X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Też miałam fajne hasło ,koleżankom się moim podobało też nic nie wygrałam.
    Nie wiem jak u Ciebie Amicizia na plakatach miała być pierwsza pomoc i chusty i nic nie było...
    być może to miało być w tych drugich warsztatach dla rodziców dzieci....

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    u na snic nie bylo napisane o pierwszej pomocy i o chustach, wec sie tego nie spodziewałam, było głównie o karmienu, pielegnacji i bezpeiczenstwie w podróży.

o piersej pomocy itp maja byc warsztaty "bezpeiczny maluch" w październiku i przysłali mi w mailu, że będzie też Paweł Zawitkowski :)
    jak wejdziesz na strone o tych warsztatach to są ci sami wystawcy co na modzie na brzuszek, enfamil, pampers i maxi cosi. Według mnie to będzie to samo co moda na brzuszek :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kurcze dziewczyny powiem wam że zmierzyłam se ciśnienie a tu 122/68...
    Nigdy takiego w ciąży wysokiego nie miałam...
    Ja z reguły 90/80 ,110/70 itd.... będę obserwować... troszkę się wystraszyłam. Mam nadzieję że rosnąć nie będzie...
    ale, to chyba całkiem dobre cisnienie? nie martw sie. Nie jest czasem tak ze teraz jest tej krwi jeszcze wiecej i rozrzedza sie - stad czesto mamy gorsze wyniki krwi i moze to ma zwiazek z wyzszym cisnieniem?
    gdzies przeczytałam ze cisnienie krwi jest wyzszew nizzych temperaturach, obniza sie gdy jest ciepło...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Nienormalna super :) Widzisz i po co chodzisz do tej ginki ;p
    Pieluchy Dada 3 są chyba pd 4 do 9 kg.
    w następnej ciąży już się nie będę chyba u niej prowadzić, bo po pierwsze szkoda mi płacić za wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 09:58

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy mogę wskoczyć już pomału do 3 trymestru?:-)

Mam do Was pytanie:wybrałam wczoraj łóżeczko, zastanawiam się tylko czy lepiej wybrać opcję z szufladą czy bez?? Mnie bardzo spodobało się takie:

http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina moja droga to już zależy od Ciebie. Bo tak na prawdę.
    Możesz kupić z i np chować kołdrę jak dziecko będzie w łóżeczko się bawić itd to mu ona nie potrzebna... albo mieć bez i też przeżyjesz;)
    Zależy od Ciebie. Ja nie mam i myślę że damy radę;)) bez;D

Tak Tak Michela ,ale obserwować zawsze warto. Tym bardziej u takiego niskiego ciśnieniowca jakim jestem ja.

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna pierwsze co to bardzo się ciesze ze wszystko się wyjaśnilo jezeli chodzi o brzuszek twojego synka, a raczej jego wymiarow ;)
    Nieraz warto zasiegnac drugiego zdania;)
    Widac z tego co opisujesz to super ginekolog szkoda tylko ze od początku do niej nie chodzilas ;)

Co do torby dziekuje ;) zamowilam ja przez skle internetowy w DE ;)
    A co do lozeczka to jest ono z IKEI ;) Ma na dole nawet dwie szuflady na czym mi bardzo zależało ;)
    W dobrej cenie i odrazu mi w oko wpadlo i sie spodobalo ;)

Vivien czy to któreś z tych?
    http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko

Czy u was w DE są inne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 10:01

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kurcze dziewczyny powiem wam że zmierzyłam se ciśnienie a tu 122/68...
    Nigdy takiego w ciąży wysokiego nie miałam...
    Ja z reguły 90/80 ,110/70 itd.... będę obserwować... troszkę się wystraszyłam. Mam nadzieję że rosnąć nie będzie...
    spokojnie może to dzisiejsza pogoda.
    U nas pada , zimno i pochmurno :/.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dziewczynki czy mogę wskoczyć już pomału do 3 trymestru?:-)

Mam do Was pytanie:wybrałam wczoraj łóżeczko, zastanawiam się tylko czy lepiej wybrać opcję z szufladą czy bez?? Mnie bardzo spodobało się takie:

http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html
    witaj w III cim trymestrze :)
    ja zamawiam z szufladą, bo mam mało miejsca w szafkach. Tak jak pisała Lalita to zależy od ciebie, bo jak masz mało szafek , to zawsze możesz coś w szufladzie schować - jakieś koce, prześcieradła etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 10:01

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dziś chyba złożyć zamówienie na wózek i fotelik z odbiorem na 7.10. zapłacimy 200zł zadatku i będziemy mieć z głowy.

Lalita2710, Amicizia, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina ja tez kupiłam łóżevzko z szufladą bo kazdy scowek się przyda :) tym bardziej ze nie mamy zbyt dużego mieszkania więc dla mnie kazda kolejna szuflada czy półka to rarytas :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie raczej sklaniam bez szuflady,bo zamowilismy duza szafe przesuwna i szafke dla malego,wiec damy rady bez tej szuflady;-) poza tym wg mnie lepiej wtedy odkurzyc pod lozeczkiem;-)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie ciężarówki:) jak tam po piatku 13 ego ? hehe dla mnie jak zwykle dobry nie pechowy.
    Moj mąż ma wolny wekend w końcu i jedziemy pokupować pare brakujących rzeczy dla maluszka m.in. przewijak bo ten to dostałam jak zobaczyłam jego wygląd zrezygnowałam,myślałam że jest w lepszym stanie, no i niestety ale wyrzuciłam go i jedziemy kupić nowy,wanienke,i pare pierdół do pielęgnacji, pieluchy tetrowe.. myslicie że z 10 szt wystarczy?

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że na początek na spokojnie ja mam 12 sztuk.
    Jak się zepsują po jakimś czasie to się dokupi.
    Więc na spokojnie ci styknie.
    Ja mam też pokupowane takie specjalne ceratki na ramię więc nawet pewnie pieluch używać nie będę. np do odbijania typowego

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    jak wejdziesz na strone o tych warsztatach to są ci sami wystawcy co na modzie na brzuszek, enfamil, pampers i maxi cosi. Według mnie to będzie to samo co moda na brzuszek :)

ja o tyvh warsztatach bezpieczny maluch dowiedzialam sie na targach od ratownika medycznego że mają być głównie własnie o pierwszej pomocy, więc zapewne oprócz tych ich sponsorów będą pewnie ratownicy medyczni i będa uczyć co i jak, a do tego u nas w krakowie ma być Paweł Zawitkowski, więc na pewno nie będzie to to samo co na warsztatsach mamo to ja. Z tego co wiem Zawitkowski ma byc tylko w niektórych miastach, ja dostałam id organizatorów informacje na maila, wiec raczej to pewnie źródło :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina witaj wśród nas :)

ja tez mam łózeczko bez szuflady, nie mamy jeszcze ani jednej szafki dla malucha :D ogólnie nie mam pojęcia jeszcze co i jak będzie u nas wyglądac, ale juz tuż tuż, remont, przeprowadzka i zaczniemy kupowac mebelki :) ammy upatrzona komdę. Myśmy kupili zwykłę proste używane łóżeczko, ale w stanie idealnym bo dziecko nie spało w nim tylko przymamie z materacem, baldachimem ochraniaczem i posciela. Byla to super okazaja. CO do szuflady, latwije posprzatac na pewno i tak jak dziewczyny mowia, zalezy do twojego miejsca, a zawsze jak ci sie cos odmieni i zapragniesz czegos we stylu szuflada pod łózko, to w IKEI czy innych tegotypu sklepach mozna kupic takie organizery pod łózko. Moi znajomi tak własnie zrobili, i ten organizer jest wtedy o tyle fajny, ze jak potem wymienisz dziecku łózeczko na większe,to możesz go trzymac pod tym większym :)

Nina, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Jedziemy dziś chyba złożyć zamówienie na wózek i fotelik z odbiorem na 7.10. zapłacimy 200zł zadatku i będziemy mieć z głowy.

my sie postanowilismy wstzrymac z zakupem fotelika, po tym jak sie dowiedzielismy ze ma wyjsc z maxi cosi jakis nowy, 2 foteliki plus baza , przeznaczone do jazdy tylem dla dzieci do 4 -5 roku zycia, ma wyjsc w pazdzierniku, chyba w drugiej polowie, wiec poczekamy :) jakby sie maly pospieszyl na swiat to w razie czego pozyczymy od kogos nosidelko zeby nas wypuscili ze szpitala :)

ogolnie maja wejsc przepisy, w UE weszly w licpu juz na razie jako jakies zalecenie zeby dzieci do 4-5 r.ż wozic tylem do kierunku jazdy, bo tak jest najbezpieczniej.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nina moja droga to już zależy od Ciebie. Bo tak na prawdę.
    Możesz kupić z i np chować kołdrę jak dziecko będzie w łóżeczko się bawić itd to mu ona nie potrzebna... albo mieć bez i też przeżyjesz;)
    Zależy od Ciebie. Ja nie mam i myślę że damy radę;)) bez;D

Tak Tak Michela ,ale obserwować zawsze warto. Tym bardziej u takiego niskiego ciśnieniowca jakim jestem ja.
    Pewnie że warto, tylko pomyślałam, ze może to tak własnie ma być:)?Nie wiem nie znam się, tylko tak na "chłopski" rozum sobie to tłumaczę:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąz własnie kończy malować pokój dla malutkiej i my dopiero wkroczymy w etap urządzania...

Lalita2710, justa24, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Moj mąz własnie kończy malować pokój dla malutkiej i my dopiero wkroczymy w etap urządzania...
    To u nas ten sam etap:-) mąż kończy dziś malowanie pokoju, a później zamawiamy panele i już urządzanie:-)

Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ