III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywelurka wrote:Witajcie kochane
justa zaciskam kciukolce za szybkie rozwiązanie
nienormalna nie martw się na zapas maluszek pewnie wie co robi i poczeka az tata bedzie w wyśmienitej formie a TY się troszkę wyciszysz
ana kącik super
kobitki w którym tygodniu pakować torbę ?? ahh i najważniejsze napiszcie proszę co kupiłyście do noska ?? gruszke ? fride? czy aspirator elekt. bo nie mam pojęcia na co się zdecydować
torbe mozesz zaczac szykowac juz i stopniowo cos do niej dokladac jak doprasujesz czy dokupisz. Ja mam Frifde do nosa a poprzednio mialam Sopelka.
-
nick nieaktualnyAna27 wrote:Dziekuje:) Ja już spakowałam do torby: koszule, szlafrok, podkłady, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, z kosmetyków: biały jeleń mydło szare w płynie ( bo bede uzywac dopiero w szpitalu), maść na sutki. Ciuszków dla dziecka nie musze mieć do szpitala, tylko pieluszki. Reszte kosmetyków, ładowarkę, ręczniki spakuje już pod koniec:P
A co do noska kupiłam Fridę. Choć póki co nie wiem jak tego używac, muszę zobaczyć na YT moze jest jakis filmik na zywo jak to odsysać bo nie wiem:P
wkladasz koniec do dziurki od nosa dziecka a ustnik do swojej buzi i zasysasz z calych sil powietrze. tyle. Jak wiesz ze katar tamsiedzi a nic nie wlecialo to zmien troszke kąt w nosku
Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Lalita. Nie pomyslalm o zmianie przeglądarki
Już jest ok...
Dziewczyny, gratuluje tym co urodzily i trzymam kciuki za te, które niebawem się znajda na porodówce.
U mnie pojawil się kolejny problem, mianowicie w piątek na wizycie mój gin zobaczyl tętno dziecka 160-174. Posluchal, kazal mi polezec, gleboko pooddychać i znowu sluchal serduszka dziecka, niby spadalo już, ale wyslal na KTG. No i tam w szpitalu było od 140 do 180 glownie, skakalo, a podpieta bylam przez godz. Zrobili mi USG, zbadali dopochwowo i wypuścili do domu, powiedzieli ze nie wiedza dlaczego tętno skacze.
W sobote znowu wyladowalam na IZBIE, bo zadzwoniłam do mojego gina ze mam wysoki puls i kazal jechać. Tam znowu tętno dzieca niemiarowe raz 80, raz 140 a innym razem 210 ;( i nie wiedza dlaczego, uslyszalam jak jakiś lekarz powiedział, ze budowa serca prawidlowa a struktur mózgu nie sprawdza, bo na tym etapie ciąży kości czaszki na tyle zrosniete ze obraz nieczytelny, uslyszalam jeszcze cos o niedotlenieniu, ale niby je wyeliminowiali, powiedzieli ze nic zlego " raczej " się nie dzieje.
W srode mam kolejne KTG, odchodzę od zmyslow. Nie wiem co mam robic, mój GIN zasugerowal zebym się polozyla do szpitala, ale on będzie dopiero w piątek w moim miescie, kazal mi isc na IZBe i powiedzieć, ze nie czuje ruchow. Ale ja czuje ruchy, dziś naliczyłam 78.
Czy ktoras z WAS spotkala się z nierównym tetnem swojego maluszka ??? -
Witam
POlska dziewczyno i Maju gratulacje
Justa super ze sie cos dzieje, powodzenia, pewnie juj jestescie razem.
Maja tój opis porodua własciwie cc musze powiedziec z enastawil mnie mimo wszytsko optymistycznie do tego, a ja sie panicznie boje cc i modle o sn :)ale w tym wszytskim najwazniejsze jest dobro malucha.Super ze mialas taka opieke i sie tak dobrze wsyztsko skonczylo
A teraz co u mnie.
Meble i wiekszosc rzeczy wczoraj wyjechaly. Zostalo troszke sprzetu męża i rzeczy pottrzebne. NO i chlopaki zmieslili wszystko w naszej piwnicy, wiedzialam ze jest duza bo az 10 m2 ale zeby weszly tam oprcz rzeczy nasze meble w całosci bez rokzrecania!!! podziwiam
Siostra bardzo nam pomogla zpakowaniem i jej chlopak z tym calym wynoszeniem. Panowe we 3 swietnie sobie poradizli a nasze mieszkanie siweci putskami. Powime wam, ze troszke mi smutno i si elezka mi w oku kreci,bo jednam 2, 5 orku tu spedzilismy wsumie pierwsze lata naszego malzenstwa. Tutaj począł się nasz Jastutaj praktycnie cala ciaza, no i osiedle i parafia sympatyczna. pewnie łątwije by mi bylo gdybym si eprzeprowadzala na sowje a nie katem na walizkacj u postarzalej przyswzywanej ciotki ktora juz potrafi podniesc cisnienie.
Ogolnie nie wime jka wytrzymam z nia psychicznie. Ostatnio wymyslila, ze po porodzie to ona nam oplaci pnaia do kapania zebyprzychodzila, bo ja nie dam rady do 3 miesiaca kąpac dziecka, a mąz nie umie!!! Jeszcze tam nie zamieszkalam a juz mam dosc!!! Mama nam zaproponowala, zebysmy po porodzie przyjechali do niej. Bedzie ciasno ale zawsze wiekszy komfort psychiczny przede wszystkim i wieksza i bardzije konkretna pomoc niż kobita po 80 - tce!!!
jestem tym wszytskim załamana, przerażona!!! Czasami żałuję, że tak szybko wypowiedzieliśmy to mieszkanie, ale z drugiej strony w listopadzie zaczynamy spłacać raty kredytu, mamy juz opłaty na nowym mieszkaniu jak czynsz itd plus op;lacanie wynajmowanego mieskznia a do tego remont tez kosztuje!!! Chciałąbym juz grudzien. no a z drugiej storny oprocz opcji finnasowej to jakby od poczatku wiedzieli ze mamy wiecej czasu na remont, to by si ejeszcz ebradzije wydłuzał, a tak ma jakieś tempo, a w grudniu byloby jeszcze wiecej rzeczy do pakowania bo teraz przynajmniej dziecięce rzeczy od poczatku sa spakowane a tak... powiem ci, ze MAMA DOŚĆ!!!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
i bylam dzis na tej kwalifikacji do poordu w wodzie. Wyniki mam ok, wszystko dobnrze, moge rodzic w wodzie, Dzieciatko waży 3400 czyli taka dobra waga. Łożysko ma już oznaki starzenia sie, ale jeszcze mamy czas. ógólnie jak nie urodze do 19 a moze i wczesniej, bo wszystko zalezy od KTG to bedzie musial byc wywoalny porod. A zeby rodzic w wodzie musi byc wywoalny anturalnie. Ogolnie nie mam przeciwskazan, wszytsko zalezy od rozowju akcji porodowej u nas. Chewtnie juz bym magnez odstawila, ale moj rozsądny mąż nalega żeby żażywac go jeszcze do czwartku, Zalezy nam zeby wytrzymac do listopada. no i po tym wszytskim dobrz ebyloby odpocząc i nabrac isć na poród. W czwartek odsatwiam magnez i zaczynam ostro cwiczyc i stosowac rozne rzeczy na wywolanie porodu, szczególnie te porstaglandyny.A szyjka dalej bez zmian. Ale jak biore magnez przez co nie moze cwiczyc i sie otwierac to mnie to nie dziwi, bo inaczej to przy tym całym wysilku juz bym chyba urodziła
иιєиσямαℓиα, michaela, pasia27 lubią tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Dzieki Lalita. Nie pomyslalm o zmianie przeglądarki
Już jest ok...
Dziewczyny, gratuluje tym co urodzily i trzymam kciuki za te, które niebawem się znajda na porodówce.
U mnie pojawil się kolejny problem, mianowicie w piątek na wizycie mój gin zobaczyl tętno dziecka 160-174. Posluchal, kazal mi polezec, gleboko pooddychać i znowu sluchal serduszka dziecka, niby spadalo już, ale wyslal na KTG. No i tam w szpitalu było od 140 do 180 glownie, skakalo, a podpieta bylam przez godz. Zrobili mi USG, zbadali dopochwowo i wypuścili do domu, powiedzieli ze nie wiedza dlaczego tętno skacze.
W sobote znowu wyladowalam na IZBIE, bo zadzwoniłam do mojego gina ze mam wysoki puls i kazal jechać. Tam znowu tętno dzieca niemiarowe raz 80, raz 140 a innym razem 210 ;( i nie wiedza dlaczego, uslyszalam jak jakiś lekarz powiedział, ze budowa serca prawidlowa a struktur mózgu nie sprawdza, bo na tym etapie ciąży kości czaszki na tyle zrosniete ze obraz nieczytelny, uslyszalam jeszcze cos o niedotlenieniu, ale niby je wyeliminowiali, powiedzieli ze nic zlego " raczej " się nie dzieje.
W srode mam kolejne KTG, odchodzę od zmyslow. Nie wiem co mam robic, mój GIN zasugerowal zebym się polozyla do szpitala, ale on będzie dopiero w piątek w moim miescie, kazal mi isc na IZBe i powiedzieć, ze nie czuje ruchow. Ale ja czuje ruchy, dziś naliczyłam 78.
Czy ktoras z WAS spotkala się z nierównym tetnem swojego maluszka ???
mój mały ma wysokie tętno, ale ja biorę fenoterol... co do skaczącego tętna- w szpitalu jak mi jedna podłączyła KTG to się przeraziłam...raz 90 raz 130, raz 150, raz 190! Najbardziej przeraziłam się ta 90! Okazało się, że urządzenie na przemian mierzyło tętno raz moje, raz dziecka! A na pytanie skąd 190- pielęgniarka powiedziała, że czasmi ten sprzęt tak skacze......
-
Rubi No wreszcie jestes
czuje sie z Toba wyjatkowo polaczona bo mamy ta sama date porodu !!!
Niestety nie mam pojecia co Ci poradzic bo ja nawet niewiem jakie maly ma tetno.zaczyna mnie to meczyc piszecie o roznych rzeczach podajecie rozne wymiary a ja nic.. nie mam takich info.dobrze ze ide do pl gina nim oszaleje.rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
kurcze coraz wiecej kobitek się rozpakowywuje
tempo nam narzuciły nieziemskie
justa juz pewnie po wszystkim
ja dziś dzowniłam do położnej umówiłam się z nią na spotkanie za tydzxień w poniedziałekczuje się trochę spokojniejsza wiedząc że ktoś o mnie tam zadba
-
nick nieaktualnyNo coś ty!
Przecież jest filterek, a poza tym nie łykasz smarków dziecka!
Na tyle gilów jakie odciągnęłam siłą płuc w trybie odkurzacz forte (płuc potem nie czułam, bo najwazniejsze było oczyscic dobrze nosek), ani razu nie przejęłam przeziebienia od synka.
-
Podczytuję sobie dzisiaj was, bo w sumie nie mam co się udzielać.
Michaela skąd takie wnioski? Cóż się stało?
mój m cały czas średnio, CRP wyszło wysoko bo 45 , stan podgorączkowy pomimo brania leków przeciwgorączkowych, metocroplamid na mdłości.... jutro usg brzucha i wizyta u lekarza. Jak będzie bez zmian wysyłam go na sor tam skąd wrócił w takim stanie, niech go sprawdzą. Ale wtedy już definitywnie zostanę do porodu sama. W nocy z podwózką mogę liczyć na rodziców ewentualnie, a w ciągu dnia? Rodzice pracują. Kto mi torby wyniesie z domu... matko święta...czemu to wszystko akurat teraz...ja też już mam dosyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 21:12
-
иιєиσямαℓиα wrote:Podczytuję sobie dzisiaj was, bo w sumie nie mam co się udzielać.
Michaela skąd takie wnioski? Cóż się stało?
mój m cały czas średnio, CRP wyszło wysoko bo 45 , stan podgorączkowy pomimo brania leków przeciwgorączkowych, metocroplamid na mdłości.... jutro usg brzucha i wizyta u lekarza. Jak będzie bez zmian wysyłam go na sor tam skąd wrócił w takim stanie, niech go sprawdzą. Ale wtedy już definitywnie zostanę do porodu sama. W nocy z podwózką mogę liczyć na rodziców ewentualnie, a w ciągu dnia? Rodzice pracują. Kto mi torby wyniesie z domu... matko święta...czemu to wszystko akurat teraz...ja też już mam dosyć
dzwoń po karetkę- przynajmniej nie będziesz czekać na IPpacjenci z karetek mają pierwszeństwo
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nienormalna nie zlowroz
mysl o tym ze Tymek sie pojawi
bedzie Super! Jak dla mnie to wciaz kosmos!
Wiesz ze nasze mysli maja moc sprawczapewnie ciezko Ci znalezc cos pozytywnego w tym co sie dzieje ale postaraj sie skupic na czyms fajnym
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15