III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny!
Nie było mnie dłuższy czas, urlop, wyjazd itp. Wcześniej zaglądałam czasami na II trymestr, ale teraz po powrocie z wakacji to już u mnie III. Szybko zleciało.
Mam nadzieję, że mnie tutaj przyjmiecie
Rika, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Kropla wrote:Witajcie Dziewczyny!
Nie było mnie dłuższy czas, urlop, wyjazd itp. Wcześniej zaglądałam czasami na II trymestr, ale teraz po powrocie z wakacji to już u mnie III. Szybko zleciało.
Mam nadzieję, że mnie tutaj przyjmiecie
-
Ja mam termin na połowę listopada, ale w zeszłym tygodniu podczas wizyty okazało się, że mam rozwarcie. Niewielkie, ale jednak...
Mały jest duży, ułożony główką w dół i naciska na szyjkę.
Jutro mam wizytę kontrolną, oby było dobrze.
Zabieram się do czytania forum Chociaż trochę wstecz przewertuję
-
Kleopatra - swietny pokój, Synek pewnie zadowolony
Ja wraz z czwartkiem zaczynam 36 tc i ... macierzynski mozna dostac zwolnienie do konca ciazy, ale i tak z pierwszym dniem 36tyg automatycznie przechodzi sie na macierzynski... A Wy dziewczyny przez ile macie to 80% placone?
Ja mam pelna wyplate przez 8tyg a potem 50% + dodatek od panstwa co i tak nie wychodzi jakbym miala pelna Dlatego my nie mozemy sobie pozwolic na moje zostanie w domu na 9 lub 12mcy i do lutego mam macierzynski potem 5 tyg zaleglego urlopu i wsioo do pracy do lutego moge zrobic 10 zmian na moim oddziale, za ktore bede miala extra zaplacone, ale zobaczymy czy bede miala z kim Mala zostawic... Ale pozniej jak wroce do pracy to bede na 3nockach w tyg i Malenstwo bedzie z Tata co mnie mniej martwi niz mialabym ja oddac na noc cioci czy babcivivien lubi tę wiadomość
-
Kropla wrote:Ja mam termin na połowę listopada, ale w zeszłym tygodniu podczas wizyty okazało się, że mam rozwarcie. Niewielkie, ale jednak...
Mały jest duży, ułożony główką w dół i naciska na szyjkę.
Jutro mam wizytę kontrolną, oby było dobrze.
Zabieram się do czytania forum Chociaż trochę wstecz przewertuję
A w ktorym tyg jestes? -
Dziewczyny nie nadazam czytac...ale sie rozpisalyscie
Ja w dalszym ciagu pracuje 8.5h dziennie, wiec nie mam za duzo czasu, zeby pisac na forum:( w ogole to na nic mi czasu ostatnio nie starcza. Wracam do domu, cos tak ugotuje i odpoczywam... Staram sie jak najwiecej lezec po pracy. Bylam w sobote u fryzjera i glupia baba nie poinformowala mnie, ze w salonie 2 fryzjerki (na 2!!!) maja grype! Wiedziala, ze jestem w ciazy:( no i wlosy mam w koncu pofarbowane z czego sie ciesze, tylko, ze w niedziele cos zaczelo mnie rozkladac:(Dzis juz pojawil sie bol glowy, zapchany nos i katar! No wsciec sie mozna!!! Ludzie kuzwa nie maja wyobrazni:(Biore miod, rutinoscirbin, paracetamol, ale normalnie z godziny na godzine gorzej sie czuje:( no masakra jakas... -
Dziewczyny kupujecie podgrzewacz do mleka? Nie jest drogi i wszystkie moje kolezanki mi polecaja kupic, ale sama nie wiem... Napewno wrzuce laktator do bagaznika. Jak bedzie problem z pokarmem, to chce zaczac pobudzac piersi juz w szpitalu. Nie chce z tym czekac do powrotu do domu. No i tak logicznie rzecz biorac, to odciagniete mleko trzeba bedzie jakos podgrzac. To moze kupic a jak sie nie przyda to trudno? co myslicie?
acha i jeszcze jedno, jakie leki kupic na poczatek? duzo osob pisze, ze koniecznie espumisan i jakies czopki z paracetamolem. Co jeszcze powinnam miec w domu, tak w razie czego? -
xcarolinex wrote:Kleopatra - swietny pokój, Synek pewnie zadowolony
Ja wraz z czwartkiem zaczynam 36 tc i ... macierzynski mozna dostac zwolnienie do konca ciazy, ale i tak z pierwszym dniem 36tyg automatycznie przechodzi sie na macierzynski... A Wy dziewczyny przez ile macie to 80% placone?
Ja mam pelna wyplate przez 8tyg a potem 50% + dodatek od panstwa co i tak nie wychodzi jakbym miala pelna Dlatego my nie mozemy sobie pozwolic na moje zostanie w domu na 9 lub 12mcy i do lutego mam macierzynski potem 5 tyg zaleglego urlopu i wsioo do pracy do lutego moge zrobic 10 zmian na moim oddziale, za ktore bede miala extra zaplacone, ale zobaczymy czy bede miala z kim Mala zostawic... Ale pozniej jak wroce do pracy to bede na 3nockach w tyg i Malenstwo bedzie z Tata co mnie mniej martwi niz mialabym ja oddac na noc cioci czy babci
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Xcarolinex, zaczynam 30 tydzień. Obiecałam sobie, że nie dam się małemu i za szybko go nie wypuszczę, mam nadzieję, że ustąpi. Oszczędzam się, poszłam na zwolnienie lekarskie, dam radę.
Czytam forum, ale ciężko nadrobić
To i mnie już niedługo czeka macierzyński - zamierzam choć do tego czasu utrzymać małego pod moim sercemLilka, xcarolinex, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Nie było mnie przez wekend tradycyjnie już praktycznie a tu tyle do nadrobienie ze bylam w szoku cvhyba i tak nawet niedoczytałam wszystkiego.Ale starałam sie jak mogłam bo poczytac jak najwięcej.
Mój miał w końcu wolną sobote więc były zakupy ale tylko spozywcze no i fakt kupilismy pare ciuszków dla małego i taki kocyk do wózka,potem do odmku przyjechali moi rodzice do nas i zostali juz na obiedzie a pózniej wieczorem przyszli do nas znajomi na film.W niedziele bylam u rodziców cały dzień bo mój pracuje do 22 od 10 rano ;/ masakra.
Co do tego co pisalyście o tych kłutniach z mężami to hcyba jakieś fatum jest bo mu ostatnio tez sie poklucilismy i to tak pożadnie 3 razy w krudkim czasie.. i podobnie jak u was o kase ale to juz Chyba standard z tego co widzę, niestety,mój mąż mial hurtownie zabawek , niestety nie poszło w ostatnim roku tak jak trzeba i musiał zamknąć interes..teraz zostały dlugi ..sa 3 tysiące do splacenia w tym miesiącu i masa innych wydatków chociażby auto które maż uszkodził jak zachciało mu sie z gupoty jeżdzić po lesie za grzybkami bo on bardzo lubi zbierać generalnie kiedyś to razem jeżdzilismy ale teraz wkurzylam sie na niego powiedziałam mu że nie dość że sa takie wydatki to on jeszcze naraaża nas przez swoją gupote na dodatkowe koszty..zakopał się i uszkodził próg naprawa 250 zł jak o tym myśle to aż mi nie dobrze.Nie powiem teściowie nam pomagaja dali nam ostatnio 1000 zł no ale i tak pójdzie na ten dług do spłaty..pozatym klucimy sie o jego palenie papierosów 300 zł miesiecznie wydaję na to świństwo a meni to wkurza bo zaraz mysle o dziecku i co jemu mozna by było za to kupic generalnie w kązdej kłutni wypominam mu co mozna by było na Alanka za te pieniądze kupić to wiecie co mi powiedział? że już chyba oszalałam na punkcie dziecka bo ciagle mowie tylko o nim i ciagle że dlan iego coś i w kólko to samo a dla mnei to jest normalne, poklucilismy się też o pokoik dla małego bo miał byc malowany w tym tygodniu mój miał mieć wolne a oczywiście go nie bedzie miał boo..znalazł sobie drugą prace z czego się bardzo ciesze że tak postapił bo kasa jest nam bardzo potrzebna teraz.. ale niestety malowanie pokoju musi sie przesunać w czasie powiedział mi ze za 2 tygodnie zobaczymy, ja sie stresuje bo boje się że moge urodzić przed czasem a tu nie będzie wszystko gotowe natomiast on ma takie lajtowe podejście ja niewiem czy wszyscy faceci tak maja? w końcu to jego pierwsze dziecko i w dodatku ma to byc syn, nie powiem widze że sie stara ostatnio w tej pierwszej pracy bardzo duzo pracowal i ciagle go w domu nie było jak wyszedł rano to wrocil wieczorem czasem sie widywalismy w ciagu dnia jak podjechałam do niego do pracy zawieżć mu obiad.Teraz gdy ma mniej godzin w tamtej pracy znalazł sobie druga dodatkową wiem że robi to dla nas,czasami jest kochany a czasami jest taki jak Ty napisałas nienormalna i suzy lee totalny egoista .. przy długach jakie sa po tamtej hurtowni naraża nas na dodatkowe koszty i wtedy się klucimy o kase włąsnie że może na coś braknie i co wtedy będzie. bla bla bla.Teraz jest już dobrze ale wiem ze ciężki ten miesiac bedzie bo tzreba bedzie długi pospłacac a pieniedzy nie przybywa chciałam pozamawiać pewne rzeczy dla małego na allegro no i musze sie wstrzymać na troche teraz:(.Jeśli chodzi o to pomaganie to bardziej tesciowie niż moi rodzice- mama moja jest chora cięzko ma raka i jeżdzi na chemie nawet niechce jej zawracac głowy że mamy jakieś tam problemy. jedynie co teściowie ale wydaje mi sie że tylko dlatego nam pomagają bo wiedzą żę to ich synowi nie poszedł interes i teraz sa dlugi przez to.
ZA to od mojej mamy siostry dostaniemy łóżeczko w dobrym stanie, przewijak, materac bo ma ponoc nowy 9muszę go obejżeć) no i trochę ciuszków tez dostaniemy od kuzynki reszte już kupiłam same nowe i kilka uzywanych ..jest cięzko ale jakos dajemy rade.Mysle że każda z nas ma jakieś problemy no i trzeba jakos zyc razem w związku partnerskim przedewszystkim a nie że każy sobie mam nadzieje że i u nas już nie bedzie takich kłutni bo bardzo je przezywam i wtedy szkodze małego a bardzo tego niechce.Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
xcarolinex tutaj w ie przysluguje 6 miesiecy maciezynskiego, mozna zaczac chyba na 2-3 tyg przed porodem, tylko w tej sytuacji zostaje Ci 2-3 mniej z malenstwem. Ja planuje pojsc na maciezynski 2 tyg przed porodem, zeby odpoczac i sie jakos pozytywnie nastawic:) Moj pracodawca na szczescie bedzie mi placil pensje pod moja nieobecnosc. Minus tego jest taki, ze chce zebym jak najszybciej wrocila do pracy. Umowilismy sie, ze napewno wezme 4 miesiace wolnego a potem zaczne pracowac z domu. Co bedzie, zobaczymy...
Moj maz jest instruktorem jazdy i moze sam ustalac sobie godziny pracy itd. Plan jest taki, zeby on zostawal z malym od 8 do 12-13, tak zebym mogla pojsc do pracy na pol etatu. Nie wiem jak to bedzie, duzo zalezy od tego, jakie nam sie dziecko trafi:)