III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
I niestety na koniec dnia mąż mi sie rozchorowal, ma 39 stopni, wzial apsiryne i lezy w łózeczku, nie powinnam z nim spac ale mamy tyle ludzi na mieszkaniu, ze innej opcji nie mamy. Wiec mam nadzieje, ze sie nie zaraze. Jutro zabronilma mu isc od pracy, Ma zadzwoinic i wziac urlop na żądanie i siedziec w domu i sie wygrzac wykurowac. Dobrze z emoj brat przyjechal i ma pojecie na tej calej robocie i elektryce to bardzo nam pomaga w mierzeniu planowaniu itd. NIe moze pracowac fizycznie czysto, ale duzo robi takije roboty, na ktora mojemu M. brakuje czasu i juz widze jaki jest zalamany i przerazony, zwlaszcza jak mu powiedzialam ze zaczynaja sie pojawiac u mnie juz skurcze itd.
Ale wierze ze wszystko bedzie dobrze i tylko tak musi byc i wszystko będzie we własciwym sobie czasie -
blueberry wrote:Suzy gratulacje, super że poszło szybko i, że synuś jest już przy Tobie
Nienormalna, jeśli wolno Ci chodzi ovu na telefonie a zakładam, że masz androida na nim to spróbuj ściągnąć sobie przeglądarkę np. Operę albo Chrome, bo na tej androidowej przeglądarce to nic nie chodzi jak trzeba
To się bezpłatnie pobiera taką przeglądarkę?
-
ja sie az tak nie znam, mam internet w telefownie, a dokladnie wifi wiec tylko tam gdie mam dostep do wifi korzystam za darmo i ogolnie dobrze mi chodzi, chyba to jst android, nie znam sie musialabym sie M. zpaytac, grunt ze moge z neta w komorce korzystac
no i wlansie kupilam wanienke ze stelazem na allegrojak ja lubie zakupy internetowe
-
Amicizia wrote:ja sie az tak nie znam, mam internet w telefownie, a dokladnie wifi wiec tylko tam gdie mam dostep do wifi korzystam za darmo i ogolnie dobrze mi chodzi, chyba to jst android, nie znam sie musialabym sie M. zpaytac, grunt ze moge z neta w komorce korzystac
no i wlansie kupilam wanienke ze stelazem na allegrojak ja lubie zakupy internetowe
Ja też lubię przez intenret szybko , sprawnie bez męczarni i wychodzenia z domu
Jutro muszę zakupić jeszcze tylko pszczółki i sterylizator , no i może w poniedziałek jak pojedziemy po odbiór fotelika to kupimy laktator i to wszystko z zakupów chyba!! Tiridiri tadam
Koniec
-
czy któraś z was kupowała taki pokrowiec na nóżki do fotelika?
http://allegro.pl/oslonka-na-nozki-pokrowiec-do-fotelika-0-13-kolor-i3603418115.html
fajna opcja na chłodniejsze dni dla maluszka. Zastanawiam się czy pasowałby też do fotelika besafeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 21:46
-
A ja nie lubię przez internet, bo u mnie domofon nie działa (nie mam zamiaru wydawać na naprawę 300 zł bo to mieszkanie teściowej wrrr) i zawsze muszę na pocztę z awizem dymać albo słuchać krzyków kuriera, że nie chcę paczki odebrać bo on dzwoni do mnie domofonem a ja nie otwieram specjalnie drzwi. Eh
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:A ja nie lubię przez internet, bo u mnie domofon nie działa (nie mam zamiaru wydawać na naprawę 300 zł bo to mieszkanie teściowej wrrr) i zawsze muszę na pocztę z awizem dymać albo słuchać krzyków kuriera, że nie chcę paczki odebrać bo on dzwoni do mnie domofonem a ja nie otwieram specjalnie drzwi. Eh
Fajnie jest jak ciężki rzeczy kurier podstawi pod same drzwi, ale skoro domofon nie działa to może po prostu odjechać nie dzwoniąc nawet na telefon.
-
иιєиσямαℓиα wrote:czy któraś z was kupowała taki pokrowiec na nóżki do fotelika?
http://allegro.pl/oslonka-na-nozki-pokrowiec-do-fotelika-0-13-kolor-i3603418115.html
fajna opcja na chłodniejsze dni dla maluszka. Zastanawiam się czy pasowałby też do fotelika besafe
ciekawa opcjai piszą, że sam pokrowiec pasuje do wszystkich fotelików
-
Wiesz najgorsze jest to, że ludzie myślą, że on działa, bo jak dzwoni się pod nasz nr mieszkania to on wydaje normalny dźwięk jakby dzwonił do mnie. A u mnie nic nie słychać w mieszkaniu. Mniejsza o to, na razie tylko raz mi się zdarzyło, że kurier pojechał sobie nie dzwoniąc na tel. Ale i tak Ci co dzwonią na tel są wielce oburzeni, a najgorszą awanturę to mi zrobił koleś jak wózek przyszedł w dwóch paczkach bo on dzwonił do męża na tel, a mąż nie odbierał. I kurier biegał po sąsiadach żeby ktoś odebrał te paczki, a ja będąc w domu tak strasznie czekałam na ten wózek, że jak usłyszałam ten rumor na klatce od razu wybiegłam z mieszkania, a ten do mnie z mordą, że ja paczki nie chcę odebrać, że on czas marnuje itd.
-
Blueberry mam wrażenie, ze trafiasz na jakiś mega podenerowoanych kurierów;/ Nie wiem jaki domofon macie ale przy tych starszych, bez kodów tylko numerek i obok przycisk można by przykleić jakąs naklejkę z napisem "nie dziaała" czy coś takiego:P no albo z awsze przy zamówieniach kurierem podawać info, że domofon nie działa to facet powinien być juz tego świadom i wie, ze ma dzownić na tel;p
Nienormalna, ciekawy ten pokrowiec! Powiedz mi jeszcze, ta baza do fotelika jest tylko do tego niego?W sensie, że po tych paru miesiącach będzie już niepotrzebna kiedy trzeba bedzie wymienić fotelik na większy? Bo koszt takiej bazy to chyba 400-500zł, nie wiem do końca cczy jest sens się w nią zaopatrzać głównie dla swojej wygody:Pиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Domofon jest z tych nowocześniejszych co się numerkami wybija wszystko więc nie mam gdzie przykleić. Już przywykłam do tej sytuacji, najczęściej jak czegoś oczekuję to wypatruję przez okno i wybiegam na klatkę hehe
Ale zawsze to taki stresik, czy nie przegapię, czy nie wróci paczka do magazynu itd. Więc zakupy internetowe są naprawdę stresujące dla mnie
Ana ja mam fotelik z bazą i ten komplet będzie nam służył wg instrukcji przez około rok, później dziecko i tak już nie będzie wchodziło do tego fotelika więc się kupi inny już pewnie bez bazy, my będziemy pewnie szukać czegoś z isofix. A czy baza jest tylko dla wygody to nie wiem, chyba raczej dla bezpieczeństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 22:14
-
ja teraz troszke polubilam, bo ogolnei to lubie wymacac w sklepie a potem kupic tyanije na necie
z kuerierami to duzo zalezy od firmy jendi dzwonia i sie umawiaja na godzine lub uprzedzaja o ktorej beda a inni dzwonia jak stoja pod blokiem i tych to juz nie lubie. Ogolnie narazili mi sie troszke kurierzy z GLS, ale nie wszyscy. Mysle ze to tez zalezy do danego człowieka.
\
własnie przegladma sypilanie na necie. podobaja mi sie dwie jedna z ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49929286/
a druga z wojcika
http://www.meblewojcik.pl/kolekcje/szczegoly_produktu/167/TYP_92_-_LOZKO_160/1/p/2
moze macie jakies opieni i doswiadczenia z tymi modelami lub firmami.
Na razie z wojcikiem jest o tyle gorzej, z enie mozemy go zobaczyc w zadnym sklpie na zywo. Te z IKAI kiedys widzialam. Dzis bylismy tylko na komody zobaczyc, ale jakos tak mnie naszlow d omu zeby na necie poogladac i to lozeczko mi sie psodobalo. Jak M. wyzdrowieje to chyba musze sie wybrac z nim jeszcze raz na meble.
Na korzysc wojcika przemawia fakt, ze w agata meble mozemy wziac na raty za 0% i splacac dopiero od nowego roku,a w IKEA nie mamy takiej opcji niestety. Wiec jak zdecydujemy sie na IKEA to bedziemy mogli kupic dopieor po remoncie jak sie odbijemy finanswow, a jak na wojcika w agata meble to mozmey zamowic w kazdej chwili. Tylko boje sie torszke kupowac cos czego nie widzialam. W sumei same meble z tej kolekcji tylko pokoj dzienny widzielismy i ma troszke mieszane uczucia co do jakosc, ale Ikeowe meble tez do najmocniejszych nie nalezą.
maci ejakiws doswiadczenie z tymi meblami? -
Babka w hurtowni gdzie kupowaliśmy fotelik mówiła, że nie oszukujmy się, ttakie pierwsze foteliki starczaja MAX do 9miesięcy, później dziecko centralnie z niego wyrasta-wystają mu nogi i już nawe nie chodzi o ciężar tylko o wzrost. Tak czy siak cena tego Be safe plus adaptery - niecałe 500zł plus baza drugie tyle to ja dziękuje prawie tysiąc zł za coś co mi starczy na niecały rok:P Ale wiadomo gdyby nie cena to skusiałbym się na to bo tylko klik klik i już mam zamontowany fotelik w aucie:P
i pewnie bezpieczniej z bazą tak jak mówisz:) Choć w sklepie, ekspedientka w ogóle nie namawiała na zakup bazy i mówiła właśnie, ze to bardziej jest udogodnienie dla rodzica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 22:20
-
Amicizia co do łóżek to mnie wizualnie podoba się to z IKEI, bardzo ładne:)))))) A co do jakość to się nnie wypowiem bo nie znam tych mebli Wójcik, a Ikea to każdy wie, raz lepsze raz gorsze..
a co do ikeowych mebli to kupiliśmy niedawno komodę na ubranka Brunia http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/
wszystko super gdyby nie to, że przy wietrzeniu szuflad (po wysunięciu ich 3-4) nagle komoda traci równowagę i leci)))hehehe i już wiemy po co były w kkomplecie taki uchwyty do przywiercennia jej do ściany;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 22:31
-
blueberry wrote:Ana ale to jak z wszystkim dla dziecka, kupujemy na chwilę. Dlatego u nas przeważają rzeczy używane
-
z tymi zakupami fotelika i bazy to my tez patrzymy ze bedzie na przyszłe dzieci. Dlatego ny sie zdecydowalismy na fotelik maxi cosi pebble i zamierzamy kupic ta baze 2wayfix bo ona pasuje dla kolejnego fotelika i mozna monotowac tylem do kierunku jazdy. Na pewno bedzie drozsza ale ogolnei bazy familyfix czy ta nowa co ma wejsc w listopadzie do sklepow w PL ma sens, bo pasuje do pozniejszego fotelika. w pozostalych firmach jak be safe czy cybex to faktycznie fotelik i baza tylko na kilka miesiecy. A u nas w sklepach jednak be safe czy cybex wcale nei byly tansze od maxi cosi.