III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra, ostatecznie mam sie zglosic do szpitala w nadchodzaca sobote :-)jesli nie bedzie miejsc na patologii, to mam probowac kolejnego dnia -oczywiscie zrobia ktg itp
moja mama nie wspomina zle wywolywania porodu, to tez zalezy od kobiety chyba.
co do zup, to moj maz uwielbia i praktycznie codziennie mamy zupke ,plus oczywiscie drugie danie -maz wyniosl z domu to przyzwyczajenie-dzis mam ogorkowa. -
wlasnie wrociłam z ktg
serduszko bije jak dzwon, skórczy zero .
trafiłam na jakaś studentke i opowiadala jak mężowie twardo idą na porodówkę a wychodz tacy przerazeni ale wiekszość z trudem ale wytrzymuje do konca:)
sama chciałam zeby sprawdziła czy dziecko ma już głowkę nisko ale niestety jeszcze nie, oczywiscie gdy by do terminu nic sie nie dzialo trzeba sie zglosic 8 dni po terminie mam nadzieje ze Filipek nie da nam tyle czekac
2 sierpnia wizyta ciekawe co lekarz powie
PS opowiedziała mii ciekawostkę ze wczoraj urodziła kobitka bobaska z waga 4800(bo rozmawialismy o nacinaniu krocza) i ze ja musieli nacinać ;P i obwod glowki 37 CM
m_f, pasia27, anilorak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaja1991 wrote:PS opowiedziała mii ciekawostkę ze wczoraj urodziła kobitka bobaska z waga 4800
(bo rozmawialismy o nacinaniu krocza) i ze ja musieli nacinać ;P i obwod glowki 37 CM
To jak nasz Jasiu teraza ma 2,5 miesiąca!
pasia27, kaja1991 lubią tę wiadomość
-
Witajcie! ja dziś miałałam wizyte i uwaga!!!! Chyba u nas się zaczyna:) Od rana mam skurcze, teraz coraz silniejsze już co 5 min. Lekarz powiedział, że szyjka skrócona całkowicie, rozwarcie 1 cm, i raczej na dniach będziemy rodzić. Mam nadzieje, że to już i że się już nie uspokoi. Mała ma 3400 g i jest gotowa do wyjśicia. Położna też mnie badała i nie chciała już mnie umawiać na z tydzień na wizytę bo napewno urodzę
także dziewczyny ja czekam i mam nadzieje, że to już!!!
kaja1991, m_f, vivien, xcarolinex, anilorak, patti, Stokrotka84, pasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
DzejKej wrote:Jak tak dalej pojdzie to my doczekamy ponad 40 tygodni, a tu sie mamuski z około 35tc zaczna rozpakowywac.
Patti, chyba ktos o nas zapomnialJa chodze na dlugie spacery i nic... Wczoraj sprzatałam, gotowalam, prałam, dzwigałam troszke (ale nie duzo) i nic.
Chyba dzisiaj meza wykorzystam. Niby sperma przyspiesza porod to co mi szkodzi sprobowac
Nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty. Oby juz bylo rozwarcie
Pasiu, u nas niby chłodno, a w nocy i tak sie spac i oddychac nie da.
Oj... Własnie mam skurcz bolesny...
DzejKej mi polozna powiedziala ze bardziej pomaga kobiecy orgazm niz meska sperma... a wiec niech cie maz rozpiesci
-
Ja też dzis byłam na wizycie. Na razie cisza i spokój, wszystko pozamykane, mały siedzi i rośnie - waży 3100g i ponoć nie zapowiada się na maleńką kruszynę. Mam nadzieje, że jednak nie przyjdzie mi rodzić olbrzyma. Odebrałam też wynik GBS i na szczęście ujemny.
Jutro przyjedzie zamówiony wóziovivien, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Asia-szczesliwego rozwiazania!!!!
...a ja dzis bylam na KTG serducha.wszytsko ok,dostal 10 pkt.Wyniki krwi,moczu tez ok.Jesli chodzi o moje skurcze,na ktore magnez raz pomaga a raz nie to polozna w przychodni kazala mi odstawic magnez a zamienic go na Schüssler Salze-dla niewtajemniczonych,to takie tabletki homeopatyczne.Sprobuje,zobacze,jak pomoga bylo by super:/Nastepna wizyta,juz u lekarza,5 sierpnia-mam nadzieje,ze bedzie z malym wszytsko ok.
U mnie temperatury jescze daja wytchnienie.Ciesze sie kazda chwila przerwy od upalow,bo juz od piatku cholera powrot tropikow:/ wrrrrrrrrrrr
Dziewczyny,z tego co widze,to pewnie wszytskie sie na raz rozpakujecie:D
Trzymam za kazda z osobna kciuki.Ja to sie boje,by mnie moj Szkrab nie zaskoczyl wczesniej,bo moj 5 letni synek przyszedl na swiat w trakcie trwania 37 tygodnia.
No nic...spokojnej nocki-przespanej;)
anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
asia__u wrote:Dziewczyny ja juz na porodowce. Boli..trzymajcie kciuki!!
ja juz pewnie na trzymanie kciukow nie zdazylambo Asiu ty juz pewnie po,
Mam nadzieje ze "gladko poszlo"i coreczke juz tulisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 07:46