X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia nie wiem czy ma sens czekać. Pewnie się opóźni, nie będzie miał testów od razu, ale jak uważasz :)
    Ja mam łóżeczko z szufladą, zawsze dodatkowe miejsce :)
    Vivien najlepszego. Ja wczoraj miałam 5 rocznicę ale spędziłam ją sama :(
    10 tetrówek spokojnie wystarczy na początek, wbrew pozorom nie niszczą się tak szybko :)

Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska pogoda ,póki co nie pada ,ale zobaczymy na jak długo.
    Bo pada za 5 min przestaje i tak w kółko.

Boli mnie lewe ścięgno/pachwina od uda w górę...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dziewczynki czy mogę wskoczyć już pomału do 3 trymestru?:-)

Mam do Was pytanie:wybrałam wczoraj łóżeczko, zastanawiam się tylko czy lepiej wybrać opcję z szufladą czy bez?? Mnie bardzo spodobało się takie:

http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html

Miałam w sumie 4 łóżeczka i w żadnym szuflady i w niczym to nie przeszkadzało. Mam gdzie chować pościel itp. Jesli to ci wpadło w oko, a masz miejsce na chowanie kołderki, kocyka i poszewek, to bierz, materac tez ma dobry gryka pianka kokos- idealnie ;) W razie czego dokupisz jak Amicizia pisze- organizer w IKEI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 14:04

Nina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    witam wszystkie ciężarówki:) jak tam po piatku 13 ego ? hehe dla mnie jak zwykle dobry nie pechowy.
    Moj mąż ma wolny wekend w końcu i jedziemy pokupować pare brakujących rzeczy dla maluszka m.in. przewijak bo ten to dostałam jak zobaczyłam jego wygląd zrezygnowałam,myślałam że jest w lepszym stanie, no i niestety ale wyrzuciłam go i jedziemy kupić nowy,wanienke,i pare pierdół do pielęgnacji, pieluchy tetrowe.. myslicie że z 10 szt wystarczy?

Tetrówek 20 sztuk jak nic. Też wywaliłam oczy na wierzch jak mi przy pierwszej ciaży mama i kilka znajomych sypnęło taką ilością i nie zamierzałam tyle kupować, kupiłam mniej i potem wysyłałam męża na dokupywanie. Jak pisałam już w iluś miejscach, w użyciu jest stale z 6-8 (jeśli nei masz jak Lalita specjalnych pieluch czy ceratek do odbijania) drugie 6-8 jest w praniu i prasowaniu czyli już masz około 15, a musi tez być z 2-3 czyste gotowe w szufladzie, jak ci dziecko obsika, czy zapluje kolejną i szybko trzeba świeżą. Dziecko pluje pod siebie jak śpi, pod główką ma w wózku, w łóżeczku, do odbekiwania, na przewijaku, przy kąpieli, jak jest chłopiec to pielucha w pogotowiu do zakrycia tryskającego siusiaka, pieluszka do izolacji od mroźnego powietrza, jak jest zaawansowana zima... Tu nie chodzi o to, że one się szybko zniszczą, bo się szybko nie nieszczą, ale sa stale w użyciu.

Dla nas też 13stka to raczej szczęśliwa liczba tak ten rok, jak i w ogóle... Mąż wczoraj przyniósł do domu zdany egzamin, wiec radosny piatek 13stego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 14:07

justa24, иιєиσямαℓиα, Amicizia, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja o tyvh warsztatach bezpieczny maluch dowiedzialam sie na targach od ratownika medycznego że mają być głównie własnie o pierwszej pomocy, więc zapewne oprócz tych ich sponsorów będą pewnie ratownicy medyczni i będa uczyć co i jak, a do tego u nas w krakowie ma być Paweł Zawitkowski, więc na pewno nie będzie to to samo co na warsztatsach mamo to ja. Z tego co wiem Zawitkowski ma byc tylko w niektórych miastach, ja dostałam id organizatorów informacje na maila, wiec raczej to pewnie źródło :)

Na Bezpiecznego Malucha warto iść i jest pierwsza pomoc z świetnym ratownikiem, bardzo komunikatoywnym i dobrze tłumaczacym. Byłam na warsztatach i polecam.

иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    To u nas ten sam etap:-) mąż kończy dziś malowanie pokoju, a później zamawiamy panele i już urządzanie:-)
    i my od poniedziałku bedziemy na etapie malowania pokoju :) farby juz czekają :) wybrane oczywiście na niebiesko malujemy tak sobie wymyslilam i już hehe, reszta tez już czeka.. chyba mamy prawie wszystko..czekam teraz na pościel, łóżęczko trzeba złożyć ale to jak pokoik bedzie pomalowany i posprzątany.. no i juz jak bedzie wszytsko gotowe to odetchne z ulgą i maly powoli może szykowac sie hehe :)

Nina, pasia27, michaela lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zostanie nam jeszcze wózek z fotelikiem ale to babcie mają się tym zająć :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Tetrówek 20 sztuk jak nic. Też wywaliłam oczy na wierzch jak mi przy pierwszej ciaży mama i kilka znajomych sypnęło taką ilością i nie zamierzałam tyle kupować, kupiłam mniej i potem wysyłałam męża na dokupywanie. Jak pisałam już w iluś miejscach, w użyciu jest stale z 6-8 (jeśli nei masz jak Lalita specjalnych pieluch czy ceratek do odbijania) drugie 6-8 jest w praniu i prasowaniu czyli już masz około 15, a musi tez być z 2-3 czyste gotowe w szufladzie, jak ci dziecko obsika, czy zapluje kolejną i szybko trzeba świeżą. Dziecko pluje pod siebie jak śpi, pod główką ma w wózku, w łóżeczku, do odbekiwania, na przewijaku, przy kąpieli, jak jest chłopiec to pielucha w pogotowiu do zakrycia tryskającego siusiaka, pieluszka do izolacji od mroźnego powietrza, jak jest zaawansowana zima... Tu nie chodzi o to, że one się szybko zniszczą, bo się szybko nie nieszczą, ale sa stale w użyciu.

Dla nas też 13stka to raczej szczęśliwa liczba tak ten rok, jak i w ogóle... Mąż wczoraj przyniósł do domu zdany egzamin, wiec radosny piatek 13stego :)
    kupiłam narazie 15 ..jak coś to się dokupi ..daleko nie mam :)
    A jaki to egzamin suzy,jeśli zdradzisz oczywiście? :P

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione :P

Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze :) - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo :) Ja jestem zadowolona ;)

http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 15:00

vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Zabawna lekka ksiazka: z przymróżeniem oka, skrótowo, sumująco, przejrzyscie ale w na temat fajne na poczatek jako baza do rozwinieciabobas-instrukcja-obslugi-b-iext7134420.jpg
    masz tą książkę? :)
    Czytałaś? :)
    Słyszałam właśnie że fajna jest :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    witam wszystkie ciężarówki:) jak tam po piatku 13 ego ? hehe dla mnie jak zwykle dobry nie pechowy.
    Moj mąż ma wolny wekend w końcu i jedziemy pokupować pare brakujących rzeczy dla maluszka m.in. przewijak bo ten to dostałam jak zobaczyłam jego wygląd zrezygnowałam,myślałam że jest w lepszym stanie, no i niestety ale wyrzuciłam go i jedziemy kupić nowy,wanienke,i pare pierdół do pielęgnacji, pieluchy tetrowe.. myslicie że z 10 szt wystarczy?
    tetry mam 20 i flaneli 10 szt.
    Justa wysłałam ci zaproszenie żeby wysłać ci adres mailowy na priv :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku ciąży zakupiłam książke w oczekiwaniu na dziecko, po porodzie pomysle własnie o takiej :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa24:

Aaa bo mój mąż jest młodszy ode mnie o 4 lata jak już wiecie i przez to, że wcześnie został tatą i głową rodziny, musiał przerwać technikum logistyczne na ostatni, 4ty rok. Zapisał się do LO listownego w Norwegii bo tam mielismy mieszkac 3 lata temu, zaliczył rok, ale teściowa nie opłaciła mu szkoły i nie dopuszczono go wtedy do matury. Trochę wody upłynęło i czasu od tamtego zdarzenia, ale mąż się zaparł i jak zamieszkaliśmy w Warszawie (ja na nowo, on po raz pierwszy) zapisał się do LO dla dorosłych zaocznego, skończył ten ostatni rok w grudniu i zdawał maturę tej wiosny. Wymyślił sobie zdawanie nie z 3 przedmiotów a z 6ciu, zdał wszystko rozszerzone z palcem w nosie... prócz matmy, co akurat ja- noga z matmy zupełnie rozumiem no i pisał teraz na koniec sierpnia poprawkę. Zdana i matura z głowy! :) Może to brzmi śmiesznie... bo powinien być już dawno po licencjacie, pracuje w grupie medialnej, jest ojcem, głową rodziny, mężem, właścicielem firmy... a podniecamy się maturą, ale to taki jego mały sukces, że znowu coś do przodu i nikt mu nigdy wiecej w rodzinie nie wytknie tej cholernej matury. Temat zamknięty :) Mi też kamień z serca, bo troszkę czułam się przyczyną tego, że nie mógł skończyć szkoły w normalnym trybie jak jego kumple i przyjaciele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 15:09

justa24, иιєиσямαℓиα, michaela, Amicizia, yennefer, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla męża :) u nas troche odwrotnie.. mój mąż skonczył studia i ma magistra inżyniera a ja niestety nie skończyłam kierunku z przyczyn finansowych ..teraz znów się to odwlecze w czasie bo kasa jest potrzebna na co inne.. myśle że na kilka lat ale zmobilizuje sie gdy Alanek bedzie już troche odchowany :)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak widać... matura i studia nie są potrzebne do tego, by zarabiać w miarę przyzwoicie i się rozwijać, zakładać rodzinę i być szczęśliwym :)

Ja tez nie skończyłam studiów, za pierwszym razem pomyliłam się z kierunkiem, potem okazało się, że podwyższają czesne do takiej sumy, że moi rodzice powiedzieli, że i tak chyba by nie dali rady mi tego opłacać. Po2-3 latach zapisałam sie do Wrocławia aż na nowe studia, tańsze, były okey, ale zaszłam w ciążę i juz nie wróciłam z urlopu dziekańskiego, bo musiałam utrzymywac rodzinę- wtedy tylko ja miałam pracę i dochody. Nie dałabym rady pociągnąć pracy, domu, dziecka i studiów na taką odległość (koszmarnie długa podróż z Wawy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 15:16

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja o tyvh warsztatach bezpieczny maluch dowiedzialam sie na targach od ratownika medycznego że mają być głównie własnie o pierwszej pomocy, więc zapewne oprócz tych ich sponsorów będą pewnie ratownicy medyczni i będa uczyć co i jak, a do tego u nas w krakowie ma być Paweł Zawitkowski, więc na pewno nie będzie to to samo co na warsztatsach mamo to ja. Z tego co wiem Zawitkowski ma byc tylko w niektórych miastach, ja dostałam id organizatorów informacje na maila, wiec raczej to pewnie źródło :)
    a kiedy są w twoi mieście te targi?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    my sie postanowilismy wstzrymac z zakupem fotelika, po tym jak sie dowiedzielismy ze ma wyjsc z maxi cosi jakis nowy, 2 foteliki plus baza , przeznaczone do jazdy tylem dla dzieci do 4 -5 roku zycia, ma wyjsc w pazdzierniku, chyba w drugiej polowie, wiec poczekamy :) jakby sie maly pospieszyl na swiat to w razie czego pozyczymy od kogos nosidelko zeby nas wypuscili ze szpitala :)

ogolnie maja wejsc przepisy, w UE weszly w licpu juz na razie jako jakies zalecenie zeby dzieci do 4-5 r.ż wozic tylem do kierunku jazdy, bo tak jest najbezpieczniej.
    my wybraliśmy fotelik be safe, nie maxi cosi :). Tej samej kasy bezpieczeństwa o wiele tańszy także nie musimy czekać :). A i tak trochę się zgapiliśmy bo jak mój mąż dzwonił pytać o ceny fotelik był za 390 w 3 wybranych kolorach a dziś już był tylko czerwony i różowy więc i tak wybrałam inny kolor troszkę już droższy niestety ale zawsze 420 zł a nie ponad 500 ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opryszczka to nie dramat w ciąży z tego co wiem... byłoby gorzej, gdyby narządów płciowych, ale na ustach to kilka tutaj już przechodziło i bez problemów. A w którym jestes tygodniu?

Miriam, Lilka lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

dokładnie - jeśli chodzi o tetry. 20 szt ot chyba niezbędne minimum.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione :P

Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze :) - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo :) Ja jestem zadowolona ;)

http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg

kurcze biedna :), ciągle masz jakieś problemy w tym mieszkaniu. Masz 3 światy :). Dobrze, że się tym szybko zajęli chociaż tyle dobrego :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ