III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:Mam i laktator po strzykawce próbowałam zeby nie butle ale cieżko te baby i tak sztuczne dają co za kobiety
Weź je Miriam tam opierdziel konkretnie, kurde co za osły, żeby mieć mniej roboty to wszystko na skróty. Jak zwykle zresztą, podejście każdego personelu szpitalnego ;/ -
Ja w ogóle tego nie rozumiem, taki nacisk jest na to karmienie piersią, że zdrowo, że to i tamto a tu taka akcja, położne butle dają... Trzeba je opierdzielić równo i poprosić o pomoc przy dostawianiu malej, bo to ich zakichany obowiązek. Miriam zapytaj o doradcę laktacyjnego, może mają taka osobę na etacie.
-
Oliwkowa, a na liście stoi, że termin masz na 16 - czyli za tydzień dokładnie. Na suwaczku odliczanie do terminu USG?
I moim zdaniem - wyluzuj, bo sobie krzywdę zrobisz. Kto to widział pić olej rycynowy?! Masakra! Dziecko i tak wyjdzie, gdy będzie gotowe, a Ty będziesz tylko umęczona i zestresowana. Jak nie przekonuje Cię to, co ja piszę, to posłuchaj Miriam, ona też wariowała, panikowała, postępowała wg "złotych rad", a urodziła po terminie.
Nie przeczę, że końcówka jest ciężka, też się wczoraj żaliłam dziewczynom, ale zdaję sobie sprawę, że porodu sn nie da się zaplanować. Po prostu spokojnie czekam.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maja89waw wrote:Ja w ogóle tego nie rozumiem, taki nacisk jest na to karmienie piersią, że zdrowo, że to i tamto a tu taka akcja, położne butle dają... Trzeba je opierdzielić równo i poprosić o pomoc przy dostawianiu malej, bo to ich zakichany obowiązek. Miriam zapytaj o doradcę laktacyjnego, może mają taka osobę na etacie.
Też mnie to jakoś zniesmaczyło. Źle wybrany szpital? Mało czasu dla poszczególnych matek/dzieciaków i tak z marszu dają, bo im się nie chce/nie nadążają się przyłożyć i pomóc? -
Ewelina wrote:Miriam, trzymaj się tam kobieto i nie daj się, u nas w szpitalu też robią takie cyrki z tym CRP i wszyscy narzekają, że pielęgniarki są straszne na tym oddziale, koleżanki córeczce przykleiły smoka plastrem, bo wypluwała... QUOTE]
co???? masakra jakaś ? -
Moj Leos nie toleruje smoczka, a bym chciała Bo non stop by wisiał na piersi... I jak zostaje z babcia teraz jak szlam do gina na przykład, moja mama go zabawia jak zaplacze prubuje smoka ale sie krzywi i wypluwa...
Miriam pewnie chodzi o to ze takiego malenstwa to zaburzy ssanie naukę piersi...
Przykre te położne
Miriam walcz niech Cię zapamiętają! One są dla Ciebie! -
Makcza - tak, mam termin na 16.04 z USG.
Zmieniłam już suwaczek, bo liczymy na nim skończone tygodnie i następne dni, tak?
Ja muszę zgadywać przybliżony termin miesiączki, żeby suwaczek zgadzał się z terminem z USG
A termin z miesiączki miałam na 30.03 ale lekarz go nie uwzględnia bo miałam nieregularne miesiączki.
Dzięki i sorki za zamieszanie
A ty Makcza nie martwisz się, że święta możesz spędzić w szpitalu?
To jest kolejny czynnik, którego ja wolałabym uniknąć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:10
-
Oliwkowa wrote:A ty Makcza nie martwisz się, że święta możesz spędzić w szpitalu?
To jest kolejny czynnik, którego ja wolałabym uniknąć...
Ja nie myślę o świętach, nie ma w ogóle tego tematu. Może gdybym była osobą religijną, to byłby to jakiś kłopot, ale my święta obchodzimy ze względu na tradycję, a nie wiarę, więc w tym roku po prostu nas ominą. Jeszcze inaczej, jak jedziemy do rodziców, a w tej sytuacji odpada. Tym bardziej rodzina u nas. Więc pewnie zjemy jajko na śniadanie, zrobimy jakiś stroik z bazi i kurczaka - i to gdzieś z tyle, jeśli chodzi o święta. -
Bea_tina wrote:Kaja dla pocieszenie, moja suczka-beagla miała za pierwszym razem 8 szczeniaczków, także kto wie:D
Kochana ona jest z 16 miotu i to za pierwszym razem wiec jak 8 bedzie to luxsus heheheeh no ,ale sie okaże !!!