X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ja też się zastanawiam czy rodzić pod nosem w Wołominie czy jechać do Wawy. Ostatnio moja lekarka zachwalała szpital bielański, że taki cudowny personel, ah i oh. No ale ode mnie to 25 km, a jak będą korki to nie mam pojęcia ile czasu potrwa podróż heh. Na szczęście mam jeszcze czas do przemyśleń w tym temacie.

Lalita ja myślę, że spokojnie sobie poradzimy w naszych dotychczasowych zimowych wdziankach :D W końcu to początek grudnia, najgorsze mrozy są przeważnie od stycznia :) I oby tak było w tym roku

zauważyłam, że często maluszki zrywają mamusie na porodówki w nocy, więc nie martwiłabym się korkami ;-)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki

Mam pytanie odnoście prześcieradła. Prześcieradło frotowe czy jersey??
    Bo chcę zamówić ,a nie wiem co i jak...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Noi własnie jakos tak fajniejest ze to co proste, naturalne to i korzystne dla nas i ekonmicznie dobrze wychodzi. No własnie już nawet nie chciałam wchodzić głebiej w temat tych chusteczek, ale masz acje nie mozna dac się zwariować, czasem poprostu trzeba sobie trochę zycie ułatwic.

A masz jakies firm którch pieluchy wielorazówki polecasz?

Close Parent, Milovia, Toots Boots i Baba+Boo tyle wiem ja... ale to sa te drogawe. Tych tańszych a sprawdzonych, polecanych nie pamietam cholera... ale moge sie zapytać, w koncu i tak bede potrzebować. Planuję kupić ze 4 drogie, a resztę tańszą. Do wielorazówek potrzeba pamietaj wiecej wkładów niż jeden... przeważnie 2 na dzien wkladasz a na noc to i 3.

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki! kolezanka leci na pupusiach, zachwycona nie byla ale jak tylek dziecku urósł to moi ze zaczeły sie sprawdzac, tylko ze wkłady sa kijowe, no i te pieluchy szyte sa w chinach, chociaz jakiestam testy podobno przeszły...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki

Ja kupiłam gładkie, bo zastanawiałam się, czy frotowe nie będzie drapało cieniutkiej skórki malucha

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mówisz o tym z jersey bo one to materiał gładszy?:)

dqprepoku4out2uw.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie mylę się, że Ty mieszkasz za granicą? Bo zestresowałam się tym macierzyńskim od 36 tc
    Suzy Lee, nie martw sie to tu u mnie w UK (bynajmniej w moim miejscu pracy :P ) Takze nie martw sie :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja do szpitala mam 5 minut pieszo, a zreszta jest to jeden z wiekszych w okolicy, wiec wyboru i tak nie mam, ale ja balabym sie dojechac do innego szpitala - ja mam GBS, wiec ten antybiotyk mam miec podany + ostatnio rodzilam niecale 4godz, wiec zobaczymy jak teraz bedzie :) Chcialabym, zeby sprawdzilo sie, ze drugi poród jest krótszy :P

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do jednego szpitala też mam bliziutko, jednak rozważam dwa inne oddalone o kilka kilometrów

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki

ja mam dwa z jerseju i jedno z frotte :-)

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny :D Ja jestem straszna panikara i bym sie bala :D :D

A wogole to sie dzisiaj strasznie dziwnie czuje... Wstalam juz o 5.30, pozno sie polozylam no i jeszcze mnie brzuch tak kluje na dole po prawej stronie :/
    Dziewczyny mialyscie/macie cos takiego? Myslalam, ze mi szybko przejdzie jak zawsze, a tu juz mnie trzyma ze 3 godziny :/ Troche sie balam, ale Malenstwo sie rusza i nie chce, zeby wychodzila teraz! To cos przepowiadajacego wczesniejszy poród, czy calkiem normalne? Powiem jeszcze, ze zaczcelo sie kilka dni temu tak po 30 min i koniec, a tego w pierwszej ciazy nie mialam, bo nie dotarlam do tego tyg..

gg64wn1511ap0yj7.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala muszę dojechać około 40 min. :)
    A co do prześcieradeł ja kupuję jersey, wolę te gładsze :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przescieradel ... wczoraj jak bylismy na zakupach to kupilismy przescieradla do ... tego koszyczka, ktorego nawet nie mamy :D Takie losie z nas - mamy kolyske a nie koszyk i sa duzo za krotkie, a juz nie zdare wymienic bo to sklep, do ktorego zadko jezdzimy :/ takze musze kupic nowe

Ah, no i wlacza mi sie juz 'baby brain' - wczoraj przy kasie samoobslugowej majac w rece cytryne (ktora nie miala kodu kreskowego) w spisie warzyw i owoców w angielskim supermarkecie szukalam cytryny pod nazwa CYTRYNA zamiast LEMON :D O Boze, stalam tak ze 2 minuty i Moj S oczywiscie nic mi sie powiedzial, tylko sie smial haha :D
    Sama juz na zakupy nie moge wyjsc, bo nie mysle :D

MADZIULA13, Lalita2710, blueberry, Kropka lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też to mam :-) zapominam o wielu rzeczach, przypalam obiadki ;-)czasami nie potrafię się wysłowić, szukam jakiegoś słowa i wychodzi mi normalny bełkot ;-)

xcarolinex, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy 2 z jersery bawełan, mama mówiła mi ze bawełna jest najlepsza, i mialam takie same obawy co do frotte jak suzy lee ze moze drapac. mam jedno z frotte tez. Ogólnie ja wole przescieradełka bawełnane i posciel taka wlasnie staram sie kupowac dla dziecka. Niestety pokrowce na przewijak to tylko frotte, nie spotkalam sie z innym, mam 2 a i tak pewnie bede pieluszki podkladac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wime jak daleko bede miec ogolnie w krk to odleglosc nie ma znaczenia tylko trasa czy jest bardzo zakorkowana czy mnije, czy trwa remont czy nie, wiec nie patrze bo czasem nie wiadomo gdzie szybciej sie dojedzie. Smieje sie tylko, z eujastek jest blisko cmenatrza gdzie mam dzidków pochowanych, wiec na zaduszki mozemy jechac, bo jak zaczne rodzic to bedzie blisko :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam fazy otumanienia. Wczoraj próbowałam powiedzieć mężowi żeby schował coś do kieszeni mówiąc "włóż to do szuflady". Nadmienię, że byliśmy wtedy z psem na spacerze i jakież było jego zdziwienie gdy zapytał mnie "co?" a ja mu na to "no włóż sobie do szuflady". Takich wpadek mam ostatnio naprawdę dużo :) Wypełniałam mu zaświadczenie parę dni temu do urzędu skarbowego. Poszedł z tym do kobiety w urzędzie, a ona, że co to w pół wypełnione tylko. On na to, że żona w ciąży wypełniała. Pani od razu w śmiech i mówi, że wszystko jasne ;)

Mam do was pytanie. Ostatnio wieczorami kiedy jest chłodno i wychodzę na spacer z psem, z zimna bolą mnie sutki. Ale tak jakby ktoś mi szpilki w nie wsadzał. Miewacie takie uczucie? Normalnie muszę się zakrywać czym się da, bo bardzo boli.

michaela, Kropka, xcarolinex lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie uczucie wbicia szpilki w ok 20 tygodniu ,ale tylko w lewej piersi. Potem się nie pojawiło.

Ok zamówiłam z jerseyu jedne szare drugie turkusowe:) Pościel mam turkusową ,ale potem dokupię szarą będę mieć na zmianę:)

dqprepoku4out2uw.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Jak czytam o Waszych problemach z facetami, to aż mi głupio, że mojego męża tak rzadko chwalę.

Tak czy inaczej - u mnie sielanka. Ale nie zawsze tak było i często to moje czepiactwo było niepotrzebne. W ciąży obniżyło mi się ciśnienie, to się spokojniejsza zrobiłam i chyba obojgu nam wychodzi to na dobre. W sumie trojgu, bo mały nie musi przeżywać moich stresów.

Justa, ciesz się, że Twój znalazł dodatkową pracę. Widać, że się stara dla Was, choć może nie okazuje tego w taki sposób, jakbyś chciała. Może to duma i poczucie, że przez niego macie problemy finansowe? Facetom ciężko się przyznać do porażki...

Jestem przekonana, że gdybyś urodziła przed terminem, to wrócisz ze szpitala, a pokoik zastaniesz wymalowany :) Nie martw się. Będzie dobrze.

I fajnych masz teściów :)
    kropla chyba masz racje facetom jest rtudniej przyznać się do błedu niż nam, wydaje mi się że mój M doskonale zdje sobie sprawe z naszej obecnej sytuacji i poszukał druga prace nawet nie musiałam na niego z tym naciskać nie mniej jednak czasem jest tak jak pisała nienormalna że wszytsko na mojej głowie jest tak to odbieram co ja wybiore dla małego tak bedzie kolor ściany w pokoiku też ja wybrałam tu akurat cieszę sie że nie marudził.. no ale wiadomo nie każdemu sie dogodzi ja tez czasami czepiam sie go o balagan że robi w domu że chlapie jak wychodzi z pod prysznicu i że nie powyciera po sobie że naczynia nie wstawi do zmywarki itp.. a pózniej mysle sobie kurcze no fakt nie robi tego ale to on pracuje a ja siedze w domu i moge sie tym zając.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi obiecał że namaluje coś synusiowi w stylu
    Ja mam szarą ścianę więc na tym ciemnym szarym. białe drzewo i turkusowego np ptaszka jak tutaj :
    35840-1f2c9a62799247878cb50e24b50244f0.jpg

Suzy Lee, blueberry, marzycielka29, Lilka, xcarolinex, vivien, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ