X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    ale mam zly dzien dziewczyny. wczoraj mnie czyscilo a dzisiaj mdli taka jestem bez energii ze szok spalam w nocy dobrze a czuje sie kompletnie wypluta:-( chyba sie z lozka dzis nie zwleke

leż i odpoczywaj póki możesz;) ja też jeszcze w łóżeczku.na szczęście obiadek mam wczorajszy;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    witam wszystkie;)
    Kara-ja też tzrymam kciuki && oby jak najszybciej następny maqluszek był na świecie;)
    Marzycielko-fajnie że wszystko idzie dobrze, chyba wszystkie tu ci zazdrościmy tak szybkiego porodu i spokojnego maleństwa

Jeśli to prawda,że aktywność dziecka w brzuchu jest potem taka sama po urodzeniu, to ja mogę zapomnieć o spokojnych nocach.Moja Ninka zaczyna swój balet o 12 w nocy i szaleje do 3, rano od nowa to samo...;))

Ja się kochana z tym nie zgodzę ,bo mój szalał 24h ,a 70% dnia i nocy śpi resztę jest aktywny i z tym bywa różnie...

Magdziunia odpoczywaj. może się zatrułaś?? zdrówka życzę.
    Dużo pij żeby się nie odwodnić. Jeść też się staraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 12:58

Kocur lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 mam nadzieje że mój maluszek nie chce się urodzić tak jak jej tatuś i wujek miesiąc wcześniej bo u nich w rodzinie to normalne.

a tak z innej beczki chce sobie kupic sukienki tylko nie wiem jake kolory wybrać może doradzicie mi :)

http://allegro.pl/k06-zmyslowa-sukienka-z-koronka-sylwester-sale-i3771808669.html

http://allegro.pl/skorzane-wstawki-wyszczuplajaca-sukienka-80-i3792124115.html

Dorjana lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nic takiego nie jadlam czym moglabym sie zatruc. Dzwonilam do mojej poloznej powiedziala ze w moim przypadku wysoce prawdopodobne ze sie zbliza wielki dzien i mam przelezec te dwa dni zeby maly byl ze stycznia i sie nie martwic ze wedlug okresu powinien poczekac bo powinnysmy patrzec na niego tak jak od poczatku na usg i liczyc termin na 20.01 a nie na 2.02. polezymy zobaczymy chociaz sie obawiam

jd7r1di.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to teraz pospij w dzien jak malutki usnął :)

oniqa to lez i odpoczywaj. A do jakiego lekarza chodzisz, w Tychach?
    Piekne sa obie sukienki! mi sie podoba mieta i morski kolor.
    A na jakąs szczegolna okazje szukasz? na odrazu po porodzie?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko ja chodze do lekarza w lędzinach, a co do sukienek to chciałam na chrzciny małej no i jak by była troche za mała to bede miała motywacje do schudnięcia :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko a Ty gdzie chcesz rodzić ??

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa rozumiem, sukienki sliczne, ale ja bym pewnie dopiero kupila po porodzie. Ale ja mam az 20 kg na plusie dlatego kompletnie nie wiem jak bede wyglądala po porodzie, obym szybko sie ich pozbyla.

Ja chodze do dr Witycha w Tychach, moze slyszalas o nim.
    A rodzic bede w prywtnej klinice w Katowicach, tam gdzie on pracuje.

a ty w Tychach rodzisz?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Blondi22 mam bardzo podobny brzuch i widze że też troche Ci opadł :) mi tak samo :). mój tak ciągnie w dół a na dodatek dostałam jakiegos mega apetytu i non stop bym jadła dzisiaj się ważyłam mam niecałe 9 na plusie
    no wszycy co mnie widza teraz to mówia ze mam juz troche nizej i strasznie do dolu ciagnie szczegolnie jak chodze .
    jakos opadl mi w pierwszy dzien swiat. ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole ostanio czuje tak ucisk malej glowki tam na dole

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    ale mam zly dzien dziewczyny. wczoraj mnie czyscilo a dzisiaj mdli taka jestem bez energii ze szok spalam w nocy dobrze a czuje sie kompletnie wypluta:-( chyba sie z lozka dzis nie zwleke
    odpoczywaj ile sie da

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    leż i odpoczywaj póki możesz;) ja też jeszcze w łóżeczku.na szczęście obiadek mam wczorajszy;)
    fajnie macie ;) ja juz z synkiem bylam na dworzu na spacerku bo ladna pogoda, w bibliotece i na zakupach

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do gina. do pozniej

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    aa rozumiem, sukienki sliczne, ale ja bym pewnie dopiero kupila po porodzie. Ale ja mam az 20 kg na plusie dlatego kompletnie nie wiem jak bede wyglądala po porodzie, obym szybko sie ich pozbyla.

Ja chodze do dr Witycha w Tychach, moze slyszalas o nim.
    A rodzic bede w prywtnej klinice w Katowicach, tam gdzie on pracuje.

a ty w Tychach rodzisz?
    ja tez malo nie mam bo az 16 kg na plusie ciekawe jak pojdzie z chudnieciem

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    lece do gina. do pozniej
    powodzenia ;)

a.png
    a.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomóżcie!
    myślicie,że torba tej wielkośći będzie odpowiednia do szpitala?czekam na dostawe rzeczy które mam spakowac i jeszcze nie wiem ile tego będzie i czy taka wystarczy?

http://allegro.pl/okazja-torba-podrozna-na-kolkach-david-jones-a2-i3823106041.html

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się zmotywowałam i poszłam do fryzjera ostatni raz przed porodem myślę. Przyciemniłam włosy do takiego jasnego brązu, pocieniowałam i czuje się lepiej :)
    Malutki oczywiście u fryzjera miał aktywne chwile i kręcił się jak szalony :)
    Jutro sylwester który z M spędzimy sobie we dwoje w domu przy picolo. I trochę się uśmiałam, bo M ma dwóch braci starszego i młodszego i jeden nie jest jeszcze pełnoletni i mamy mu dziś jechać po alkohol na sylwestra do M1.
    No i 02.01 jadę na echo serca Malutkiego :) Ale jestem dobrej myśli :)

ZOSTAŁY 24 DNI I PRZYWITAM MOJEGO PRZYSTOJNIAKA! <3

Miriam, juicca, pasia27, Dorjana, lusia22 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    pomóżcie!
    myślicie,że torba tej wielkośći będzie odpowiednia do szpitala?czekam na dostawe rzeczy które mam spakowac i jeszcze nie wiem ile tego będzie i czy taka wystarczy?

http://allegro.pl/okazja-torba-podrozna-na-kolkach-david-jones-a2-i3823106041.html
    jak dla mnie wystarczajaca ja mam taka 80 L i wszytko sie zmiescilo ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    A ja dziś się zmotywowałam i poszłam do fryzjera ostatni raz przed porodem myślę. Przyciemniłam włosy do takiego jasnego brązu, pocieniowałam i czuje się lepiej :)
    Malutki oczywiście u fryzjera miał aktywne chwile i kręcił się jak szalony :)
    Jutro sylwester który z M spędzimy sobie we dwoje w domu przy picolo. I trochę się uśmiałam, bo M ma dwóch braci starszego i młodszego i jeden nie jest jeszcze pełnoletni i mamy mu dziś jechać po alkohol na sylwestra do M1.
    No i 02.01 jadę na echo serca Malutkiego :) Ale jestem dobrej myśli :)

ZOSTAŁY 24 DNI I PRZYWITAM MOJEGO PRZYSTOJNIAKA! <3
    ja przed swietami tez bylam u fryzjera ;) a sylwester tez Picollo ;) w trojke jak na razie ;)

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa drugi model mi się bardziej podoba:)

Plemniczko nie chcę się wtrącać ,ani ingerować. Ale mam pytanie czy zamierzasz rodzić na łubinowej...?? Bo wiesz nie wnikam ani nic w kompetencje lekarzy bo zapewne są tam dobrzy, Ale wiesz że mają słabą wręcz zerową opieke noworodkową. Moje 3 koleżanki zrezygnowały z porodów tam. Tyle o ile chcesz akurat tam rodzić.
    Tak Plemniczko pospałam już :))) on zresztą też słodko dalej śpi;)
    Obudzę go jak położna przyjdzie.

Sla.s to już kochana??? żartujesz chyba 24 dni to zleci jak za dotknięciem róźdzki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 15:30

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ