Ile przytyłyście w całej ciąży? ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
31+5 ale z cukrzyca ciążowa, mam na minusie -1,5 kg.
Startowałam z nadwagą 85/169 i tak na prawdę nie zdazylam w ogóle przytyć.
Jak zdiagnozowano mi cukrzycę w 28tc to wlasnie odbijalam do wagi startowej.
Teraz mam do porodu 11 dni i waga w końcu dogonila wagę startowa czyli w czasie całej ciąży nic nie przytyłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:38
-
Jutro TP, więc chyba więcej mi nie przybędzie. W sumie 17 kg do przodu. Oby szybko zeszło!
Waga na starcie 68 kg przy wzroście 171 cm. Jestem przypadkiem bez cukrzycy ciążowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:31
-
U mnie 38t3d i waga na minusie - 5,5kg - ale niestety cukrzyca ciążowa, insulina, problemy z wątrobą. No i zaczynałam ze sporą nadwagą (82 kg przy 162cm)starania od 2009
2010 - pierwszy aniołek 10tc
2011 - drugi aniołek 5 tc
2013 - dwa aniołki 7tc
2014 - starania wspomagane
2016 - największe szczęście 3000g, 56cm
2017 - kolejne starania, oj nie będzie łatwo -
U mnie 26 +3 i +2,5kg, swieta swoje zrobiły Hehe wczesniej było +1 juz widzę ze zaczynam puchnąć i to wszędzie jak wstaje rano to mam obrzeki na twarzy nawet pocieszam sie faktem ze juz 2/3 za nami i po porodzie powinna cała woda zejść choć jednocześnie nie wiem ile jeszcze wody zatrzymam... Dobrze z nie ma upałów. Zaczynałam z 3kg nadwagi wić mam nadzieje ze po porodzie zejdzie wiecej, juz widzę ze trochę schudłam, maz z poczatku sie tym zamartwial,ale z usg wszystko w normie dzidzia rośnie i kopie coraz bardziej, juz nie moge sie doczekać kiedy wreszci nasz synek przyjdzie na świat
-
do 15 tygodnia +1.5 kg
do 27 tygodnia +7 kg
do 32 tyg +9 kg
do 37 tyg +11-11.5 kg
Do 39 tyg +12 kg
Chciałabym się zamknąć w 12-14 kg, no ale zobaczymy jak dalej pójdzie.
W ostatnim czasie przyrost wagi mocno zwolnił. Często burczy mi w brzuchu i mimo, że jem sporo słodyczy, na wadze tego nie widać. Myślę że, córcia mega teraz w tłuszczyk obrasta i wyciąga wszytko
waga początkowa 51kg/158 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 07:52
-
nick nieaktualny
-
aktualnie za 2 dni 31 tydzień i 9 kg na plusie w końcu zaczęłam tyć pierwszy raz w życiu cieszę się z nabytych kilogramów do 22 tygodnia ciąży ważyłam zaledwie 57,6 gdzie przed ciążą ważyłam 54,5. z tym ze u mnie jest niedoczynność tarczycy, i cukrzyca ciążowa przez co na początku nie wiedziałam jak się odżywiać i nie świadomie zagładzałam organizm przez te ostatnie 9 tygodni mam nadzieje przytyć jeszcze tak nawet i z 5/6 kilo lepiej mieć świadomość ze sie tyje i z dzidzią wszystko dobrze niż ciągle słuchać o niedowadze i zagrożeniu maluszka. życzę wam wszystkim przyszłym mamusią donoszenia ciąży i zdrowia dla maluszków rośnijcie duże
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny