Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam i laktator po strzykawce próbowałam zeby nie butle ale cieżko te baby i tak sztuczne dają :/ co za kobiety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Mam i laktator po strzykawce próbowałam zeby nie butle ale cieżko te baby i tak sztuczne dają :/ co za kobiety :/

Weź je Miriam tam opierdziel konkretnie, kurde co za osły, żeby mieć mniej roboty to wszystko na skróty. Jak zwykle zresztą, podejście każdego personelu szpitalnego ;/

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle tego nie rozumiem, taki nacisk jest na to karmienie piersią, że zdrowo, że to i tamto a tu taka akcja, położne butle dają... Trzeba je opierdzielić równo i poprosić o pomoc przy dostawianiu malej, bo to ich zakichany obowiązek. Miriam zapytaj o doradcę laktacyjnego, może mają taka osobę na etacie.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa, a na liście stoi, że termin masz na 16 - czyli za tydzień dokładnie. Na suwaczku odliczanie do terminu USG?

I moim zdaniem - wyluzuj, bo sobie krzywdę zrobisz. Kto to widział pić olej rycynowy?! Masakra! Dziecko i tak wyjdzie, gdy będzie gotowe, a Ty będziesz tylko umęczona i zestresowana. Jak nie przekonuje Cię to, co ja piszę, to posłuchaj Miriam, ona też wariowała, panikowała, postępowała wg "złotych rad", a urodziła po terminie.

Nie przeczę, że końcówka jest ciężka, też się wczoraj żaliłam dziewczynom, ale zdaję sobie sprawę, że porodu sn nie da się zaplanować. Po prostu spokojnie czekam.

Effcia28 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam powinny Ci pomagać uczyć a nie iść na łatwiznę, masakra jakaś, postaw je tam do pionu, kto jak kto ale Ty potrafisz kochana :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Ja w ogóle tego nie rozumiem, taki nacisk jest na to karmienie piersią, że zdrowo, że to i tamto a tu taka akcja, położne butle dają... Trzeba je opierdzielić równo i poprosić o pomoc przy dostawianiu malej, bo to ich zakichany obowiązek. Miriam zapytaj o doradcę laktacyjnego, może mają taka osobę na etacie.

Też mnie to jakoś zniesmaczyło. Źle wybrany szpital? Mało czasu dla poszczególnych matek/dzieciaków i tak z marszu dają, bo im się nie chce/nie nadążają się przyłożyć i pomóc?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam baby cwane niechca mieć problemu z placzacym dzieciakiem i pchają na siłę smoka chamstwo !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Miriam, trzymaj się tam kobieto i nie daj się, u nas w szpitalu też robią takie cyrki z tym CRP i wszyscy narzekają, że pielęgniarki są straszne na tym oddziale, koleżanki córeczce przykleiły smoka plastrem, bo wypluwała... QUOTE]

co???? masakra jakaś ?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zapytam dlaczego jesteście przeciwne smoczkowi ? Ze względów zdrowotnych ? Tak z ciekawości zapytam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Leos nie toleruje smoczka, a bym chciała Bo non stop by wisiał na piersi... I jak zostaje z babcia teraz jak szlam do gina na przykład, moja mama go zabawia jak zaplacze prubuje smoka ale sie krzywi i wypluwa...
    Miriam pewnie chodzi o to ze takiego malenstwa to zaburzy ssanie naukę piersi...
    Przykre te położne :(
    Miriam walcz niech Cię zapamiętają! One są dla Ciebie!

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu doradca laktacyjny byl, przemila kobieta! Do Pytaj!

82dox1hp47sulw8a.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - tak, mam termin na 16.04 z USG.
    Zmieniłam już suwaczek, bo liczymy na nim skończone tygodnie i następne dni, tak?
    Ja muszę zgadywać przybliżony termin miesiączki, żeby suwaczek zgadzał się z terminem z USG :)
    A termin z miesiączki miałam na 30.03 ale lekarz go nie uwzględnia bo miałam nieregularne miesiączki.

Dzięki i sorki za zamieszanie :D

A ty Makcza nie martwisz się, że święta możesz spędzić w szpitalu?
    To jest kolejny czynnik, którego ja wolałabym uniknąć... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 14:10

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa wrote:
    A ty Makcza nie martwisz się, że święta możesz spędzić w szpitalu?
    To jest kolejny czynnik, którego ja wolałabym uniknąć... :)

Ja nie myślę o świętach, nie ma w ogóle tego tematu. Może gdybym była osobą religijną, to byłby to jakiś kłopot, ale my święta obchodzimy ze względu na tradycję, a nie wiarę, więc w tym roku po prostu nas ominą. Jeszcze inaczej, jak jedziemy do rodziców, a w tej sytuacji odpada. Tym bardziej rodzina u nas. Więc pewnie zjemy jajko na śniadanie, zrobimy jakiś stroik z bazi i kurczaka - i to gdzieś z tyle, jeśli chodzi o święta.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ale jajca moja pskinka dzis mi wysypie swoje potomstwo wrrrr oby mało bo to 1 raz ehhhh i ciekawe jakie to bedzie bo ojciec nn :-/

NataliaK, MariaAntonina, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dla pocieszenie, moja suczka-beagla miała za pierwszym razem 8 szczeniaczków, także kto wie:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kaja dla pocieszenie, moja suczka-beagla miała za pierwszym razem 8 szczeniaczków, także kto wie:D

Kochana ona jest z 16 miotu i to za pierwszym razem wiec jak 8 bedzie to luxsus heheheeh no ,ale sie okaże !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co moga oglądać to na Polsat Cafe jest program Porody!!!

monalisa, agata86 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuuii ale spicie czy rodzicie ??????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kaja za info.
    A tutaj znalazłam ten program porody do zobaczenia za darmo na internecie :)
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5915283

weronikabp, magdalena lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa ja na takie programy sie nie pisze bo mam sen kijowy i jakos nie moge ,ale te kolezanki co moga niech ogladaja :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ