X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa witamy witam :)

No po oskarżać muszę wszystko co jest w pokoju zabawki ktore mu dałam uprac pilota szafki ogólnie generalnie sprzątnąć w salonie wietrze mieszkanie cały czas i mam w nosie ze mały jeszcze jest u nas :/ ona nie miała problemu zostawić go chorego wiec jak wiec ja nie mam problemu wierzyć tych zarazkow

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monlisa witamy !

Miriam i jeszcze ci roboty narobił ten babszyl.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wietrzenie mu nie zaszkodzi a Tobie ewentualnie moze pomoc jakby co ...
    no za taka extra robote na koniec ciazy-sprzatansko to ja bym sie wnerwila niezle
    jak miec takich kurcze "sasiadow" to tylko na dzien dobry i do widzenia
    ta Twoja sprytna sasiadka to jeszcze z ospa by Ci dziecko oddala jakbys sama niemowle miala w domu, no ale my mowimy ze tylko raz cygan(bez urazy) przejdzie przez wies-powiedzenie mej babci
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

haybeauti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam będziesz wiedziała teraz, że jak mala się urodzi to na pewno nie zostaniesz tym chłopcem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak z tej sąsiadki żaden pożytek bo nwet u niej strach dziecko zosatwić

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam najlepiej jak zapytasz lekarza, ale mam nadzieję, że nie jest to dla maluszka groźne;)

Doczytałam w końcu:) Juicca gratulacje!!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 13:05

juicca lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne informacje jakie mam ba temat ospy to ze nie można jej przeziebic i ze czasem jak ktoś juz miał i ma kontakt to może się zarazić półpascem, a kobiety w ciąży ponoc mają przeciwciała ale nie wiem czy to prawda

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po KTG które nie wykazało żadnych skurczy :( dzisiaj mojego kocika wymęcze i mam nadzieję , że coś ruszy :) proszę trzymać moje kochane dziewczynki kciuki :)

nutka, Bea_tina, Limerikowo, monalisa, Nusiaa, Effcia28, Mirella lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    ja po KTG które nie wykazało żadnych skurczy :( dzisiaj mojego kocika wymęcze i mam nadzieję , że coś ruszy :) proszę trzymać moje kochane dziewczynki kciuki :)
    Ja miałam ktg 24.02 w południe, nic nie wykazało-ani drgneło, a w nocy z 24 na 25.02 o godzinie pierwszej odeszły mi wody, mało tego 3 dni wcześniej miałam wizytę u gina, i mówię że chce urodzic, zbadał mnie i mówi że nic nie szykuję się do porodu (szyjka zamknięta, długa,twarda...) Wszystko może się zmienic w ciągu kilku godzin, szykuj się szczęściara!! :) Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 13:13

Limerikowo, szczessciara, monalisa, Kaja lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję , że do terminu urodzę :) już doczekać się umiem jak zobaczę tą moją kruszyneczkę :)

Limerikowo, kotek27, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze bez tego forum to już żyć nie umiem :D dobrze , że mam internet w telefonie przynajmniej o każdej porze mogę zerknąć co się dzieje :)

kotek27, monalisa, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze
    bez tego forum to już żyć nie umiem :D dobrze , że mam internet w
    telefonie przynajmniej o każdej porze mogę zerknąć co się dzieje :)

monalisa lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara trzymam kciuki aby poszło szybko i sprawnie :)

szczessciara lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek jaki śliczny Leoś w w avatarku :)

kotek27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Jedyne informacje jakie mam ba temat ospy to ze nie można jej przeziebic i ze czasem jak ktoś juz miał i ma kontakt to może się zarazić półpascem, a kobiety w ciąży ponoc mają przeciwciała ale nie wiem czy to prawda
    dokładnie tak jest, dlatego miałam przeciwciała na ospę i na półpaśca zrobione.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa witamy !!!!

monalisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrała go o 13:20 a ja wzięłam sie za sprzątanie teraz zbieram sie do lekarza Czarek ja opier... To ta nic zupełnie jak by nic sie nie stało co za baba masakra jakaś powiedział ze wiecej nie chce widzieć tego dziecka w domu to ona do niego ze zobaczy jak on po prośbę przyjdzie zeby ona z mała została :O ze co a kto jej powiedział ze ja mam tyle odwagi zeby z nią dziecko zostawić :/

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dziewczyny i humor mi się zwalił. Właśnie mąż odebrał wyniki GBS dodatni.
    Masakra tak uważałam. Boje się cholernie o małego! może pogadać z lekarzem żeby cc zrobił wtedy mały się nie zarazi. Normalnie płakać mi się chce. jak poczytałam co małemu grozi to się załamałam.
    skąd to gówno się bierze?
    Ja też mam pozytywny GBS(napisali że niski przyrost, ale jednak), prawdę mówiąc spodziewałam się tego, bo mam skłonność do różnych infekcji. Dbam o higienę, noszę bawełnianą bieliznę i nic z tego. Też na początku byłam strasznie zła, bo tak dbam, żeby było ok, ale wszyscy dookoła uspokajają, że to obstawienie antybiotykiem przy porodzie zabezpiecza dziecko przed skutkami tego dziadostwa. Trzeba być dobrej myśli, naszym mamom nikt tego nie badał i żyjemy :)

Nusiaa, haybeauti lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Ja też mam pozytywny GBS(napisali że niski przyrost, ale jednak), prawdę mówiąc spodziewałam się tego, bo mam skłonność do różnych infekcji. Dbam o higienę, noszę bawełnianą bieliznę i nic z tego. Też na początku byłam strasznie zła, bo tak dbam, żeby było ok, ale wszyscy dookoła uspokajają, że to obstawienie antybiotykiem przy porodzie zabezpiecza dziecko przed skutkami tego dziadostwa. Trzeba być dobrej myśli, naszym mamom nikt tego nie badał i żyjemy :)
    Podobno można to złapać drogą pokarmową a że jelita leżą blisko ścianki szyjki to bakterie łatwo się przedostają. Mi lekarz mówił,że taka moja uroda

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja jak leżałam w szpitalu to przyszła kobieta jakoś koło 39tyg., a skierowali ją na obserwację bo miała cukrzycę i coś na wizycie lekarzowi nie spodobało się tętno dziecka.. przyszła położyli ja na oddział podłączyli ktg i zero skurczy.. po 2 godzinach jakoś leżenia z nami.. poszła pod prysznic wróciła i leży na łóżku rozmawia z nami i mówi, że chyba ma skurcze co 15 minut i tak sobie mierzyła.. stawały się coraz silniejsze i nagle mówi ze chyba wody jej odeszły poszłam po pielęgniarkę i zabrali ją na porodówkę jakoś było po 21 jak to się działo a minutę po 24 urodziła :)

szczessciara, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ