X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki!:))) Ale dopytam go z ciekawości we wtorek na wizycie. Zresztą już będzie 36tc więc chyba jak by się coś złego miało dziać to by się działo.
    A ja już chcę rodzić!!!:))))

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, tez bym chciala rodzic ;) A tu narazie sie na nic nie zapowiada ;/

Wiem jak czuje sie Amicizia, ktora kazdego dnia wyczekuje Jasia juz na swoim brzuszku, a nie w brzuszku :D

Amicizia lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam tak za 2 tyg zacząć mega porządki przedświateczne, mycxie podłog i czego tam jeszcze:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana spokojnie, ja chce jeszcze ponosić małego do 38 tyg bynajmniej:-)nie szalej za bardzo, w tym roku olewam wszystkie porządki świąteczne i czekam tylko na prezent od św. Mikołaja w postaci zdrowego syneczka:-)

p.s. a Twój gin na bank sprawdzał czy pępowina jest trójnaczyniowa, wiec pewnie nawet nie mówił,. bo było ok

Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, książkowo wypadałoby doczekać do tego 38tc:) Mam nadzieję i ani tygodnia więcej:) Chyba, że dziecko byłoby jeszcze małe i te 2 tyg do końca 40tc dałoby mu więcej siły, energii i zdrowia:) Ale w naszym przypadku to chyba nie musi mieć miejsca:))) Btw ciekawe czy Brunio dobił do 3kg, zobaczymy we wtorek:)))

Monnn lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już ma 3 kg, ciekawe ile mój, dowiem się w środę:-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka kochana cała ciaze zero problrmów... żelazo biore od 20 tyg.
    Mówie ci jeszcze tydzien temu było dzien w dzien nawet 2 raxy dzirnnie...

Może bobuś mi uciska jelitka.. ;p

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bylam na tak zwanym car botcie czyli cos jak second hand :) i kupilam kilka zabawek fisher price w super stanie po 1 e w tym misia przytulanke pewnie kojarzycie ;) i kilka szeleszczacych gadzetow :)

Ana27, Lalita2710, Suzy Lee, rubi67 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Kochane bylam na tak zwanym car botcie czyli cos jak second hand :) i kupilam kilka zabawek fisher price w super stanie po 1 e w tym misia przytulanke pewnie kojarzycie ;) i kilka szeleszczacych gadzetow :)
    Szcześciara:P:P Super;)))

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Lilka kochana cała ciaze zero problrmów... żelazo biore od 20 tyg.
    Mówie ci jeszcze tydzien temu było dzien w dzien nawet 2 raxy dzirnnie...

Może bobuś mi uciska jelitka.. ;p
    Lalita, a żelazo chyba wpływa na zwiekszenie zaparć:P Dobrze, że go nie biorę (chyba, ze coś go jest w witaminkach Matruelle) bo chyba w ogole bym sie nie wyprozniala:P Nic sie nie martw, takie rzeczy do normalka w ciazy niestety. Ja już się dorobiłam kilku hemoroidów. Mimo, ze wyporzniam sie raz codziennie raz co 3-4dni. I coż zrobić. Troche działa na mnie ostatnio kawa Inka:P

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Lalita, a żelazo chyba wpływa na zwiekszenie zaparć:P Dobrze, że go nie biorę (chyba, ze coś go jest w witaminkach Matruelle) bo chyba w ogole bym sie nie wyprozniala:P Nic sie nie martw, takie rzeczy do normalka w ciazy niestety. Ja już się dorobiłam kilku hemoroidów. Mimo, ze wyporzniam sie raz codziennie raz co 3-4dni. I coż zrobić. Troche działa na mnie ostatnio kawa Inka:P

No wlasnie u mnie odwrotnie ;)zelazo i do lazienki ;) gin mowi ze to dobrze bo u wiekszosci kobiet powoduje zaparcia ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mi tez pomagaja jablka..a wczoraj zjadlam pierogi ruskie z torebki..taka mialam ochote i po takiej chemii to nie bylo problemu ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No tak, książkowo wypadałoby doczekać do tego 38tc:) Mam nadzieję i ani tygodnia więcej:) Chyba, że dziecko byłoby jeszcze małe i te 2 tyg do końca 40tc dałoby mu więcej siły, energii i zdrowia:) Ale w naszym przypadku to chyba nie musi mieć miejsca:))) Btw ciekawe czy Brunio dobił do 3kg, zobaczymy we wtorek:)))

Najpierw sie modlimy zeby zostalo malenstwo w brzuszku jak najdluzej pozniej byle do 37 tygodnia a teraz niemozemy sie doczekac porodu.;)

Ana27, Amicizia lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zmykam robic obiad ;) M w pracy a dzis kurczak grilowany ziemniaki surowa z marchewki i jablka brokuly i fasolka zielona :)Moc witamin dla Bobusia.
    lalita podoba mi sie to slowko Bobus ;)
    Jutro wizyta w pseudo szpitalu hihi :) z pseudo usg ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita i mam jeszcze jeden srodek sprawdzony jak sobie pomysle o porodzie to tez lece do kibelka ha ;)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tzn ja niem mam zaparć ! Tyle że jestem przyzwyczajona cały czas i cała ciąże...
    Wypróżniałam sie dzień w dzień nawet 2 razy dziennie. A od paru dni żadziej... ale dziś narzrkałam rano
    A w koncu 2 razy byłam xd^^

Ana no niby żelazo na zaparcia ale mówie ci że ja robiłam non stop :))

Kurcze też bym chcials tak za tydzien... ;p
    Od wtorku... bd z mężem działać. Jak bd mieć wynik GBS TO mogę rodzić :p

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- potrzebuje rady

Co z przelotami w zaawansowanej ciązy? Czy jest to bardzo niebezpieczne dla dzidzi? Co o tym sadzicie? Macie jakieś doświadczenia? Jestem teraz w 34t+3 dni a wylot byłby w przeciągu tygodnia- co o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 17:03

1usaej28ly44zrzp.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs...nie moge sie doprosic o wynik.dzwonilam w pt ale gin jest na urlopie kazal zadzwonic do przychodni...w przychodni pracuje lekarka ktorej nie znosze bo zeby uzyskac wyniki to trzeba miec cierpliwosc anielska wrecz..zadzwonilam oczywiscie jeszcze nie sprawdzila kazala wyslac smsa z danymi i na tym sie skonczylo.zadzwonilam wczoraj a ona zeby jej wyslac smsa...szlag jasny mnie trafil.zadzwonilam do gina pogratulowac mu zajebistej doslownie wspolpracownicy.predzej urodze niz uzyskam ten wynik.nie wspominajac ze ostatnio jak oddzwaniala to podala mi zly wynik i gin musial wszystko prostowac jest niekompetentna i nie profesjonalna..a na koniec mi powiedziala ze rozmowa jest na jej koszt i musi konczyc! Bezczelna baba.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam kazda linia ma swoje resrtykcje ...z ryainairem mozesz latac do 36 tygodnia bodajze z zaswiadczeniem od lekarza ze mozesz.jesli jest to krotki lot to jeszcze bym sie zastanawiala...generalnie najlepiej jest latac w 2 trymestrze.my nie moglismy przez lozysko..zapytaj lekarza.jabym nie leciala.

• karoam Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaświadczenia itp to nie problem. Lekarz twierdzi że mogę lecieć ale to egipski lekarz a oni wszystko lajtowo traktują. Nie wiem jakie jest ryzyko i co mam robić :(

1usaej28ly44zrzp.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ