Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • Lucek475 Przyjaciółka
    Postów: 308 45

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Lucek znajdz dobrego androloga - a skad jesteś?

    Jesteśmy z okolicy Rzeszowa, mój gin ma jakieś namiary mi podac.

    Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nie :-D
    Lekarza z poradni nieplodnosci malzenskiej :-/ cos ala napro :-/
    :)
    Lucek my też z okolic Rzeszowa i powiem ci żenawet jestem ciekawa kogo Ci poleci gin.

  • Lucek475 Przyjaciółka
    Postów: 308 45

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    :)
    Lucek my też z okolic Rzeszowa i powiem ci żenawet jestem ciekawa kogo Ci poleci gin.
    Coś mi się wydaje ze kogoś z parens. Jak się zapytał gdzie robiliśmy badania nasienia to stwierdził że bardzo dobrze ze tam. A ty znasz tubę okolicach jakiegoś androloga bo jak narazie to słyszę tylko o doktorze wolskim z wawy a tam daleko: p

    Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek w rzeszowie nie ma andrologów. sama ich szukałam. Mąż chodził do dr Kuźniara huberta bardzo sympatyczny lekarz operował mu żylaki ale niestety nie zna się na poprawie nasienia. Zlecił tylko zmiane trybu życia i tyle. Dlatego jestem ciekawa kogo poleci ci twój gin. Lecze sie w parensie u dr magonia ale tam tez nie ma androloga, tylko badania nasienia robią.

  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś zażywał euthyrox na poprawę nasienia? bo czytam w necie i mało o tym pisze?

  • ka_tarzyna Autorytet
    Postów: 1324 614

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    czy ktoś zażywał euthyrox na poprawę nasienia? bo czytam w necie i mało o tym pisze?

    Euthyrox zażywa się przy niedoczynności tarczycy lub na obniżenie TSH do ok. 1-2 u kobiet starających się o dziecko, np. ja zażywam.
    Ale nie leczona tarczyca może negatywnie wpływać na jakość nasienia, więc może lepiej szukać w necie hasła: "niedoczynność tarczycy słabe nasienne"

    gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

    07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Euthyrox zażywa się przy niedoczynności tarczycy lub na obniżenie TSH do ok. 1-2 u kobiet starających się o dziecko, np. ja zażywam.
    Ale nie leczona tarczyca może negatywnie wpływać na jakość nasienia, więc może lepiej szukać w necie hasła: "niedoczynność tarczycy słabe nasienne"

    no własnie mąz ma tarczycę ok więc dziwię się czemu własnie taki lek zapisał ale chyba wie co robi???

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    no własnie mąz ma tarczycę ok więc dziwię się czemu własnie taki lek zapisał ale chyba wie co robi???
    a jaka miał prolakyne ??

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr kazał mu robić tylko testosteron, lh, fsh. Prolaktyny nie zlecil ani teraz ani na pierwszej wizycie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 23:39

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szczerze mowiac nie wiem .. moze eutyrox pobudza prce tarczycy i jakos wplywa na jakos nasienia na pewno niedoczynnosc arczycy wplywa negatywnie .. wiec mze chce wspomoc ??

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolski mowil ze działa na ruch plemników a gdy zapytałam go o efekty tego leku to powiedzial ze są właśnie dobre i ze pacjenci dobrze go tolerują.

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mężczyźni chorujący na nadczynność tarczycy mogą posiadać dużo słabsze lub mniej ruchliwe plemniki, w wyniku czego nie są one w stanie zapłodnić komórki jajowej kobiety."

    http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=18&s_id=1&ss_id=3
    jaki dokladnie ma poziom TSH ?

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    "Mężczyźni chorujący na nadczynność tarczycy mogą posiadać dużo słabsze lub mniej ruchliwe plemniki, w wyniku czego nie są one w stanie zapłodnić komórki jajowej kobiety."

    http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=18&s_id=1&ss_id=3
    jaki dokladnie ma poziom TSH ?
    Tsh 1,73 norma 0,55-4,78

  • ka_tarzyna Autorytet
    Postów: 1324 614

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Tsh 1,73 norma 0,55-4,78

    Hmm... ciekawa sprawa. Nie wiem co dr mógł mieć na myśli.
    Jaką dawkę dostał przy takich wynikach?

    gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

    07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    25

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:43

  • Lucek475 Przyjaciółka
    Postów: 308 45

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie może głupie ale nie daje mi to spokoju.
    mój bardzooo mądry mąż (czytać z ironi) :) miał robione badanie nasienia i podał tam ilość dni abstynencji 4 zamiast 7 czy to może miec jakiś wpływ na wynik badania ?

    Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • ka_tarzyna Autorytet
    Postów: 1324 614

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, powiedz lekarzowi przy interpretacji wyników, że się pomylił.
    7 i 4 to dalej norma w abstynencji.
    Lucek475 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie może głupie ale nie daje mi to spokoju.
    mój bardzooo mądry mąż (czytać z ironi) :) miał robione badanie nasienia i podał tam ilość dni abstynencji 4 zamiast 7 czy to może miec jakiś wpływ na wynik badania ?

    gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

    07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ka_tarzyna Autorytet
    Postów: 1324 614

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no nie wiem sama co Ci napisać.
    TSH jak by idealne, ale lekarz może po własnym doświadczeniu ma jakieś swoje obserwacje.

    Mój facet z kolei miał TSH powyżej 4 i lekarz powiedział, że można to pokazać endokrynologowi, ale jakoś tak od niechcenia to powiedział, więc nie poszliśmy w sumie jeszcze do tego endo... (oczywiście reszta badań idealnie w normie)
    ciekawa87 wrote:
    25

    gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

    07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek dziewczyny mają rację czas abstynecji jest od 3-7 dni więc jest w normie.

    Katarzyna chyba masz rację mam nadzieję, ze dr wie co robi. Widzę, ze leczycie się w Novum :)IUI też tam miałaś wykonywaną? byłas czymś stymulowana czy na naturalnym cyklu? przez ciekawość (sam nick wskazuje:) ) zapytam skad jesteś?

    ka_tarzyna lubi tę wiadomość

  • ka_tarzyna Autorytet
    Postów: 1324 614

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojne podejście nas uratuje :-)
    Tak, od lipca wszystko miałam w Novum, IUI na naturalnym, ale to był wielki niewypał.
    Jestem z Warszawy.

    gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

    07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego