III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo gratulacje;)
Ja na 4 piętrze od 4 miesięcy mieszkam, bo dopiero się prznieśliśmy. Tak się pięknie złożyło, że już Gabryś urodzi się i przyjedzie do swojego domku własnego, nie wynajmowanego, nikt nas stąd nigdy nie pogoni;) Ale też to 4 piętro jest mega męczące, coraz gorzej się wchodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 09:26
monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde tak czytam o tych piętrach i szczerze współczuje ja na parterze winda z garażu podziemnego w sumie blok ma 2 piętra a winda jest wcześniej mieszkałam na 7 ale była winda też z garażu wiec oj nie pamiętam kiedy po schodach na 4 piętro wchodziłam umarła bym chyba po drodze
-
Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:) mały nie chce jesc puki co bo podobno opił sie wod i nie jest głodny, za to oplul całe ubranko hehe a tak to spi i spi
Makcza, monalisa, weronikabp, lusia22, Nusiaa, magdalena, agata86, Lalita2710, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kazgo raz jeszcze gratulacje. Kochana po karmieniu jak zaczniesz karmic to sie zacznie dopiero hardcor bo obkurczac macica sie będzie po cesarce boli jak jasna cholera bo macica jest nacieta tak mowily te ktore mialy cc,ale ten bol sie szybko zapomina. Tez bym chciała juz być po
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 07:22
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej pisałam już na kwietniówkach, ale was też podpytam.
Miałam wczoraj strasznie mocne bóle miesiączkowe, całe popołudnie.
Od rana miałam bezbolesne skurcze a od około 14 zaczęły się coraz mocniejsze i regularne.
Najpierw się nimi nie przejmowałam ale zaczęły się robić regularne. Dziwne było to, że były od razu co 5 minut i trwające około minuty. Około 17 poszłam się kąpać i przygotowywać na IP. Po kąpieli dalej były ale co 8 minut, potem znowu co 5 lekarz nie odbierał. Co dziwne, podczas kąpieli sprawdziłam sobie szyjkę - przepuszczała tylko jeden palec, wiec nie pasowało to na skurcze co 5 minut, więc czekałam dalej na rozwój wydarzeń.
Około 18 były co 12 minut a potem się skończyły.
Mała się cały czas ruszała, więc nie miałam obaw o jej zdrowie.
Wczoraj zaczęłam brać wiesiołek i herbatkę z liści malin, myślicie że to był powód?
Noc przespałam ale bóle okresowe męczyły mnie całą noc.
Teraz w sumie nic mi nie jest...
Ciekawe to było doświadczenie
Miałyście takie regularne i przeraźliwie mocne przepowiadające? Byłam pewna że poród się zaczął... -
Oliwkowa no ja ci slonko nie pomogę niech sie wypowiedzą kolezanki z 37tc , ale co do spr sobie szyjki lekarz mówi , aby sobie samemu taki rzeczy nie robić nie jesteśmy ekspertkami i można tylko sobie zaszkodzić
Martynika lubi tę wiadomość
-
Oliwkowa z tego co ja wiem, to mogą się pojawić tak moce bóle przepowiadające. Myśle, że jeśli nie odeszły wody, nie wypadł czop, nie ma plamienia ani krwawienia i dzidzuś się rusza to pozostaje czekać. ja mam bóle menstruacyjne ale nie tak częste i lekarz powiedział, że na tym etapie może różnie być.
Ale najlepiej jak się poradzisz lekarza. -
W sumie to dziś też mnie pobolewa jak na okres, ale nie tak mocno jak wczoraj.
A co do szyjki to zawsze sobie sprawdzałam jako naturalną metodę zajścia w ciąże, więc mam wprawę Oczywiście zawsze po kąpieli i przy zapewnieniu max higieny. Przecież lekarz robi to tysiąc razy mocniej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry. Dziś rano synek rozpieścił tatusia i pokopał go porządnie;)A co, niech wie, jakiego silnego chłopaka stworzył Później się wypiął z jednej strony brzucha i tam siedział
Oliwkowa- nie wiem jak w praktyce, ale mi położna mówiła, że może tak się zdarzyć, że wydaje się, że się zaczęło, są już mocne i częste skurcze, ale zaczynają się rozwlekać w czasie i mijają.
Powodzenia;)
Szczęściara- może jutro?
Modelka- hej;PLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Modelka - witamy!
Oliwkowa - ja niestety nie pomogę, bo sama w ogóle nie miewam takich skurczy... A powiedzcie mi, dziewczyny - od kiedy te skurcze przepowiadające powinny się pojawić i czy muszą? Czy każda z Was je miewa, i od kiedy?
Szczęściara - no do 40 tyg. jeszcze masz czas, to fakt:) A jakiekolwiek objawy zbliżającego się porodu miewasz?