X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzej Kej, te wymioty ,to moze byc juz oznaka :-)
    ja w szpitalu o godz 17.00 wyslalam meza po obiad, bo bylam bardzo glodna -kupil mi cos w naszej sprawdzonej jadalni ,zjadlam o 18.00 ,a o 20.00 juz zwymiotowalam hehe- i to tyle bylo z mojego jedzenia -kolejny posilek dopiero w poniedzialek po porodzie.

agga ,a co z Toba ?kiedy idziesz do szpitala?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej ja też mam nadzieję że to to :) Trzymam kciuki. Wiem jak to jest leżeć w szpitalu gdy kolejne dziewczyny się zmieniają. A w tym czasie co ja rodziłam, to w sąsiednich salach urodziło 7 dziewczyn ;p NO, można zwątpić ;p Ale wszystko dla maluszka :)
    Dajcie znać dziewczyny po wizycie. Ja jadę dzisiaj na zakupy bo moja mama ma urodziny i nie wiem co jej kupić :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, no własnie nie wiem kiedy do szpitala - dzisiaj wizyta u lekarza więc może już mnie tam skieruje, albo.. każe jeszcze z tydzień poczekać.

Kleopatra, najgorsze jak człowiek nie ma pomysłu na prezent - ja zawsze mam problem duzy z męska częścia rodziny.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem jestem :) póki co moja córcia chyba cały czas żarty sobie z mamusi robi ehh.. wczoraj mało aktywna była myślałam ze sie szykuje a tu z rana atak kopniaków. Wczoraj byłam jeszcze u szwagierki z mężem po ubranka dla małej i nie wiem gdzie to zmieszcze wszystko ;/
    Odebrałam wyniki i kwas moczowy w normie wiec jestem szczęsliwa ze nie mam zatrucia ciążowego :)!!!
    O 15 40 wizytka dziś jestem ciekawa czy rozwarcie jest większe dobrze by było bo mężowi urlop się kończy i w piątek do pracy wraca.

DzejKej no to trzymam kciuki :)

agga84aa a my chyba na sam koniec zostaniemy, a ja nie wiem co myśleć bo według usg poród na 29 a według miesiączki 17 sierpień .
    Czy któraś z was też miała zmieniony termin?

anilorak, Adka lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    o to już jutro ;)
    Jak się będzie nazywać córcia :)?

no zobaczymy kiedy to nastąpi :) a mała będzie miała na imię Olga :)

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:53

• Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Cześć jestem jestem :) póki co moja córcia chyba cały czas żarty sobie z mamusi robi ehh.. wczoraj mało aktywna była myślałam ze sie szykuje a tu z rana atak kopniaków. Wczoraj byłam jeszcze u szwagierki z mężem po ubranka dla małej i nie wiem gdzie to zmieszcze wszystko ;/
    Odebrałam wyniki i kwas moczowy w normie wiec jestem szczęsliwa ze nie mam zatrucia ciążowego :)!!!
    O 15 40 wizytka dziś jestem ciekawa czy rozwarcie jest większe dobrze by było bo mężowi urlop się kończy i w piątek do pracy wraca.

DzejKej no to trzymam kciuki :)

agga84aa a my chyba na sam koniec zostaniemy, a ja nie wiem co myśleć bo według usg poród na 29 a według miesiączki 17 sierpień .
    Czy któraś z was też miała zmieniony termin?

u mnie z usg 11.08 a z miesiączki 17.08

• Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Patuska, a już myślałam, że i u Ciebie coś się ruszyło. Najważniejsze, że zatrucia ciążowego nie masz :)
    Co do terminów, z OM mam na 25.08 i tak mi się pokrywało przez 2 pierwsze wizyty, potem Michaś "wystrzelił" i termin z USG był na 18.08 i tak było cały czas. A na ostatniej wizycie termin z USG zmienił mi się na 01.09 ;( Ja tu chyba ostatnia zostanę z sierpniówek :(

anilorak jeśli chodzi o termin z usg to najbardziej prawdopodobny jest z pierwszego usg (12-14 tc) później już one nie są takie precyzyjne. Na moich wynikach z usg to miałam nawet termin na 31 lipca ;)

anilorak lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak, ale teraz wskazywanie wieku ciązy na usg nie ma żadnego sensu, bo róznica w końcówce między dzieciaczkami jest nieraz kolosalna. Więc tym ostatnim terminem ja bym się w ogóle nie sugerowała.

Podobno najwłasciwiej wg usg można oszacować termin porodu do 12 tygodnia ciąży.

Ja z miesiączki mam 9 sierpień, a z pierwszego usg prenatalnego - 11 sierpień.

Patuska, daj nam od razu znac jak tam po wizycie, trzymam kciuki za nasze rozwarcia:))

anilorak lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzjekej tez trzymam mocno kciuki . Moze to bedzie Twoj wielki dzien.

Dziewczyny mam do Was pytanie. Bylam w czwartek na usg i generalnie z malym wszystko ok, tylko lekarz powiedzial, ze moglabym miec wiecej wod. Wyszlo, ze mam ok 9cm a powinno byc 14-15, wiec kazal mi lezec i pic duzo wody. Lezalam w piatek, sobote i niedziele i pilam codziennie te 2 litry wody, tylko, ze juz w piatek zaczely sie jakies dziwne skurcze. Generalnie wczesniej twardnial mi brzuch kilka razy dziennie, ale bezbolesnie i lekarz kazal sie nie martwic. Tylko, ze od piatku te skurcze przybraly na czestotliwosci i troche bolalo. Po no spie troche przechodzi, mam spokoj na 2-3 godz i potem znowu sie zaczyna. Te skurcze nie sa bardzo bolesne, po prostu je czuje. Brzuch robi sie twardy jak skala na 30sek- 1 min. Nie wiem co robic... Myslicie, ze te skurcze moga miec cos wspolnego z tym, ze zaczelam pic tyle wody? Dodam, ze brzuszek bardziej sie zaokraglil od piatku, czyli domyslam sie, ze poziom wod plodowych troche wzrosl. Najgorsze jest to, ze za wizyte bede musiala zaplacic 100€ a dopiero co bylismy z czwarek... Nie chce robic niepotrzebnej paniki, ale z drugiej strony troche sie martwie. Co radzicie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 18:35

relgi09k52jutqx1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 mi lekarz na badaniu połówkowym też powiedział, że mam dużo pić i odpoczywać. Nie powiedział dokładnie, że mam mało wód ale zalecił właśnie więcej pić. Chociaż ja i tak należę do osób które uwielbiają pić ;)

Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to myślę, że nie masz czym się martwić tak może się dziać. Każda z nas to przeżywała.
    Chociaż Zastanawia mnie, że bierzesz no spe więc musi Cię bardzo boleć? To może należałoby rozważyć wizytę u lekarza albo w szpitalu na IP

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    no zobaczymy kiedy to nastąpi :) a mała będzie miała na imię Olga :)

Adka a kiedy ty teraz sie do lekarza wybierasz?? Bo juz chyba po terminie sa wizyty czeste?
    Pytalas sie lekarza po jakim czasie wywoluja u ciebie porod?

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko moze zrob tak jak pisze Adka i jedz to sprawdzic do szpitala?? Przynajmniej za wizyte nie bedziesz musiala placic a bedziesz pewna ze z malym wszystko ok ;)

• Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Adka a kiedy ty teraz sie do lekarza wybierasz?? Bo juz chyba po terminie sa wizyty czeste?
    Pytalas sie lekarza po jakim czasie wywoluja u ciebie porod?

Jak do środy nie urodzę to mam przyjść do południa do szpitala na KTG i mój lekarz prowadzący zobaczy co tam się u nas dzieję. Wizyt u niego już nie mam tylko właśnie w szpitalu (co mi odpowiada bo są bezpłatne)
    Do szpitala kierują po 7 dniach od terminu porodu a on mi z miesiączki wyliczył na 17 sierpnia. Właściwie to ja jutro zaczynam 40tc więc niby wszystko jeszcze u mnie w terminie.

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, Patuska ale sie zgralysmy z wizytami :P
    Tylko u was bardziej intetesujaco bo wy juz na rozwarcia i na skracajace szyjki czekacie ;)

Ja jak narazie siedze na poczekalni u lekarza bo tu normalka ze sa opoznienia.Lekarz wrocil wlasnie z urlopu i nawal pacientow :/

I tak pierw mnie padlacza pod ktg na pol godzinki a pozniej do lekarza na samolot :P

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Jak do środy nie urodzę to mam przyjść do południa do szpitala na KTG i mój lekarz prowadzący zobaczy co tam się u nas dzieję. Wizyt u niego już nie mam tylko właśnie w szpitalu (co mi odpowiada bo są bezpłatne)
    Do szpitala kierują po 7 dniach od terminu porodu a on mi z miesiączki wyliczył na 17 sierpnia. Właściwie to ja jutro zaczynam 40tc więc niby wszystko jeszcze u mnie w terminie.

No to faktycznie jeszcze troche czasu jest ;)
    Ale przy koncowce to pewnie kazda z nas taka niecierpliwa bedzie bo wkoncu kazda chce juz na zywo zobaczyc ten cud ktory siedzial pod serduszkiem 9miesiecy ;)

Patuska1992, Adka, anilorak lubią tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien najgorsze jest te czekanie kiedy się zacznie :) i wyszukiwanie objawów zwiastujących poród to tak samo w sumie jak czekanie na pozytywny wynik testu i objawy ciąży :) ja mam w sumie jeszcze 2 tygodnie czasu a chciałabym już małą tulić. No i chciałabym zeby skonczyły się pytania a ty jeszcze chodzisz ??? to dodatkowo podnosi ciśnienie

w57v9n73toqtjvh3.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczął mi się 3 trymestr mogę się przyłączyć :)

Rika, anilorak lubią tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna trzymam kciuki zeby paluszek szybko sie zagoil ;)
    A o ruchy malego sie nie martw!! Pewnie spokojny synek bedzie ;) Bo niby tak jak w brzuszku daje o sobie znac tak samo po porodzie bedzie sie zachowywac.

Nie wiem czy to prawda ale tak wyczytalam,
    Chociaz jak to mialaby byc prada to bede co miala robic przy malej Vivien :P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, chociaż ja wychodzę z założenia, że natura wie co robi ;) Mam nadzieję tylko, że nie będę musiała mieć wywołanego porodu. Tak więc po cichu liczę, że do tego 17 urodzę ;) i żeby moje maleństwo było jednak z pod znaku lwa ;)

vivien lubi tę wiadomość

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ