X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj korzystam z pogody i upralam ostatnie pranie.dresiki i spodenki rybaczki itp..kolezanka mi przyslala z angli dresy i kurde super material czuc od razu roznice w naszym materiale a tym od niej he.
    No pati moj tez daje czadu noca..a ostatnio w zebra sie wbija ostro i az bola mamusie he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:02

• vivien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika glowa do gory musi sie udac z twoim szpitalem!
    Ja sobie tze nie wyobrazam rodzic bez meza!!Jak bym byla sama to bym naparwde spanikowala o.O
    Trzymam kciuki zebyscie zdazyli na swieza posprzatana porodowke w wybranym przez was szpitalu ;)

Rika co do ciuszkow to ja tez kocham koszule!!!Jak ide do miasta dla siebie na zakupy zawsze wracam z koszula dla meza do domu :P jakos ciekawsze rzeczy zawsze dla meza widze ;)
    Buciki dostalam z przeceny przypadkiem ;) dlatego je wzielam teraz szukam fajnej kamizeli do nich ;)

Pasia kupowalas koszule z neta czy ze sklepu?

DzejKej bingo!!Widze ze gusty mamy podobne ;) Ja najciekawsze rzeczy znajduje w H&M,C&A,TK MAXX i w duzych marketach ;)
    Daj znac po lekarzu co powiedzial

Rika lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    To tylko tak przerażająco wygląda - w rzeczywistości jak to wczoraj układłam to stwierdziłam, że kurcze coś maławo - wydawało mi się, że mam już więcej... :/ Większość mam na 62, 68, lub uniwersalne 0-3, 0-6m. Mam parę mniejszych ale nie za dużo :)

Heh fajnie z tymi rocznicami :) Będziemy świętować urodzinki i rocznice podobnie :)

Vivien super te Twoje ciuszki! Z chłopakiem nie ma aż takiej zabawy przy ubrankach co z dziewczynką :( Ale też udało mi się parę niebieskich słodziaków wyczarować :) A najbardziej podobają mi się koszule (normalnie miniaturki mężowych) i bluzy z kapturem!
    Kurde zobaczyłam u Ciebie butki na zimę i mnie przytkało bo o tym zupełnie nie pomyślałam cholerka :p

Ehhh dziewczyny ja wściekła po wczorajszej szkole rodzenia. Mąż też i jeszcze się oczywiście ścięliśmy z tych nerwów. Tzn szkoła ok, ale tam przypadkiem dowiedzieliśmy się, że MÓJ SZPITAL zamykają od 1 września na 3 tygodnie na sprzątanie porodówki! No kurde!!! Niby mam termin niecały tydzień po teoretycznym otwarciu (na 27 września) ale wiecie jak to jest. Nie wierzę, że wytrzymam do 40 tygodnia - marne szanse :/ No normalnie szlag mnie trafił na miejscu :( Muszę szukać alternatywnych szpitali ale to będzie się wiązało z tym, że może nam odpaść poród rodzinny - bo na Kamieńskiego wszystkie sale są rodzinne, a reszta szpitali ma po 1, 2 sale - ta jak któraś akurat będzie tam rodzić (a znając moje szczęście będzie, zwłaszcza, że jeden szpital w mieście zamknięty więc będzie tłok w innych) to już nie będę mogła rodzić z mężem. No normalnie wyć się chce :/ ZAWIĄZUJE NOGI NA SUPEŁ I CZEKAM DO TERMINU PORODU - nie ma wyjścia :/

Rika,

rozumiem, że rodzisz we Wrocławiu - słyszałam o miesięcznym zamknięciu porodówki na Kamieńskiego. Ponoć to coroczny rytuał, tylko w róznych miesiącach zamykają. Początkowo też myslałam o porodzie tam, jednak w ostateczności zdecydowałam się na rodzinne strony - Katowice.
    Bardzo wiele pozytywnych opinii słyszałam o Brochowie, mimo, że wystrój pamięta jeszcze PRL, ale mają świetnych fachowców.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien koszule do porodu? Akurat jedna mialam na stanie na ramiczkach z dekoltem i ja jak bede rodzila to ubiore a tamte dwie akurat dostalam od kolezanki bo kupila i tez.na sam pobyt szpitalny je miala..dostalam w spadku.widzialam w necie ladne na naszym allegro ;-) w przystepnej cenie

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:02

mała mi lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Vivien koszule do porodu? Akurat jedna mialam na stanie na ramiczkach z dekoltem i ja jak bede rodzila to ubiore a tamte dwie akurat dostalam od kolezanki bo kupila i tez.na sam pobyt szpitalny je miala..dostalam w spadku.widzialam w necie ladne na naszym allegro ;-) w przystepnej cenie

Dzieki pasia,szukalam w DE w sklepach i sa jak dla starszych Pan..
    dlatego napewno zaopatrze sie w PL ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJA TYGODNIOWA PRACA PRAWIE ZAKONCZONA HEHE
    pasia27 wrote:
    188df023799be3a2m.jpg
    61541e58eb9ac202m.jpg
    7734acd07c40a851m.jpg
    85f6a7e8f2810718m.jpg
    53e5daa816d5dbeam.jpg

anilorak, Rika, aila lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 13:53

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ PLECY BOLALY,BOLALY HEHE ale juz moge spokojnie czekac na tan dzien haha
    maly cisnie ostatnio na dole strasznie i az sie boje o szyjke huuuh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 13:55

• Ella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia jestem pod wrazenie, wszystko pieknie poukladane.
    Moze tez sie zmobilizuje i zaczne cos prac, prasowac....
    W tym tygodniu zrobie liste i zaczne kupowac potrzebne rzeczy, pod konec miesiac wybieramy sie na wieksze zakupy.
    Pasia jak Twoj cukier. Bylam dzis na wizycie z dietetyczka, w sumie to tylko tyle sie dowiedzialam, ze powinnam zamienic sniadanie z obadem i powinno byc ok. Mam mierzyc poziom glukozy po kazdym posilku i robic notatki, co zjadlam, zobaczymy.
    Pozdrawiam wszystkie zapracowane dziewczyny, zakupy, pranie, sprzatanie, widze ze energia w 3 trymestrze jest.

pasia27, anilorak lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella moj cukiet jest czesto kolo 100ki ale staram sie zeby nie bylo duzego skoku na przyklad 120-130 i wiecej bo to juz nie dobrze..jak zaczelam mierzyc to po wybranych posilkach.raz po drugim danie i po lepszej kolacji raz po sniadaniu i podwieczorku i tak mam rozeznanie co moge a co nie..po kawalku pizzy mialam mniejszy jak po zupie jarzynowej.heh.wiem mniej wiecej co mi sluzy a co nie..3 lepsze posilki i 2-3mniejsze przekaski ;-) o rownych porach najlepiej wielkosci dloni hihihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia u Ciebie juz tylko kilka tygodni zostalo, dasz rade.
    Czy czujesz, ze mozesz urodzic wczesniej? Planujesz porod naturalny?
    Co do ciuszkow, to rzeczywiscie te z UK czy DE sa czesto lepszej jakosci, jakies bardziej miekkie i "bardziej bawelnienie".
    Ja licze na 17.09, bo tak wynika z moich obliczen, doktorek wyliczyl 23.09.
    Wlasnie zrobilam sobie liste w excelu i bede notowac co zjadlam i ile kalorii, weglowodanow, bialka.
    Po porodzie moze sie przydac jak bede chciala sie "odchudzac". Z tego co rozmawialam moimi nauczycielkami jogi i jeszcze sie poradze koleznki, ktora jest instruktorem na silowni i jest ekspertem zywienia, ze po ciazy najlepiej odczekac z odchudaniem, kilka miesiecy, ale moze mi poradzi co jesc zeby bylo ok i zdrowo dla maluszka.

Q82doi09kub0318v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella trudno powiedziec jakie sa moje odczucia co do terminu porodu.hmm ja mam na 15sierpnia termina ale to zawszy 10dni w ta albo w ta..hihi a jak malemu sie zachce to zobaczymy.co do porodu to jestem przygotowana psychicznie do naturalnego z moim facetem i nie boje sie wcale jak na raziem..no bo w sumie nie wiem czego sie spodziewac i to jest dobre hehe gorzej bedzie z moim bo mnie niektore rzeczy nie wzruszaja a on robi panike i podnosi cisnienie hehe
    zrobie wszystko zeby urodzic naturalnie bo nie mam zadnych wzkazan do cc ale jezeli trzeba bedzie zareagowac cieciem to coz nic sie nie zrobi bo maluszek najwazniejszy :-) raczej tez nie bede sie decydowala na znieczulenie tym bardziej ze nie chce sie nastawiac ze bedzie a pozniej rozczarowanie bo anestezjolog na operacji albo nie mam zamiaro placic 400-500zl no bo niestety u mnie platne..wole kase przeznaczyn na szczepionki dla malego na pozniej
    jakos to bedzie ;-) juz nie moge sie doczekac.oby Bozia pomogla i wszystko bylo ok

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:03

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika skads to znam bo tez mialam zakaz wychodzenia w upaly,duchoty,deszce hehe ale w sumie sama sie oszczedzalam bo balam sie wczesniejszego porodu i lezenia do konca ciazy..tesciowa tak urodzila wiadomo ze to za wczesnie..
    teraz to sie nie chce tak samej z siebie jedynie co to z kolezanka po osiedlu hehe rekreacyjnie.ale autkiem sobie jeszcze jezdze hehe mieszcze sie i oszczedzam nogi jak cos trzeba zalatwic he

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wrocilam do lekarki i o wiele madrzejsza sie nie czuje... Z jednej strony powiedziała, ze nie wyglada na to zebym juz za chwile miała rodzic, ale z drugiej pytala czy juz wszystko mam na pozalatwiane i jak powiedzialam, ze tak to powiedziala tylko, ze to dobrze.
    Szyjka ma dlugosc 2,2cm wczesniej bylo 3,7 i jest miekka.

No nic te 2 dni jeszcze powinnam przetrwac, a potem bede sie cieszyc z kazdego kolejnego, ale juz ze spokojem, ze nawet gdybym zaczela rodzic to nic mi na uczelni nie przepadnie :D

Vivien, ja bardzo lubie TK MAXX, ale moj maz nie znosi tam ze mna chodzic, bo mowi, ze tam nigdy nic nie ma ;) Chociaz ceny ciuszkow dzieciecych troche wysokie maja...

Dzisiaj dowiedzialam, ze ze na weekend mi mama kolejne torby z ciuszkami przywiezie, bo od kogos dostala :D Z jednej strony sie bardzo ciesze, a z drugiej... znowu pranie, a jak znam moje szczescie to bedzie padac i nie bede mogla na balkonie nic wywiesic.

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, mnostwo masz tych ciuszkow.podziwaim Cie,ze nie boisz sie porodu, ja to mam roznie -raz sie boje ,innym razem jestem odwazna i tak na przemian:-)

dzej kej, moze urodzisz jednak w terminie, u mnie tez byly straszne skurcze wczesniej ,a teraz nagle wszystko oslablo :-) w sumie to ciaza juz donoszona a tak sie obawialam wczesniej. teraz to nawet jak chodze to mnie kregoslup nie boli i dzisiaj mialam w sobie tyle energii.strasza nas te maluszki :-)

Rika, nie wystawiaj sie na slonce, albo z samego rana albo wieczorkiem na spacerki :-)nie ma tez co za daleko oddalac sie od domku

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati wylezalas sie przez te 9dni to urodzisz pozniej o 9dni hehe
    najwazniejsze ze juz maly jest donoszony a Ciebie moze wziasc w kazdej chwili?? hmm nie zle

dzej kej a jednak niby jeszcze chwila ale oszczedzaj sie przez te dni a pozniej czekaj spokojnie na corcie :-) a co do prania to rozumiem twoje obawy co do pogody.hehe sama korzystalam bo u nas niby cieplo i pogoda nieprzewidywalna a ja nie mam balkoniku i musialam stopniowo to suszyc w chalpie zeby nie zakisic hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ