III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
blueberry wrote:której mama pracuje w prywatnej klinice położniczo ginekologicznej i mi dała całą torbę niespodzianek. I to wszystko ponoć dają kobietkom, które u nich rodzą. Pieluszki newborn pampers, happy, dada. Malutkie opakowanka sudokremu, różniste próbki kremów i olejków do kąpania. Smoczki, butelki avent, komplety ubranek (śpioszki, czapeczka, rękawiczki niedrapki i kaftanik), kocyk polarowy, pieluszki flanelowe, nawet marimer do noska. Wszystko ekstra zapakowane heh Dostanę jeszcze ponoć, tylko za jakiś miesiąc. Żeby w szpitalach takie wyprawki dawali
wiesz w prywatnej klinice płacisz za poród i to nie małe pieniądze , także mnie nie dziwią takie gratisy w takim akurat miejscu . Na NFZ nie ma co liczyć, dziewczyny się modlą, żeby było miejsce na porodówce, a co dopiero żeby cokolwiek dostać
-
Amicizia wrote:A teraz nie moglam dodtac pracy i co? zaszłam w ciąże i w 4 miesiacu ciazy dostalam prace, firma sama zaproponowala korzystne dla mnie warunki w ziwazku z ciaza,
jejku zdradź co to za firma, bo aż nie wierzę
W ciąży zaproponowali ci pracę??
W Polsce to rzadkość. Kopara aż mi opadła, nieprawdopodobne wprost. Ja z reguły znam z doświadczenia zupełnie inne przypadki - kobieta po powrocie z macierzyńskiego dostawała kopa z firmy .
Jestem w ciężkim szoku. Ale jeśli tak jest to na prawdę gratulujęSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
Asta wrote:Moja wina, zakręciłam się. Kurcze nie wiem czemu napisałam środa, skoro faktycznie cc mam we wtorek - 03.09. Eh... Mieszają mi się z nerwów te dni tygodnia .
Dobrze Ci utkwił 03.09. w głowie
Asta termin utkwil mi w glowie bo moj maz ma 03.09 urodzinki
Jeszcze raz trzymam kciuki za jutro!!! -
vivien wrote:Asta termin utkwil mi w glowie bo moj maz ma 03.09 urodzinki
Jeszcze raz trzymam kciuki za jutro!!!
to wy we wrześniu świętowanie pełną parą hehe
Rocznica ślubu, urodzinki męża i vivien
super
a ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która 11.08 miała rodzić córeczkę, urodziła 3 tyg. przed terminem - też bierze clexane. Kazał mi być przygotowaną wcześniej, bo ona przed porodem 4 dni była u lekarza i usłyszała, że malutka nie spieszy się na świat a 4 dni po wizycie odeszły jej wody o 2 nad ranem i zaczął się poród .
Także ja na 16.10 muszę być już przygotowana. Najgorsze, że ostatnie poważne zakupy chcieliśmy zrobić 01.10 mam nadzieję, że zdążymy dostać wózek
Mojego męża kuzyna żona miała termin na 10.09 i urodziła 2 tygodnie przed terminem synka
Także nie ma co zwlekać ze wszystkim na ostatnią chwilę. Muszę dopiąć listę zakupów i wszystko to troch przyspieszyć
Tymek mógłby się urodzić 22-25 października nie będę rozpaczaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 07:53
Rika, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:to wy we wrześniu świętowanie pełną parą hehe
Rocznica ślubu, urodzinki męża i vivien
super
a ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która 11.08 miała rodzić córeczkę, urodziła 3 tyg. przed terminem - też bierze clexane. Kazał mi być przygotowaną wcześniej, bo ona przed porodem 4 dni była u lekarza i usłyszała, że malutka nie spieszy się na świat a 4 dni po wizycie odeszły jej wody o 2 nad ranem i zaczął się poród .
Także ja na 16.10 muszę być już przygotowana. Najgorsze, że ostatnie poważne zakupy chcieliśmy zrobić 01.10 mam nadzieję, że zdążymy dostać wózek
Mojego męża kuzyna żona miała termin na 10.09 i urodziła 2 tygodnie przed terminem synka
Także nie ma co zwlekać ze wszystkim na ostatnią chwilę. Muszę dopiąć listę zakupów i wszystko to troch przyspieszyć
Tymek mógłby się urodzić 22-25 października nie będę rozpaczać
Nienormalna ale ty masz pamiec
Troszku tego swietowania bedzie ale jak corcia zechce wysc pozniej to nam sie na październik przesunie swietowanie
U mnie jak narazie nie zapowiada sie na wczesniejszy porod, nawet Vivien jeszcze nie zeszla gliwka nizej.Smialam sie ostatnio u ginekologa ze jej nie spieszno do nas to lekarz nawet przytaknal
Dzis przychodzi do mnie polozna na pogaduchy i bedzie mi robila akupunkture -
nick nieaktualny
-
Hejo czekam na test na glukoze dobrze ze sprawdzilam date i okazalo sie ze to dzis rano !!! a o 2 mam wizyte spedze tu caly dzien a glodna jestemmmmmm a tu nie wolno buuuu
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Rika wrote:Mój brzuchal zaczyna być mocno denerwujący więc cieszę się, że "hotel mama" niedługo ulegnie zamknięciu Lokator dostał wstępny termin eksmisji z zaznaczeniem, że jak odda pępowinkę dostanie cyca a nawet dwa i mam nadzieję, że poważnie tą propozycję zaczyna rozważać Za 11 dni mąż idzie na urlop więc czas powoli pakować manatki
A tak na poważnie - skóra na brzuchu swędzi jak jasna cholera, mięśnie bolą, kręgosłup boli, boczki bolą, dno brzucha boli bo młody naciska... Stać długo się nie da, chodzić tym bardziej, siedzenie to porażka, a o leżeniu nawet nie wspomnę bo mi się przypomina kolejna nocka nieprzespana
Kurcze Rika wodac ze w postepach do porodu u ciebie cos sie dzieje..
Ja brykam jak bym byla w 5 miesiacu,brzuszek mi nie przeszkadza,czasem Vivien tylko mocniej pietki i pupke wypnie ale to na tym sie konczy.Zadnego parcia na miednice,zadnych skorczy po prostu NIC
Rika wrote:A! Byliśmy w sobotę na wycieczce szpitalowej i zmieniliśmy szpital do rodzenia Ale wybór myślę, że dobry (oczywiście jeśli wszystko będzie ok jak do tej pory było, bo dojazd 50min) - wszystko wyremontowane, czyściutkie, pachnące, kameralny klimat i dokładnie to czego oczekiwałam od zamkniętego Kamieńskiego. Mężowi też bardzo się spodobał.
a na koniec Krzysiowa nowa, super - szeleszcząca zabaweczka
Rika super ze znalezliscie na koniec jednak szpital ktory wam podpasowal.Ciesze sie dla was.Najwazniejsze zebyscie czuli sie w tym momencie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 08:45
Rika lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:A jak! :p Wczoraj troszkę się pobawiłam i nawet fajnie wyszło jak na moje totalne beztalencie i dwie lewe ręce do szycia
Bardzo ładna własnoręcznie zrobiona
Rika lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Hejo czekam na test na glukoze dobrze ze sprawdzilam date i okazalo sie ze to dzis rano !!! a o 2 mam wizyte spedze tu caly dzien a glodna jestemmmmmm a tu nie wolno buuuu
Lilka lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:masz na myśli akupunkturę na wywołanie porodu?
Nienormalna nie to jest akupunktura przygotowawcza ktora zaczyna sie po 36 tygodniu
robi sie ja po to zeby II Faza porodowa trwala krocej i byla mniej bolesna
Nie wiem czy to prawda ale mozna poprobowacиιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Nienormalna nie to jest akupunktura przygotowawcza ktora zaczyna sie po 36 tygodniu
robi sie ja po to zeby II Faza porodowa trwala krocej i byla mniej bolesna
Nie wiem czy to prawda ale mozna poprobowac
aaa
nie wiedziałam że jest coś takiego
-
Lilka wrote:Hejo czekam na test na glukoze dobrze ze sprawdzilam date i okazalo sie ze to dzis rano !!! a o 2 mam wizyte spedze tu caly dzien a glodna jestemmmmmm a tu nie wolno buuuu
Bedzie dobrze,mi nawet ten soczek smakowal
Takze mam nadzieje ze i ty dobrze przez to badanie przebrniesz -
иιєиσямαℓиα wrote:aaa
nie wiedziałam że jest coś takiego
W PL chyba to nie jest az tak popularne,bo nawet duzo na ten temat w necie nie pisze.
Tutaj oferuje to prawie kazda polozna ktora przychodzi do domu,no i w kazdym szpitalu mozna to tez robicиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość