X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś bóle miewam ale czy to te zwiastujące poród to niewiem :D podejrzewam , że to będzie znienacka :D

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    ja dalej w dwupaku :)

Spokojnie wrazie czego my tu bedziemy trzymać kciuki jak twoja księżniczka będzie chciała już wyjść !!!!!!

szczessciara lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, czy polecacie jakieś konkretne nianie elektorniczne? Najlepiej z kamerką i monitorem oddechu od razu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam angelcare jedna drugą z tommy tippe obie z monitorami oddechu lecz bez kamery

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    ja mam angelcare jedna drugą z tommy tippe obie z monitorami oddechu lecz bez kamery
    A które modele, ktora lepsza wg Ciebie?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Niani elektrycznej hehehe teraz sie uśmiałam byłam u koleżanki w odwiedziny jak urodziła Synka i gdy karmila młodego z butli ,a my piliśmy kawe z Niani dochodziły głosy heheeh sapania i uprawiania Sexsu ,ale było śmiechu :-) jej niania ściągała sasiadujacy blok hehehehehe i obce dziecko .....

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Oni myślą ze maja takie duże ze cos zrobią ;)

ha ha ha niemożliwa jesteś! ;)

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel care ac401 według mnie ta ma głośniejszy sygnal alarmowy który może naprawdę wystraszyć :D ma dwie płytki termometr wbudowany
    tommy tippe mamy starszy model nie mogę znaleźć nazywy na opakowaniu ale to ta https://www.google.pl/search?q=tommee+tippee+niania+z+monitorem+oddechu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=HbgqU8eXMsO5hAf_voHoBA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=455#facrc=_&imgdii=_&imgrc=jpdDfoL0I5VtiM%253A%3BRP99b0IM2M6iUM%3Bhttp%253A%252F%252Fmonitoroddechu.pl%252Fphotos%252Ftommee-tippee-niania-monitor-oddechu-2578277534_580x0.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmonitoroddechu.pl%252Ftommee-tippee-niania-monitor-oddechu-2%252F%3B580%3B580

też fajnie działa ale nie ma ani termometru ani takich bajerówjak angel care no i jedna płytka jest a jednak w angel care są dwie i całe łóżeczko jest w zasiegu monitora :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tymi płytkami, bom zielona ;-)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam z Canpolu nianię, szału nie robi, ale jest ok, niestety bez kamery. Lecz dźwięki dochodzą niezmodyfikowane i to jest ok. Synek ma łóżeczko w swoim pokoiku, póki co śpie u niego w pokoju. Raz spałam w sypialni,z nianią na szafce nocnej az 4 godziny :) Jak się obudził, jak rykła ta niania to nas na równe nogi postawiła haha

Miałam zatarg z moją mamą przez tel. ma jutro urodziny i na siłę każe mi do siebie przyjechac z małym... nie mam ochoty jeszcze na gościnę w dodatku z cycami na wierzchu czy to takie trudne do zrozumienia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:21

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek rozumiem Cię w 100% musisz mamie jakoś to delikatnie wytłumaczyć :)

Weronika te płyki to pod materacyk wkładasz to naki czujnik oddechu jak dziecko przestaje oddychać to one dają sygnał do niani i ona wtedy wyyyyje :D

te angel care są dwie połączone kabelkiem i rozkładasz po dugości materacyka a ta tommy ma tylko jedna :)

weronikabp, kotek27 lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:) mały nie chce jesc puki co bo podobno opił sie wod i nie jest głodny, za to oplul całe ubranko hehe a tak to spi i spi :)

kozgo gratulacje!!! super masz już Tymusia przy sobie:):):)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam myślałam,że tylko teściowa mnie irytuję ale własna matka jak widać też.

Powiedziałam, że nie przyjadę już wczoraj, to dziś do mojego M zadzwoniła, że ma mi w aucie posprzątać bo jutro do niej przyjeżdżam. Jak dziś jej powtórzyłam, że przyjadę ale jak ja będę mieć ochotę, to dowaliła mi że już mam się pohamować z tymi nerwami?! Nie wierzę, dowaliłam jej że 17 lat to ja nie mam i upośledzenia, nie będzie mi mówić co mam robić. Kłótnią to nie była, ale ostra wymiana słów. Bo ona tak chce, ale ja nie ;)

Miriam, Limerikowo, Effcia28 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kotek rozumiem Cię w 100% musisz mamie jakoś to delikatnie wytłumaczyć :)

Weronika te płyki to pod materacyk wkładasz to naki czujnik oddechu jak dziecko przestaje oddychać to one dają sygnał do niani i ona wtedy wyyyyje :D

te angel care są dwie połączone kabelkiem i rozkładasz po dugości materacyka a ta tommy ma tylko jedna :)
    Dzięki kochana za wyjasnienia :-) chyba taką kupię, poszukam moze są juz takie z kamerką,

Miriam lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek umo sięz mama ns dzień w ktorym nie będzie gości i będziecie same z Leosiem :)

kotek27 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niania nie potrzebna mieszkamy w mieszkaniu nie mamy domu choć byly takie plany ale malec nam je zmienił :) może za rok albo dwa ;)

bontbhr.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogzo GRATULACJĘ:)) tak dziecko jest najedzone do 24h po urodzeniu bo jego żołądek ma zaledwie 5ml ale jak chcesz karmić piersią to przystawiać musisz ,aby pobudzić laktację.

Oliwkowa ja jestem żywnym przykładem 3 doby skurczy porodowych:))

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam właśnie Porodowke na TLC bo sobie naralam gdzyz o 3.50 terazcemituja.Jaki tam jest super personel :) az milo popatrzeć. Znieczulenia, gaz i środki przeciwbólowe na życzenie no i wyposażenie

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita - właśnie czytałam twój opis porodu na blogu.
    Ładnie się wymęczyłaś. Współczuje.
    Wygląda to podobnie jak u mnie, zobaczymy jak dziś wieczorem sytuacja się rozwinie.
    Na razie mam bezbolesne skurcze i mocne kłucie w szyjce, takie że podskakuje :)

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kogzo GRATULACJĘ:)) tak dziecko jest najedzone do 24h po urodzeniu bo jego żołądek ma zaledwie 5ml ale jak chcesz karmić piersią to przystawiać musisz ,aby pobudzić laktację.

Oliwkowa ja jestem żywnym przykładem 3 doby skurczy porodowych:))
    Lalita ma do ciebie pytanko bo widze, że bardzo dużo wiesz.
    P.S. TYLKO SIĘ NIE ŚMIEJCIE ;)
    jak urodzę to muszę małego jak najczęściej przystawiać do piersi! co ile?jedną i drugą pierś?
    A pieluszki zmieniam aż będzie pełna?
    Chodzi mi tylko o te dni w szpitalu? bo później to już się oczytałam a nigdzie nie ma napisane o tych pierwszych dniach życia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ