X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż opowiedział mi właśnie w weekend, jak to jego ojciec wiózł mamę na saniach do szpitala, gdy zaczynała rodzić mojego męża :)
    Urodziła w szpitalu, to był jej drugi poród, więc teściu chyba szybko te sanie ciągnął ;)

Natomiast męczarni mojej mamy ze mną nie będę opisywać nawet...

Rucia lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaagrgrgrggr Oszaleje doslowniee nie moge ustawic kursora gdzie chce i na dokladke skasowqlo mi cały post mimo wcisniecia WYSLIJ. . Napisałam ze rzucalam sie w nocy z bolu w miednicy jak reumatyzm troszke, nie moglam odplynac w glebszy sen, ale co dziwniejsze tym razem w przeciwienstwie do kilku poj. Przypadkow wcześniej, wstalqm a tu dalej bola mnie biodra jak sie laczy miednica z koscia udowa, po bokach... mialyscie tak?

• Kropla Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, ja tak miałam. Ale szybko mi przeszło w ciągu dnia, niepostrzeżenie.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny mam pytanko bo musiałabym kupic dla małej jakies pułeczki do sypialni Naszej na jej ubrana i zastanawiałam sie nad takim czymś :)
    http://www.agatahome.pl/static/img/artykuly/20120928_173915_szafy_br__z.jpg później moge to złozyc i nie bedzie przeszkadzać :) myslicie że fajne rozwiązanie ??

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja standardowo w dwupaku.
    Suzy ja nie pomogę bo mnie nic nie boli ;p
    ;oniqa cięzko doradzić, zależy jak wam to będzie pasowało i ile kosztuje :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosztuje to nieduzo bo 85 zł a ja mam ciemne meble w sypialni to ma być tylko na czas jak mała będzie spała u Nas w sypialni póxniej bedzie miała swój pokoik i swoje mebelki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Jeszcze odnosnie fotelika to nam zalezalo zeby ten pierwszy fotelik-nosidelko dalo sie załozyc na stelaż od wózka, bo dużo jedzimy i często będziemy brac sam fotelik i stelaz wiec warto sobie przemyslec na ile zda sie wam tylko ten wiekszy fotelik a na ile bdzie wam potrzebny ten pierwszy 0-13 kg. Ale ogólnie nowe rozwiązanie więc warte zainteresowania i rozważenia kupna. Ja tez kwestie fotelików pon iead zostawiałm M. JA tylko kolor wybralam, a on zdecydowala jaki zmjakiej pólki cneowej, jaka baze, ale w zasadzie po warsztatach bezpieczny maluch i wczesniej warsztatach fotelikowych na targach, kiedy poznalismy caly ten mechanizm bylismy zgodni ze lepiej drozszy ale pewny, no a jak sie jeszcz eokazalo ze ten pozniejszy tez teraz bedzie mozna montowac tylem to sie nawet wiele nie zastanaiwalismy czy tylko raczej, kiedy bedzie i czy zdazymy przed porodem :)
    Dokładnie, jestem takiego samego zdania:-) z resztą mój mąż się zajawił na to strasznie i teraz się tym zajmuje, szuka, czyta itd, więc zdam się na niego:-) jakbys coś jeszcze wiedziałą, to wszelkie info chętnie widziane( możesz pisać do mnie na prive):-) dzieki!

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Cześć dziewczyny ja standardowo w dwupaku.
    Suzy ja nie pomogę bo mnie nic nie boli ;p
    ;oniqa cięzko doradzić, zależy jak wam to będzie pasowało i ile kosztuje :)
    Kleopatra trzymaj się na końcówce, życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania!

Kleopatra lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaspałam na glukozę, całą noc z przejęcia nie mogłam spać i nad ranem mi się przysnęło :D
    Lalita co do szpitala to pojechałam najbliżej, czyli do siebie, do Dąbrowy Górniczej. Ja wiedziałam, że ten szpital do "najfajniejszych" nie należy, tylko nie zależało mi na super sali czy nie wiadomo czym teraz, zresztą ja nie poleżałam tam leżeć, chciałam żeby tylko sprawdzili czy jest ok. Teraz wiem, że jakby mi przyszło jechać na IP to jade do Katowic i tyle, ja mam inne zmartwienia na głowie, żeby stresować się lekarką która zapomniała, że w jej zawód wpisana jest służba ludziom.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa faktycznie niewiele kosztuje, wygląda na więcej ;p Ja później chcecie kupić mebelki to to chyba dobry pomysł.
    Nina staram się trzymać ;) Kiedyś przecież muszę urodzić ;p

;oniqa, Nina lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Aaaaagrgrgrggr Oszaleje doslowniee nie moge ustawic kursora gdzie chce i na dokladke skasowqlo mi cały post mimo wcisniecia WYSLIJ. . Napisałam ze rzucalam sie w nocy z bolu w miednicy jak reumatyzm troszke, nie moglam odplynac w glebszy sen, ale co dziwniejsze tym razem w przeciwienstwie do kilku poj. Przypadkow wcześniej, wstalqm a tu dalej bola mnie biodra jak sie laczy miednica z koscia udowa, po bokach... mialyscie tak?
    o tak, ja tak miałam po tygodniu chorowania i leżenia w łóżku, że leżąc bolało mnie to połączenie na boku na którym leżałą, przewracając się na drugi jeszcze bolało tamto a ten nowo użyty już zaczynał tez boleć no i po wstaniu to samo. Dwie rzeczy pomogły - choć nie ośmiele się nazwać tego rada bo nie wiem o co chodzi u Ciebie, może objaw ten sam a inna przyczyna? Nie wiem też jak to podziała na tym etapie ciąży, sama się zastanawiałam czy to nie bedzie miec akichkolwiek skutków ubocznych - typu skracanie się czy otwieranie szyjki - ale na razie NIC.
    W każdym razie pierwsze doraźne to była pozycja która trzy po trzy pamiętałam z jogi - nogi ustawione na szerokość miednicy tak żeby były równolegle, biodra i uda posadzone na łydkach pod głową koce albo poduszki tak zeby kregosłup był plaski a ciało opierało się na nich a nie na brzuchu i tak chwile opierałam się tak zeby nie za długo - żeby nie tamować krazenia w nogach i starałam się wyciągać mięsnie wokół kregosłupa i to pomagało tak na jakiś czas .

A druga rzecz - mój lek na całe zło - dzięki któremu nie bolą mnie plecy, ani spojenie ani biodra nie mam obrzęków moge się schylać kucac itd (chociaż we wcześniejszej ciązy, w pierwszym trymestrze, wyglądało na to że jeszcze pare kilo i bede inwalidą, który nie chodzi nie moze sam wstać, wejśc o wanny itd) to basen. Pływanie tylko na plecach albo żabką - ręce a nogi jak do karula. To niesamowite,ale dzięki temu wszystko ustąpiło własciwie po trzech wyjściach po 40 minut w przeciągu 1-2 tygodni.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    ;oniqa faktycznie niewiele kosztuje, wygląda na więcej ;p Ja później chcecie kupić mebelki to to chyba dobry pomysł.
    Nina staram się trzymać ;) Kiedyś przecież muszę urodzić ;p
    Kleopatra, podoba mi się Twoje podejście:)))))
    Ja też jak pomyślę o porodzie to mimo bólu będę si cieszyć, ze idę rodzić mojgo kochaniutkiego synka;)))))) Już się nie doczekam! A w stresie kto wie, może najdzie mnie napad głupawy, śmiechu i to dopiero będzie;)) Moja mama jak jechała ze mną na porodówkę to z uśmchem na twarzy i wszycy się nadziwić nie mogli bo dotąd wszystkie kobiety wystrszone, a ta się cieszyła:P:P

Moniqa super ta tekstylna szafa. Taka stylowa :))) a droga nie jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 11:25

michaela, Suzy Lee, ;oniqa, Amicizia lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Kleopatra, podoba mi się Twoje podejście:)))))
    Ja też jak pomyślę o porodzie to mimo bólu będę si cieszyć, ze idę rodzić mojgo kochaniutkiego synka;)))))) Już się nie doczekam! A w stresie kto wie, może najdzie mnie napad głupawy, śmiechu i to dopiero będzie;)) Moja mama jak jechała ze mną na porodówkę to z uśmchem na twarzy i wszycy się nadziwić nie mogli bo dotąd wszystkie kobiety wystrszone, a ta się cieszyła:P:P
    iesz co tak chyba trzeba będzie do tego podejść!:D W sumie jak tym pomyślec to głowa i miednica sa ze sobą połączone - krzyk - otwarte usta mają podobno pomoc się otworzyć na dole w sumie dlaczego nie miałby tego zrobić śmiech?? A poza tym to ze w trakcie orgazmu i porodu wydzielają się te same hormony a orgazm jest miłym przeżyciem więc może właśnie luz i śmiech pomogą w wydzieleniu sie tego co trzeba żeby poród poszedł dobrze?? A jeszcze mąz by się przy okazji mniej stresował... wiesz ja bardzo często bardzo stresujące momenty w zyciu przechodziłam na śmiechu więc kto wie może i te chwile tak uda się przeżyć? Fajnie by było:)) Przynajmniej do momentu kiedy złapią cię większe bóle:)

Nie wiem czy któraś z was trafiła na książkę - duchowe położnictwo - ja tylko z opisów ja znam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 11:45

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam ją kupić z rok temu, ale nie miałam kasy i dopiero ty mi przypomniałaś o niej :) W empikach nigdzie nie widzialam.. wiec chyba tylko w necie mozna zmaowic :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Chciałam ją kupić z rok temu, ale nie miałam kasy i dopiero ty mi przypomniałaś o niej :) W empikach nigdzie nie widzialam.. wiec chyba tylko w necie mozna zmaowic :)
    No własnie totalnie cena mnie zwaliła z nóg, jest tye wydatków ze nie kupiłam jej, a w księgarni nigdzie podejrzeć się nie da jak tam w środku się prezentuje. To chyba jedyna książka z innym podejściem do tematu?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://virgobooks.pl/duchowe-poloznictwo.html tu jest po mocno obniżonej cenie ale to i tak choler sporo teraz....

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    ona jest w agatahome
    przejade sie może w tym tygodniu dam znać czy jest tam :) a cena naprawde fajna :)

michaela lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Jeszcze odnosnie fotelika to nam zalezalo zeby ten pierwszy fotelik-nosidelko dalo sie załozyc na stelaż od wózka, bo dużo jedzimy i często będziemy brac sam fotelik i stelaz wiec warto sobie przemyslec na ile zda sie wam tylko ten wiekszy fotelik a na ile bdzie wam potrzebny ten pierwszy 0-13 kg. Ale ogólnie nowe rozwiązanie więc warte zainteresowania i rozważenia kupna. Ja tez kwestie fotelików pon iead zostawiałm M. JA tylko kolor wybralam, a on zdecydowala jaki zmjakiej pólki cneowej, jaka baze, ale w zasadzie po warsztatach bezpieczny maluch i wczesniej warsztatach fotelikowych na targach, kiedy poznalismy caly ten mechanizm bylismy zgodni ze lepiej drozszy ale pewny, no a jak sie jeszcz eokazalo ze ten pozniejszy tez teraz bedzie mozna montowac tylem to sie nawet wiele nie zastanaiwalismy czy tylko raczej, kiedy bedzie i czy zdazymy przed porodem :)
    Mąz tam dzwonił, faktycznie nie ma jeszcze w sprzedaży tej bazy, ma być ponoć do miesiąca:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dla mnie za droga... moglabym kupic z becikowego, ale o juz bardziej z czystej ciekawosci dla teorii i podejscia, niż zeby cos czerpac dla siebie bo bede juz po porodzie, a trzeci nie wiadomo czy bedzie w ogole eveer :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam się przywitać i zabieram swoje 4ry litery i biorę się za porządki, bo mąż ostatnio ma spadek formy jak ja i wszystkiego nie zrobił niestety :/ a mnie przeraża ten bałagan coraz większy, tracę nad tym już kontrolę i nie mogę w moim stanie teraz nad nim zapanować, bo bardzo szybko się męczę.... Wczoraj już zmywałam naczynia siedząc na krześle, bo brzuch stanowi przeszkodę nie do pokonania ;)

Apropo szpitali to ja tylko zastanawiam się nad wykupieniem tej położnej na wyłączność...wszystkie znajome które rodziły z nią i te które rodziły bez niej polecają. Jedna nawet , która rodziła bez męża bo nie było wolnej sali do porodów rodzinnych i do tego musiała leżeć bo odeszły jej wody, opowiadała, że była pozostawiona sama sobie. Kiedyś była przeciwna tej opcji, a po swoim porodzie zmieniła zdanie :). Płaci się zawsze po porodzie,bo jak będzie np. cc to z tego co się wstępnie dowiedziałam to się nie płaci , ale z drugiej strony dlaczego to tyle kosztuje ...650zł o.O i ciągle mam dylemat, bo jednak to jest bardzo dużo pieniędzy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 12:23

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ