III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
xcarolinex wrote:Hej dziewczyny, moj piatek byl troche dziwny + sufit w lazience zaczal wczoraj wieczorem przeciekac - zawsze cos sie psuje po wizycie hydraulika, jak to mozliwe?! Wiedzialam, ze to kwestia 2-3 dni i bedzie musial wracac i cos naprawiac, na szczescie agencja szybko sie uwinela i juz naprawione
Dzis dostalam ten organizer, o ktorym tu pisalysmy - wrzuce zdjecia, moze ktorejs z Was to pomoze- myslalam, ze bedzie wiekszy, ale w sumie jest rozpinany po bokach, wydaje mi sie byc pakowny : na zdjeciu jest w nim : 6 pieluszek, paczka chusteczek nawilzanych, body, krem, wkladki laktacyjne i jeszcze spoooro miejsca zostalo
Ja jestem zadowolona
http://www.iv.pl/images/69764972630933580018_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/46324884317933480391_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/38381961717893838942_thumb.jpg
ja sobie też zakupię, bo torba moja ma tylko jedną większą kieszeń i jakieś malutkie po bokach.
-
oficjalnie mogę lekko odetchnąć
. Wózek zamówiony, fotelik i baza też z odbiorem na 7.10 i wtedy dokupimy inne pierdoły do tego tj. laktator , szczotki do butelek i może sterylizator, butelki
. Ufff - zostają kosmetyki, łóżeczko, materac , artykuły z apteki i proszek do prania dla dzieci
oraz artykuły dla mnie do szpitala.....
pasia27, justa24, Suzy Lee, xcarolinex, yennefer, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Dorjana ja miałam opryszczkę 3 razy na początku ciąży i oczywiście nie stosowałam żadnych maści po pierwsze smarowałam miodem i przykładałam cieniusieńkie plasterki czosnku co trochę bolało ale na szczęście działało no i bardzo dbałam o mycie dłoni, używałam tylko ręcznika papierowego żeby czasami nie przenieść tego paskudztwa. Spokojnie tak jak pisze Suzy no i spróbuj zastosować moje metody mi pomogły może dłużej to trwa ale jest bezpieczne i naturalne
-
czy coś możecie polecić na infekcję pęcherza w ciąży oprócz soku z żurawiny?
coś mnie zaczyna podszczypywać i chciałabym zapobiegliwie coś zacząć stosować.
uciekam kończyć gotować obiad i biorę się dalej za prasowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 16:29
-
иιєиσямαℓиα super, że już zamówiony pojazd dla Tymka
Ja muszę jeszcze dokupić laktator, sterylizator, monitor oddechu i nawilżacz powietrza ale czekam na powrót mamy bo to od niej nasz maluch dostanie pieniążkiI jeszcze wanienki nie mamy. A ciuszków jak wczoraj zebrałam wszystkie to mamy tyle, że nie wiem gdzie je wsadzę hehe muszę chyba większą niż zamierzałam komodę kupić
A poza tym to jeszcze apteka no i pewnie jeszcze po drodze coś wyjdzie dla siebie muszę dokupić klapki i koszulę do porodu a tak to już chyba wszystko mam okaże się przy pakowaniu torby, która już niedługo powinna przyjść
U mnie dziś taka pochmurna pogoda trochę mnie głowa pobolewa i ciśnienie mam wyższe chyba przez toCiężki dzień dziś mam w ogóle jakoś mi tak ciężko i nic mi się nie chce tylko spać ale mam nadzieję, że to przejściowe i jutro już będzie ok. A może to taki spadek formy jak dziewczyny pisałyście hehe liczę na poprawę.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Ale jak widać... matura i studia nie są potrzebne do tego, by zarabiać w miarę przyzwoicie i się rozwijać, zakładać rodzinę i być szczęśliwym
Ja tez nie skończyłam studiów, za pierwszym razem pomyliłam się z kierunkiem, potem okazało się, że podwyższają czesne do takiej sumy, że moi rodzice powiedzieli, że i tak chyba by nie dali rady mi tego opłacać. Po2-3 latach zapisałam sie do Wrocławia aż na nowe studia, tańsze, były okey, ale zaszłam w ciążę i juz nie wróciłam z urlopu dziekańskiego, bo musiałam utrzymywac rodzinę- wtedy tylko ja miałam pracę i dochody. Nie dałabym rady pociągnąć pracy, domu, dziecka i studiów na taką odległość (koszmarnie długa podróż z Wawy)
Ratują troche znajomości wtedy ewentualnie można gdzieś sie wcisnąć na jakąś ciepłą posadke.
Daleko nie muszę szukać brat mojego męża jest radnym i załatwił mojemu prace w szkole.Także dzięki temu byl tylko miesiąć na bezrobotnym. -
иιєиσямαℓиα wrote:czy coś możecie polecić na infekcję pęcherza w ciąży oprócz soku z żurawiny?
coś mnie zaczyna podszczypywać i chciałabym zapobiegliwie coś zacząć stosować.
uciekam kończyć gotować obiad i biorę się dalej za prasowanieиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem po studiach a też z pracą ciężko. Jestem po kosmetologi.
A jak chcę przyjąć do salonu to chcą po stażu ,a żeby iść na staż to trzeba mieć szczęście i koło się zamyka.
W holandii takie torby do wózka : http://www.prenatal.nl/shop/catalog/verzorging-Verzorgingstassen.htm?id=cat30214&rangeValue=19&prevVisit=true&startValue=&category_product=
Mi się tam 2 podobają ,ale ja mam przy wózku więc nie będe dokładać sobie wydatków:) -
nick nieaktualnyTu jest trochę o opryszczce. Bo niejednokrotnie była już mowa. I było też, że nie da się przenieść opryszczki wargowej na narządy rodne
https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/przeziebienia-choroby-i-bezpieczne-leki,96,5.html
ale wiem z doświadczenia, że da się na inne miejsca na twarzy.. np. kiedyś zatarłam sobie oko taką ręką, którą dotykałam opryszczki.. nie chciałybyście mnie wtedy widzieć...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nienormalna wiesz co szczerze to nie wiem gdzie wyslałas mi to zaproszenie? chyba ślepa jestem,
Ja dziś zrobiłam ciasto kruche ze śliwkami-uwielbiama mój poszedl na grzyby, bo to taki grzybiarz napalony hehe:) zawsze razem chodziliśmy ale tym razem odpuściłam
иιєиσямαℓиα, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Czy warto to zalezy na co sie nastwiasz i czego oczekujesz. Aj sie na jakies wielkie halo nie nastawiam. Więcej oczekje od tych warsztató bepzieczny maluch, bo pierwsza pomoc to jest coś waznego. A próbki i inne rzeczy zawsze warto dostac, i zawsze można liczyc ze sie cos wygra
I tak jak mówie, ja dopiero sie ucze i tej calej pielgnacji itd wiec takie rzeczy byly dla mnie ciekawe i istotne, ale pewnie usłysze je tez na SR.
U na osoby wykładające były fajne, miały dar do przekazywania wszystkiego, tylko srednio wygodnie tyle godzin siedziec
warsztaty bezpieczny maluch sa ciekawsze ze wzgledu na pierwsza pomoc i z tego co pamietam mieli lepsze upominki -niestety mnie nie udalo sie wygrac czegos szczegolnego.byly kolderki ,materacyki, reczniki, fotelik do wygrania ,a mnie wylosowano do najsmieszniejszej nagrody -siateczkowych majtek poporodowych -masakra jakas- tyle ludzi i sie wszyscy usmiali gdy odbieralam nagrode na srodku sali hehe.sam prowadzacy nazwal ta nagrode hitem sezonuиιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaja2024 wrote:иιєиσямαℓиα super, że już zamówiony pojazd dla Tymka
Ja muszę jeszcze dokupić laktator, sterylizator, monitor oddechu i nawilżacz powietrza ale czekam na powrót mamy bo to od niej nasz maluch dostanie pieniążkiI jeszcze wanienki nie mamy. A ciuszków jak wczoraj zebrałam wszystkie to mamy tyle, że nie wiem gdzie je wsadzę hehe muszę chyba większą niż zamierzałam komodę kupić
A poza tym to jeszcze apteka no i pewnie jeszcze po drodze coś wyjdzie dla siebie muszę dokupić klapki i koszulę do porodu a tak to już chyba wszystko mam okaże się przy pakowaniu torby, która już niedługo powinna przyjść
U mnie dziś taka pochmurna pogoda trochę mnie głowa pobolewa i ciśnienie mam wyższe chyba przez toCiężki dzień dziś mam w ogóle jakoś mi tak ciężko i nic mi się nie chce tylko spać ale mam nadzieję, że to przejściowe i jutro już będzie ok. A może to taki spadek formy jak dziewczyny pisałyście hehe liczę na poprawę.
Może wstrzymaj się z kupnem sterylizatora, nie wiesz czy Ci będzie potrzebny, chyba że z góry nie będziesz karmić piersią to wtedy tak. To nie jest jakieś super tanie urządzenie, a możesz zaoszczedzić. Nawilżacz powietrza tez nie jest niezbędny. Jak dziecko rodzi się o czasie, czyli nie jest wcześniakiem, to też nie ma potrzeby kupowac monitora oddechu. -
ja wogóle nie kupuje sterylizatora, bo jest drogi a kiedyś ich niebylo i jakos matki dawały sobie rade wiec ja tez dam rade, nawet połorzna mówiła ostatnio w skzole rodzenia jak można wysterylizować butelki, oczywiście jak któś ma dużo kasy to może sobie wszystko kupić.. teraz na rynku jest mnusto tych rzeczy.. ja uważam że część jest zbędna i że to czysty marketing, dlatego ja nie wariuje i nie kupuje na zapas .. nawet laktatora nie mam jeszcze bo i tak przez pierwsze 2 tyg nieodciagnie ponoć żaden laktator pokramu, i jak nam mówiono to najlepszym laktatorem jest poprostu dziecko.PÓzniej jeśli będzie mi potrzebny to oczywiście zakupie.
Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość
-
Mam zamiar karmić piersią zakup sterylizatora zostawiam na koniec, nawilżacz powietrza zakupię za namową położnej gdyż dzidzia urodzi się jak już będzie zimno i będzie ogrzewanie działało więc może być suche powietrze w sumie to zawsze można mokrą pieluszkę zawiesić. A co do monitora oddechu to ja zakupię ponieważ choruję na astmę i dzidzia też może a poza tym będę spokojniejsza mojej siostrze się niestety przydał: 2 nocy w domu mała wsadziła główkę w ochraniacz czego nikt się nie spodziewał po tygodniowym maleństwie ponieważ jak to lekarze stwierdzili ma silne nóżki i dlatego zawędrowała tak wysoko gdyż całą ciąże na nich stała, po kolejnych kilku dniach powtórka tym razem pojechali do szpitala i się okazało że mała miała płyn w płucku. Na szczęście od tamtej pory już się nie włączył.
justa24 czyli w jakim przedziale cenowym bo może babetto albo x lander -
nick nieaktualnyJusta, co do tego laktatora i że przez pierwsze 2 tyg to nic nie daje, to pozwolę sobie się nie zgodzić. Gdyby nie laktator w pierwszych dniach i jego regularne używanie, nie miałabym w ogóle pokarmu.
иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość
-
No ja wybrałam X-landera X-Q tak jak Rucia ,Marzycielka , Nina decyduję się na nowszą wersję x-lander x-move ,który dodatkowo ma np światła jakieś w dole wózka;) W poprzedni weekend widziałam babeczki z tymi wózkami w Parku.
Fajnie się prowadziło.
Na allegro idzie znaleźć ten wózek nowy z fotelikiem 3 w 1 za 1700zł.
http://allegro.pl/x-q-x-lander-xq-3w1-wysylka-gratis-najtaniej-i3540237177.html
Dużo osób skłania się ku bebeto luca: http://allegro.pl/bebetto-luca-3w1-ramatti-akcesoria-czestochowa-i3518015206.html
lub nico plus:http://allegro.pl/bebetto-nico-plus-3w1-akcesoria-czestochowa-i3518016660.html
, lub solaris: http://allegro.pl/bebetto-solaris-ramatti-mars-akcesoria-cz-wa-i3518000624.html Taki wózek ma moja świadkowa teraz (to wszystko wózki do 1500zł (jeśli mówimy o nowych)
Teraz w sklepie 2 razy widziałam wózki Espiro i wózki baby designe:
http://allegro.pl/baby-design-lupo-cabrio-fix-akcesoria-cz-wa-i3518013560.html ludzie brali.