III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Też miałam fajne hasło ,koleżankom się moim podobało też nic nie wygrałam.
Nie wiem jak u Ciebie Amicizia na plakatach miała być pierwsza pomoc i chusty i nic nie było...
u na snic nie bylo napisane o pierwszej pomocy i o chustach, wec sie tego nie spodziewałam, było głównie o karmienu, pielegnacji i bezpeiczenstwie w podróży.
o piersej pomocy itp maja byc warsztaty "bezpeiczny maluch" w październiku i przysłali mi w mailu, że będzie też Paweł Zawitkowski -
PAREL wrote:my wybieramy się 25.09 na te warsztaty, czyli Amicizia mówisz ze warto? oczywiście jak wytrzymam do tego terminu
Czy warto to zalezy na co sie nastwiasz i czego oczekujesz. Aj sie na jakies wielkie halo nie nastawiam. Więcej oczekje od tych warsztató bepzieczny maluch, bo pierwsza pomoc to jest coś waznego. A próbki i inne rzeczy zawsze warto dostac, i zawsze można liczyc ze sie cos wygra
I tak jak mówie, ja dopiero sie ucze i tej calej pielgnacji itd wiec takie rzeczy byly dla mnie ciekawe i istotne, ale pewnie usłysze je tez na SR.
U na osoby wykładające były fajne, miały dar do przekazywania wszystkiego, tylko srednio wygodnie tyle godzin siedziec
-
Suzy Lee wrote:Znalazłam póki co taki odpowiednik, niec mniejszy, torby Vivien...
http://www.ebay.pl/itm/Petunia-Pickle-Bottom-City-Carryall-in-Evening-in-Innsbruck-/271247571526?pt=US_Diaper_Bags&hash=item3f279d7a46&_uhb=1
Heh... widzę, że muszę się zająć sprowadzeniem tej marki do Polski Powiem mężowi.
Suzy bylo by super jak by udalo ci sie sprowadzic te torby do pl.Skusilabym sie -
Nienormalna pierwsze co to bardzo się ciesze ze wszystko się wyjaśnilo jezeli chodzi o brzuszek twojego synka, a raczej jego wymiarow
Nieraz warto zasiegnac drugiego zdania;)
Widac z tego co opisujesz to super ginekolog szkoda tylko ze od początku do niej nie chodzilas
Co do torby dziekuje zamowilam ja przez skle internetowy w DE
A co do lozeczka to jest ono z IKEI Ma na dole nawet dwie szuflady na czym mi bardzo zależało
W dobrej cenie i odrazu mi w oko wpadlo i sie spodobaloиιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość
-
Leze wlasnie w lozeczku obok meza i mecze sie ze skurczami
Jeden dostalam taki ze mnie ze snu wyrwal...
A teraz tylko boli jak na okres, no coz widac ze organizm/cialo szykuje sie pomalutku do porodu
Maz sobie smacznie spi a ja was podczytuje
иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, maja2024, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Leze wlasnie w lozeczku obok meza i mecze sie ze skurczami
Jeden dostalam taki ze mnie ze snu wyrwal...
A teraz tylko boli jak na okres, no coz widac ze organizm/cialo szykuje sie pomalutku do porodu
Maz sobie smacznie spi a ja was podczytuje
u mnie tez od kilku dni twardnieje brzuch, zakładam ze to cwiczenia generalne przed dniem "0" ale troche sie tym denerwuje zeby sie te cwiczenia nie okazały tfu tfu odppukac alarmem, to duzo za wczesnie, i spac nie spie znowuиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Znalazłam póki co taki odpowiednik, niec mniejszy, torby Vivien...
http://www.ebay.pl/itm/Petunia-Pickle-Bottom-City-Carryall-in-Evening-in-Innsbruck-/271247571526?pt=US_Diaper_Bags&hash=item3f279d7a46&_uhb=1
Heh... widzę, że muszę się zająć sprowadzeniem tej marki do Polski Powiem mężowi.
wow cena powaliła mnie z nóg
-
Mnie w szpitalu polecili Asmag Forte (recepte zgubiłam) bo ja brałam raz dzoennie lub co 2 dzień aspargin czyli magnez+ potas..
Ale zakupiłam sobie Asmag B i biorę 2 razy dziennie ,nie raz 1 raz.
A co któryś dzień aspargin żeby też potas uzupełnić.
Z tego co wiem Asmag bardzo dużo lekarzy przepisuje...michaela lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Mnie w szpitalu polecili Asmag Forte (recepte zgubiłam) bo ja brałam raz dzoennie lub co 2 dzień aspargin czyli magnez+ potas..
Ale zakupiłam sobie Asmag B i biorę 2 razy dziennie ,nie raz 1 raz.
A co któryś dzień aspargin żeby też potas uzupełnić.
Z tego co wiem Asmag bardzo dużo lekarzy przepisuje... -
PAREL wrote:a czy cos było z pierwszej pomocy u noworodka?
Według mnie nie było warto, bo ja się nie dowiedziałam niczego czego bym wcześniej nie wiedziała . Ale jeśli nie masz za bardzo pojęcia to możesz pójść . To nic ne kosztuje, w sumie wejście jest za darmo