III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo może napisz też Nienormalna, jak nas będzie więcej to może wezmą to bardziej na serio niż pojedyńcze zgłoszenie (bo ja już do nich pisałam po wątku marcowym 2014 i chyba bez zmian) a teraz napisałam drugi raz.
A flanelki sa duże fajne w Tesco
DZIEWCZYNY ja nie chciałam Was zestresować tym moim pakowaniem torby! Ja po prostu mam nieco inną sytuację niż pierworódki, mam dużo mniej czasu tym razem na organizowanie tego wszystkiego, nie mogę zostawić na ostatnią chwilę, a dodatkowo boję się, że będę rodzić już na początku października a nie 19stego (na ost USG termin mi przesunął na 15stego, a dziś miałam sen, że się młody wcześniej urodził o miesiąc). W pierwszej ciąży pakowałam się w 9 miesiącu dopiero też jakoś po 35 tygodniu i to jeszcze miałam mamę do pomocy i mąż nie pracował, a teraz mąż pracuje, jestem sama w domu i na dokładkę co chwilę muszę podawać soczki, wycierać plamy, zamiatać rozkruszone chrupki, robić kanapeczki, wychodzić na plac zabaw, podcierać pupę, ubierać, przebierać, bawić się itp. itd... nie ma mowy o spokojnym umyciu łazienki czy zrobieniu obiadu... a co dopiero o przysiąściu do spokojnego planowania torby do szpitala. Dlatego ja sobie powoli już zaczęłam, pakuję to w reklamówki, to co na półeczkach przykrywam, żeby właśnie się nie kurzyło. Ale muszę to rozłożyć na raty i tyle. Wy możecie spokojnie później o ten miesiąc zacząć.
O czasie dla siebie już nie wspominam. Mam go późnymi wieczorami, ale to juz nie mam siły... od lat nie pisałam już wierszy i piosenek, nie gram na gitarze, prawie przestałam czytać książki (drugą część cienia wiatru udało mi się przeczytać tylko w metrze w drodze do i z pracy w zeszłym roku) nie mam czasu nawet na zrobienie głupiego segregatora na przepisy kulinarne, podoba mi się scrapbooking, ale nawet się za to nie zabieram na razie. Mogę tylko od czasu do czasu przysiąść do komputera, od którego w każdej chwili można wstać i nie ma bałaganu, nożyczek, skrawków itpWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 14:30
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:To może napisz też Nienormalna, jak nas będzie więcej to może wezmą to bardziej na serio niż pojedyńcze zgłoszenie (bo ja już do nich pisałam po wątku marcowym 2014 i chyba bez zmian) a teraz napisałam drugi raz.
A flanelki sa duże fajne w Tesco
DZIEWCZYNY ja nie chciałam Was zestresować tym moim pakowaniem torby! Ja po prostu mam nieco inną sytuację niż pierworódki, mam dużo mniej czasu tym razem na organizowanie tego wszystkiego, nie mogę zostawić na ostatnią chwilę, a dodatkowo boję się, że będę rodzić już na początku października a nie 19stego (na ost USG termin mi przesunął na 15stego, a dziś miałam sen, że się młody wcześniej urodził o miesiąc). W pierwszej ciąży pakowałam się w 9 miesiącu dopiero też jakoś po 35 tygodniu i to jeszcze miałam mamę do pomocy i mąż nie pracował, a teraz mąż pracuje, jestem sama w domu i na dokładkę co chwilę muszę podawać soczki, wycierać plamy, zamiatać rozkruszone chrupki, robić kanapeczki, wychodzić na plac zabaw, podcierać pupę, ubierać, przebierać, bawić się itp. itd... nie ma mowy o spokojnym umyciu łazienki czy zrobieniu obiadu... a co dopiero o przysiąściu do spokojnego planowania torby do szpitala. Dlatego ja sobie powoli już zaczęłam, pakuję to w reklamówki, to co na półeczkach przykrywam, żeby właśnie się nie kurzyło. Ale muszę to rozłożyć na raty i tyle. Wy możecie spokojnie później o ten miesiąc zacząć.
O czasie dla siebie już nie wspominam. Mam go późnymi wieczorami, ale to juz nie mam siły... od lat nie pisałam już wierszy i piosenek, nie gram na gitarze, prawie przestałam czytać książki (drugą część cienia wiatru udało mi się przeczytać tylko w metrze w drodze do i z pracy w zeszłym roku) nie mam czasu nawet na zrobienie głupiego segregatora na przepisy kulinarne, podoba mi się scrapbooking, ale nawet się za to nie zabieram na razie. Mogę tylko od czasu do czasu przysiąść do komputera, od którego w każdej chwili można wstać i nie ma bałaganu, nożyczek, skrawków itp
napiszę
Na dziale z ubrankami są falnelki?
Czy na tym z kosmetykami? Nie widziałam w tesco pieluszek
Jak tam będę to się rozejrzę. Pakowane są w paczki czy na sztuki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 14:38
-
nick nieaktualnyW Tesco niedaleko nas znajdują się na dziale z ubrankami przy przewijakach Ceba. Są na sztuki. Ja już mężowi pokazałam taką niebieską w słonie, żeby mi wziął jak tu będzie następnym razem, a nie znajdę moich dwóch brakujących flaneli w domu (miałam 4, a mam 2)
иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale sie rozpisalyscie dziewczyny.
Ja jestem na etapie pakowania torby. Dla malego mialam juz spakowana, ale pielegniarka u lekarza powiedziala mi ze lista ze szpitala, ktora mi dali jest zdecydowanie za dluga i zebym wziela polowe.
Popakowalam wszystko w foliowe woreczki typu zip lock i podpisalam. Reszte co eventualnie moze mi byc potrzebne mam odlozone na boku i maz moze dowiesc ponizej.
Torba dla mnie z ciuchami i kosmetykami zamierzam spakowac w tym tygodniu, wiekszosc rzeczy juz przygotowana na lozku. Kosmetyki zabieram w malych opakowaniach, probki szamponu, odzywka, krem do twarzy......
Dzis mam wizyte u lekarza, duzy skan i zaponanie z nowa lekarka, bo moj ginekolog odchodzi, sprzedal swoja praktyke i juz mojego porodu nie odbierze.
-
A co do traktowania kobiet w ciazy to mnie spotkala mila niespodzianka kilka tygodni
Na lotnisku dostalismy miejsca w dwoch roznych miejscach, bo byl duzy ruch i nie mieli niczego obok siebie.
Pan mnie za chwile "wywolal" z tlumu i powiedzial, ze cos tam pomieszal i ze teraz siedzimy obok siebie, milo z jego strony.michaela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja tez milo wspominam jak w aptece sie nie stalo w kolejce tylko od razu do okienka sie szlo z brzucholkiem hehe
Nienormalna a Patuska dzisiaj milczy..wczoraj cos z nia pisalam a dzisiaj cisza?hmm
Smialysmy sie ze urodzimy jednego dnia a tu prosze Kacperek w goracej wodzie kapany wyskoczyl wczesniej a jej Olcia uparciuszek wyjsc nie chce he.dzieciaczki -
hej dziewczyny
wiem że ten wątek był ... temat śpiworków DO SPANIA w pierwszych miesiącach życia... pisałyście że najlepiej zamiast kołderki i poduszki kłaść dziecko spać w śpiworku... zamierzam się do kupna lecz dokładnie nie wiem jak to miałoby wyglądać na allegro widzę tylko takie coś
tu link
http://allegro.pl/spiworek-do-spania-z-haftem-94cm-dlugosci-milpol-i3488310329.html
czy o takim czymś była mowa? -
A tak z innej beczki to wczoraj wyprawilam moich chlopakow na 2godz na spacerek bo chcialam cos kolo siebie na spokojnie zrobic i w chalpie i powiem wam ze sie stesknilam za moim ptaszkiem Kacperkiem.pusto tak w domku bylo i patrzalam kiedy wroca hehe.nie zle halo to jest.hehe
Dzisiaj tatus poszedl po 2tygodniowej labie urlopowej a my z synkiem sobie sami jestesmy.fajnieSuzy Lee, polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα, Kropka, justa24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pasia myślę że też tak będę mieć ... będę chciała miec dzidzie cały czas przy sobie bo jak nie to będę tęsknić..
co do urlopu to mogłaś z mężem pomyśleć o opiece... tzn w szkole rodzenia powiedzieli nam że oprócz 2 tygodni tacierzyńskiego ... można iść do lekarza rodzinnego po opieke nad żoną i dzieckiem .. lekarze wystawiają zwolnienie nawet do dwóch tyg... czyli razem moglibyście być 4 tygodnie a nie tylko 2 tyg.. my z mężem chcemy tak zrobic tzn on chce bardzo i na pewno do lekarza się od razu wybierze..
jak się należy to dlaczego nie skorzystać co nie:)pasia27 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:No ja tez milo wspominam jak w aptece sie nie stalo w kolejce tylko od razu do okienka sie szlo z brzucholkiem hehe
Nienormalna a Patuska dzisiaj milczy..wczoraj cos z nia pisalam a dzisiaj cisza?hmm
Smialysmy sie ze urodzimy jednego dnia a tu prosze Kacperek w goracej wodzie kapany wyskoczyl wczesniej a jej Olcia uparciuszek wyjsc nie chce he.dzieciaczki
To mnie nawet taki zaszczyt nawet w aptece nie kopnął....a co dopiero gdzie indziej... -
polska_dziewczyna wrote:hej dziewczyny
wiem że ten wątek był ... temat śpiworków DO SPANIA w pierwszych miesiącach życia... pisałyście że najlepiej zamiast kołderki i poduszki kłaść dziecko spać w śpiworku... zamierzam się do kupna lecz dokładnie nie wiem jak to miałoby wyglądać na allegro widzę tylko takie coś
tu link
http://allegro.pl/spiworek-do-spania-z-haftem-94cm-dlugosci-milpol-i3488310329.html
czy o takim czymś była mowa?
dokładnie o takie śpiworki chodzi -
m_f wrote:Pasia, to mój mąż 6 tygodni z nami siedział
taką ma pracę...a urlop tatusiowy chce wykorzystać później, bo być może będzie potrzebny jak ja wrócę do pracy to on wtedy weźmie urlop i zostanie z małym w domu. Zanim wyprawimy go do żłobka -
Dziewczyny pol dnia przegadalam na Skypie ze szwagierka ach i beza wyszla obledna..jesli chodzi ovtorby do szpitala to tutaj sa wymogi typu nie wiecej niz jedna torbs szkoda ze jeszcze wymiarow nie podaja byloby jak w Ryainairze ale w sumie sie nie dziwie bo widzialam laske z ogromnymi 2 podroznymi torbami Moj M byl w przychodni dzis i sie wywiedzial ze jest szkola rodzenia za darmo i on koniecznie chce isc..i mam jutro dzwonic sie wywiedziec jak wczesniej pytalsm to byl srednio zainteresowany eh Faceci
Nina82, Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:To mnie nawet taki zaszczyt nawet w aptece nie kopnął....a co dopiero gdzie yindziej...
Mi tez raz chlopak kase otworzyl w Supermarkecie Milo
pasia27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Cześć dziewczyny , jutro idziemy do szpitala na wywołanie 3 cm rozwarcie mamy. A moja córcia klocek będzie 3800 -3900 waży już się boje czy ubranka na nią dobre będą co mam spakowane do szpitala trzymajcie kciuki jak wrócimy to dam znać
iśka, Lilka, polska_dziewczyna, Ella, иιєиσямαℓиα, Kropka, Kleopatra, Rika, vivien, anilorak, patti lubią tę wiadomość