III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra, ostatecznie mam sie zglosic do szpitala w nadchodzaca sobote :-)jesli nie bedzie miejsc na patologii, to mam probowac kolejnego dnia -oczywiscie zrobia ktg itp
moja mama nie wspomina zle wywolywania porodu, to tez zalezy od kobiety chyba.
co do zup, to moj maz uwielbia i praktycznie codziennie mamy zupke ,plus oczywiscie drugie danie -maz wyniosl z domu to przyzwyczajenie-dzis mam ogorkowa. -
wlasnie wrociłam z ktg serduszko bije jak dzwon, skórczy zero .
trafiłam na jakaś studentke i opowiadala jak mężowie twardo idą na porodówkę a wychodz tacy przerazeni ale wiekszość z trudem ale wytrzymuje do konca:)
sama chciałam zeby sprawdziła czy dziecko ma już głowkę nisko ale niestety jeszcze nie, oczywiscie gdy by do terminu nic sie nie dzialo trzeba sie zglosic 8 dni po terminie mam nadzieje ze Filipek nie da nam tyle czekac
2 sierpnia wizyta ciekawe co lekarz powie
PS opowiedziała mii ciekawostkę ze wczoraj urodziła kobitka bobaska z waga 4800 (bo rozmawialismy o nacinaniu krocza) i ze ja musieli nacinać ;P i obwod glowki 37 CMm_f, pasia27, anilorak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaja1991 wrote:PS opowiedziała mii ciekawostkę ze wczoraj urodziła kobitka bobaska z waga 4800 (bo rozmawialismy o nacinaniu krocza) i ze ja musieli nacinać ;P i obwod glowki 37 CM
To jak nasz Jasiu teraz a ma 2,5 miesiąca!pasia27, kaja1991 lubią tę wiadomość
-
Witajcie! ja dziś miałałam wizyte i uwaga!!!! Chyba u nas się zaczyna:) Od rana mam skurcze, teraz coraz silniejsze już co 5 min. Lekarz powiedział, że szyjka skrócona całkowicie, rozwarcie 1 cm, i raczej na dniach będziemy rodzić. Mam nadzieje, że to już i że się już nie uspokoi. Mała ma 3400 g i jest gotowa do wyjśicia. Położna też mnie badała i nie chciała już mnie umawiać na z tydzień na wizytę bo napewno urodzę także dziewczyny ja czekam i mam nadzieje, że to już!!!
kaja1991, m_f, vivien, xcarolinex, anilorak, patti, Stokrotka84, pasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
DzejKej wrote:Jak tak dalej pojdzie to my doczekamy ponad 40 tygodni, a tu sie mamuski z około 35tc zaczna rozpakowywac.
Patti, chyba ktos o nas zapomnial Ja chodze na dlugie spacery i nic... Wczoraj sprzatałam, gotowalam, prałam, dzwigałam troszke (ale nie duzo) i nic.
Chyba dzisiaj meza wykorzystam. Niby sperma przyspiesza porod to co mi szkodzi sprobowac
Nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty. Oby juz bylo rozwarcie
Pasiu, u nas niby chłodno, a w nocy i tak sie spac i oddychac nie da.
Oj... Własnie mam skurcz bolesny...
DzejKej mi polozna powiedziala ze bardziej pomaga kobiecy orgazm niz meska sperma... a wiec niech cie maz rozpiesci
-
Ja też dzis byłam na wizycie. Na razie cisza i spokój, wszystko pozamykane, mały siedzi i rośnie - waży 3100g i ponoć nie zapowiada się na maleńką kruszynę. Mam nadzieje, że jednak nie przyjdzie mi rodzić olbrzyma. Odebrałam też wynik GBS i na szczęście ujemny.
Jutro przyjedzie zamówiony wóziovivien, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Asia-szczesliwego rozwiazania!!!!
...a ja dzis bylam na KTG serducha.wszytsko ok,dostal 10 pkt.Wyniki krwi,moczu tez ok.Jesli chodzi o moje skurcze,na ktore magnez raz pomaga a raz nie to polozna w przychodni kazala mi odstawic magnez a zamienic go na Schüssler Salze-dla niewtajemniczonych,to takie tabletki homeopatyczne.Sprobuje,zobacze,jak pomoga bylo by super:/Nastepna wizyta,juz u lekarza,5 sierpnia-mam nadzieje,ze bedzie z malym wszytsko ok.
U mnie temperatury jescze daja wytchnienie.Ciesze sie kazda chwila przerwy od upalow,bo juz od piatku cholera powrot tropikow:/ wrrrrrrrrrrr
Dziewczyny,z tego co widze,to pewnie wszytskie sie na raz rozpakujecie:D
Trzymam za kazda z osobna kciuki.Ja to sie boje,by mnie moj Szkrab nie zaskoczyl wczesniej,bo moj 5 letni synek przyszedl na swiat w trakcie trwania 37 tygodnia.
No nic...spokojnej nocki-przespanej;)
anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
asia__u wrote:Dziewczyny ja juz na porodowce. Boli..trzymajcie kciuki!!
ja juz pewnie na trzymanie kciukow nie zdazylam bo Asiu ty juz pewnie po,
Mam nadzieje ze "gladko poszlo" i coreczke juz tuliszWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 07:46