X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione :P

Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze :) - myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo :) Ja jestem zadowolona ;)

http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg
    niezły ten organizer :)
    ja sobie też zakupię, bo torba moja ma tylko jedną większą kieszeń i jakieś malutkie po bokach :).

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalnie mogę lekko odetchnąć :). Wózek zamówiony, fotelik i baza też z odbiorem na 7.10 i wtedy dokupimy inne pierdoły do tego tj. laktator , szczotki do butelek i może sterylizator, butelki :). Ufff - zostają kosmetyki, łóżeczko, materac , artykuły z apteki i proszek do prania dla dzieci :) oraz artykuły dla mnie do szpitala.....

pasia27, justa24, Suzy Lee, xcarolinex, yennefer, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja miałam opryszczkę 3 razy na początku ciąży i oczywiście nie stosowałam żadnych maści po pierwsze smarowałam miodem i przykładałam cieniusieńkie plasterki czosnku co trochę bolało ale na szczęście działało no i bardzo dbałam o mycie dłoni, używałam tylko ręcznika papierowego żeby czasami nie przenieść tego paskudztwa. Spokojnie tak jak pisze Suzy no i spróbuj zastosować moje metody mi pomogły może dłużej to trwa ale jest bezpieczne i naturalne :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy coś możecie polecić na infekcję pęcherza w ciąży oprócz soku z żurawiny?
    coś mnie zaczyna podszczypywać i chciałabym zapobiegliwie coś zacząć stosować.

uciekam kończyć gotować obiad i biorę się dalej za prasowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 16:29

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα super, że już zamówiony pojazd dla Tymka :)
    Ja muszę jeszcze dokupić laktator, sterylizator, monitor oddechu i nawilżacz powietrza ale czekam na powrót mamy bo to od niej nasz maluch dostanie pieniążki :) I jeszcze wanienki nie mamy. A ciuszków jak wczoraj zebrałam wszystkie to mamy tyle, że nie wiem gdzie je wsadzę hehe muszę chyba większą niż zamierzałam komodę kupić :)
    A poza tym to jeszcze apteka no i pewnie jeszcze po drodze coś wyjdzie dla siebie muszę dokupić klapki i koszulę do porodu a tak to już chyba wszystko mam okaże się przy pakowaniu torby, która już niedługo powinna przyjść :)

U mnie dziś taka pochmurna pogoda trochę mnie głowa pobolewa i ciśnienie mam wyższe chyba przez to :( Ciężki dzień dziś mam w ogóle jakoś mi tak ciężko i nic mi się nie chce tylko spać ale mam nadzieję, że to przejściowe i jutro już będzie ok. A może to taki spadek formy jak dziewczyny pisałyście hehe liczę na poprawę.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ale jak widać... matura i studia nie są potrzebne do tego, by zarabiać w miarę przyzwoicie i się rozwijać, zakładać rodzinę i być szczęśliwym :)

Ja tez nie skończyłam studiów, za pierwszym razem pomyliłam się z kierunkiem, potem okazało się, że podwyższają czesne do takiej sumy, że moi rodzice powiedzieli, że i tak chyba by nie dali rady mi tego opłacać. Po2-3 latach zapisałam sie do Wrocławia aż na nowe studia, tańsze, były okey, ale zaszłam w ciążę i juz nie wróciłam z urlopu dziekańskiego, bo musiałam utrzymywac rodzinę- wtedy tylko ja miałam pracę i dochody. Nie dałabym rady pociągnąć pracy, domu, dziecka i studiów na taką odległość (koszmarnie długa podróż z Wawy)
    suzy ja generalnie uważam że w tym momencie studia nic nie daja w Polsce oczywiście bo nie perspektyw a już napewno nie w moim mieście, może w Warszawie ale nie tutaj.. jest strasznie cięzko o prace na tą chwile a co będzie to tylko można się spodziewac tego że jeszcze gorzej niestety takie są tutejsze realia.
    Ratują troche znajomości wtedy ewentualnie można gdzieś sie wcisnąć na jakąś ciepłą posadke.
    Daleko nie muszę szukać brat mojego męża jest radnym i załatwił mojemu prace w szkole.Także dzięki temu byl tylko miesiąć na bezrobotnym.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    czy coś możecie polecić na infekcję pęcherza w ciąży oprócz soku z żurawiny?
    coś mnie zaczyna podszczypywać i chciałabym zapobiegliwie coś zacząć stosować.

uciekam kończyć gotować obiad i biorę się dalej za prasowanie :)
    nienormalna polecam tabletki lacto lady ale nie wiem czy można je stosowac w ciąży

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po studiach a też z pracą ciężko. Jestem po kosmetologi.
    A jak chcę przyjąć do salonu to chcą po stażu ,a żeby iść na staż to trzeba mieć szczęście i koło się zamyka.

W holandii takie torby do wózka : http://www.prenatal.nl/shop/catalog/verzorging-Verzorgingstassen.htm?id=cat30214&rangeValue=19&prevVisit=true&startValue=&category_product=

Mi się tam 2 podobają ,ale ja mam przy wózku więc nie będe dokładać sobie wydatków:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest trochę o opryszczce. Bo niejednokrotnie była już mowa. I było też, że nie da się przenieść opryszczki wargowej na narządy rodne :)

https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/przeziebienia-choroby-i-bezpieczne-leki,96,5.html

ale wiem z doświadczenia, że da się na inne miejsca na twarzy.. np. kiedyś zatarłam sobie oko taką ręką, którą dotykałam opryszczki.. nie chciałybyście mnie wtedy widzieć...

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna wiesz co szczerze to nie wiem gdzie wyslałas mi to zaproszenie? chyba ślepa jestem,
    Ja dziś zrobiłam ciasto kruche ze śliwkami-uwielbiam :) a mój poszedl na grzyby, bo to taki grzybiarz napalony hehe:) zawsze razem chodziliśmy ale tym razem odpuściłam :)

иιєиσямαℓиα, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tetrowek ,ja mam 20 i gdybym miala wiecej tez byloby ok :-)

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Czy warto to zalezy na co sie nastwiasz i czego oczekujesz. Aj sie na jakies wielkie halo nie nastawiam. Więcej oczekje od tych warsztató bepzieczny maluch, bo pierwsza pomoc to jest coś waznego. A próbki i inne rzeczy zawsze warto dostac, i zawsze można liczyc ze sie cos wygra :D

I tak jak mówie, ja dopiero sie ucze i tej calej pielgnacji itd wiec takie rzeczy byly dla mnie ciekawe i istotne, ale pewnie usłysze je tez na SR.

U na osoby wykładające były fajne, miały dar do przekazywania wszystkiego, tylko srednio wygodnie tyle godzin siedziec :)

warsztaty bezpieczny maluch sa ciekawsze ze wzgledu na pierwsza pomoc i z tego co pamietam mieli lepsze upominki -niestety mnie nie udalo sie wygrac czegos szczegolnego.byly kolderki ,materacyki, reczniki, fotelik do wygrania ,a mnie wylosowano do najsmieszniejszej nagrody -siateczkowych majtek poporodowych -masakra jakas- tyle ludzi i sie wszyscy usmiali gdy odbieralam nagrode na srodku sali hehe.sam prowadzacy nazwal ta nagrode hitem sezonu

иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    иιєиσямαℓиα super, że już zamówiony pojazd dla Tymka :)
    Ja muszę jeszcze dokupić laktator, sterylizator, monitor oddechu i nawilżacz powietrza ale czekam na powrót mamy bo to od niej nasz maluch dostanie pieniążki :) I jeszcze wanienki nie mamy. A ciuszków jak wczoraj zebrałam wszystkie to mamy tyle, że nie wiem gdzie je wsadzę hehe muszę chyba większą niż zamierzałam komodę kupić :)
    A poza tym to jeszcze apteka no i pewnie jeszcze po drodze coś wyjdzie dla siebie muszę dokupić klapki i koszulę do porodu a tak to już chyba wszystko mam okaże się przy pakowaniu torby, która już niedługo powinna przyjść :)

U mnie dziś taka pochmurna pogoda trochę mnie głowa pobolewa i ciśnienie mam wyższe chyba przez to :( Ciężki dzień dziś mam w ogóle jakoś mi tak ciężko i nic mi się nie chce tylko spać ale mam nadzieję, że to przejściowe i jutro już będzie ok. A może to taki spadek formy jak dziewczyny pisałyście hehe liczę na poprawę.

Może wstrzymaj się z kupnem sterylizatora, nie wiesz czy Ci będzie potrzebny, chyba że z góry nie będziesz karmić piersią to wtedy tak. To nie jest jakieś super tanie urządzenie, a możesz zaoszczedzić. Nawilżacz powietrza tez nie jest niezbędny. Jak dziecko rodzi się o czasie, czyli nie jest wcześniakiem, to też nie ma potrzeby kupowac monitora oddechu.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wogóle nie kupuje sterylizatora, bo jest drogi a kiedyś ich niebylo i jakos matki dawały sobie rade wiec ja tez dam rade, nawet połorzna mówiła ostatnio w skzole rodzenia jak można wysterylizować butelki, oczywiście jak któś ma dużo kasy to może sobie wszystko kupić.. teraz na rynku jest mnusto tych rzeczy.. ja uważam że część jest zbędna i że to czysty marketing, dlatego ja nie wariuje i nie kupuje na zapas .. nawet laktatora nie mam jeszcze bo i tak przez pierwsze 2 tyg nieodciagnie ponoć żaden laktator pokramu, i jak nam mówiono to najlepszym laktatorem jest poprostu dziecko.PÓzniej jeśli będzie mi potrzebny to oczywiście zakupie.

Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradzcie jakiś fajny i w miare nie drogi wózek...

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Justa jakieś preferencje określisz , nowocześniejszy , czy w starym stylu. Kolor ramy ,srebrna ,czarna , kolor wózka:)

dqprepoku4out2uw.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm raczej nie taki retro, tlyko taki nowoczesniejszy , nie musi byc jakis super na wypasie byle by był poprostu dobry no i Przestaszewskim miał długą gondole :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar karmić piersią zakup sterylizatora zostawiam na koniec, nawilżacz powietrza zakupię za namową położnej gdyż dzidzia urodzi się jak już będzie zimno i będzie ogrzewanie działało więc może być suche powietrze w sumie to zawsze można mokrą pieluszkę zawiesić. A co do monitora oddechu to ja zakupię ponieważ choruję na astmę i dzidzia też może a poza tym będę spokojniejsza mojej siostrze się niestety przydał: 2 nocy w domu mała wsadziła główkę w ochraniacz czego nikt się nie spodziewał po tygodniowym maleństwie ponieważ jak to lekarze stwierdzili ma silne nóżki i dlatego zawędrowała tak wysoko gdyż całą ciąże na nich stała, po kolejnych kilku dniach powtórka tym razem pojechali do szpitala i się okazało że mała miała płyn w płucku. Na szczęście od tamtej pory już się nie włączył.

justa24 czyli w jakim przedziale cenowym bo może babetto albo x lander

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, co do tego laktatora i że przez pierwsze 2 tyg to nic nie daje, to pozwolę sobie się nie zgodzić. Gdyby nie laktator w pierwszych dniach i jego regularne używanie, nie miałabym w ogóle pokarmu.

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wybrałam X-landera X-Q tak jak Rucia ,Marzycielka , Nina decyduję się na nowszą wersję x-lander x-move ,który dodatkowo ma np światła jakieś w dole wózka;) W poprzedni weekend widziałam babeczki z tymi wózkami w Parku.
    Fajnie się prowadziło.
    Na allegro idzie znaleźć ten wózek nowy z fotelikiem 3 w 1 za 1700zł.
    http://allegro.pl/x-q-x-lander-xq-3w1-wysylka-gratis-najtaniej-i3540237177.html

Dużo osób skłania się ku bebeto luca: http://allegro.pl/bebetto-luca-3w1-ramatti-akcesoria-czestochowa-i3518015206.html
    lub nico plus:http://allegro.pl/bebetto-nico-plus-3w1-akcesoria-czestochowa-i3518016660.html
    , lub solaris: http://allegro.pl/bebetto-solaris-ramatti-mars-akcesoria-cz-wa-i3518000624.html Taki wózek ma moja świadkowa teraz (to wszystko wózki do 1500zł (jeśli mówimy o nowych)

Teraz w sklepie 2 razy widziałam wózki Espiro i wózki baby designe:
    http://allegro.pl/baby-design-lupo-cabrio-fix-akcesoria-cz-wa-i3518013560.html ludzie brali.

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ