Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati fajne zdjecie:) czekamy na to wlasciwe zdjecie malucha :) juz niedlugo:)

relgi09k52jutqx1.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, ja to w 2 trymestrze gory moglam przenosic. Jak mialam sesje na poczatku 2 trymestru to moglam bez wstawania od biurka cale dnie sie uczyc i dalej nie bylam zmeczona. No, a teraz... Jakos leci odkad biore magnez.

Co do spania to nie pamietam kiedy stało sie nie wygodne. Dzisiaj np. obudzilo mnie silne ciagniecie po bokach brzucha, bo sie w nocy nieswiadomie na plecy obrocilam. Jak leze na boku i mam koldre pod brzuchem i biodrem to jakos ujdzie. Jak mam za twardo pod biodrem to zaczyna mnie miednica bolec, a jak nic nie mam pod brzuchem to mam wrazenie, ze wisi i zaraz sie oderwie :D
    Kazda z nas jest inna, obys jak najpozniej doswiadczyla niewygody, albo najlepiej to wcale hehe. Z tego co czytałam to strasznie mało przybierasz na wadze i chudziutka jestes to brzuch pewnie tez dlugo malutki zostanie.

A mi wczoraj chyba ten slynny czop sluzowy zaczal wypadac... Az sie znowu zestresowalam troche, bo ja jeszcze nie chce rodzic... Musze chocby do czwartku dociagnac, zeby miec obecnosc w semestrze uznana... Na szczescie z tego co wiem po tym forum to u niektorych nawet 2 tygodnie wczesniej zaczyna po czesci wypadac, a wiele tego nie było to mysle, ze cos tam jeszcze zatyka i jeszcze nie czas na mnie :D

Jutro wizyta u lekarza to sie dowiem jak sie szyjka macicy miewa :D

vivien, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Hej Pasia w ja wlasnie zadalam pytanie na innym watku-co u Ciebie:) takze juz wiem:) juz Ci nie duzo zostalo. Zobaczysz jak szybko zleci... Dziwne te przepisy w Pl, z uznawaniem dziecka otd. Moj brat tez musial udac sie do urzedu w celu "uznania dziecka" , bo nie maja z dziewczyna slubu. Dziwne to...

A jak spicie dziewczyny? Zastanawiam sie jak to jest z takim wielkim brzuszkiem. Moj brat mial zalatwic mi poduche do spania, takiego weza, ale na razie brzuszek jest wyjatkowo maly a juz zaczynam 24 tydz. Stwierdzilam wiec, ze poczekam na rozwoj sytuacji.

Stokrotko w DE tez trzeba dziecko "uznac za swoje" w urzedzie przed porodem.Takze to tylko nie w PL takie przepisy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 07:58

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej zycze abys dotrwala do egzaminu ;) rozmawiaj z mala moze cie poslucha i wyjdzie o czasie ;)
    Trzymam kciuki za wizyte :)

Ja w czwartek z mezulkiem ide na ostatnie badanie USG
    juz sie nie moge doczekac <3 <3 <3

DzejKej, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Nie wiem czy mi się tylko wydaje ale Vivien coś ostatnio nie pisze na forum? Co tam u Ciebie?

No i cały czas czekamy na wieści od Martek i AniBani.

Odezwijcie się dziewczyny!!

Anilorak jestesm,jestem ;) :P podczytuje was prawie codziennie ale nazbieralo mi sie troche spraw do zalatwiania i latam po miescie i kupuje dla Vivien ciuszki i powoli kompletuje juz wyprawke ;) i tak jakos szybko sie te wieczory zblizaja.

Dzien za dniem leci nim sie obejze to juz kilka z was bedzie trzymalo swoje maluszki na raczkach <3 <3

Patti zdiecie przeslodkie,sliczny chlopczyk bedzie ;)

Agga,Pasia kurcze wy juz tez prawie przy mecie,ach... mi jeszcze z 1,5 miesiaca zostalo i bede prawie w tym samym miejscu co i wy :P

U mnie cieplutko,sloneczko wyszlo a ja delektuje sie ciepelkiem.KOcham sloneczko <3 <3
    i jak narazie(odpukac w niemalowane :P ) cieplo dobrze znosze ;) wczoraj caly dzien bylam na otwartym basenie z siostrami.Poplywalam sobie troszku,polezalam na sloneczku i pod parasolem.Kilka ciezaroweczke tez widzialam :) mieli troche lekkie podejscie do ciazy.. brzuchy czerwone od opalania.. :( :( na mysl mi przyszlo tylko .. jako komus lekko przychodzi to tego nie docenia :/ :/
    ja wprawdzie tez na sloneczku troszku lezalam ale z biala wilgotna koszulka na brzuchu.

anilorak, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:59

vivien, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika no to gratuluje przebrniecia przez remontowy weekend ;) ale to sama przyjemnosc szykowanie wszystkego na przyjscie nowego lokatora ;)
    Teraz zostalo nam czekac do wrzesnia;)
    Powiedz Rika jestesmy z suwaczkiem tak samo, kiedy planujesz pakowac torbe do szpitala, pranko i prasowanko??

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej dzieki za odpowiedz:) chodzilo mi to pytanie ostatnio po glowie:) ja do tej pory przytylam 4kg i brzuszek widac juz wyraznie, ale jest ciagle maly jak na poczatek 24 tyg. Jeszcze jakis czas temu sie tym martwilam, ale teraz sie w sumie ciesze:) maly fika jak cholera, wiec wiem ze z nim wszystko ok a brzuszek maly jest w sumie wygodny hihi

Bede trzymac za Ciebie kciuki. Jestem pewna, ze do czw spokojnie dasz rade. Jejku, juz niedlugo i bedziesz miala dziecko przy sobie. Alez Ja Ci zazdroszcze...

relgi09k52jutqx1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 13:53

vivien lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:00

pasia27, vivien, anilorak, Izabela lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien dobrze, ze u Ciebie wszystko w porzadku:) Myslalam ostatnio o Tobie:) Jak tam brzusio, duzy? Jestes podobnych rozmiarow do mnie, zdaje sie, ze Ty to nazywasz "szczypiorek" hihi Zastanawiam sie, czy bardzo Ci urosl brzuch. Na ostatnim zdjecie, ktore dodalas, byl taki fajny, widoczny, ale nie za duzy:)

Bede trzymac kciuki za ostatnia wizyte usg. Daj znac jak poszlo:)

PS Duzo masz juz rzeczy dla Vivien?

vivien lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja spie ostatnio wiecej, niz bym chciala. Chyba organizm na mnie sam wymusza odpoczynek, bo jak wracam z pracy, to MUSZE sie polozyc, inaczej zasypiam na siedzaco. Probowalam nawet wypic mala kawke, no i po wypiciu ubralam sie grzecznie w pizamke i spac :)Maz sie smial...

U nas w Irlandii super pogoda. Nie do wiary!!! Przez weekend bylo ponad 25stopni

relgi09k52jutqx1.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, dla mnie 2 trymestr wcale nie był tym najfajnieszym, tez ciągle byłam zmęczona, ciągle coś mi dokuczało i nie doznałam tego słynnego przypływu sił i energii. Więc nic się nie martw:)

Co do spania, to jakas masakra, dzisiaj w ogóle nie mogłam zasnąć. Gonitwa myśli w głowie:)

I niezmiernie ciesze się z tego, ze wszystko zaczęłam przygotowywac w miarę wczesnie. teraz nie miałabym sił na chodzenie po sklepach i wybieranie różnych rzeczy...

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalnie dzisiaj zaczelam 9 mc! :) az sie wierzyc nie chce jak zlecialo... 3 tygodnie i tigerek bedzie z nami. mam nadzieje, ze sie nie pospieszy :)
    Stokrotka, no pogoda nas w tym roku rozpieszcza, pieknie jest :)

Selena, Rika, pasia27, anilorak, patti, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

lprkcwa1k6b8086c.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Tak jak pisałam wczesniej cały czas was podczytuje. Ze względu na te moje skurcze nie moge zbyt aktywnie uczestniczyć w forum ale staram się nadrabiać zaległości. Mam wrażenie, że oststnio skurcze się nasiliły, na szczęście nadal są bezbolesne. U mnie już wszystko poprane i poprasowane:) Mąż wszystko dzielnie poprasował.Pełna szafa rzeczy czeka na Zosie ( nie wiem kiedy ona to wynosi;) Do szpitala już też wszystko uszykowane, ale jeszcze nie włożyłam do torby, bo boje się że jak się spauję odrazu polecę na porodówkę:) Trzymam za was wszystkie kciuki i pozdrawiam gorraaco;)

pasia27, Rika, anilorak lubią tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabella gratulacje.ty to dopiero jestes przy mecie.super !

Rika super ze zaliczylas gratulacje i fajnie ze juz po malu sie bierzesz ze kompletowanie klamotow dla synka.lepiej wczesniej bo to pozniej sie cos przypomni albo sily witalne sa jakie sa hehe

Asiu jestes kilka dni przede mna a ja juz mam torbe spakowana od tygodnia hehe procz ciuszkow ale dalej dzielne piore i prasuje i sie rozplywam przy tym ciepelku i parze od zelazka ;-)

Dzej kej ty to chyba najszybciej pojdziesz tak czuje hihi albo Aga hihi

No i Vivien taka cisza z waszej strony hehe ale doskonale rozumiem zalatwianie spraw i kupowanie wyprawki.dobrze ze jestes raz na jakis czas.hehe informuj nas ;-)

Stokrotko kochana co do samopoczucia w drugim trymestrze to bylo dzikie.tzn mysli,sny..w ogole duzo na glowie zeby nie zostawiac na ostatnia chwile.balam sie duzo robic zeby za wczesnie jakis skurczoe nie sprowokowac czy cos..no i minelo szybko a teraz? Hmmm spac spie z moim ogromniaskiem z koldra miedzy nogami poduszka pod lydkami pob brzuchem na plasko i da sie wyspac.chociaz z siku jest roznie bo rzeczywisci raz 6razy a raz 2..a jak sie poc chce noca to juz w ogole..ostatnio drzemki robie w dzien..chociaz wczesniej nie moglam drzemnac..
    Ale ogolnie jest supet bo fajny kontakt z maluszkiem w brzuszku tak fajnie wzyna sie w zebra albo wypina dupcie ;-) jestem ciekawa ile wazy a wizytka juz 15stego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 13:44

vivien, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za mile slowa :-)

juz widze jak moj malutki bedzie łamał serca niewiast ,gdy podrosnie (jesli po mamie odiedziczy zamilowanie do flirtowania hehe)

bylam dzis na rozmowie z polozna- super babka i ciesze sie ,ze to ona bedzie mnie odwiedzala w domu po porodzie -zrobila na mnie swietne wrazenie.
    wypytalam ja o wiele rzeczy.mowila ,ze jak wody chlusna ze mnie to lepiej polozyc sie i wezwac karetke, bo nie ma co ryzykowac zyciem dziecka, bo moze pepowina albo raczka przedostac sie tam gdzie niepotrzeba.

zaczynam dzis masaz krocza, nie za pozno?

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Vivien, super, że u Ciebie wszystko ok :) Wiesz dużo się udzielałaś na forum, a potem nagle cisza, więc trochę się zaniepokoiłam ;)

kochana jestes ;) ale jeszcze troche was tu pomecze :P wkoncu ja jeszcze 11 tyg mam do rozwiazania :P a dzieki wam troszku wiecej sie mozna dowiedziec :)
    i lepiej przyszykowac na kazde wyzwanie co nadchodzi

anilorak lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, lepiej późno niż wcale:)
    Ja juz tabletki kupiłam i olej też, zaczynam od czwartku, kiedy to skończę 36 tydzień:)

patti lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Tak myślałam żeby za torbę i pranie z prasowaniem zabrać się pod koniec sierpnia, po naszej rocznicy ślubu - zostanie cały miesiąc więc na spokojnie wszystko ogarnę. Ale do tego czasu chciałabym już mieć skompletowaną w całości wyprawkę - więc teraz zakupy, zakupy, zakupy i zakupy;)

A póki co jest tyle:)
    jj0p.jpg

Rika kurcze jak zobaczylam twoje zaopatrzenie dla Krzysia to wpladlam w kompleksy... o.O o.O kurcze nie mam az tylu rzeczy,a myslalam ze az tak zle nie stoje :P
    W jakie rozmiary sie zaopatrzylas na poczatek?

Rika to my nie dosc ze termin w tym samym czasie to jeszcze rocznice slubu duzo sie od siebie nie roznia :P my swietujemy druga rocznice w polowie wrzesnia

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ