X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia nie wiem czy ma sens czekać. Pewnie się opóźni, nie będzie miał testów od razu, ale jak uważasz :)
    Ja mam łóżeczko z szufladą, zawsze dodatkowe miejsce :)
    Vivien najlepszego. Ja wczoraj miałam 5 rocznicę ale spędziłam ją sama :(
    10 tetrówek spokojnie wystarczy na początek, wbrew pozorom nie niszczą się tak szybko :)

Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska pogoda ,póki co nie pada ,ale zobaczymy na jak długo.
    Bo pada za 5 min przestaje i tak w kółko.

Boli mnie lewe ścięgno/pachwina od uda w górę...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dziewczynki czy mogę wskoczyć już pomału do 3 trymestru?:-)

Mam do Was pytanie:wybrałam wczoraj łóżeczko, zastanawiam się tylko czy lepiej wybrać opcję z szufladą czy bez?? Mnie bardzo spodobało się takie:

http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html

Miałam w sumie 4 łóżeczka i w żadnym szuflady i w niczym to nie przeszkadzało. Mam gdzie chować pościel itp. Jesli to ci wpadło w oko, a masz miejsce na chowanie kołderki, kocyka i poszewek, to bierz, materac tez ma dobry gryka pianka kokos- idealnie ;) W razie czego dokupisz jak Amicizia pisze- organizer w IKEI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 14:04

Nina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    witam wszystkie ciężarówki:) jak tam po piatku 13 ego ? hehe dla mnie jak zwykle dobry nie pechowy.
    Moj mąż ma wolny wekend w końcu i jedziemy pokupować pare brakujących rzeczy dla maluszka m.in. przewijak bo ten to dostałam jak zobaczyłam jego wygląd zrezygnowałam,myślałam że jest w lepszym stanie, no i niestety ale wyrzuciłam go i jedziemy kupić nowy,wanienke,i pare pierdół do pielęgnacji, pieluchy tetrowe.. myslicie że z 10 szt wystarczy?

Tetrówek 20 sztuk jak nic. Też wywaliłam oczy na wierzch jak mi przy pierwszej ciaży mama i kilka znajomych sypnęło taką ilością i nie zamierzałam tyle kupować, kupiłam mniej i potem wysyłałam męża na dokupywanie. Jak pisałam już w iluś miejscach, w użyciu jest stale z 6-8 (jeśli nei masz jak Lalita specjalnych pieluch czy ceratek do odbijania) drugie 6-8 jest w praniu i prasowaniu czyli już masz około 15, a musi tez być z 2-3 czyste gotowe w szufladzie, jak ci dziecko obsika, czy zapluje kolejną i szybko trzeba świeżą. Dziecko pluje pod siebie jak śpi, pod główką ma w wózku, w łóżeczku, do odbekiwania, na przewijaku, przy kąpieli, jak jest chłopiec to pielucha w pogotowiu do zakrycia tryskającego siusiaka, pieluszka do izolacji od mroźnego powietrza, jak jest zaawansowana zima... Tu nie chodzi o to, że one się szybko zniszczą, bo się szybko nie nieszczą, ale sa stale w użyciu.

Dla nas też 13stka to raczej szczęśliwa liczba tak ten rok, jak i w ogóle... Mąż wczoraj przyniósł do domu zdany egzamin, wiec radosny piatek 13stego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 14:07

justa24, иιєиσямαℓиα, Amicizia, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja o tyvh warsztatach bezpieczny maluch dowiedzialam sie na targach od ratownika medycznego że mają być głównie własnie o pierwszej pomocy, więc zapewne oprócz tych ich sponsorów będą pewnie ratownicy medyczni i będa uczyć co i jak, a do tego u nas w krakowie ma być Paweł Zawitkowski, więc na pewno nie będzie to to samo co na warsztatsach mamo to ja. Z tego co wiem Zawitkowski ma byc tylko w niektórych miastach, ja dostałam id organizatorów informacje na maila, wiec raczej to pewnie źródło :)

Na Bezpiecznego Malucha warto iść i jest pierwsza pomoc z świetnym ratownikiem, bardzo komunikatoywnym i dobrze tłumaczacym. Byłam na warsztatach i polecam.

иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    To u nas ten sam etap:-) mąż kończy dziś malowanie pokoju, a później zamawiamy panele i już urządzanie:-)
    i my od poniedziałku bedziemy na etapie malowania pokoju :) farby juz czekają :) wybrane oczywiście na niebiesko malujemy tak sobie wymyslilam i już hehe, reszta tez już czeka.. chyba mamy prawie wszystko..czekam teraz na pościel, łóżęczko trzeba złożyć ale to jak pokoik bedzie pomalowany i posprzątany.. no i juz jak bedzie wszytsko gotowe to odetchne z ulgą i maly powoli może szykowac sie hehe :)

Nina, pasia27, michaela lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zostanie nam jeszcze wózek z fotelikiem ale to babcie mają się tym zająć :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Tetrówek 20 sztuk jak nic. Też wywaliłam oczy na wierzch jak mi przy pierwszej ciaży mama i kilka znajomych sypnęło taką ilością i nie zamierzałam tyle kupować, kupiłam mniej i potem wysyłałam męża na dokupywanie. Jak pisałam już w iluś miejscach, w użyciu jest stale z 6-8 (jeśli nei masz jak Lalita specjalnych pieluch czy ceratek do odbijania) drugie 6-8 jest w praniu i prasowaniu czyli już masz około 15, a musi tez być z 2-3 czyste gotowe w szufladzie, jak ci dziecko obsika, czy zapluje kolejną i szybko trzeba świeżą. Dziecko pluje pod siebie jak śpi, pod główką ma w wózku, w łóżeczku, do odbekiwania, na przewijaku, przy kąpieli, jak jest chłopiec to pielucha w pogotowiu do zakrycia tryskającego siusiaka, pieluszka do izolacji od mroźnego powietrza, jak jest zaawansowana zima... Tu nie chodzi o to, że one się szybko zniszczą, bo się szybko nie nieszczą, ale sa stale w użyciu.

Dla nas też 13stka to raczej szczęśliwa liczba tak ten rok, jak i w ogóle... Mąż wczoraj przyniósł do domu zdany egzamin, wiec radosny piatek 13stego :)
    kupiłam narazie 15 ..jak coś to się dokupi ..daleko nie mam :)
    A jaki to egzamin suzy,jeśli zdradzisz oczywiście? :P

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione :P

Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze :) - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo :) Ja jestem zadowolona ;)

http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 15:00

vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Zabawna lekka ksiazka: z przymróżeniem oka, skrótowo, sumująco, przejrzyscie ale w na temat fajne na poczatek jako baza do rozwinieciabobas-instrukcja-obslugi-b-iext7134420.jpg
    masz tą książkę? :)
    Czytałaś? :)
    Słyszałam właśnie że fajna jest :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    witam wszystkie ciężarówki:) jak tam po piatku 13 ego ? hehe dla mnie jak zwykle dobry nie pechowy.
    Moj mąż ma wolny wekend w końcu i jedziemy pokupować pare brakujących rzeczy dla maluszka m.in. przewijak bo ten to dostałam jak zobaczyłam jego wygląd zrezygnowałam,myślałam że jest w lepszym stanie, no i niestety ale wyrzuciłam go i jedziemy kupić nowy,wanienke,i pare pierdół do pielęgnacji, pieluchy tetrowe.. myslicie że z 10 szt wystarczy?
    tetry mam 20 i flaneli 10 szt.
    Justa wysłałam ci zaproszenie żeby wysłać ci adres mailowy na priv :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku ciąży zakupiłam książke w oczekiwaniu na dziecko, po porodzie pomysle własnie o takiej :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa24:

Aaa bo mój mąż jest młodszy ode mnie o 4 lata jak już wiecie i przez to, że wcześnie został tatą i głową rodziny, musiał przerwać technikum logistyczne na ostatni, 4ty rok. Zapisał się do LO listownego w Norwegii bo tam mielismy mieszkac 3 lata temu, zaliczył rok, ale teściowa nie opłaciła mu szkoły i nie dopuszczono go wtedy do matury. Trochę wody upłynęło i czasu od tamtego zdarzenia, ale mąż się zaparł i jak zamieszkaliśmy w Warszawie (ja na nowo, on po raz pierwszy) zapisał się do LO dla dorosłych zaocznego, skończył ten ostatni rok w grudniu i zdawał maturę tej wiosny. Wymyślił sobie zdawanie nie z 3 przedmiotów a z 6ciu, zdał wszystko rozszerzone z palcem w nosie... prócz matmy, co akurat ja- noga z matmy zupełnie rozumiem no i pisał teraz na koniec sierpnia poprawkę. Zdana i matura z głowy! :) Może to brzmi śmiesznie... bo powinien być już dawno po licencjacie, pracuje w grupie medialnej, jest ojcem, głową rodziny, mężem, właścicielem firmy... a podniecamy się maturą, ale to taki jego mały sukces, że znowu coś do przodu i nikt mu nigdy wiecej w rodzinie nie wytknie tej cholernej matury. Temat zamknięty :) Mi też kamień z serca, bo troszkę czułam się przyczyną tego, że nie mógł skończyć szkoły w normalnym trybie jak jego kumple i przyjaciele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 15:09

justa24, иιєиσямαℓиα, michaela, Amicizia, yennefer, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla męża :) u nas troche odwrotnie.. mój mąż skonczył studia i ma magistra inżyniera a ja niestety nie skończyłam kierunku z przyczyn finansowych ..teraz znów się to odwlecze w czasie bo kasa jest potrzebna na co inne.. myśle że na kilka lat ale zmobilizuje sie gdy Alanek bedzie już troche odchowany :)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak widać... matura i studia nie są potrzebne do tego, by zarabiać w miarę przyzwoicie i się rozwijać, zakładać rodzinę i być szczęśliwym :)

Ja tez nie skończyłam studiów, za pierwszym razem pomyliłam się z kierunkiem, potem okazało się, że podwyższają czesne do takiej sumy, że moi rodzice powiedzieli, że i tak chyba by nie dali rady mi tego opłacać. Po2-3 latach zapisałam sie do Wrocławia aż na nowe studia, tańsze, były okey, ale zaszłam w ciążę i juz nie wróciłam z urlopu dziekańskiego, bo musiałam utrzymywac rodzinę- wtedy tylko ja miałam pracę i dochody. Nie dałabym rady pociągnąć pracy, domu, dziecka i studiów na taką odległość (koszmarnie długa podróż z Wawy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 15:16

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja o tyvh warsztatach bezpieczny maluch dowiedzialam sie na targach od ratownika medycznego że mają być głównie własnie o pierwszej pomocy, więc zapewne oprócz tych ich sponsorów będą pewnie ratownicy medyczni i będa uczyć co i jak, a do tego u nas w krakowie ma być Paweł Zawitkowski, więc na pewno nie będzie to to samo co na warsztatsach mamo to ja. Z tego co wiem Zawitkowski ma byc tylko w niektórych miastach, ja dostałam id organizatorów informacje na maila, wiec raczej to pewnie źródło :)
    a kiedy są w twoi mieście te targi?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    my sie postanowilismy wstzrymac z zakupem fotelika, po tym jak sie dowiedzielismy ze ma wyjsc z maxi cosi jakis nowy, 2 foteliki plus baza , przeznaczone do jazdy tylem dla dzieci do 4 -5 roku zycia, ma wyjsc w pazdzierniku, chyba w drugiej polowie, wiec poczekamy :) jakby sie maly pospieszyl na swiat to w razie czego pozyczymy od kogos nosidelko zeby nas wypuscili ze szpitala :)

ogolnie maja wejsc przepisy, w UE weszly w licpu juz na razie jako jakies zalecenie zeby dzieci do 4-5 r.ż wozic tylem do kierunku jazdy, bo tak jest najbezpieczniej.
    my wybraliśmy fotelik be safe, nie maxi cosi :). Tej samej kasy bezpieczeństwa o wiele tańszy także nie musimy czekać :). A i tak trochę się zgapiliśmy bo jak mój mąż dzwonił pytać o ceny fotelik był za 390 w 3 wybranych kolorach a dziś już był tylko czerwony i różowy więc i tak wybrałam inny kolor troszkę już droższy niestety ale zawsze 420 zł a nie ponad 500 ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opryszczka to nie dramat w ciąży z tego co wiem... byłoby gorzej, gdyby narządów płciowych, ale na ustach to kilka tutaj już przechodziło i bez problemów. A w którym jestes tygodniu?

Miriam, Lilka lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

dokładnie - jeśli chodzi o tetry. 20 szt ot chyba niezbędne minimum.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione :P

Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze :) - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo :) Ja jestem zadowolona ;)

http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg

kurcze biedna :), ciągle masz jakieś problemy w tym mieszkaniu. Masz 3 światy :). Dobrze, że się tym szybko zajęli chociaż tyle dobrego :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ