Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo gratulacje;)

Ja na 4 piętrze od 4 miesięcy mieszkam, bo dopiero się prznieśliśmy. Tak się pięknie złożyło, że już Gabryś urodzi się i przyjedzie do swojego domku własnego, nie wynajmowanego, nikt nas stąd nigdy nie pogoni;) Ale też to 4 piętro jest mega męczące, coraz gorzej się wchodzi...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 09:26

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde tak czytam o tych piętrach i szczerze współczuje ja na parterze winda z garażu podziemnego w sumie blok ma 2 piętra a winda jest wcześniej mieszkałam na 7 ale była winda też z garażu wiec oj nie pamiętam kiedy po schodach na 4 piętro wchodziłam umarła bym chyba po drodze

• monalisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle o kurcze chyba nie doczytałam ze ma cc

bontbhr.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:) mały nie chce jesc puki co bo podobno opił sie wod i nie jest głodny, za to oplul całe ubranko hehe a tak to spi i spi :)

Makcza, monalisa, weronikabp, lusia22, Nusiaa, magdalena, agata86, Lalita2710, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - gratulacje!!! Cierpienie spowodowane bólem przejdzie za kilka dni, a radość pozostanie :)

monalisa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazgo raz jeszcze gratulacje. Kochana po karmieniu jak zaczniesz karmic to sie zacznie dopiero hardcor bo obkurczac macica sie będzie po cesarce boli jak jasna cholera bo macica jest nacieta tak mowily te ktore mialy cc,ale ten bol sie szybko zapomina. Tez bym chciała juz być po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 07:22

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, witam się na III trymestrze - właśnie dziś wchodzę na ostatnią prostą :)

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące!

haybeauti, Bea_tina, Miriam, Martynika, nutka, magdalena, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisałam już na kwietniówkach, ale was też podpytam.
    Miałam wczoraj strasznie mocne bóle miesiączkowe, całe popołudnie.
    Od rana miałam bezbolesne skurcze a od około 14 zaczęły się coraz mocniejsze i regularne.
    Najpierw się nimi nie przejmowałam ale zaczęły się robić regularne. Dziwne było to, że były od razu co 5 minut i trwające około minuty. Około 17 poszłam się kąpać i przygotowywać na IP. Po kąpieli dalej były ale co 8 minut, potem znowu co 5 lekarz nie odbierał. Co dziwne, podczas kąpieli sprawdziłam sobie szyjkę - przepuszczała tylko jeden palec, wiec nie pasowało to na skurcze co 5 minut, więc czekałam dalej na rozwój wydarzeń.
    Około 18 były co 12 minut a potem się skończyły.
    Mała się cały czas ruszała, więc nie miałam obaw o jej zdrowie.
    Wczoraj zaczęłam brać wiesiołek i herbatkę z liści malin, myślicie że to był powód?

Noc przespałam ale bóle okresowe męczyły mnie całą noc.
    Teraz w sumie nic mi nie jest...
    Ciekawe to było doświadczenie :D
    Miałyście takie regularne i przeraźliwie mocne przepowiadające? Byłam pewna że poród się zaczął...

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam

Kazgo Gratuluję synka niech Wam się zdrowo chowa !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa no ja ci slonko nie pomogę niech sie wypowiedzą kolezanki z 37tc , ale co do spr sobie szyjki lekarz mówi , aby sobie samemu taki rzeczy nie robić nie jesteśmy ekspertkami i można tylko sobie zaszkodzić :-/

Martynika lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hej kobitki, witam się na III trymestrze - właśnie dziś wchodzę na ostatnią prostą :)

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące!

Witamy witam :-) koleżankę !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa z tego co ja wiem, to mogą się pojawić tak moce bóle przepowiadające. Myśle, że jeśli nie odeszły wody, nie wypadł czop, nie ma plamienia ani krwawienia i dzidzuś się rusza to pozostaje czekać. ja mam bóle menstruacyjne ale nie tak częste i lekarz powiedział, że na tym etapie może różnie być.

Ale najlepiej jak się poradzisz lekarza.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to dziś też mnie pobolewa jak na okres, ale nie tak mocno jak wczoraj.
    A co do szyjki to zawsze sobie sprawdzałam jako naturalną metodę zajścia w ciąże, więc mam wprawę :) Oczywiście zawsze po kąpieli i przy zapewnieniu max higieny. Przecież lekarz robi to tysiąc razy mocniej.

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc, boję się tylko, że przeczekam prawdziwe skurcze i urodzę w domu :D

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych mam;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej w dwupaku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara jeszcze masz czas :D hihi nikt cię nie pogania :D póki co :D

szczessciara lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dla Kozgo, niech maluszek zdrowo rośnie! i Tobie dużo zdrówka!

82dox1hp47sulw8a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.:) Dziś rano synek rozpieścił tatusia i pokopał go porządnie;)A co, niech wie, jakiego silnego chłopaka stworzył;) Później się wypiął z jednej strony brzucha i tam siedział:P

Oliwkowa- nie wiem jak w praktyce, ale mi położna mówiła, że może tak się zdarzyć, że wydaje się, że się zaczęło, są już mocne i częste skurcze, ale zaczynają się rozwlekać w czasie i mijają.;)
    Powodzenia;)

Szczęściara- może jutro?:P

Modelka- hej;P

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka - witamy! :)

Oliwkowa - ja niestety nie pomogę, bo sama w ogóle nie miewam takich skurczy... A powiedzcie mi, dziewczyny - od kiedy te skurcze przepowiadające powinny się pojawić i czy muszą? Czy każda z Was je miewa, i od kiedy?

Szczęściara - no do 40 tyg. jeszcze masz czas, to fakt:) A jakiekolwiek objawy zbliżającego się porodu miewasz? :)

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ