III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedno prasowanie mam za soba jutro bedzie paczka z Pl jak wszystko skoncze to sie pochwale
kregoslup mi zaczal dokuczac i niewygodddnie spac.mam wrazenie ze sie wciskam bokiem az do podlogi
M sie w nocy pcha
budze sie i bach mam do za uchem obejmujacego brzuszko.i mi mega goraco! A zimno jest
иιєиσямαℓиα, pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:a to , to stnadard w ciąży
Przeczytałam nawet w książce dla ciężarnych, że niezręczność to normalka w ciąży, bo rozluźniają się w nadgarstkach stawy czy coś w tym stylu i dlatego tak jest.
Taaak wiemaz strach sie czegos dotknac
M mowi Tsunami na mnie
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
dziewczyny co o tym sądzicie :
http://www.bangla.pl/opinie/p6168/duna-sp-z-o-o-katarek
ja się wzbraniałam przed aspiratorem podłączanym pod odkurzacz i jakoś nie mogę się przekonać, aczkolwiek jestem zaskoczona że ma tak dobre opinie. Zastanawiam się z dwóch powodów:
1.Zwykła frida ma dość kiepskie opinie jeżeli chodzi o prawdziwy już katar - podobno płuca można sobie wypruć.
2. mam obawy , bo mam często problemy z zatokami i nie chciałabym, narażać małego na moje bakterie, a jednak taki filterk z gąbki ich nie izoluje bezpiecznie.
Bardzo dobre opinie ma natomiast właśnie ten katarek podłączany do odkurzacza, ja do niego podchodzę sceptycznie, ale nawet nie sądziłam że ma tyle pozytywnych opini zwłaszcza jeśli chodzi o prawdziwy ropny katar.... na co się wy decydujecie jeśli chodzi o czyszczenie noska, bo mam jednak dylemat na co się zdecydować, a boję się trochę swoich bakterii, bo mam przewlekłe zatoki i ciągle mi coś z tych zatok schodzi i chyba raczej nie zdecyduję się na zwykłą fridę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 08:06
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Jedno prasowanie mam za soba jutro bedzie paczka z Pl jak wszystko skoncze to sie pochwale
kregoslup mi zaczal dokuczac i niewygodddnie spac.mam wrazenie ze sie wciskam bokiem az do podlogi
M sie w nocy pcha
budze sie i bach mam do za uchem obejmujacego brzuszko.i mi mega goraco! A zimno jest
ja też mam bóle kręgosłupa. Do tego jak wstaję i siadam na łóżku to chyba zaczynają mnie boleć kości łonowe - czuję na dole ból. Nie wiem czym on jest spowodowany -
иιєиσямαℓиα wrote:fajna kurteczka
a czy we wszystkich C&A są działy dla mamy w ciąży? Bo w moim najbliższym C&A nie ma odzieży dla kobiet w ciązy....H&M np. ma tylko w jednej lub 2wóch galeriach tylko odzież ciążową, zastanawiam się jak jest w c&AAna27 lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Nienormalna Moi przyjaciele sobie Fride bardzo chwala..i to nie jedni.trzeba bedzie sie przekonac czy dziala w praktyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 08:09
Lilka lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Ja akurat tę kurtkę kupiłam na dziale xl, bo ciążowego nie było, ale mieli bardzo fajny wybór i się pozytywnie zaskoczyłam:-) Dziś wizyta u lekarza, dam znać po, trzymajcie kciuki, troszkę się boję...
-
marzycielka29 wrote:Cześć dziewczyny właśnie siedzę w labolatorium jestem juz po wypiciu glukozy i powiem wam ze jest mi mega nie dobrze
ja myślałam że zwymiotuję
jak trochę ją zmetabolizujesz to poczujesz się lepiej -
иιєиσямαℓиα wrote:podobno tak jest...ale do pierwszego prawdziwego kataru... frida wtedy podobno nie daje rady
Dzieciaki maja po kilka lat wiec mysle ze mialy juz prawdziwy katarhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Nina powodzonka na wizycie!! Też byłam w 27tc i wszytsko było ok, ważył ok. 1200gr hehehehe strach się bać, moze stąd ta moja wysoka waga:P:P
Nienormalna Gratuluję stażu:)) I oczywiście rocznicy:)) LEci ten czas oj leci..
Vivien, Mohito chyba nie ma stricte sklepu on line;/ przynajmniej ja nie znalazłam..
-
иιєиσямαℓиα wrote:typowe świętowanie przenosimy na koniec miesiąca
A szykujesz coś dla siebie na po porodzie? Ja się zastanawiam czy by sobie nie porobić gotowców bo my też musimy coś jeść. Tylko nie bardzo jeszcze wiem co mogłabym zrobić. Mężowi gołąbki może i zamrożę i troszkę zup, a co dla kobiety karmiącej?
Nienormalna ja bede robila zupki np.kartoflowa, dyniowa, rosol lekkie supy ktore tez sa delikatne i nie wydymaja
A tak reszte trzeba bedzie na swiezo robic.
Moze kilka potrawek dla meza jeszcze zrobie
A tak mysle ze dla kobiet karmiacych lekko strawne jedzonko jest potrzebneиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:spokojnie
Mojej koleżanki córka przyszła na świat 3 tygodnie przed terminem. Najciekawsze jest to że 4 dni przed porodem kumpela była u lekarza, a on stwierdził że małej nie śpieszy się na świat
. Po 4 dniach od wizyty odeszły jej wody i dokładnie równo 3 tygodnie przed TP urodziła
. Także vivien nie znasz dnia ani godziny
Tobie się wydaje, że nic się nie dzieje a tutaj za kilka kilkanaście godzin może się wszystko wydarzyć. Do TP masz już tylko 5 dni
AAAAAAA! Vivien to już niebawem!
Na koniec tak mi sie czas DLUZY..
Jak bym znala tylko dzionek kiedy mala wyjdzie to chociaż moglabym zaczac odliczanie
Ale nic innego niz czekanie mi nie pozostajeиιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:wzorowa i kochana żona i taki sam mąż
super się uzupełniacie
Hihi az sie czerwona zrobilam
Nienormalna u nas jak w kazdym malzenstwie sa dni gorsze i lepsze ale odkad stracilismy naszego aniolka wzmocnilismy swoj zwiazek i dotarlismy sie do siebie.
Teraz cieszymy sie zyciem razem
Duzo daje rozmswiac w zwiazku a u nas moj maz jest do tego chetnyиιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Boże dziewczyny jeden wieczór:P i jeden poranek a wy 3 strony nabiłyście...
Mnie w nocy dość twardniał brzuch ,dziś nos-pe poszłam kupić bo mi się skończyła i po pączusia z marmoladką oblanego czekoladką mmmm.... 2 dni ich nie było:P i było mi przykro;)
Idę do łóżka i będę w nim leżeć co najmniej do południa (2 tura wyjścia z psiakiem) 2 dni ostatnie były dość intensywne ,pora abym odpoczęła.
15 dni do powrotu Męża ,odliczam dalej (11 dni bez niego:( )
Jakoś te dni zleciały... fakt teraz mam nadzieję że zlecą szybciej
Miłego dnia kochane:)
P.S Marzycielka ja 2 h leżałam bo co wstałam było mi nie dobrze ziemia mi się obsuwała kręciło mi się w głowię... więc NO WAY...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 09:00
MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Cześć dziewczyny właśnie siedzę w labolatorium jestem juz po wypiciu glukozy i powiem wam ze jest mi mega nie dobrze
Juz wypilas teraz tylko odczekac i do domku.
Masz coś ze sobą do jedzenia? -
Kurdeee ale zeście sie rozpisały, wczoraj tu zagladałam jakos po 22 , a dziś miałam chyba z 5 stron do doczytania :p
Nina trzymam kciuki za wizytę
Nienormalna gratuluję rocznicy
polska_dziewczyno wyslę Ci link na priv żebyś nie musiała szukać jak kobitki sie rozpiszą
a jednak wkleje link tu bo jakoś nie umiem do ciebie priva wysłac
http://allegro.pl/litery-napisy-z-drewna-ze-sklejki-decoupage-3mm20-i3470437222.html ja wzięłam czcione nr 17
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 09:08
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość