III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
babydream z rossmana + palmers na zmianę, żeby skóra ise nie przyzwyczaiła za bardzo do jednego kosmetyku, mam nadzieję że ruch trochę też ujędrnia skórę lalita pewnie najlepiej powie co i jak jako kosmetolog, pewnie i w diecie coś z kolagenem nie zaszkodzi??? jezu ale to juz dla mnie zupełnie obcy teren, wieć się nie mądrze bo nie wiem
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ręce mi opadły.... 2 miesiące pracy nad dachem a mój mąż na ostatnim najważniejszym etapie odpóscił bo juz nie ma siły, ja nie wiem co teraz zrobić, bo blacharz nawalił zle wymierzył i wygiął blacharkę a ten moj baranek zamiast to oddac to zamonował zeby miec to za sobą... i widze ze ruszenie teraz tematu doprowadzi go do szału, a to tak zostać nie moze bo cała reszta pracy pójdzi ena marne, jak ja to zacznę skolei załatwiać to chyba urodze na tym dachu, ale chyba nie a wyboru... słabo się robi... normalnie płakac się chce
-
Oj michaela, współczuję;/ Jednak dach domu to nie od taki mały remoncik więc rozumieem, że mąż ma dość;/ Ale ja tak jak Ty uważam, jeśli chłop zrobił błąd, źle wymierzył a Wy mu za to płacicie to co to ma byc? Ja bym tego nie przyjęła. Kiedyś mussiscie się i tak za to wziąć więc prędzej czy późnieej M będzie musiał się tym zająć...
Lalita jak tam w holandii?? Ile tam będziecie? Ty to masz książkową ciążę także nie musisz się często kontrolować.
A tak w ogóle nie twardnieje mi brzuch od jakos 2 dni. Normalnie nie wiem co się stało!!! Mega się cieszę. -
Tak jak Michela mówi , najlepiej na zmianę , ja używam babydrema ,palmersa i zaji
i wszystko mieszam z oliwką bambino. Mąż mówi że mam brzuch jak guma
)
O diecie już pisałam kiedyś ,że kwasy dha są super. Bo w organizmie za syntezę kolagenu i elastyny odpowiada kortyzol. A a kortyzol jest potocznie zwanym hormonem stresu. A żeby zmiejszyć poziom kortyzolu można go zmniejszyć spożywając ryby itd (które zawierają kw. dha)
Ana mam tu być do 5 listopada( mamy wracać do Polski)
Usg miałam przed wyjazdem (a ost wizytę 18 września) Więc następna wizyta dopiero po powrocie tak czy owak. Mam kartę ubezpieczania europejską ,czyli obowiązują mnie te same świadczenia co w Polsce. Jestem ubezpieczona dodatkowo (ale gówno obejmuję to kobiety w ciąży do 32 tygodniu... potem ubezpieczalnie umywają ręce od tego.
Dziś akurat leje jak scebra pogoda dziś fatalna ,ale zimno nie ma. -
Ana gorzej, bo widzisz on to przyjął zamontował i zapłacił i na tym polegało odpuszczenie sprawy na koniec... do tego jest uparty jak osoił i nie pozwala mi się tym zając, nie wiem czy to się wielka obraza nie skończy, bo to tak nie może zostać... zastanawiam się czy nie poczekać az wyjedzie w przyszłym tygodniu na 3 dni i czy w tedy nie ściągnąc tu kogoś kto by to jakos uratował... ale to może się skończyć straszna obraza w jego wydaniu, a to jest facet który nigdy o nic sie nie obraza i jesli juz do tego dojdzie to naprawde nie ma przebacz, bedzie cieżko. Sama nie wiem co z tym zrobic.
Ana super ze brzuch troche wzluzował
Lalita, fajnie ze jestescie w Holandii mmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 16:29
Ana27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysla.s wrote:Co stosujecie na brzuszek żeby uniknąć rozstępów?
Używam babydream z Rossmanna i powiem Ci, że jestem zachwycona. Zlikwidował moje rozstępy na piersiach z pierwszej ciąży niemal do zera. Są teraz niemal niewidoczne.
Dobre a tanie.Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Używam babydream z Rossmanna i powiem Ci, że jestem zachwycona. Zlikwidował moje rozstępy na piersiach z pierwszej ciąży niemal do zera. Są teraz niemal niewidoczne.
Dobre a tanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 16:28
Rucia lubi tę wiadomość
-
Lalita to parę tygodni szybko zleci;)
Michaela, no fakt... czyli teraz pewnie się okaże, że na własny koszt będziecie musieli "naprawić" błędy blacharza;/ Ale myślę, że jeśli z tym dachem jest tak, że nie wygląda to dobrze i nie może tak zostać to M tego tak nie zostawi tylko nie chce mu się teraz o tym myśleć. A obraza będzie bo to może urazić jego męską dumę - kobieta zajmująca się "męskimi sprawami". -
Ana27 wrote:Lalita to parę tygodni szybko zleci;)
Michaela, no fakt... czyli teraz pewnie się okaże, że na własny koszt będziecie musieli "naprawić" błędy blacharza;/ Ale myślę, że jeśli z tym dachem jest tak, że nie wygląda to dobrze i nie może tak zostać to M tego tak nie zostawi tylko nie chce mu się teraz o tym myśleć. A obraza będzie bo to może urazić jego męską dumę - kobieta zajmująca się "męskimi sprawami".
-
michaela wrote:własnie sie tego obawiam:/ gorzej ze on idzie w zaparte ze tak jest ok i moze zostac - nie prawda 3 fachowców to ogladało - a jak przyznał mi racje to sposób w jaki chce to załatwic teraz jest niestety bez sensu... nie wyjdzie to dobrze..albo inaczej jesli jakims cudem wyjdzie narobi sie przy tym jak głupi i dopiero bedzie klął ze miało byc juz po robocie ze doktorat czeka a tu kolejna nieprzewidziana komplikacja.... wczoraj juz sie o to poklócilismy.... oawiam sieze jak odpuszcze bedzie czekac nas remont od nowa na wiosne, jak nie odpuszcze to meska duma go roziniesie
I bądź tu człowieku mądry cco tu zrobić;/michaela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Michaela nie wiem jak poważny był remont dachu, ale według mnie nie ma co odpuszczać. Nie daj Boże zacznie Wam coś podciekać po opadach.
Poważny, mąz już mi powiedział że się tym zajmie, wiec odpuszczam,ale jak bedzie marudził w trakcie roboty, to obawiam się ze nie znajde w sobie współczucia, bo cały czas mu mówie zeby kogoś wziąć kto to zrobi za kase zamiast samemu to dłubać... wolę wziąć dodatkowe zlecenie i zapłacić, na prawdę.... -
Hej dziewczyny
Na początku gratuluję nowo-rozpakowanym mamusiom! Ja dziś wyszłam ze szpitala ponieważ we wtorek trafiłam ze skurczami na SOR. Ogólnie jest już lepiej, muszę brac fenoterol,n-ospę,stoperan plus antybiotyk na paciorkowca..Ale nie to mnie martwi..Jak dziś wyszłam to zauważyłam,że strasznie mi leci mleko z obu piersi,normalnie jestem w szoku!w pierwszej ciąży leciutko leciała mi siara ale nie mleko ( muszę nosić wkładki laktacyjne).Czy,któraś z Was miała coś takiego?
-
HOPE83 wrote:Hej dziewczyny
Na początku gratuluję nowo-rozpakowanym mamusiom! Ja dziś wyszłam ze szpitala ponieważ we wtorek trafiłam ze skurczami na SOR. Ogólnie jest już lepiej, muszę brac fenoterol,n-ospę,stoperan plus antybiotyk na paciorkowca..Ale nie to mnie martwi..Jak dziś wyszłam to zauważyłam,że strasznie mi leci mleko z obu piersi,normalnie jestem w szoku!w pierwszej ciąży leciutko leciała mi siara ale nie mleko ( muszę nosić wkładki laktacyjne).Czy,któraś z Was miała coś takiego?
Nie wiedziałam, że byłaś w szpitalu. Dobrze że wszystko się szczęśliwie zakończyło i możesz bezpiecznie siedzieć teraz w domku
Oszczędzaj się i leniuchuj!