X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy słyszałyście jakies opinie o butelkach medela ze smoczkiem calma?
    Ostatnio poleciła mi ją koleżanka , smoczek podobno jest jeden na cały okres karmienia. Butelka jest strasznie droga , a opinie jakie o niej znalazłam na necie są różne.
    http://www.bangla.pl/opinie/p21687/medela-calma-butelka-do-karmienia

Czy macie jakieś doświadczenia i informacje na temat tej butelki?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    czy słyszałyście jakies opinie o butelkach medela ze smoczkiem calma?
    Ostatnio poleciła mi ją koleżanka , smoczek podobno jest jeden na cały okres karmienia. Butelka jest strasznie droga , a opinie jakie o niej znalazłam na necie są różne.
    http://www.bangla.pl/opinie/p21687/medela-calma-butelka-do-karmienia

Czy macie jakieś doświadczenia i informacje na temat tej butelki?
    O butelce nic nie wiem, le usmiecham sie do ciebie od rana, ze tez wczesnie wstajesz:))

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita płaszczyk fajny :) ja też latam po lumpeksach i czegoś poszukuje na jesień, bo wczoraj zmarzłam a kurtki nie dopiełam, w poniedziałek wyrusze w miasto bo wtedy jest dostawa :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, też muszę sobie jakiś płaszczyk kupić :/

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna: miałam ją kupić tym razem, ale za dużo słyszałam, że się nie sprawdzają te wszystkie obietnice i często dziecko wypluwa i nie chce pić. To się może zdarzyć oczywiście zawsze, ale wolę zmarnować 28 zł niż 70zł i kupiłam tym razem jak wcześniej Avent miodową antykolkową 260ml.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    O butelce nic nie wiem, le usmiecham sie do ciebie od rana, ze tez wczesnie wstajesz:))
    wstaję , bo mąż budzi jak wstaje o 5 do pracy :), ale posiedzę troszeczkę i wracam do łóżka :)
    Właśnie przed chwilą obudziłam się po raz 2gi ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nienormalna: miałam ją kupić tym razem, ale za dużo słyszałam, że się nie sprawdzają te wszystkie obietnice i często dziecko wypluwa i nie chce pić. To się może zdarzyć oczywiście zawsze, ale wolę zmarnować 28 zł niż 70zł i kupiłam tym razem jak wcześniej Avent miodową antykolkową 260ml.
    no ja też myślałam, że ja kupię bo kumpela tak zachwalała, ale jak zobaczyłam cenę to stwierdzam, że w życiu nie wydam tyle kasy na butelkę :).
    Generalnie polecane są butelki aventu, lovi, TT i nuk'a i jeszcze dr browna mają dobre opinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 08:52

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    wstaję , bo mąż budzi jak wstaje o 5 do pracy :), ale posiedzę troszeczkę i wracam do łóżka :)
    Właśnie przed chwilą obudziłam się po raz 2gi ;)
    ja się po prostu budze i już po wszystkim, sporadycznie uda sie dospać godzinkę:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaczęłam ćwiczyć oddychnie z przepony, prosta czynnośc, a jednak trochę się trzeba nagimnastykować ale mała wyraznie docenia ekstra porcję tlenu od razu wymachy uskutecznia :d

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny uroki w co sie ubrac hehe.ja zaszlam w listopadzie takze spokojnie cala zime przelazilam w plaszczyku tylko pas odpielam a najlepsze bylo to jak juz sie cieplo zrobila a ja wslyszlam z brzuchem.a.sasiedzi w szoku hehe myslalam ze im galy wyjda z orbit hehe.nie skapneli sie i mysleli ze mi sie zgrublo na buzi przez zime he..a tak w ogole to zostalo mi jeszcze 5kg schudnac i idzie kijowo..nie mieszcze sie w zadne spodnie,chodze po domu w getrach a na spacer w ciazowych albo w takim wielkim rozmiarze co mialam do poloy ciazy ehh..no i tak sie powie ze czlowiek karmi i sie chudnie.nie prawda.karmie caly czas,gotuje,piore,prasuje,nosze malego i spacery i dupa,,wszystko zalezy od genetyki.
    A Kacperek wazy juz ponad 4,5kg :-)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, xcarolinex lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, powolutku spadnie wszystko :) Dopiero miesiąc Ci minął więc jeszcze masz czas na zrzucenie nadprogramowych kilogramów ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Kurde dziewczyny uroki w co sie ubrac hehe.ja zaszlam w listopadzie takze spokojnie cala zime przelazilam w plaszczyku tylko pas odpielam a najlepsze bylo to jak juz sie cieplo zrobila a ja wslyszlam z brzuchem.a.sasiedzi w szoku hehe myslalam ze im galy wyjda z orbit hehe.nie skapneli sie i mysleli ze mi sie zgrublo na buzi przez zime he..a tak w ogole to zostalo mi jeszcze 5kg schudnac i idzie kijowo..nie mieszcze sie w zadne spodnie,chodze po domu w getrach a na spacer w ciazowych albo w takim wielkim rozmiarze co mialam do poloy ciazy ehh..no i tak sie powie ze czlowiek karmi i sie chudnie.nie prawda.karmie caly czas,gotuje,piore,prasuje,nosze malego i spacery i dupa,,wszystko zalezy od genetyki.
    A Kacperek wazy juz ponad 4,5kg :-)

o to spory chłopaka :)
    ja się tego trochę obawiam właśnie, że niestety nie dam rady za bardzo schudnąć, ale nie to jest moim największym zmartwieniem, chodzi o to ,że własnie nie będę miała się w co ubierać, a jak wiadomo przy dziecku człowiek będzie miał inne wydatki w stylu szczepienia, etc a nie szukanie dla siebie nowej garderoby :/.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak fajnie bo ze szpitala wyszlam 8kg chusza he ;-)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma dzisiaj traumę :/.
    Nie wiem dlaczego od jakiegoś czasu strasznie mnie ciągnie do niezdrowego jedzenia - tzn. chipsy, pizza, fast foody. Najciekwsze jest to, że wcześniej w ogóle tego nie jadałam , no może oprócz chipsów od czasu do czasu.
    Właśnie zjadłam pół paczki chipsów :(, tak mi się chce przypraw, że coś potwornego , słone ostre wszystko! :(. Nie wiem co jest ze mną grane, wcześniej tak nie miałam. Ale zauważyłam że coraz częściej pozwalam sobie na chipsy :/. Jestem mega głodna, lodówka pusta , nie chce mi się nic gotować :/. Mąż w ogóle ostatnio przyłazi tylko na gotowe, żeby tak stanąć ugotować to nie! Wkurza mnie to bo jak wykrzesałam z siebie resztki sił i coś upichcę to pierwszy żeby mi to wyjeść i znowu nie mam co jeść, już nie raz mu zwracałam na to uwagę. Ostatnio prosiłam, żeby sparzył mi kapustę na gołąbki to bym ugotowała to głuchy...Czasami z wygody mam ochotę sobie kupić coś gotowego i zjeść a on niech się martwi o siebie sam :).
    Też tak macie z tym napadem głodu ??
    Ja bym zjadła chętnie np. placki węgierskie z sosem, albo rybkę z warzywami, ale nie ma chętnego, żeby mi to ugotować :)
    I co zrobić, żeby mnie tak do chipsów nie ciągnęło bo oszaleje :(. Normalnie jakbym nigdy ich nie jadła , wsuwam garściami :/....
    i obawiam się o zdrowie małego, tym bardziej o jego brzuszek...czuję się jak bulimiczka - nawpierniczałabym się wszystkiego co niezdrowe a potem poszła wymusić wymioty, żeby mu nie zaszkodziło .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 11:26

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie kasa idzie.no a ja nie chce kupowac kolejnych duzych spodni jak mam cale stado w moim wczesniejszym rozmiarze na przyklad..wole synkowi cos kupic he
    No ponad miesiac minal..nie odchudzam sie tez po prostu trzymam dietke delikatna zeby malemu nie zaszkodzic i zeby mleczko mial doobre he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna mialam to samo!!!!ostatnie tygodnie czipsy,ciasteczka,jakies pierdoly i noca.mleko!!hehe jedz ale zamias duzej paki mala albo flipsy kukurydziane hehe
    Ja teraz zaluje ze nie zjadlam duzo rzeczy w ciazy bo sie nie chcialo zrobic a teraz nie moge na przyklad fasolke po bretonsku..albo bigosa..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czasem czassu nje ma na pichcenie hehe.zaczne cos a pozniej przerwa na cycka hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna tez tak mam i jem i jeszcze kanapki z majonezrm i cole i czasem pizza czasem kebab. Na pewno jem gorzej niz za pierwszym razem. No stres.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to widzę, że nie jestem sama :). Ale ciekawe z czego to wynika pod koniec ciąży ?? o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niezdrowo jadłam nieraz w ciąży, ech, te hormony ;) i dziwne rzeczy jadałam, nawet do końca - typu śledzie z bananami. I Pepsi, duże ilości.. Od pizzy i kebaba również nie stroniłam.

Na pewno nie jest to super dieta. Ale jak się tak chce że TRZEBA I TO JUŻ! to co poradzisz? ;)

иιєиσямαℓиα, marzycielka29, pasia27, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ