III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Też miałam fajne hasło ,koleżankom się moim podobało też nic nie wygrałam.
Nie wiem jak u Ciebie Amicizia na plakatach miała być pierwsza pomoc i chusty i nic nie było... -
Amicizia wrote:u na snic nie bylo napisane o pierwszej pomocy i o chustach, wec sie tego nie spodziewałam, było głównie o karmienu, pielegnacji i bezpeiczenstwie w podróży.
o piersej pomocy itp maja byc warsztaty "bezpeiczny maluch" w październiku i przysłali mi w mailu, że będzie też Paweł Zawitkowski -
Lalita2710 wrote:Kurcze dziewczyny powiem wam że zmierzyłam se ciśnienie a tu 122/68...
Nigdy takiego w ciąży wysokiego nie miałam...
Ja z reguły 90/80 ,110/70 itd.... będę obserwować... troszkę się wystraszyłam. Mam nadzieję że rosnąć nie będzie...
gdzies przeczytałam ze cisnienie krwi jest wyzszew nizzych temperaturach, obniza sie gdy jest ciepło... -
Kleopatra wrote:Nienormalna super Widzisz i po co chodzisz do tej ginki ;p
Pieluchy Dada 3 są chyba pd 4 do 9 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 09:58
-
Dziewczynki czy mogę wskoczyć już pomału do 3 trymestru?
Mam do Was pytanie:wybrałam wczoraj łóżeczko, zastanawiam się tylko czy lepiej wybrać opcję z szufladą czy bez?? Mnie bardzo spodobało się takie:
http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Nina moja droga to już zależy od Ciebie. Bo tak na prawdę.
Możesz kupić z i np chować kołdrę jak dziecko będzie w łóżeczko się bawić itd to mu ona nie potrzebna... albo mieć bez i też przeżyjesz;)
Zależy od Ciebie. Ja nie mam i myślę że damy radę) bez;D
Tak Tak Michela ,ale obserwować zawsze warto. Tym bardziej u takiego niskiego ciśnieniowca jakim jestem ja.michaela lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Nienormalna pierwsze co to bardzo się ciesze ze wszystko się wyjaśnilo jezeli chodzi o brzuszek twojego synka, a raczej jego wymiarow
Nieraz warto zasiegnac drugiego zdania;)
Widac z tego co opisujesz to super ginekolog szkoda tylko ze od początku do niej nie chodzilas
Co do torby dziekuje zamowilam ja przez skle internetowy w DE
A co do lozeczka to jest ono z IKEI Ma na dole nawet dwie szuflady na czym mi bardzo zależało
W dobrej cenie i odrazu mi w oko wpadlo i sie spodobalo
Vivien czy to któreś z tych?
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko
Czy u was w DE są inne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 10:01
-
Lalita2710 wrote:Kurcze dziewczyny powiem wam że zmierzyłam se ciśnienie a tu 122/68...
Nigdy takiego w ciąży wysokiego nie miałam...
Ja z reguły 90/80 ,110/70 itd.... będę obserwować... troszkę się wystraszyłam. Mam nadzieję że rosnąć nie będzie...
U nas pada , zimno i pochmurno . -
Nina wrote:Dziewczynki czy mogę wskoczyć już pomału do 3 trymestru?
Mam do Was pytanie:wybrałam wczoraj łóżeczko, zastanawiam się tylko czy lepiej wybrać opcję z szufladą czy bez?? Mnie bardzo spodobało się takie:
http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html
ja zamawiam z szufladą, bo mam mało miejsca w szafkach. Tak jak pisała Lalita to zależy od ciebie, bo jak masz mało szafek , to zawsze możesz coś w szufladzie schować - jakieś koce, prześcieradła etc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 10:01
-
witam wszystkie ciężarówki:) jak tam po piatku 13 ego ? hehe dla mnie jak zwykle dobry nie pechowy.
Moj mąż ma wolny wekend w końcu i jedziemy pokupować pare brakujących rzeczy dla maluszka m.in. przewijak bo ten to dostałam jak zobaczyłam jego wygląd zrezygnowałam,myślałam że jest w lepszym stanie, no i niestety ale wyrzuciłam go i jedziemy kupić nowy,wanienke,i pare pierdół do pielęgnacji, pieluchy tetrowe.. myslicie że z 10 szt wystarczy?Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Myślę że na początek na spokojnie ja mam 12 sztuk.
Jak się zepsują po jakimś czasie to się dokupi.
Więc na spokojnie ci styknie.
Ja mam też pokupowane takie specjalne ceratki na ramię więc nawet pewnie pieluch używać nie będę. np do odbijania typowego -
иιєиσямαℓиα wrote:jak wejdziesz na strone o tych warsztatach to są ci sami wystawcy co na modzie na brzuszek, enfamil, pampers i maxi cosi. Według mnie to będzie to samo co moda na brzuszek
ja o tyvh warsztatach bezpieczny maluch dowiedzialam sie na targach od ratownika medycznego że mają być głównie własnie o pierwszej pomocy, więc zapewne oprócz tych ich sponsorów będą pewnie ratownicy medyczni i będa uczyć co i jak, a do tego u nas w krakowie ma być Paweł Zawitkowski, więc na pewno nie będzie to to samo co na warsztatsach mamo to ja. Z tego co wiem Zawitkowski ma byc tylko w niektórych miastach, ja dostałam id organizatorów informacje na maila, wiec raczej to pewnie źródło -
Nina witaj wśród nas
ja tez mam łózeczko bez szuflady, nie mamy jeszcze ani jednej szafki dla malucha ogólnie nie mam pojęcia jeszcze co i jak będzie u nas wyglądac, ale juz tuż tuż, remont, przeprowadzka i zaczniemy kupowac mebelki ammy upatrzona komdę. Myśmy kupili zwykłę proste używane łóżeczko, ale w stanie idealnym bo dziecko nie spało w nim tylko przymamie z materacem, baldachimem ochraniaczem i posciela. Byla to super okazaja. CO do szuflady, latwije posprzatac na pewno i tak jak dziewczyny mowia, zalezy do twojego miejsca, a zawsze jak ci sie cos odmieni i zapragniesz czegos we stylu szuflada pod łózko, to w IKEI czy innych tegotypu sklepach mozna kupic takie organizery pod łózko. Moi znajomi tak własnie zrobili, i ten organizer jest wtedy o tyle fajny, ze jak potem wymienisz dziecku łózeczko na większe,to możesz go trzymac pod tym większymNina, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Jedziemy dziś chyba złożyć zamówienie na wózek i fotelik z odbiorem na 7.10. zapłacimy 200zł zadatku i będziemy mieć z głowy.
my sie postanowilismy wstzrymac z zakupem fotelika, po tym jak sie dowiedzielismy ze ma wyjsc z maxi cosi jakis nowy, 2 foteliki plus baza , przeznaczone do jazdy tylem dla dzieci do 4 -5 roku zycia, ma wyjsc w pazdzierniku, chyba w drugiej polowie, wiec poczekamy jakby sie maly pospieszyl na swiat to w razie czego pozyczymy od kogos nosidelko zeby nas wypuscili ze szpitala
ogolnie maja wejsc przepisy, w UE weszly w licpu juz na razie jako jakies zalecenie zeby dzieci do 4-5 r.ż wozic tylem do kierunku jazdy, bo tak jest najbezpieczniej. -
Lalita2710 wrote:Nina moja droga to już zależy od Ciebie. Bo tak na prawdę.
Możesz kupić z i np chować kołdrę jak dziecko będzie w łóżeczko się bawić itd to mu ona nie potrzebna... albo mieć bez i też przeżyjesz;)
Zależy od Ciebie. Ja nie mam i myślę że damy radę) bez;D
Tak Tak Michela ,ale obserwować zawsze warto. Tym bardziej u takiego niskiego ciśnieniowca jakim jestem ja. -
michaela wrote:Moj mąz własnie kończy malować pokój dla malutkiej i my dopiero wkroczymy w etap urządzania...
Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość