III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVivien- rewelacja, zazdroszcze oryginalnej poscieli i reszty!
Jestem półprzytomna... spąłam niecałe 4h, poszlam spac o 4rano... tyle mialam do zalatwienia jeszcze i czekalamna mea, ale jak przypuszczalam nie wrocił z tej biby firmowj, wiec dzis zapierdzielam z dzieckiem na KTG... mmmm. Przyszedl moj fotelik maxi cosi, zamowilam jeszcze wczoraj laktator, ta koszule beżową i dwa koszyi wiklinowe do przewijaka... mam nadzieje niedlugo wam pokazac efekt moich pomyslow... noo... taki pół efekt, bo nie mam juz kasy na poduchy na nasze łóżko i nie wiem czy dotrze do mnie firanka i półka przed porodem czy po.
lece robic sniadanie i idziemy na ktgvivien lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Vivien- rewelacja, zazdroszcze oryginalnej poscieli i reszty!
Jestem półprzytomna... spąłam niecałe 4h, poszlam spac o 4rano... tyle mialam do zalatwienia jeszcze i czekalamna mea, ale jak przypuszczalam nie wrocił z tej biby firmowj, wiec dzis zapierdzielam z dzieckiem na KTG... mmmm. Przyszedl moj fotelik maxi cosi, zamowilam jeszcze wczoraj laktator, ta koszule beżową i dwa koszyi wiklinowe do przewijaka... mam nadzieje niedlugo wam pokazac efekt moich pomyslow... noo... taki pół efekt, bo nie mam juz kasy na poduchy na nasze łóżko i nie wiem czy dotrze do mnie firanka i półka przed porodem czy po.
lece robic sniadanie i idziemy na ktg -
Dziekuje wam za pozytywne opienie
karoam wrote:vivien- wspaniały komplet! Przybornik również sama robiłaś? Właśnie się zastanwiam jak się do niego zabrać
Dzień dobry wszystkim!
Tak Karoam przybornik tez sama robilam.Dzis tylko jeszcze dwie male kokardki dorobie zeby nie bylo takie nudne
Zeby wygladal ladnie w srodku i na zewnatrz trzeba zszyc dwa razy po dwa materialy ze soba.Wtedy w srodku i na zewnatrz ladnie wyglada.
A w srodek wkladalam jeszcze taka gabkowa podkladke zeby byl sztywniejszy
No i przeszylam po srodku raz zeby byly dwie kieszonki zeby nie wygladalo jak taki worek -
witajcie kochane
ja mam dziś nerwa od samego rana, poszłam zrobić badania krwi moczu i przeciwciał bo mam z mężem konflikt krwi, nie dośc ze stałam w kolejce ponad godzinie bo oczywiscie nikt nie przepuści to jeszcze się okazało że mają jakieś problemy w laboratorium i wyniki dopiero w środe, a ja wizyte mam we wtorek i dupa blada
-
Hej dziewczyny ja znów w nocy przespałam ,ale co się obudziłam brzuch lekko twardy (a już wczoraj było super ;/) i troche mnie pobolewał u dołu...
Póki co obserwuje pewnie dalej się rozciąga.
Bo ogólnie mąż mój wróci 5 października... chce iść ze mną na szkołę rodzenia 9 i może prywatnie na USG i mamy jeszcze jechać z powrotem i wrócić pod koniec października... Zostanie mi 6 tyg do porodu. Myślicie że dam radę i się nic nie wydarzy ?
Vivien jak zawsze przepięknie;))
Polska_dziewczyno ja chodziłam do dentysty 7 razy w ciąży robiłam ząbki w 2 trymstrze i brałam zawsze znieczulenie ,co ty ja bez tam bym nie poszła (trauma z dzieciństwa) NO WAY
Ja laktatora póki co nie kupuje.
Suzy ja wczoraj mówię do męża... wiesz jeszcze mam zakupów na 400zł...
To się chwycił za głowę. Już nie mówiąc o tym że potem trzeba pieluchy kupować bo ja nie mam ani jedynych dla małego...vivien lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:witajcie kochane
ja mam dziś nerwa od samego rana, poszłam zrobić badania krwi moczu i przeciwciał bo mam z mężem konflikt krwi, nie dośc ze stałam w kolejce ponad godzinie bo oczywiscie nikt nie przepuści to jeszcze się okazało że mają jakieś problemy w laboratorium i wyniki dopiero w środe, a ja wizyte mam we wtorek i dupa blada
NIe martw się podasz lekarzowi potem przez telefon wyniki, jesli to pierwsza ciąza to konfliktu i tak nie będzie - moja lekarka mnie uświadomiła ostatnio ze to kolejne z serri bada bo takie sa zalecenia a wyjsc nic nie wyjdzie (no chyba jakbym była po wypadku jakims i doszło do jakiegos uszkodzenia to w tedy jest to możliwe).
Ja sie nawet nie nastwiam na to że ktokolwiek zauwaz ze jestem w ciąży i w związku z tym będzie mi z czyms łatwiej, ostatnio przeczytałam wpis dziewczyny, która stara się o dziecko i stwierdziła ze "baby w ciązy zachowują się jak święte krowy" no to jeśli kobiety, matkki, w takiej sytuacji tak to widzą to jak ma być?
-
polska_dziewczyna wrote:dziewczyny mozna znieczulenie u dentysty dostac w ciąży??
dziś w nocy miałam taki ból ..od wczoraj mnie boli i umówiłam się jade na 10. 30... masakra powiedzcie że moge.. bo jak mnie weźmie na żywca to chyba odjadę
-
michaela wrote:NIe martw się podasz lekarzowi potem przez telefon wyniki, jesli to pierwsza ciąza to konfliktu i tak nie będzie - moja lekarka mnie uświadomiła ostatnio ze to kolejne z serri bada bo takie sa zalecenia a wyjsc nic nie wyjdzie (no chyba jakbym była po wypadku jakims i doszło do jakiegos uszkodzenia to w tedy jest to możliwe).
Ja sie nawet nie nastwiam na to że ktokolwiek zauwaz ze jestem w ciąży i w związku z tym będzie mi z czyms łatwiej, ostatnio przeczytałam wpis dziewczyny, która stara się o dziecko i stwierdziła ze "baby w ciązy zachowują się jak święte krowy" no to jeśli kobiety, matkki, w takiej sytuacji tak to widzą to jak ma być?
to powiedz która to , to jak ta starająca się będzie w ciąży to zrobię jej identyczny wpis
michaela lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Hej dziewczyny ja znów w nocy przespałam ,ale co się obudziłam brzuch lekko twardy (a już wczoraj było super ;/) i troche mnie pobolewał u dołu...
Póki co obserwuje pewnie dalej się rozciąga.
Bo ogólnie mąż mój wróci 5 października... chce iść ze mną na szkołę rodzenia 9 i może prywatnie na USG i mamy jeszcze jechać z powrotem i wrócić pod koniec października... Zostanie mi 6 tyg do porodu. Myślicie że dam radę i się nic nie wydarzy ?
Vivien jak zawsze przepięknie;))
Polska_dziewczyno ja chodziłam do dentysty 7 razy w ciąży robiłam ząbki w 2 trymstrze i brałam zawsze znieczulenie ,co ty ja bez tam bym nie poszła (trauma z dzieciństwa) NO WAY
Ja laktatora póki co nie kupuje.
Suzy ja wczoraj mówię do męża... wiesz jeszcze mam zakupów na 400zł...
To się chwycił za głowę. Już nie mówiąc o tym że potem trzeba pieluchy kupować bo ja nie mam ani jedynych dla małego...
bo wózek i fotelik i łóżeczko ....
drogie to wszystko -
Nienormalna no wiadomo to są większe koszta... ale wiesz mi cholercia pozostały same pierdoły...
-Oliwka
-koszula druga x2
-biustonosz do karmienia x2
-ręczniki papierowe
-ochraniacz na szczebelki
-poducha do karmienia
-adaptery do wózka
sól fizjologiczn x10 , gaziki jałowe
octenisept na kikut
woda w sprey: np: Sterimar (30zł),Marimer (ok20zł),Disnemar (16zł)
Środek na gazy: Esputicon (ok18zł),Espumisan, (27zł)
Czopki dla niemowloąt (np paracetamol czopki na niemowląt ok (6zł)
oliwka do uszu :Oilan czy Vaxol
szpital:
Podpadki np Bella x 1
krem na sutki: np maltan
majtki do porodu siateczkowe x6
środek do krocza: tantum rosa
nakładki na sutki
podkłady na łóżko 5sztuk
P.S jest dziś bardzo zimno ,ale mój super extra sweter gruby z lumpaubrałam płaszczyk i było mi błogo:P i nawet znalazłam go na stronie new looka:D http://www.newlook.com/shop/womens/knitwear/navy-cable-knit-cardigan_276671541
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 09:52
-
Lalita2710 wrote:Nienormalna no wiadomo to są większe koszta... ale wiesz mi cholercia pozostały same pierdoły...
-Oliwka
-koszula druga x2
-biustonosz do karmienia x2
-ręczniki papierowe
-ochraniacz na szczebelki
-poducha do karmienia
-adaptery do wózka
sól fizjologiczn x10 , gaziki jałowe
octenisept na kikut
woda w sprey: np: Sterimar (30zł),Marimer (ok20zł),Disnemar (16zł)
Środek na gazy: Esputicon (ok18zł),Espumisan, (27zł)
Czopki dla niemowloąt (np paracetamol czopki na niemowląt ok (6zł)
oliwka do uszu :Oilan czy Vaxol
szpital:
Podpadki np Bella x 1
krem na sutki: np maltan
majtki do porodu siateczkowe x6
środek do krocza: tantum rosa
nakładki na sutki
podkłady na łóżko 5sztuk
no to ja też to potrzebuję, wszystko z apteki i do szpitala, do tego jeszcze materac
poduszka do karmienia ...kosmetyki dla maluszka ...
mam nadzieję, że dziś i w sobotę uda mi się zrobić te zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 09:53
michaela lubi tę wiadomość
-
Aila no to trzymam kciuki
))
Vivien piękne kolorki! MEga! cudne. Też takie chce:( tzn,. bez różu bo dla Brunia nie bardzo ale no pieknie to wyglada:P
Lalita, mnie też ten brzuch dlej się rozciąga/twrdnieje, po koprze włoskim przeszło najgorsze, ale od czasu do czasu jeszcze czuję dyskomfort. To na pewno nic takiego, zresztą pójdziesz na wizytę to się dowiesz dokładnie. Ja idę we wtorek także dam znaać co mój gin na to.
Kurcze tee wydatki każdego mogą wykończyć ale co zrobić;/ Ja nawet nie wchodzę na konto żeby sprawdzić ile już wydałam co by się nie załamać;/ A wydatków jeszcze hohoh, chciałabym żeby to było 400zł;/ A też kasa potrzebna bo czekamy na pozwolenie i zaczynamy budowę, nie chce myśleć jak dojdzie kredyt - 1600zł/miesiąc do widzenia. No ale to nasza PL
vivien lubi tę wiadomość
-
Ale ja byłam 18 września wiesz ;p to miałam miękki na wizycie i jak mnie badała było ok.
Pow że nos-pe i magnez dalej.
Gazów nie mam ,bo sobie regularnie;P wypróżniam gazy i wcWięc raczej to nie to. Ważne że szyjka była zamknięta.
aaaa. Nienormalnaciągnie cie do pomarańczy bo witaminy C ci brakuje i organizm się upomina mam to samo moja droga:D właśnie idę sok zrobić
)
Ale widziałam ze powoli pomarańcze taniejąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 10:00
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Kleopatra masz za soba poronienie??
Bo jezeli nie to nie bedziesz potrafila tego zrozumiec..
Strach przy koncowce o "powtorke z rozrywki" jest u mnie za duzy...
Jestem w stanie to zrozumieć i bardziej chodziło mi o to, że dziewczyny piszą Ci o niedotlenieniach, uduszeniach, martwych ciążach itp. i nie potrzebnie Cie stresują.
Mała Ci się rusza, jesteś dopiero 3 dni po terminie więc jak nie wyluzujesz to oszalejesz.Ana27, vivien, иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:dziewczyny mozna znieczulenie u dentysty dostac w ciąży??
dziś w nocy miałam taki ból ..od wczoraj mnie boli i umówiłam się jade na 10. 30... masakra powiedzcie że moge.. bo jak mnie weźmie na żywca to chyba odjadę