X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien- rewelacja, zazdroszcze oryginalnej poscieli i reszty! :)

Jestem półprzytomna... spąłam niecałe 4h, poszlam spac o 4rano... tyle mialam do zalatwienia jeszcze i czekalamna mea, ale jak przypuszczalam nie wrocił z tej biby firmowj, wiec dzis zapierdzielam z dzieckiem na KTG... mmmm. Przyszedl moj fotelik maxi cosi, zamowilam jeszcze wczoraj laktator, ta koszule beżową i dwa koszyi wiklinowe do przewijaka... mam nadzieje niedlugo wam pokazac efekt moich pomyslow... noo... taki pół efekt, bo nie mam juz kasy na poduchy na nasze łóżko i nie wiem czy dotrze do mnie firanka i półka przed porodem czy po.

lece robic sniadanie i idziemy na ktg

vivien lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Vivien- rewelacja, zazdroszcze oryginalnej poscieli i reszty! :)

Jestem półprzytomna... spąłam niecałe 4h, poszlam spac o 4rano... tyle mialam do zalatwienia jeszcze i czekalamna mea, ale jak przypuszczalam nie wrocił z tej biby firmowj, wiec dzis zapierdzielam z dzieckiem na KTG... mmmm. Przyszedl moj fotelik maxi cosi, zamowilam jeszcze wczoraj laktator, ta koszule beżową i dwa koszyi wiklinowe do przewijaka... mam nadzieje niedlugo wam pokazac efekt moich pomyslow... noo... taki pół efekt, bo nie mam juz kasy na poduchy na nasze łóżko i nie wiem czy dotrze do mnie firanka i półka przed porodem czy po.

lece robic sniadanie i idziemy na ktg
    jaki laktator zamówiłaś? Ja chciałam medelę ale chyba się wstrzymam bo położna radziła się wstrzymać i kupić po porodzie ewentualnie.....Pożyczę od szwagierki na początek ręczny aventu - jej się kompletnie nie przydał, poza wyjątkami , trochę go tylko używała.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje wam za pozytywne opienie ;)
    karoam wrote:
    vivien- wspaniały komplet! Przybornik również sama robiłaś? Właśnie się zastanwiam jak się do niego zabrać :)

Dzień dobry wszystkim!

Tak Karoam przybornik tez sama robilam.Dzis tylko jeszcze dwie male kokardki dorobie zeby nie bylo takie nudne ;)
    Zeby wygladal ladnie w srodku i na zewnatrz trzeba zszyc dwa razy po dwa materialy ze soba.Wtedy w srodku i na zewnatrz ladnie wyglada.
    A w srodek wkladalam jeszcze taka gabkowa podkladke zeby byl sztywniejszy ;)
    No i przeszylam po srodku raz zeby byly dwie kieszonki zeby nie wygladalo jak taki worek ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane :) ja mam dziś nerwa od samego rana, poszłam zrobić badania krwi moczu i przeciwciał bo mam z mężem konflikt krwi, nie dośc ze stałam w kolejce ponad godzinie bo oczywiscie nikt nie przepuści to jeszcze się okazało że mają jakieś problemy w laboratorium i wyniki dopiero w środe, a ja wizyte mam we wtorek i dupa blada :(

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka nieraz trzeba sie o swoje upomniec..
    Nie wszyscy"chca widziec" ze jestes w ciazy :/
    Co do wynikow i twojej wizyty u lekarza, nie moglabys wizyty o jeden dzien przesunac??

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja znów w nocy przespałam ,ale co się obudziłam brzuch lekko twardy (a już wczoraj było super ;/) i troche mnie pobolewał u dołu...
    Póki co obserwuje pewnie dalej się rozciąga.

Bo ogólnie mąż mój wróci 5 października... chce iść ze mną na szkołę rodzenia 9 i może prywatnie na USG i mamy jeszcze jechać z powrotem i wrócić pod koniec października... Zostanie mi 6 tyg do porodu. Myślicie że dam radę i się nic nie wydarzy ?:D

Vivien jak zawsze przepięknie;))

Polska_dziewczyno ja chodziłam do dentysty 7 razy w ciąży robiłam ząbki w 2 trymstrze i brałam zawsze znieczulenie ,co ty ja bez tam bym nie poszła (trauma z dzieciństwa) NO WAY

Ja laktatora póki co nie kupuje.

Suzy ja wczoraj mówię do męża... wiesz jeszcze mam zakupów na 400zł...:|
    To się chwycił za głowę. Już nie mówiąc o tym że potem trzeba pieluchy kupować bo ja nie mam ani jedynych dla małego...

vivien lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    witajcie kochane :) ja mam dziś nerwa od samego rana, poszłam zrobić badania krwi moczu i przeciwciał bo mam z mężem konflikt krwi, nie dośc ze stałam w kolejce ponad godzinie bo oczywiscie nikt nie przepuści to jeszcze się okazało że mają jakieś problemy w laboratorium i wyniki dopiero w środe, a ja wizyte mam we wtorek i dupa blada :(

NIe martw się podasz lekarzowi potem przez telefon wyniki, jesli to pierwsza ciąza to konfliktu i tak nie będzie - moja lekarka mnie uświadomiła ostatnio ze to kolejne z serri bada bo takie sa zalecenia a wyjsc nic nie wyjdzie (no chyba jakbym była po wypadku jakims i doszło do jakiegos uszkodzenia to w tedy jest to możliwe).

Ja sie nawet nie nastwiam na to że ktokolwiek zauwaz ze jestem w ciąży i w związku z tym będzie mi z czyms łatwiej, ostatnio przeczytałam wpis dziewczyny, która stara się o dziecko i stwierdziła ze "baby w ciązy zachowują się jak święte krowy" no to jeśli kobiety, matkki, w takiej sytuacji tak to widzą to jak ma być?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    dziewczyny mozna znieczulenie u dentysty dostac w ciąży??
    dziś w nocy miałam taki ból ..od wczoraj mnie boli i umówiłam się jade na 10. 30... masakra powiedzcie że moge :(:(.. bo jak mnie weźmie na żywca to chyba odjadę:(
    Można, dentysta mówi że bardziej szkodzi stres niz znieczulenie, faktycznie lepiej leczyć sie w 2 trymestrze, ale jak mus to mus

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    NIe martw się podasz lekarzowi potem przez telefon wyniki, jesli to pierwsza ciąza to konfliktu i tak nie będzie - moja lekarka mnie uświadomiła ostatnio ze to kolejne z serri bada bo takie sa zalecenia a wyjsc nic nie wyjdzie (no chyba jakbym była po wypadku jakims i doszło do jakiegos uszkodzenia to w tedy jest to możliwe).

Ja sie nawet nie nastwiam na to że ktokolwiek zauwaz ze jestem w ciąży i w związku z tym będzie mi z czyms łatwiej, ostatnio przeczytałam wpis dziewczyny, która stara się o dziecko i stwierdziła ze "baby w ciązy zachowują się jak święte krowy" no to jeśli kobiety, matkki, w takiej sytuacji tak to widzą to jak ma być?

to powiedz która to , to jak ta starająca się będzie w ciąży to zrobię jej identyczny wpis :P

michaela lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Hej dziewczyny ja znów w nocy przespałam ,ale co się obudziłam brzuch lekko twardy (a już wczoraj było super ;/) i troche mnie pobolewał u dołu...
    Póki co obserwuje pewnie dalej się rozciąga.

Bo ogólnie mąż mój wróci 5 października... chce iść ze mną na szkołę rodzenia 9 i może prywatnie na USG i mamy jeszcze jechać z powrotem i wrócić pod koniec października... Zostanie mi 6 tyg do porodu. Myślicie że dam radę i się nic nie wydarzy ?:D

Vivien jak zawsze przepięknie;))

Polska_dziewczyno ja chodziłam do dentysty 7 razy w ciąży robiłam ząbki w 2 trymstrze i brałam zawsze znieczulenie ,co ty ja bez tam bym nie poszła (trauma z dzieciństwa) NO WAY

Ja laktatora póki co nie kupuje.

Suzy ja wczoraj mówię do męża... wiesz jeszcze mam zakupów na 400zł...:|
    To się chwycił za głowę. Już nie mówiąc o tym że potem trzeba pieluchy kupować bo ja nie mam ani jedynych dla małego...
    no ja mam jeszcze zakupów na jakieś ponad 3000 :/
    bo wózek i fotelik i łóżeczko ....
    drogie to wszystko

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna no wiadomo to są większe koszta... ale wiesz mi cholercia pozostały same pierdoły... :|

-Oliwka
    -koszula druga x2
    -biustonosz do karmienia x2
    -ręczniki papierowe

-ochraniacz na szczebelki

-poducha do karmienia

-adaptery do wózka

sól fizjologiczn x10 , gaziki jałowe
    octenisept na kikut
    woda w sprey: np: Sterimar (30zł),Marimer (ok20zł),Disnemar (16zł)
    Środek na gazy: Esputicon (ok18zł),Espumisan, (27zł)
    Czopki dla niemowloąt (np paracetamol czopki na niemowląt ok (6zł)
    oliwka do uszu :Oilan czy Vaxol

szpital:

Podpadki np Bella x 1
    krem na sutki: np maltan
    majtki do porodu siateczkowe x6
    środek do krocza: tantum rosa
    nakładki na sutki
    podkłady na łóżko 5sztuk

P.S jest dziś bardzo zimno ,ale mój super extra sweter gruby z lumpa :D ubrałam płaszczyk i było mi błogo:P i nawet znalazłam go na stronie new looka:D http://www.newlook.com/shop/womens/knitwear/navy-cable-knit-cardigan_276671541

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 09:52

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nienormalna no wiadomo to są większe koszta... ale wiesz mi cholercia pozostały same pierdoły... :|

-Oliwka
    -koszula druga x2
    -biustonosz do karmienia x2
    -ręczniki papierowe

-ochraniacz na szczebelki

-poducha do karmienia

-adaptery do wózka

sól fizjologiczn x10 , gaziki jałowe
    octenisept na kikut
    woda w sprey: np: Sterimar (30zł),Marimer (ok20zł),Disnemar (16zł)
    Środek na gazy: Esputicon (ok18zł),Espumisan, (27zł)
    Czopki dla niemowloąt (np paracetamol czopki na niemowląt ok (6zł)
    oliwka do uszu :Oilan czy Vaxol

szpital:

Podpadki np Bella x 1
    krem na sutki: np maltan
    majtki do porodu siateczkowe x6
    środek do krocza: tantum rosa
    nakładki na sutki
    podkłady na łóżko 5sztuk

no to ja też to potrzebuję, wszystko z apteki i do szpitala, do tego jeszcze materac ;)
    poduszka do karmienia ...kosmetyki dla maluszka ...
    mam nadzieję, że dziś i w sobotę uda mi się zrobić te zakupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 09:53

michaela lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aila no to trzymam kciuki :)))

Vivien piękne kolorki! MEga! cudne. Też takie chce:( tzn,. bez różu bo dla Brunia nie bardzo ale no pieknie to wyglada:P

Lalita, mnie też ten brzuch dlej się rozciąga/twrdnieje, po koprze włoskim przeszło najgorsze, ale od czasu do czasu jeszcze czuję dyskomfort. To na pewno nic takiego, zresztą pójdziesz na wizytę to się dowiesz dokładnie. Ja idę we wtorek także dam znaać co mój gin na to.

Kurcze tee wydatki każdego mogą wykończyć ale co zrobić;/ Ja nawet nie wchodzę na konto żeby sprawdzić ile już wydałam co by się nie załamać;/ A wydatków jeszcze hohoh, chciałabym żeby to było 400zł;/ A też kasa potrzebna bo czekamy na pozwolenie i zaczynamy budowę, nie chce myśleć jak dojdzie kredyt - 1600zł/miesiąc do widzenia. No ale to nasza PL

vivien lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja byłam 18 września wiesz ;p to miałam miękki na wizycie i jak mnie badała było ok.
    Pow że nos-pe i magnez dalej.
    Gazów nie mam ,bo sobie regularnie;P wypróżniam gazy i wc :P Więc raczej to nie to. Ważne że szyjka była zamknięta.

aaaa. Nienormalna :D ciągnie cie do pomarańczy bo witaminy C ci brakuje i organizm się upomina mam to samo moja droga:D właśnie idę sok zrobić :))

Ale widziałam ze powoli pomarańcze tanieją :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 10:00

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Kleopatra masz za soba poronienie??
    Bo jezeli nie to nie bedziesz potrafila tego zrozumiec..
    Strach przy koncowce o "powtorke z rozrywki" jest u mnie za duzy...

Jestem w stanie to zrozumieć i bardziej chodziło mi o to, że dziewczyny piszą Ci o niedotlenieniach, uduszeniach, martwych ciążach itp. i nie potrzebnie Cie stresują.
    Mała Ci się rusza, jesteś dopiero 3 dni po terminie więc jak nie wyluzujesz to oszalejesz.

Ana27, vivien, иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    dziewczyny mozna znieczulenie u dentysty dostac w ciąży??
    dziś w nocy miałam taki ból ..od wczoraj mnie boli i umówiłam się jade na 10. 30... masakra powiedzcie że moge :(:(.. bo jak mnie weźmie na żywca to chyba odjadę:(
    Ja miałam jakieś 3-4 tyg temu

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7b592c370260910dmed.jpg

:P

Lalita2710, vivien, иιєиσямαℓиα, michaela, yennefer, Suzy Lee, iśka, blueberry, Amicizia, Nina82, karoam lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a ta woda w sprayu : woda w sprey: np: Sterimar (30zł),Marimer (ok20zł),Disnemar (16zł) to do czego potrzebna??

zsxuot7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aila trzymam kciuki.
    Vivien piękne, mogłabyś robić i sprzedawać :)
    Ja oczywiście w dwupaku. Brzuch mam twardy jak kamień a tak to nic ;p

vivien lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana wybralam siwo rozowy zeby moze jak by co przy drugim dzidziusiu suwo-turkusowa, niebieska dekracje zrobic :P
    Jak by sie z chlopczykiem udalo drugim a jak nie to bedzie siostrzyczka wszystko miała po vivien ;)

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ