III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
DzejKej wrote:Nienormalna, nie stresuj sie niepotrzebnie. Co do USG to powiem Ci tylko, ze ja mialam miec dziecko okolo 3300 (USG 2 dni przed porodem) a urodzilam 4140g... Wszystko zalezy od tego jak pomierza i jak widac u mnie nie zawsze trzeba sie tym sugerowac. Idz do dietetyka, niech cos doradzi. Bedzie dobrze!
DzejKej jakos mi chyba umsknelo ze twoja Dianka to spora kruszynka jest.... Jeszcze przy twojej budowie przeciez ty kruszynka jestes!!
Ponad 4 kilo no ale wkoncu przyszla dwa tyg prawie po terminie talze miala czas zeby zapasy sobie jeszcze nagromadzicWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 07:57
иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny.
Nienormalna- w ciazy kazdej kobiecie rozchodzi sie spojenie. Normalnie. Jedne odczuwaja bol inne nie. Gorzej jak rozchodzi sie spojenie ponad norme. Czeka mnie konsultacja jeszcze w razie czego z ortopeda.
No nic, poki co stres opadl i racjonalnie myslac wole byc tu pod kontrola niz mialoby sie cos stac .
Anilirak trzymam mocno kciuki za pozytywne rozwiazanie.иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Anilorak trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!! Już niedługo będziesz tulić dzieciątko!!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę
Antolka kurcze biedaku trzymaj się tam w tym szpitalu. Rozchodzenia spojenia łonowego mówisz? Podpytam dziś moją ginkę bo ja tez mam przecież podobne bóle cholera jasna. Trzymam kciuki, żeby jednak Synek postanowił troszkę poczekać i ta szyjka dalej się już nie skracała. Jeszcze troszkę wytrzymajcie !
Nienormalna. Jesteś w 29 tygodniu ciąży - to co oni chcą żebyś 5 kg przytyła? No bez przesady. Uważam, że 10kg na tym etapie to raczej nie jest źle. To już przecież 3/4 ciąży! No wiadomo - masz zapas sprzed ciąży i ogólny nadbagaż może martwić (spoko - ja też mam sprzed ciąży jeszcze do zrzucenia) - ale tym, zajmiesz się po ciąży, teraz liczysz się Ty i synek. A co do synka - co ginekolog to inne zdanie. Ja byłam w 31+4, młody ważył 1751 i usłyszałam, że nawet maławo choć w normie. U mnie na wynikach jest taka tabela wagowa dzieciaczków zawsze i dla 29 tygodnia pokazuje mi średnią wagę od 1200 do 1750, z głównym trendem w granicach właśnie 1400. Także nie wydaje mi się, żeby mały za dużo ważył. Poza tym tak jak pisały inne dziewczyny - jeszcze może troszkę zwolnić rośnięcie lub przyspieszyć - on sam wie co najlepsze dla niego. Jeśli chodzi o ułożenie - spoko, jeszcze ma czas i troszkę miejsca żeby się odwrócić A co do jedzenia to faktycznie troszkę się namieszało - a może spróbuj więcej produktów typu jogurt naturalny, maślanka, biały serek, ogórek, pomidor, pierś z kurczaka, jabłka, marchewki, rybki itp? Nie są wzdymające a i zdrowe i niskokaloryczne...
U mnie znów pobolewania brzucha w nocy, także standard. Odkryłam nowy rodzaj - kłucie w szyjkę macicy - co się człowiek nauczy nowych typów bóli przez tą ciążę to jego
Mam dziś wizytę u ginki, ale na 18.30 więc dam znać pewnie dopiero jutro co powiedziała.Rika lubi tę wiadomość
-
Nienormalna ja na kazdej wizycie od poczatku ciazy slyszalam ze maly za duzy i ze ja za duzo tyje!co prawda na poczatku nie zalowalam sobie ale pozniej po glukozie podwyzszonej wzielam sie w garsc troszke zmienilam odzywianie i spoko.nasze jadlospisy sa w tym watku o cukrzycy ciazowej.a ja sobie wydrukowalam produkty o niskim indeksie i wystarczylo sie tego trzymac.
No i synus zapowiadal sie ogromny a jednak3190 to malutko.w szpitalu schudl do 2900 wiekckruszyna.wyszlismy wazyl 3kg a dzisiaj pierwsza wizyta u pediatry i Kacperek nabiera i wazy juz 3300.super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 10:19
Rika, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość
-
Nienormalna- W ogóle nie rozumiem Twojego lekarza. Rozumiem i bardzo fajnie ,że jest trochę nadgorliwy ale nie powinien Cię stresować. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30kg i nikt mnie nie straszył... W ciągu 6 mcy wszystko zrzuciłam a synek urodził się 61cm długi i ważył 4200g.
mała mi- faktycznie to mogą być wody płodowe więc lepiej jechać i sprawdzić. Trzymam kciuki!
Moja kuzynka ma termin na 25.08 i też siedzimy jak na szpilkach. Jak kom dzwoni to myślę, ze to ona bo będę się opiekować synem na czas pobytu jej w szpitalu. Lekarka jej powiedziała aby zbyt długo nie czekać z tym dojazdem do szpitala. A jak zaczną sączyć się choćby wody to jechać natychmiast.MADZIULA13, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Vivien to widzę, że mamy podobnie. He he. Kupowanie ciuchów dla mnie to koszmar, a mąż mi truje, że może powinnam sobie kupić nową bluzkę, albo spodnie.
Ale dochodzę do wniosku, że facetom nie dogodzisz. Raz ze znajomym sobie siedli i narzekali - jeden, że żona za dużo ciuchów kupuje, drugi, że żona ciuchów nie kupuje.
Ella przygotuj sobie filmiki już po porodzie, jakby Cię mąż zdenerwował to ciach "widzisz, przez co ja musiałam przejść" i od razu ustawiony do pionu.
Adka na początku czop może być podbarwiony na brązowo, przynajmniej tak opowiadają wieloródki.
Nienormalna poślij męża do innej apteki i niech po prostu kupi koper.
Anilorak, Mała Mi kciukasy zaciśnięte!
vivien, Ella, anilorak lubią tę wiadomość
-
nienormalna ja mam dziś usg a mamy podobny wiek ciąży to po nim zdam relacje ile wąży itp.Ale powiem Ci że Twój mały napewno wąży prawdiłowo i nie ma sie czym stresować :)MÓj Alanek tydzień temu w szpitalu ważył 1300.. ciekawa jestem ile przybrał przez tydzień hehe.
Anilorak i Mala Mi powodzonka życze.. oby to juz była ta wyczekana chwilaиιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
Wczoraj mialam wizyte u poloznej w mojej przychodni.Tak mam rozwiazane tu,ze polozna co 2 tygodnie robi KTG i inne badania,a lekarz co 3 cala reszte.Ze wzgledu na to,iz zwrocono uwage,ze moj maluch miesci sie w dolnych granicach wagowych poprosilam o USG u lekarza czy aby przybral od ostatniego badania.Na szczescie tak,wazy teraz 2040 g-oby posiedzial sobie jak najdluzej w brzuszku po pierwsze zeby odpowiednio przybrac na wadze,po drugie musze jeszcze pare rzeczy kupic.Och pieniazki,kochane pieniazki...
Krasnal jest wyjatkowo aktywny.Pisze to,porownujac moja pierwsza ciaze.Nawet polozna zwrocila na to uwage.Hmmm byle by Taki aktywny nie byl jak sie urodzil i spal nalezycie...
Co do wagi i aktywnosci dziecka,uslyszalam wczoraj od lekarki,ze dzieci sa rozne jedne wieksze inne mniejsze i nie ma sie co przjmowac,jesli rozwoj dziecka przebiega prawidlowo.Poza tym to tak jak z nami,jak sie zle czujemy to tez nam sie nic nie chce.Wiec jesli moj Adrianek jest aktywny,to wszytsko powinno byc ok,a banjamniej tylko dobrze swiadczy o dziecku.No oby oby...
mala mi jedz do szpitala!!!Moim zdaniem rozpoczal Ci sie porod Kochana:)No i powodzenia!!!!!