupy wiec wzięłam go zeby przebrać i okazało sie ze ma ospe nic mi nie powiedziała bo bym za nic z nim nie została ba buzi i dłoniach nie ma nic ale cały tyłek plecy brzuch ma w krostach u wysmarowany to ospa na 100% kurde sąsiadka nie odbiera a ja sie boje teraz z nim siedzieć może wy orietujecie sie czy to może być groźne dla małej ? Ja chyba chorowałam na ospe. Kurde mam ochotę wystawić tego dzieciaka za drzwi no ale nie moge -
kozgo wrote:Juicca gratulacje dobrze, że Dawidek jest już z Tobą
Kaja w Warszawie na piątek zapowiadają 21 stopni więc musi się rozpogodzić
no mowili , ze ma byc pieknie ohh oby od czwartku..... ja na piatek zakupy zaplanowalam bo w koncu trzeba cos zacząć kupować dla siebie i dzidzi bo ja w pieluchach , a ja bedzie tak ladnie to Sopockowo Mole zachaczymy puki wejscie za free jest!!!!aby ludzie z trojmiasta i okolic placili za wejscie na Molo patologia!!!! -
Wiecie ludzie jacyś dziwni są. Mam koleżankę która była w ciąży, od 5 miesiąca leżała bo szyjka jej się skracała itp (bardzo nie chciała o tym gadac ale wiem że w szpitalu z tydzień leżała i mase leków brała).
któregoś dnia zadzwoniłam do niej zapytać się jak się czuje a ona żebym do niej wpadła. A ja akurat byłam przeziębiona i mówie że za 2 tygodnie jak się wykuruje żeby jej nie zarazić (jej i jej córki). To prawie się na mnie obraziła że niechce jej odwiedzić. I tak nie pojechałam bo dla mnie to nie mieści się w głowie.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:Dziewczyny mam do was pytanie bo nie orietuje sie w tym temacie a mianowicie
Sąsiadka podrzucila mi dxiecko na 2-3h bo ma jakaś ważna rozmowę o prace czy cos wszystko było by spoko gdyby nie zrobił kupy wiec wzięłam go zeby przebrać i okazało sie ze ma ospe nic mi nie powiedziała bo bym za nic z nim nie została ba buzi i dłoniach nie ma nic ale cały tyłek plecy brzuch ma w krostach u wysmarowany to ospa na 100% kurde sąsiadka nie odbiera a ja sie boje teraz z nim siedzieć może wy orietujecie sie czy to może być groźne dla małej ? Ja chyba chorowałam na ospe. Kurde mam ochotę wystawić tego dzieciaka za drzwi no ale nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Miriam jeśli to ta sama sąsiadka co ostatnio to znów dalas się wkrecic naprawdę niepoważne babsko ale ztego co pamiętam to jeśli wysypalo go to już nie powinien zarazac ciesz się że to nie rozyczka bo to dla ciężarnych gorsze a zrobisz przeciwciała i bbędziesz spokojniejsza ale i tak nie mogę wyjść z podziwu jaką baba zajebala bym ja w progu
-
Jeżeli przechodzilaś ospę to się nie zarazisz, czasami przy takim kontakcie może dojść do półpaśca ale to raczej rzadko się zdarza a z tego co wiem to półpasiec nie przenika przez łożysko. Ja miałam ten sam problem w grudniu i styczniu bo w rodzinie ospa długo panowała bo po kolei chorowała dwójka dzieci a potem moja siostra dostała półpaśca mnie na szczęście noc nie dopadło nie martw się na zapas jeżeli miałaś ospę to wszystko będzie ok
-
Miriam wpsolczuje stresu, na pocieszenie ze nasze pokolenia to juz raczej przechodzily i ospe i odre i inne mozliwe choroby
no jest jeszcze wersja ze moze jakims cudownym cudem Twoja sasiadka nie rozpoznala ospy i nie chciala Tobie i Dzidzi zrobic krzywdy?
ja na pocz tej ciazy tez ucieklaam w 2gi kat przychodni przed romska rodzina z rozyczka, pamietam ten strach i moj i innych dziewczyn...
w mojej rodzinie byla epidemia polpasca jak na calym Pomorzu pare lat temu, brat i siostra chorowali oraz znajomi i pol miasteczka,oni np przechodzili ospe a polegli na polpascu, natomiast ja ich delikatnie smarowalam dookola pasa te bolace zmiany skorne i nie zachorowalam ;--))))
masz racje warto przeciwciala zrobic, choc kiedy ewentualnie by sie to wyleglo tfu tfu.. chyba za pare dni
-
nick nieaktualnySąsiadka była niestety świadoma ze dxiecko ma ospe dodzqonilam sie do niej "no tak to ospa 8 dzień on juz nie powinien zarazac nie panikuj gdyby byl zrdrowy to przeciez dk zloba bym go wyslala nie do ciebie " teraz siedzę z Czarkiem i czekam az go od nas odbierze Czarek ma zamiar powiedzieć co myśli
Tak to ta sama sąsiadka od Rota wirusa a ja głupia znów sie dałam powinnam sie domyślić ze jest chory bo ona lubi takie numery wycinać
-
Dziewczyny jak już poruszamy ten temat to ja mam pytanie: ja z zakaźnych miałam tylko różyczkę. My raczej z mężem planujemy mieć drugie dziecko.
Tak sobie pomyślałam, że może powinnam się zaszczepić jakby dziecko zachorowało?
Może głupie pytanie ale można się zaszczepić na odrę,ospę? I czy to faktycznie warto! wiecie ile teraz się pisze o tych szczepionkach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam was dziewczyny chciałbym się przywitać jestem mamą 2 wspanialych dzieciaków i niestety po 6 stratach Termin z @ mam na 17.06 lecz wszystko wskazuje ze urodzimy wcześniej
Limerikowo, haybeauti, Bea_tina, weronikabp, nutka, Kaja, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Miriam Ty masz za dobre serce, chcialas pomoc a tu voila
co za nieodpowiedzialna baba!!, to ze juz dziecko nie zaraża wcale by mnie nie przekonalo, na 2gi raz masz bizi i juz nie bierz dzieciaka jak ona takie numery robi, brak slow...
ja teraz bylam 7dni przezeibiona a bratu urodzilo sie dziecko, zapraszali a ja twardo ze nie bede ani bratowej ani niemowleciu stanowic zagrozenia z mymi zarazkami, wykuruje sie i dopiero wtedy przyjde
Miriam, haybeauti lubią tę wiadomość