X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Nienormalna, nie stresuj sie niepotrzebnie. Co do USG to powiem Ci tylko, ze ja mialam miec dziecko okolo 3300 (USG 2 dni przed porodem) a urodzilam 4140g... Wszystko zalezy od tego jak pomierza i jak widac u mnie nie zawsze trzeba sie tym sugerowac. Idz do dietetyka, niech cos doradzi. Bedzie dobrze! :)

DzejKej jakos mi chyba umsknelo ze twoja Dianka to spora kruszynka jest.... Jeszcze przy twojej budowie przeciez ty kruszynka jestes!!
    Ponad 4 kilo o.O o.O no ale wkoncu przyszla dwa tyg prawie po terminie talze miala czas zeby zapasy sobie jeszcze nagromadzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 07:57

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka duzo sily!!
    Najwazniesze ze z dzidzia wszytsko ok,niech zostawia cie lepiej na tej patologi anizeli maialabys wczesniej urodzic.
    Trzymam kciuki za was!

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak, trzymam kciuki! :)

Antolka, oby nic sie nie wydarzylo przez najblizsze tygodnie i Maluszek posiedzial u Ciebie w brzuszku jak najdluzej :)

anilorak lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Nienormalna- w ciazy kazdej kobiecie rozchodzi sie spojenie. Normalnie. Jedne odczuwaja bol inne nie. Gorzej jak rozchodzi sie spojenie ponad norme. Czeka mnie konsultacja jeszcze w razie czego z ortopeda.

No nic, poki co stres opadl i racjonalnie myslac wole byc tu pod kontrola ;) niz mialoby sie cos stac .

Anilirak trzymam mocno kciuki za pozytywne rozwiazanie.

иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:59

• mała mi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,

Coś mi delikatnie cieknie po nogach i takie jakby bezbarwno-łososiowe. Czy to są wody płodowe?

иιєиσямαℓиα, pasia27, MADZIULA13, Nina82, anilorak, anilorak lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:59

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnę się i pojadę sprawdzić

vivien, иιєиσямαℓиα, pasia27, Rika lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:

Cos mi sie zdaje ze chyba bedziemy mialy podwujne rozpakowanie...
    Trzymam kciuki za was dziewczyny ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    mała mi jedź sprawdzić.
    Trzymam kciuki :)
    Wow :)!
    p.s. daj znać co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 09:43

kaja1991 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i chyba się sprawdza, że chłopczykom się speszy bardziej na ten świat ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Anilorak trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!! Już niedługo będziesz tulić dzieciątko!!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę :)

Antolka kurcze biedaku trzymaj się tam w tym szpitalu. Rozchodzenia spojenia łonowego mówisz? Podpytam dziś moją ginkę bo ja tez mam przecież podobne bóle cholera jasna. Trzymam kciuki, żeby jednak Synek postanowił troszkę poczekać i ta szyjka dalej się już nie skracała. Jeszcze troszkę wytrzymajcie !

Nienormalna. Jesteś w 29 tygodniu ciąży - to co oni chcą żebyś 5 kg przytyła? No bez przesady. Uważam, że 10kg na tym etapie to raczej nie jest źle. To już przecież 3/4 ciąży! No wiadomo - masz zapas sprzed ciąży i ogólny nadbagaż może martwić (spoko - ja też mam sprzed ciąży jeszcze do zrzucenia) - ale tym, zajmiesz się po ciąży, teraz liczysz się Ty i synek. A co do synka - co ginekolog to inne zdanie. Ja byłam w 31+4, młody ważył 1751 i usłyszałam, że nawet maławo choć w normie. U mnie na wynikach jest taka tabela wagowa dzieciaczków zawsze i dla 29 tygodnia pokazuje mi średnią wagę od 1200 do 1750, z głównym trendem w granicach właśnie 1400. Także nie wydaje mi się, żeby mały za dużo ważył. Poza tym tak jak pisały inne dziewczyny - jeszcze może troszkę zwolnić rośnięcie lub przyspieszyć - on sam wie co najlepsze dla niego. Jeśli chodzi o ułożenie - spoko, jeszcze ma czas i troszkę miejsca żeby się odwrócić :) A co do jedzenia to faktycznie troszkę się namieszało - a może spróbuj więcej produktów typu jogurt naturalny, maślanka, biały serek, ogórek, pomidor, pierś z kurczaka, jabłka, marchewki, rybki itp? Nie są wzdymające a i zdrowe i niskokaloryczne...

U mnie znów pobolewania brzucha w nocy, także standard. Odkryłam nowy rodzaj - kłucie w szyjkę macicy - co się człowiek nauczy nowych typów bóli przez tą ciążę to jego ;)
    Mam dziś wizytę u ginki, ale na 18.30 więc dam znać pewnie dopiero jutro co powiedziała.
    co do tych norm, to według tego co piszesz, to jest rzeczywiście w normie :). Nie wiem o co chodzi tej mojej lekarce :)

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak trzymam kciuki kochana.dasz rade!wszystkie dacie!

Mala mi ja mialam zupelnie przezroczyste wody ale delikatnie podbarwione to na pewno jest to he.daj koniecznie znac!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba na głowę dostałam ,codziennie mam jakiś sen że mama dzidziusia przy sobie ale nie widzę go nie pamiętam jak wygląda. Jeszcze 15 tygodni ,przed nami:))

Powodzenia Mała Mi

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja na kazdej wizycie od poczatku ciazy slyszalam ze maly za duzy i ze ja za duzo tyje!co prawda na poczatku nie zalowalam sobie ale pozniej po glukozie podwyzszonej wzielam sie w garsc troszke zmienilam odzywianie i spoko.nasze jadlospisy sa w tym watku o cukrzycy ciazowej.a ja sobie wydrukowalam produkty o niskim indeksie i wystarczylo sie tego trzymac.
    No i synus zapowiadal sie ogromny a jednak3190 to malutko.w szpitalu schudl do 2900 wiekckruszyna.wyszlismy wazyl 3kg a dzisiaj pierwsza wizyta u pediatry i Kacperek nabiera i wazy juz 3300.super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 10:19

Rika, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytylam 15kg i wychodzac ze szpitala zostawilam 8kg ;-) nie odchudzam sie tez specjalnie zeby Kacperek mial dobre mleczko hehe

Rika, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna- W ogóle nie rozumiem Twojego lekarza. Rozumiem i bardzo fajnie ,że jest trochę nadgorliwy ale nie powinien Cię stresować. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30kg i nikt mnie nie straszył... W ciągu 6 mcy wszystko zrzuciłam a synek urodził się 61cm długi i ważył 4200g.

mała mi- faktycznie to mogą być wody płodowe więc lepiej jechać i sprawdzić. Trzymam kciuki!

Moja kuzynka ma termin na 25.08 i też siedzimy jak na szpilkach. Jak kom dzwoni to myślę, ze to ona bo będę się opiekować synem na czas pobytu jej w szpitalu. Lekarka jej powiedziała aby zbyt długo nie czekać z tym dojazdem do szpitala. A jak zaczną sączyć się choćby wody to jechać natychmiast.

MADZIULA13, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to widzę, że mamy podobnie. He he. Kupowanie ciuchów dla mnie to koszmar, a mąż mi truje, że może powinnam sobie kupić nową bluzkę, albo spodnie.
    Ale dochodzę do wniosku, że facetom nie dogodzisz. Raz ze znajomym sobie siedli i narzekali - jeden, że żona za dużo ciuchów kupuje, drugi, że żona ciuchów nie kupuje.

Ella przygotuj sobie filmiki już po porodzie, jakby Cię mąż zdenerwował to ciach "widzisz, przez co ja musiałam przejść" i od razu ustawiony do pionu.

Adka na początku czop może być podbarwiony na brązowo, przynajmniej tak opowiadają wieloródki.

Nienormalna poślij męża do innej apteki i niech po prostu kupi koper.

Anilorak, Mała Mi kciukasy zaciśnięte!

vivien, Ella, anilorak lubią tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna ja mam dziś usg :) a mamy podobny wiek ciąży to po nim zdam relacje ile wąży itp.Ale powiem Ci że Twój mały napewno wąży prawdiłowo i nie ma sie czym stresować :)MÓj Alanek tydzień temu w szpitalu ważył 1300.. ciekawa jestem ile przybrał przez tydzień hehe.

Anilorak i Mala Mi powodzonka życze.. oby to juz była ta wyczekana chwila :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam wizyte u poloznej w mojej przychodni.Tak mam rozwiazane tu,ze polozna co 2 tygodnie robi KTG i inne badania,a lekarz co 3 cala reszte.Ze wzgledu na to,iz zwrocono uwage,ze moj maluch miesci sie w dolnych granicach wagowych poprosilam o USG u lekarza czy aby przybral od ostatniego badania.Na szczescie tak,wazy teraz 2040 g-oby posiedzial sobie jak najdluzej w brzuszku po pierwsze zeby odpowiednio przybrac na wadze,po drugie musze jeszcze pare rzeczy kupic.Och pieniazki,kochane pieniazki... :/
    Krasnal jest wyjatkowo aktywny.Pisze to,porownujac moja pierwsza ciaze.Nawet polozna zwrocila na to uwage.Hmmm byle by Taki aktywny nie byl jak sie urodzil i spal nalezycie...
    Co do wagi i aktywnosci dziecka,uslyszalam wczoraj od lekarki,ze dzieci sa rozne jedne wieksze inne mniejsze i nie ma sie co przjmowac,jesli rozwoj dziecka przebiega prawidlowo.Poza tym to tak jak z nami,jak sie zle czujemy to tez nam sie nic nie chce.Wiec jesli moj Adrianek jest aktywny,to wszytsko powinno byc ok,a banjamniej tylko dobrze swiadczy o dziecku.No oby oby...

mala mi jedz do szpitala!!!Moim zdaniem rozpoczal Ci sie porod Kochana:)No i powodzenia!!!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ