III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka84 wrote:Vivien dobrze, ze u Ciebie wszystko w porzadku:) Myslalam ostatnio o Tobie:) Jak tam brzusio, duzy? Jestes podobnych rozmiarow do mnie, zdaje sie, ze Ty to nazywasz "szczypiorek" hihi Zastanawiam sie, czy bardzo Ci urosl brzuch. Na ostatnim zdjecie, ktore dodalas, byl taki fajny, widoczny, ale nie za duzy:)
Bede trzymac kciuki za ostatnia wizyte usg. Daj znac jak poszlo:)
PS Duzo masz juz rzeczy dla Vivien?
Stokrotko postaram sie na dniach zrobic zdiatko mojego brzusia,kuleczka juz jest niezla kazdego kto sie pyta jak daleko jestem dziwi sie ze jeszcze 2 miesiace ponad mi zostaly
Ale obeeiecuje jak tylko mezus wczesniej przyjdzie do domku to poprosze go zeby mi mala sesyjke zrobil
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Duzo masz juz rzeczy dla Vivien?
oto kilka zdiatek z rzeczy nabytych juz dla naszej ksiezniczki
komplecik skarpetek i bucikow
http://www.iv.pl/images/15100639869497542824.jpg
milusinski kocyk,na zdieciu nie widac ale jest jasniutki zielony
http://www.iv.pl/images/93537499235815211753.jpg
komplecik ciuszkow(spiochy,bodziaki,koszulki,spodenki,sukienki itp rozmiary przewaznie 62,68 ale mam jeszcze chyba 4 ciuszki na 56 w razie W )
http://www.iv.pl/images/59196314137317071177.jpg
Kombinezony na zime tez juz kupila jeden mniejszy bardzo milutki misio hmmmm 62 i drugi wiekszy juz gdzies od grudnia na prawdziwa zime (jak tak owa bedzie)
http://www.iv.pl/images/02573509918006551822.jpg
Dzisiaj nabyte ciuszki
Sukienusia i dresik
http://www.iv.pl/images/24042060728202584276.jpg
I bodziaki,spioszki.Kubus puchatek mnie rozwalil jak zobaczylam na stopki
http://www.iv.pl/images/47023597358819607941.jpg
patti, Izabela, MADZIULA13, anilorak, kaja1991, pasia27, Stokrotka84, Lilka, Rika, DzejKej, yennefer lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ,ale macie ciuszkow -ja stwierdzam ,ze mam za malo, no ale moze wystarczy.
vivien, a Twoje ciuszki to jakie slodziaki :-)wlasnie przez te ciuszki moja siostra i mama chcialy dziewczynke hehe. moj malutki wiekszosc ubranek ma koloru bialego, bo podoba mi sie ten kolor dla noworodka, a pozniej bedziemy szalec z innymi koloramivivien lubi tę wiadomość
-
Vivien sliczne ciuszki, u mnie nadal ubranka leza w szafie przygotowane do prania.
Wczoraj moj P. zlozyl lozeczko, nameczyl sie troche, ale ladnie wyglada, teraz musimy kupic materacyk.
Musz sie zabrac za jakies zakupy, mam juz wybrana torba, musze zamowic na www.
Patti z tego co slysze od koleznek to nie potrzeba kupowac za duzo ciuszkow na poczatek, bo maluszek szybko z nich wyrasta i czesto zostaja nowe nie noszone.vivien lubi tę wiadomość
-
vivien ale slodziaki.no wlasnie dziewczece sukienusie sa slodziutkie uwielbiam rozowy kolorek z reszta.sweet
ja dzisiaj uprasowalam reszte bo moj w pracy i nie bylo co robic.codziennie troszke i jakos poszlo a jutro ostatnie pranie dresikow
dziewczyny ja mam duuuuzo ciuszkow ale podostawalam po kolezankach i na pewno Kacperek niektorych nawet nie ubierze ..jutro wkleje foteczke
aga kupilas ten wiesiolek w tabletkach ?? jakiejs firmy??ja juz liscie malinek mam ale jeszcze czas..vivien lubi tę wiadomość
-
vivien z checia zobacze mieszkanko malej Vivien wiec zatrudnij mezusia do foteczek
kurde ania bania juz jest z synkiem ale fajnie.
pati ciebie cos bierze?? bo dzej kej juz kawalek czopa wypadl a pamietam jak agnieszce wypadl kawalek czopa to chyba na dniach poszla rodzic Zosie ??hmmvivien lubi tę wiadomość
-
mnie nic nie bierze poki co -moj malutki ma termin na 27 lipca , tak jak wyliczyla lekarka, a od momentu owulacji jak sama dzis wyliczylam na 26 lipca-26 lipca minie dokladnie 266 dni.no ale zobaczymy, chce sie troche pomasowac jeszcze.w sumie to niech siedzi jeszcze ,z drugiej strony ciagle mysle o porodzie i to wyczekiwanie jest okropne
-
Vivien przepiekne sa te ciuszki;) jejku, jakis slodkie buciki i ta sukieneczka:) boska!
Zaczynam powoli panikowac, ja mam 1 spioszki i wozek. Ciagle mysle, ze jest za szybko na zakupy, a z drugiej strony, wlasnie mnie uswiadomilyscie, ze potem moze byc mi ciezko chodzic z duzym brzuchem. Chyba od przyszlego tygodnia zaczne kompletowac ciuszki dla malego.
Ps czekamy na zdjecie brzusia:) -
dzwonilam (znow) do szpitala zeby dowiedziec sie cos wiecej o szkole rodzenia. powiedzili mi ze zajecia sa w kazdy poniedzialek, 5.30-7.30 i mozna przyjsc nie trzeba sie zapisywac.
Mialam jechac dzis sama zeby zobaczyc jak bedzie i w ogole czego sie spodziewac. Jednak cos mnie tknelo i pojechalam przy okazji do szpitala zobaczyc gdzie to sie wszystko odbywa, okazalo sie ze dzis zajecia sa odwolane, ale dali mi liste rzeczy, ktore nalezy przyniesc ze soba do szpitala. Troche sie zdziwilam iloscia, 4 koszule, 2 szlafroki, 4 sztaniki do karmienia.
Poza tym reczniki, mydlo i inne troche sie zdziwilam, bo my placimy za szpital grube pieniadze, wiec myslalam ze reczniki bede.
Druga sprawa w odwiedziny moga przyjsc 2 osoby jednoczesnie, a dziecko na rece moze brac tylko tato, moze chca sie bronic przed tabunami krewnych podawania dziecka z rak do rak. -
Patti powiem ci ze sa tez bardzo sliczne ciuszki dla chlopczykow.Piekny belkit,turkusik czy rozne odcienie zielonego
Ach rozplynac sie idzie przy niektorych stanowiskach z ciuszkami
Pasia ja walcze ze soba wlasnie zeby nie kupowac wszytskiego w rozy lubie miec wybor i roznorodnosc kolorow
Stokrotko no to w takim razie zycze w nastepnym tygodniu milej zabawy przy zakupach
Masz racje z tym ze pod koniec napewno nie bedzie sie az tak chcialo lazic po sklepach gdzie beda tlumy.. do tego lato robi tez swoje
Moj maz mi oswiadczyl ze od sierpnia nie moge sama dalekop jezdzic
takze mam jeszcze tylko dwa-trzy tygodnie zeby objezdzic sama sklepy
Dzisiaj juz trzeci tydzien szkoly rodzenia
w zeszlym tygodniu probowalismy duzo pozycji do parcia w II fazach
pierwsza faza to taka do 4 cm rozwarcia
a druga od 4-7 cm.Mi najbardziej odpowiadala taka pozycja(super wygodna)
tylko ze maz siedzi na krzeselku i opieramy sie tylko na nim
http://www.iv.pl/images/82608489919748720813.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 07:41
Lilka, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
kaja1991 wrote:dziewczyny czytałam wątek o masażu krocza, hmm słyszałam od nim od koleżanki ona go stosowała i nawet jednej szwy nie miała - może czysty przypadek może faktycznie działa..
podpowiedzcie jak go wykonwyać i od którego tygodnia mozna?
Kaja, tu jest "instrukcja" wykonywania tego masażu: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
Pasia, wiesiołek mam i w tabletkach i w płynie. W tabletkach wzięłam zwykły, nie ten oeparol. A tym w płynie będę się masowała. -
nick nieaktualny
-
Ella co do koszul do porodu to jeszcze rozumiem bo sama biore 3szt zeby czuc sie omfortowo bo to sie ubrudzi krwia tu cos tam i wole nosic jak sie prosic.staniki do karmienia wezme 2na zmiane bo tez jednak jak sie uleje to wiesz..takie mleczko ti pozywka dla bakterii.no wkladki laktacyjne to wezme ale to z cycami nigdy nie wiadomo..a co do recznikow to nawet bym nie uzywala ich szpitalnych bo nie nie wiadomo..obrzydliewe po setkach pacjentek..wiec biore 2ciemne swoje.krocze i tak bede recznikami papierowymi wycierala.
A co do tych list to ja biore nawet papier toaletowy hihi swoje sztucce,swoj kubeczek i herbatki no i w sumie w szpitalu tylko rodze na moich podkladach do porodu itp.hehe
No roznie jest w roznych szpitalach ale niestety na to nasze skladki nie mamy wplywu i nigdy nie bedziemy miec.. -
Ja po dzisiejszej nieprzespanej nocy padam na twarz Zgaga mnie tak cala noc palila, ze spac nie moglam.
Na dodatek dzisiaj cos mi kiszki skreca i zdecydowanie "za dobrze mi poszło" w toalecie...
Co do czopu to sie tak nie martwie, bo napewno nie byla to całosc (no chyba, ze wczesniejsze wypadanie przegapilam), a poza tym to podobno nawet miesiac wczensiej moze wypasc.
Ehh... Jeszcze tylko conajmniej do czwartku mała musi poczekac, a potem to juz mi az tak bardzo nie zalezy... No trudno. Waznej tylko, zeby mi obecnosc w semestrze uznali
Vivien, duzo masz ciuszkow i slicznych! Mam spioszki z tej serii kubusia co ty Niech zgadne C&A? Sa słodkie tylko moje zapinane na ramionach. i tez maja te słodkie stopki
A sukieneczka dzinsowa... BAJKA! Musze taka kupic mojej ksiezniczce, ale to chyba dopiero na nastepna wiosne
U nas upał niemiłosierny... Nie wiem jak ja dzisiaj i jutro dam rade na uczelni... Niby tylko jedne zajecia dzisiaj mam, ale jak nie bedzie klimatyzacji wlaczonejw metrze to chyba polprzytomna bede jechac
Ella, u nas w sali poporodowej moze przebywac tylko ojciec i wlasne dzieci jak juz sie ma, a jak ktos inny Cie chce odwiedzic to mozna sie w Bufecie czy gdzies indzien an terenie szpitala spotkac. Mi to pasuje, bo nie chce zadnych odwiedzin. Nie mowiac juz o tym, ze jak widzialam u kolezanki jakie pielgrzymki do niej i do jej tureckiej sasiadki z sali przychodzily to koszmar - nawet nie ma jak dziecka nakarmic, bo wiecznie tam gromady ludzi były...
Powiem wam, ze jaja to beda jak mimo tych wszystkich "objawow" porodowych urodze po terminie hehehe Dzisiaj o 16 mam lekarza to sie nareszcie dowiem jak tam szyjka Juz sie doczekac nie moge!!!pasia27, vivien, Rika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja sypiam bardzo dobrze ostatnio dzis wstalam przed 8 ,zjadlam snaidanko i znowu poszlam spac -boje sie ,ze bede niewyspana na porod
a co do tej zgagi, to mnie jakos jest lzej ,gdy wlasnie leze i wtede mnie tak nie meczy.ostatnio moj maz dostal zgagi ,chyba po kilku latach i jak sie biedny uzalal,jak go to meczy itp -powiedzialam mu ,ze jego dolegliwosc nie robi na mnie wrazenia i moze lepiej mnie zrozumie, co przezywam , bo mnie meczy zgaga dosc czesto ,szczegolnie w tym 3 trymestzre
dzis zaczynam 37t 6 dz -nie wiem czemu suwaczek pokazuje 5 dz.malutki mnie dzis tak skopal ,a ja myslalam ,ze juz nie ma miejsca, bo ostatnio tylko sie przeciagal, a jednak troche mu zostalo jeszcze.