X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    której mama pracuje w prywatnej klinice położniczo ginekologicznej i mi dała całą torbę niespodzianek. I to wszystko ponoć dają kobietkom, które u nich rodzą. Pieluszki newborn pampers, happy, dada. Malutkie opakowanka sudokremu, różniste próbki kremów i olejków do kąpania. Smoczki, butelki avent, komplety ubranek (śpioszki, czapeczka, rękawiczki niedrapki i kaftanik), kocyk polarowy, pieluszki flanelowe, nawet marimer do noska. Wszystko ekstra zapakowane heh :) Dostanę jeszcze ponoć, tylko za jakiś miesiąc. Żeby w szpitalach takie wyprawki dawali ;)

wiesz w prywatnej klinice płacisz za poród :) i to nie małe pieniądze , także mnie nie dziwią takie gratisy w takim akurat miejscu ;). Na NFZ nie ma co liczyć, dziewczyny się modlą, żeby było miejsce na porodówce, a co dopiero żeby cokolwiek dostać :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    A teraz nie moglam dodtac pracy i co? zaszłam w ciąże i w 4 miesiacu ciazy dostalam prace, firma sama zaproponowala korzystne dla mnie warunki w ziwazku z ciaza,

jejku zdradź co to za firma, bo aż nie wierzę o.O
    W ciąży zaproponowali ci pracę?? o.O
    W Polsce to rzadkość. Kopara aż mi opadła, nieprawdopodobne wprost. Ja z reguły znam z doświadczenia zupełnie inne przypadki - kobieta po powrocie z macierzyńskiego dostawała kopa z firmy :/.
    Jestem w ciężkim szoku. Ale jeśli tak jest to na prawdę gratuluję :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Moja wina, zakręciłam się. Kurcze nie wiem czemu napisałam środa, skoro faktycznie cc mam we wtorek - 03.09. Eh... Mieszają mi się z nerwów te dni tygodnia :).

Dobrze Ci utkwił 03.09. w głowie :D

Asta termin utkwil mi w glowie bo moj maz ma 03.09 urodzinki ;)
    Jeszcze raz trzymam kciuki za jutro!!!

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Asta termin utkwil mi w glowie bo moj maz ma 03.09 urodzinki ;)
    Jeszcze raz trzymam kciuki za jutro!!!

to wy we wrześniu świętowanie pełną parą hehe :)
    Rocznica ślubu, urodzinki męża i vivien ;)
    super

a ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która 11.08 miała rodzić córeczkę, urodziła 3 tyg. przed terminem - też bierze clexane. Kazał mi być przygotowaną wcześniej, bo ona przed porodem 4 dni była u lekarza i usłyszała, że malutka nie spieszy się na świat :) a 4 dni po wizycie odeszły jej wody o 2 nad ranem i zaczął się poród :).
    Także ja na 16.10 muszę być już przygotowana. Najgorsze, że ostatnie poważne zakupy chcieliśmy zrobić 01.10 mam nadzieję, że zdążymy dostać wózek :)
    Mojego męża kuzyna żona miała termin na 10.09 i urodziła 2 tygodnie przed terminem synka :)
    Także nie ma co zwlekać ze wszystkim na ostatnią chwilę. Muszę dopiąć listę zakupów i wszystko to troch przyspieszyć :)
    Tymek mógłby się urodzić 22-25 października ;) nie będę rozpaczać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 07:53

Rika, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:00

pasia27, michaela, vivien, Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak patrze naWasze suwaczki... ale Wam zazdoszcze ze tak blisko juz macie do spotkania z dziecikami:)

Rika, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    to wy we wrześniu świętowanie pełną parą hehe :)
    Rocznica ślubu, urodzinki męża i vivien ;)
    super

a ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która 11.08 miała rodzić córeczkę, urodziła 3 tyg. przed terminem - też bierze clexane. Kazał mi być przygotowaną wcześniej, bo ona przed porodem 4 dni była u lekarza i usłyszała, że malutka nie spieszy się na świat :) a 4 dni po wizycie odeszły jej wody o 2 nad ranem i zaczął się poród :).
    Także ja na 16.10 muszę być już przygotowana. Najgorsze, że ostatnie poważne zakupy chcieliśmy zrobić 01.10 mam nadzieję, że zdążymy dostać wózek :)
    Mojego męża kuzyna żona miała termin na 10.09 i urodziła 2 tygodnie przed terminem synka :)
    Także nie ma co zwlekać ze wszystkim na ostatnią chwilę. Muszę dopiąć listę zakupów i wszystko to troch przyspieszyć :)
    Tymek mógłby się urodzić 22-25 października ;) nie będę rozpaczać ;)

Nienormalna ale ty masz pamiec B)
    Troszku tego swietowania bedzie ;) ale jak corcia zechce wysc pozniej to nam sie na październik przesunie swietowanie ;)

U mnie jak narazie nie zapowiada sie na wczesniejszy porod, nawet Vivien jeszcze nie zeszla gliwka nizej.Smialam sie ostatnio u ginekologa ze jej nie spieszno do nas to lekarz nawet przytaknal :P

Dzis przychodzi do mnie polozna na pogaduchy i bedzie mi robila akupunkture B)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:

Dzis przychodzi do mnie polozna na pogaduchy i bedzie mi robila akupunkture B)

masz na myśli akupunkturę na wywołanie porodu? o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika śliczna zabawka :)!!
    Jeszcze powiedz, że sama ją zrobiłaś :D!

michaela, Rika lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:56

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo czekam na test na glukoze ;) dobrze ze sprawdzilam date i okazalo sie ze to dzis rano !!! a o 2 mam wizyte spedze tu caly dzien a glodna jestemmmmmm a tu nie wolno buuuu

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Mój brzuchal zaczyna być mocno denerwujący więc cieszę się, że "hotel mama" niedługo ulegnie zamknięciu ;) Lokator dostał wstępny termin eksmisji z zaznaczeniem, że jak odda pępowinkę dostanie cyca a nawet dwa ;) i mam nadzieję, że poważnie tą propozycję zaczyna rozważać ;) Za 11 dni mąż idzie na urlop więc czas powoli pakować manatki ;)
    A tak na poważnie - skóra na brzuchu swędzi jak jasna cholera, mięśnie bolą, kręgosłup boli, boczki bolą, dno brzucha boli bo młody naciska... Stać długo się nie da, chodzić tym bardziej, siedzenie to porażka, a o leżeniu nawet nie wspomnę bo mi się przypomina kolejna nocka nieprzespana ;)

Kurcze Rika wodac ze w postepach do porodu u ciebie cos sie dzieje..
    Ja brykam jak bym byla w 5 miesiacu,brzuszek mi nie przeszkadza,czasem Vivien tylko mocniej pietki i pupke wypnie ale to na tym sie konczy.Zadnego parcia na miednice,zadnych skorczy po prostu NIC :P :P
    Rika wrote:
    A! Byliśmy w sobotę na wycieczce szpitalowej i zmieniliśmy szpital do rodzenia ;) Ale wybór myślę, że dobry (oczywiście jeśli wszystko będzie ok jak do tej pory było, bo dojazd 50min) - wszystko wyremontowane, czyściutkie, pachnące, kameralny klimat i dokładnie to czego oczekiwałam od zamkniętego Kamieńskiego. Mężowi też bardzo się spodobał.

a na koniec Krzysiowa nowa, super - szeleszcząca zabaweczka :)

Rika super ze znalezliscie na koniec jednak szpital ktory wam podpasowal.Ciesze sie dla was.Najwazniejsze zebyscie czuli sie w tym momencie dobrze ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 08:45

Rika lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    A jak! :p Wczoraj troszkę się pobawiłam i nawet fajnie wyszło jak na moje totalne beztalencie i dwie lewe ręce do szycia ;)
    no nie powiedziałabym , że jesteś antytalenciem do szycia :D
    Bardzo ładna własnoręcznie zrobiona :)

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Hejo czekam na test na glukoze ;) dobrze ze sprawdzilam date i okazalo sie ze to dzis rano !!! a o 2 mam wizyte spedze tu caly dzien a glodna jestemmmmmm a tu nie wolno buuuu
    powodzenia :)!

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    masz na myśli akupunkturę na wywołanie porodu? o.O

Nienormalna nie to jest akupunktura przygotowawcza ktora zaczyna sie po 36 tygodniu
    robi sie ja po to zeby II Faza porodowa trwala krocej i byla mniej bolesna :P
    Nie wiem czy to prawda ale mozna poprobowac :P B)

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna nie to jest akupunktura przygotowawcza ktora zaczyna sie po 36 tygodniu
    robi sie ja po to zeby II Faza porodowa trwala krocej i byla mniej bolesna :P
    Nie wiem czy to prawda ale mozna poprobowac :P B)

aaa :)
    nie wiedziałam że jest coś takiego o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    A jak! :p Wczoraj troszkę się pobawiłam i nawet fajnie wyszło jak na moje totalne beztalencie i dwie lewe ręce do szycia ;)

Rika a co wlozylas do srodka??Zeby szelescilo?

• vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:

Bedzie dobrze,mi nawet ten soczek smakowal :P
    Takze mam nadzieje ze i ty dobrze przez to badanie przebrniesz ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    aaa :)
    nie wiedziałam że jest coś takiego o.O

W PL chyba to nie jest az tak popularne,bo nawet duzo na ten temat w necie nie pisze.
    Tutaj oferuje to prawie kazda polozna ktora przychodzi do domu,no i w kazdym szpitalu mozna to tez robic ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Rika a co wlozylas do srodka??Zeby szelescilo?
    może papierki po cukierkach ? B)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ