Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś bóle miewam ale czy to te zwiastujące poród to niewiem :D podejrzewam , że to będzie znienacka :D

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    ja dalej w dwupaku :)

Spokojnie wrazie czego my tu bedziemy trzymać kciuki jak twoja księżniczka będzie chciała już wyjść !!!!!!

szczessciara lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, czy polecacie jakieś konkretne nianie elektorniczne? Najlepiej z kamerką i monitorem oddechu od razu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam angelcare jedna drugą z tommy tippe obie z monitorami oddechu lecz bez kamery

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    ja mam angelcare jedna drugą z tommy tippe obie z monitorami oddechu lecz bez kamery
    A które modele, ktora lepsza wg Ciebie?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Niani elektrycznej hehehe teraz sie uśmiałam byłam u koleżanki w odwiedziny jak urodziła Synka i gdy karmila młodego z butli ,a my piliśmy kawe z Niani dochodziły głosy heheeh sapania i uprawiania Sexsu ,ale było śmiechu :-) jej niania ściągała sasiadujacy blok hehehehehe i obce dziecko .....

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Oni myślą ze maja takie duże ze cos zrobią ;)

ha ha ha niemożliwa jesteś! ;)

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel care ac401 według mnie ta ma głośniejszy sygnal alarmowy który może naprawdę wystraszyć :D ma dwie płytki termometr wbudowany
    tommy tippe mamy starszy model nie mogę znaleźć nazywy na opakowaniu ale to ta https://www.google.pl/search?q=tommee+tippee+niania+z+monitorem+oddechu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=HbgqU8eXMsO5hAf_voHoBA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=455#facrc=_&imgdii=_&imgrc=jpdDfoL0I5VtiM%253A%3BRP99b0IM2M6iUM%3Bhttp%253A%252F%252Fmonitoroddechu.pl%252Fphotos%252Ftommee-tippee-niania-monitor-oddechu-2578277534_580x0.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmonitoroddechu.pl%252Ftommee-tippee-niania-monitor-oddechu-2%252F%3B580%3B580

też fajnie działa ale nie ma ani termometru ani takich bajerówjak angel care no i jedna płytka jest a jednak w angel care są dwie i całe łóżeczko jest w zasiegu monitora :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tymi płytkami, bom zielona ;-)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam z Canpolu nianię, szału nie robi, ale jest ok, niestety bez kamery. Lecz dźwięki dochodzą niezmodyfikowane i to jest ok. Synek ma łóżeczko w swoim pokoiku, póki co śpie u niego w pokoju. Raz spałam w sypialni,z nianią na szafce nocnej az 4 godziny :) Jak się obudził, jak rykła ta niania to nas na równe nogi postawiła haha

Miałam zatarg z moją mamą przez tel. ma jutro urodziny i na siłę każe mi do siebie przyjechac z małym... nie mam ochoty jeszcze na gościnę w dodatku z cycami na wierzchu czy to takie trudne do zrozumienia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:21

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek rozumiem Cię w 100% musisz mamie jakoś to delikatnie wytłumaczyć :)

Weronika te płyki to pod materacyk wkładasz to naki czujnik oddechu jak dziecko przestaje oddychać to one dają sygnał do niani i ona wtedy wyyyyje :D

te angel care są dwie połączone kabelkiem i rozkładasz po dugości materacyka a ta tommy ma tylko jedna :)

weronikabp, kotek27 lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:) mały nie chce jesc puki co bo podobno opił sie wod i nie jest głodny, za to oplul całe ubranko hehe a tak to spi i spi :)

kozgo gratulacje!!! super masz już Tymusia przy sobie:):):)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam myślałam,że tylko teściowa mnie irytuję ale własna matka jak widać też.

Powiedziałam, że nie przyjadę już wczoraj, to dziś do mojego M zadzwoniła, że ma mi w aucie posprzątać bo jutro do niej przyjeżdżam. Jak dziś jej powtórzyłam, że przyjadę ale jak ja będę mieć ochotę, to dowaliła mi że już mam się pohamować z tymi nerwami?! Nie wierzę, dowaliłam jej że 17 lat to ja nie mam i upośledzenia, nie będzie mi mówić co mam robić. Kłótnią to nie była, ale ostra wymiana słów. Bo ona tak chce, ale ja nie ;)

Miriam, Limerikowo, Effcia28 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kotek rozumiem Cię w 100% musisz mamie jakoś to delikatnie wytłumaczyć :)

Weronika te płyki to pod materacyk wkładasz to naki czujnik oddechu jak dziecko przestaje oddychać to one dają sygnał do niani i ona wtedy wyyyyje :D

te angel care są dwie połączone kabelkiem i rozkładasz po dugości materacyka a ta tommy ma tylko jedna :)
    Dzięki kochana za wyjasnienia :-) chyba taką kupię, poszukam moze są juz takie z kamerką,

Miriam lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek umo sięz mama ns dzień w ktorym nie będzie gości i będziecie same z Leosiem :)

kotek27 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niania nie potrzebna mieszkamy w mieszkaniu nie mamy domu choć byly takie plany ale malec nam je zmienił :) może za rok albo dwa ;)

bontbhr.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogzo GRATULACJĘ:)) tak dziecko jest najedzone do 24h po urodzeniu bo jego żołądek ma zaledwie 5ml ale jak chcesz karmić piersią to przystawiać musisz ,aby pobudzić laktację.

Oliwkowa ja jestem żywnym przykładem 3 doby skurczy porodowych:))

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam właśnie Porodowke na TLC bo sobie naralam gdzyz o 3.50 terazcemituja.Jaki tam jest super personel :) az milo popatrzeć. Znieczulenia, gaz i środki przeciwbólowe na życzenie no i wyposażenie

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita - właśnie czytałam twój opis porodu na blogu.
    Ładnie się wymęczyłaś. Współczuje.
    Wygląda to podobnie jak u mnie, zobaczymy jak dziś wieczorem sytuacja się rozwinie.
    Na razie mam bezbolesne skurcze i mocne kłucie w szyjce, takie że podskakuje :)

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kogzo GRATULACJĘ:)) tak dziecko jest najedzone do 24h po urodzeniu bo jego żołądek ma zaledwie 5ml ale jak chcesz karmić piersią to przystawiać musisz ,aby pobudzić laktację.

Oliwkowa ja jestem żywnym przykładem 3 doby skurczy porodowych:))
    Lalita ma do ciebie pytanko bo widze, że bardzo dużo wiesz.
    P.S. TYLKO SIĘ NIE ŚMIEJCIE ;)
    jak urodzę to muszę małego jak najczęściej przystawiać do piersi! co ile?jedną i drugą pierś?
    A pieluszki zmieniam aż będzie pełna?
    Chodzi mi tylko o te dni w szpitalu? bo później to już się oczytałam a nigdzie nie ma napisane o tych pierwszych dniach życia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ