X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    apropo takich przedwczesnych porodów ostatnio coś mówili na ten temat w DDTVN właśnie. O wcześniakach 600g :/. Troszkę to przerażające, bo jednak lepiej żeby maluszek rozwijał się pod sercem mamy w brzuszku tak jak to natura przewidziała, ale z dwojga złego dobrze, że są dziś takie możliwości do ratowania wcześniaków na róznym etapie zaawansowania rozwoju.
    ho hi ja to odebrałm jako bardzo optymistyczna wiadomosc, nic przeazajacego, zwłaszcza ze my juz jestesmy po 30 tc, zabawne ze co człowiek to ma inaczej:)Nienormalna spróbuj jakos dobrze sie nastawic na poród, to juz połowa sukcesu bedzie za toba:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no ja włąśnie teraz pochłaniam najbardziej owoce i niestety soki :/ a to słodkie wszystko. I tak przerzuciłam się na kiwi i grapefruity :)
    ale mimo wszystko.

Koleżanka z wątku starankowego również pochłaniała duże ilości owoców, i piła dużo soków. Lekarz kazał jej ograniczyć i to i to, ponieważ od tego właśnie zaczęła bardzo przybierać na wadze.
    Ale z drugiej strony jeżeli mam ochotę na słodkie to już wolę zjeść jabłko, niż napchać się czekoladą.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka

moja lista:
    krem na każdą pogodę nivea
    żel do mycia ciała i włosków Hippa
    balsam do ciała Nivea
    Oliwka johnson&johnson od pierwszych dni życia (ta różowa)
    zasypka nivea (na wszelki wypadek)
    maść alantan
    maść linomag
    mam próbki sudocremu z różnych targów
    krem na odparzenia johnson&johnson (polecała położna z małą zawartością tlenku cynku)
    jak przejrzałam jeszcze te reklamówki z targów okazało się, że mam też próbkę kremu na każdą pogodę Hippa

dziewczyny a przy okazji co się stosuje na ewentualne potówki u dziecka?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    ho hi ja to odebrałm jako bardzo optymistyczna wiadomosc, nic przeazajacego, zwłaszcza ze my juz jestesmy po 30 tc, zabawne ze co człowiek to ma inaczej:)Nienormalna spróbuj jakos dobrze sie nastawic na poród, to juz połowa sukcesu bedzie za toba:)
    no właśnie cały czas próbuję i nie wiem jak to skutecznie zrobić :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Koleżanka z wątku starankowego również pochłaniała duże ilości owoców, i piła dużo soków. Lekarz kazał jej ograniczyć i to i to, ponieważ od tego właśnie zaczęła bardzo przybierać na wadze.
    Ale z drugiej strony jeżeli mam ochotę na słodkie to już wolę zjeść jabłko, niż napchać się czekoladą.
    no jabłka też jem. Właśnie dlatego je kupiłam żeby nie jeść słodkiego ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 09:35

Rucia lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o potówkach

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/niemowle/zdrowie/2011/drobne-lecz-klopotliwe-oto-potowki.aspx

иιєиσямαℓиα, marzycielka29 lubią tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo pomocny ten artykuł :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna wielkie dzięki :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    welurka

moja lista:
    krem na każdą pogodę nivea
    żel do mycia ciała i włosków Hippa
    balsam do ciała Nivea
    Oliwka johnson&johnson od pierwszych dni życia (ta różowa)
    zasypka nivea (na wszelki wypadek)
    maść alantan
    maść linomag
    mam próbki sudocremu z różnych targów
    krem na odparzenia johnson&johnson (polecała położna z małą zawartością tlenku cynku)
    jak przejrzałam jeszcze te reklamówki z targów okazało się, że mam też próbkę kremu na każdą pogodę Hippa

dziewczyny a przy okazji co się stosuje na ewentualne potówki u dziecka?

иιєиσямαℓиα na potówki najlepsza jest kąpiel w krochmalu. My kąpaliśmy małą kilka dni w krochmalu i niczym po kąpieli jej nie smarowaliśmy.

• michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    masz 100-u %-ową rację, bo wczoraj wyszłam ze szpitala , a w głowie kłębiły się myśli ...jejku nie chcę rodzić, nie chcę tak rodzić....aż w końcu może nie chcę tu rodzić.... ale jednak wyjścia nie mam , bo to jednak najlepszy szpital.

Dzisiaj muszę zresetować pamięć :) i wykasować wszystko z głowy ;)
    Mam nadzieję, że to już mój ostatni raz na IP przed tym właściwym terminem :)
    Jejku nienormalna... ile w Tobie lęków:( Spokojnie, to wszystko nie bedzie takie straszne... moze spóbuj patrzeć wybiurczo, wyszukac tego co dobre, pozytywne? Nawet zrobić sobie liste pozytywnych rzeczy zwiazanych z porodem, bo biedaku sie zamęczysz :(

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Coś o potówkach

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/niemowle/zdrowie/2011/drobne-lecz-klopotliwe-oto-potowki.aspx
    dzięki :)
    na pewno się przyda

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Jejku nienormalna... ile w Tobie lęków:( Spokojnie, to wszystko nie bedzie takie straszne... moze spóbuj patrzeć wybiurczo, wyszukac tego co dobre, pozytywne? Nawet zrobić sobie liste pozytywnych rzeczy zwiazanych z porodem, bo biedaku sie zamęczysz :(
    no mam jedną pozytywną :D...... zobaczę w końcu swojego SYNKA :), będę mogła go przytulać i głaskać :D, ah :)
    Ale inne pozytywne strony... ;) będzie ciężko coś znaleźć ....:)

Rucia lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    иιєиσямαℓиα na potówki najlepsza jest kąpiel w krochmalu. My kąpaliśmy małą kilka dni w krochmalu i niczym po kąpieli jej nie smarowaliśmy.
    a to działa na potówki? :)
    Kurcze, położna na szkole rodzenia mówiła o kąpieli w krochmalu na problemy skórne róznego rodzaju ....nie podciągnęłam pod to potówek.
    Ale co tylko woda i mąka ziemniaczana ? Czy ten fiolet też do tego?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no mam jedną pozytywną :D...... zobaczę w końcu swojego SYNKA :), będę mogła go przytulać i głaskać :D, ah :)
    Ale inne pozytywne strony... ;) będzie ciężko coś znaleźć ....:)
    szukaj szukaj jest ich masę:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna napatrzyłaś się i naczytałaś wiele opowieści z porodów, masz chyba przed oczami tylko ból, męki i same niemiłe obrazki.
    Musisz znaleźć jakieś pozytywne aspekty tego przeżycia, chociażby ten o którym już wspomiałaś, że w końcu będziesz miała swojego synka :)
    Dobrze będzie zobaczysz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    .
    Ale co tylko woda i mąka ziemniaczana ? Czy ten fiolet też do tego?

Woda i mąka.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    a michaela wiesz od kiedy się to zaczęło, jak czytałam opisy porodów dziewczyn niestety.... źle mi to zrobiło, bo odmieniła mi się wizja porodu po tych lekturach dlatego, że ten ból z tych opisów był taki realny , stał się taki rzeczywisty. Wcześniej miałam inne nastawienie - poród kojarzył mi się przede wszystkim z narodzinami mojego upragnionego wyczekanego dziecka :)
    No i gdzieś mi to się zagubiło teraz....dlatego między innymi nie oglądam filmów z porodów, czytać też nie powinnam to był błąd - lekturę porodów pozostałych dziewczyn pozostawię sobie na po swoim porodzie :), ale obawiam się że za późno podjęłam taka decyzję :)
    Ja w ogóle powinnam chyba zacząć chodzić do psychologa....boję się wielu rzeczy a już najbardziej tego co ma związek z zagrożeniem życia :)
    W ciązy np. panicznie boję się jeździć autem nawet na fotelu pasażera, kilka razy już - bardzo dużo, z różnymi kierowcami za kierownicą mieliśmy sytuację, że np. TIR zajeżdża nam pas i my lądujemy na poboczu , albo ostre hamowanie, bo z boku nie ma pobocza tylko babrierki. Nie pomagały kalksony, TIR na naszej wysokości zaczynał zmieniać pas i chciał nam zmiażdżyć. Takich sytuacji było na tyle dużo, że teraz panicznie boję się jeździć obok tirów...normalnie błagam męża żeby albo nie wyprzedzał tego tira, albo w momencie kiedy będą 3 pasy i my bedziemy mogli go śmignąć tym 3cim...no tak mi się porobiło.....Jak szłam na tonsilektomię to też się bałam, że się uduszę, że umrę....zwykły zabieg wycięcia migdałków w znieczuleniu miejscowym a ja byłam tak zdygana, że tydzień przed zabiegiem nic już prawie nie jadłam.No to siedzi gdzieś głęboko w psychice... już nawet kupiłam książkę "Potęga podświadomości" przeczytałam 2 razy, żeby się tego pozytywnego myślenia nauczyć...i nie wyszło. :)
    Taki cięzki przypadek ze mnie, czego oczy nie widzą tego sercu nie żal jak to się mówi ;).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    nienormalna wielkie dzięki :)
    nie ma sprawy :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie spotkałam kilka kobiet ktore autentycznie rozpromieniaja sie mówiac o porodze- ze to jest piekne przezycie niesamowite, ze było super - ze tego nie da sie opisac ani z niczym porównac... a przeciez rodza dokladnie tak samo jak cała reszta swiata.. wiec da sie to i tak przejsc kwestia podejscia, optyki, gotowosci.

иιєиσямαℓиα, pasia27, Suzy Lee, yennefer lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    szukaj szukaj jest ich masę:)
    będzie mi w końcu lżej ;) na ciele - w sensie, nie będę już wagi ciężkiej ;)
    będę chudsza ;)
    Będę mogła wygodnie spać, na dowolnym boku :D
    spełni się marzenie mojego męża o posiadaniu dziecka :) , będzie w końcu szczęśliwy :)
    .
    .
    .
    .
    koniec listy :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ