Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucek i prawidłowo
też myślelismy o huśtawce ale on już to ma .. no nic spróbuje sie podpytac.. choc i tak mąz zakłada małemu konto i bezie mu tam co miesiac wpłacac a na 18 ur dostanie dziecko nie rodzice
mamy taką oferte w polisie odkłada się po 50 zł miesiecznie wiec na 18 bedzie miał konto w kwocie 10 tys ..albo jak bedzie szedł na studia to sie da
Drica - co do suplemnetów niestety każdy organizm jest inny jednemu pomagaja innemu szkodza .. także jeslii widzisz ze jest ok to poki co nie zastanawiaj sie nad tym -
Ania_84 wrote:chyba boje sie co zapropnuje heheheh
-
Marrtusia wrote:Oj, rozumiem Cię doskonale, ostatnio zapytałam ojca mojego chrześniaka, co mu kupić pod choinkę - zażyczył, że hot wheels tory, przesłał linka, które chce, a tam cena 300 zł, no porażka. Jeszcze mam drugą chrześniaczkę, męża, rodziców, teściów, 3 siostrzeńców, 3 rodzeństwa z małżonkami, babcię i brata i szwagierkę męża. No jakbym miała kupować każdemu prezenty za 300 zł, to bym z torbami poszła. Więc może masz rację, nie pytaj rodziców A może mata ekukacyjna?? Taka wypasiona?? Ostatnio koleżance z pracy urodziła się córka, zrzuciliśmy się z ludzmi z pracy i była bardzo zadowolona:)
Ania wiem o czym mówisz moja bratowa jak tylko brat wypłatę dostanie to wszystkie galerie obleci. Kup kochana po prostu co bedziesz uważała za słuszne ale mnie sie ten pomysł z łańcuszkiem złotym i jakims cudownym medalikiem bardzo podoba. Najwyzej dokupisz jeszcze jakiś tort z pieluch czy nawet jakieś ubranko dla malucha. Albo do łańcuszka dodaj kopertę. Wierzę kochana w Twoje mozliwosci przeciez taka fajna istotka jak Ty na pewno coś wymyśli:) Głowa do góry!!!! -
agnieszka5g wrote:A może dla małej jakieś kolczyki złote Aniu?
żadnych srebrnych łyżeczek też nie kupuje bo jak dla mnie to bezużyyteczne .. ooocos sie wymysli -
Witam
Proszę o interpretację wyników.
Pierwsze z połowy tego roku:
objętość 5,4 ml
koncentracja: 10,8x10 do 6 stej/ml
całkowita liczba w ejakulacie: 58,3x10 do 6 stej
żywotność: 61%
Ruch postępowy 30%
Ruch niepostępowy: 11%
Nieruchome: 59%
plemniki prawidłowe: 1%
nieprawidłowe: 99%
wady główki 99%
wady wstawki: 46%
Wady witki 21%
Mąż brał androvit i l-carnitynę
Kolejne z Grudnia:
objętość 5ml
koncentracja: 19,6x10 do 6 stej/ml
całkowita liczba w ejakulacie: 98,2x10 do 6 stej
żywotność: 57%
Ruch postępowy 17%
Ruch niepostępowy: 20%
Nieruchome: 63%
plemniki prawidłowe: 0%
nieprawidłowe: 100%
wady główki 100%
wady wstawki: 46%
Wady witki 14%
Po pytaniu czy da radę zajść w ciążę z takimi wynikami lekarz powiedział, że tak.
Proszę o interpretację. Co wy o tym myślicieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:34
edita -
ciekawa87 wrote:Ania na pewno wierze w ciebie...
Kochana powiedz mi bo jesteśmy w podobnej sytuacji czy wam lekarze dają szanse na naturalne poczęcie czy tylko IUI lub in vitro ?
Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lucek nam lekarze mówią cały czas ze powinno udac się naturalnie, bo dwa razy się udało. teraz lekarz nie chce czekac i chce IUI zrobić. Chyba ma racje bo lata uciekaja a ciąży nie ma. jak pojechaliśmy do dr Wolskiego to jak zobaczył badania to mówi ze inv bo jest większa szansa a teraz jak ilość się poprawiła to mówi ze IUi bo skoro nasienie sie poprawiło to szanse się zwiększyly.
Myslimy ze w lutym podejdziemy już do IUI.
A u was tylko morfologia taka jak u nas pozatym plemniczki twojego męża są bardziej ruchliwe niż mojego.
-
ciekawa87 wrote:Lucek nam lekarze mówią cały czas ze powinno udac się naturalnie, bo dwa razy się udało. teraz lekarz nie chce czekac i chce IUI zrobić. Chyba ma racje bo lata uciekaja a ciąży nie ma. jak pojechaliśmy do dr Wolskiego to jak zobaczył badania to mówi ze inv bo jest większa szansa a teraz jak ilość się poprawiła to mówi ze IUi bo skoro nasienie sie poprawiło to szanse się zwiększyly.
Myslimy ze w lutym podejdziemy już do IUI.
A u was tylko morfologia taka jak u nas pozatym plemniczki twojego męża są bardziej ruchliwe niż mojego.Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Witam Bardzo proszę o interpretacje wyików:
Profil: Badanie ogólne nasienia - analiza komputerowa po 1 godzinie
Czas upłynnienia: 60 min
Sposób upłynnienia: samoistne
Objętość ejakulatu: 1.80 ml
Liczba plemników w 1 ml: 29.00 mln/ml
Liczba plemników w ejakulacie: 52.20 mln
Liczba komórek okrągłych: 0.40 mln/ml
Plemniki żywe: 72%
Plemniki martwe: 28%
Plemniki o szybkim ruchu postępowym (VSL>11um/s, VAP>25um/s): 14%
Plemniki o wolnym ruchu postępowym (VSL>11um/s, 25>VAP>5um/s): 4%
Suma plemników o ruchu postępowym: 18%
Plemniki o ruchu niepostępowym (VSL<11um/s lub VAP<5um/s): 9%
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, VAP=0 um/s): 73%
Średnia prędkość przeciętnego toru (VAP): 42.1 um/s
Średnia prędkość ruchu postępowego (VSL): 33.8 um/s
Średnia prędkość względem zarejestrowanego toru (VCL): 63.3 um/s
Średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH): 3.1 um
Średnia częstotliwość bocznych odchyleń główki plemnika (BCF): 24.3 Hz
Prostoliniowość (STR): 80.0%
Liniowość ruchu (LIN): 54.0%
Średni współczynnik kształtu główki (Elongation): 72%
Test hypoosmotyczny (HOS): 70%
Z góry bardzo dziękuję
-
Cześć. czy w wolnej chwili mogłybyście pomóc w interpretacji, zwłaszcza trzech ostatnich wyników, bo reszta zdaje się być OK patrząc na normy:
Badanie ogólne nasienia - analiza komputerowa po 1 godzinie
Czas trwania abstynencji 5 dzień (2 - 7)
Czas upłynnienia 40 min (do 60)
Sposób upłynnienia samoistne (samoistne)
Barwa mleczna (szarobiała - mleczna)
Zapach swoisty (swoisty)
Objętość ejakulatu 6.50 ml (> 1.50)
Odczyn (pH) 7.8 (> 7.2)
Liczba plemników w 1 ml 38.40 mln/ml (> 15.00)
Liczba plemników w ejakulacie 249.60 mln (> 39.00)
Liczba komórek okrągłych 1.20 mln/ml (< 5.00)
Plemniki żywe 88 % (> 58)
Plemniki martwe 12 % -
Plemniki o szybkim ruchupostępowym (VSL>11um/s,VAP>25um/s) 45 % -
Plemniki o wolnym ruchu postępowym (VSL>11um/s,25>VAP>5um/s) 3 % -
Suma plemników o ruchu postępowym 48 % (> 32)
Plemniki o ruchu niepostępowym (VSL<11um/s lub VAP<5um/s) 6 % _
Średnia prędkość przeciętnego toru (VAP) 66.9 um/s (> 34)
Średnia prędkość ruchu postępowego (VSL) 60.8 um/s (> 27)
Średnia prędkość względem zarejestrowanego toru (VCL) 83.8 um/s (> 46)
Średnia częstotliwość bocznych odchyleń główki plemnika (BCF) 23.5 Hz (> 10.5)
Prostoliniowość (STR) 88.0 % (> 74)
Liniowość ruchu (LIN) 70.0 % (> 54)
Test hypoosmotyczny (HOS) 87 % (> 58)
Średni współczynnik kształtu główki (Elongation) 87 % (67 - 79)
Średnia amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) 3.0 um (3.1 - 4.5)
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s,VAP=0 um/s) 45 % _
Dziękuję i pozdrawiam!
-
Ciekawa gdzie będziecie robić inseminacje? Co sądzisz o parensie? Byliście może tam?Starania od 06.2015
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI