Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucek znajdz dobrego androloga - a skad jesteś?
Jesteśmy z okolicy Rzeszowa, mój gin ma jakieś namiary mi podac.Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
ciekawa87 wrote:
Lucek my też z okolic Rzeszowa i powiem ci żenawet jestem ciekawa kogo Ci poleci gin.
Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lucek w rzeszowie nie ma andrologów. sama ich szukałam. Mąż chodził do dr Kuźniara huberta bardzo sympatyczny lekarz operował mu żylaki ale niestety nie zna się na poprawie nasienia. Zlecił tylko zmiane trybu życia i tyle. Dlatego jestem ciekawa kogo poleci ci twój gin. Lecze sie w parensie u dr magonia ale tam tez nie ma androloga, tylko badania nasienia robią.
-
ciekawa87 wrote:czy ktoś zażywał euthyrox na poprawę nasienia? bo czytam w necie i mało o tym pisze?
Euthyrox zażywa się przy niedoczynności tarczycy lub na obniżenie TSH do ok. 1-2 u kobiet starających się o dziecko, np. ja zażywam.
Ale nie leczona tarczyca może negatywnie wpływać na jakość nasienia, więc może lepiej szukać w necie hasła: "niedoczynność tarczycy słabe nasienne"
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Euthyrox zażywa się przy niedoczynności tarczycy lub na obniżenie TSH do ok. 1-2 u kobiet starających się o dziecko, np. ja zażywam.
Ale nie leczona tarczyca może negatywnie wpływać na jakość nasienia, więc może lepiej szukać w necie hasła: "niedoczynność tarczycy słabe nasienne"
no własnie mąz ma tarczycę ok więc dziwię się czemu własnie taki lek zapisał ale chyba wie co robi??? -
ciekawa87 wrote:no własnie mąz ma tarczycę ok więc dziwię się czemu własnie taki lek zapisał ale chyba wie co robi???
-
to szczerze mowiac nie wiem .. moze eutyrox pobudza prce tarczycy i jakos wplywa na jakos nasienia na pewno niedoczynnosc arczycy wplywa negatywnie .. wiec mze chce wspomoc ??
-
"Mężczyźni chorujący na nadczynność tarczycy mogą posiadać dużo słabsze lub mniej ruchliwe plemniki, w wyniku czego nie są one w stanie zapłodnić komórki jajowej kobiety."
http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=18&s_id=1&ss_id=3
jaki dokladnie ma poziom TSH ? -
Ania_84 wrote:"Mężczyźni chorujący na nadczynność tarczycy mogą posiadać dużo słabsze lub mniej ruchliwe plemniki, w wyniku czego nie są one w stanie zapłodnić komórki jajowej kobiety."
http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=18&s_id=1&ss_id=3
jaki dokladnie ma poziom TSH ? -
ciekawa87 wrote:Tsh 1,73 norma 0,55-4,78
Hmm... ciekawa sprawa. Nie wiem co dr mógł mieć na myśli.
Jaką dawkę dostał przy takich wynikach?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Dziewczyny mam pytanie może głupie ale nie daje mi to spokoju.
mój bardzooo mądry mąż (czytać z ironi) miał robione badanie nasienia i podał tam ilość dni abstynencji 4 zamiast 7 czy to może miec jakiś wpływ na wynik badania ?Starania od 06.2015
Nie, powiedz lekarzowi przy interpretacji wyników, że się pomylił.
7 i 4 to dalej norma w abstynencji.
Lucek475 wrote:Dziewczyny mam pytanie może głupie ale nie daje mi to spokoju.
mój bardzooo mądry mąż (czytać z ironi) miał robione badanie nasienia i podał tam ilość dni abstynencji 4 zamiast 7 czy to może miec jakiś wpływ na wynik badania ?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Kurcze, no nie wiem sama co Ci napisać.
TSH jak by idealne, ale lekarz może po własnym doświadczeniu ma jakieś swoje obserwacje.
Mój facet z kolei miał TSH powyżej 4 i lekarz powiedział, że można to pokazać endokrynologowi, ale jakoś tak od niechcenia to powiedział, więc nie poszliśmy w sumie jeszcze do tego endo... (oczywiście reszta badań idealnie w normie)
ciekawa87 wrote:25
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Lucek dziewczyny mają rację czas abstynecji jest od 3-7 dni więc jest w normie.
Katarzyna chyba masz rację mam nadzieję, ze dr wie co robi. Widzę, ze leczycie się w Novum :)IUI też tam miałaś wykonywaną? byłas czymś stymulowana czy na naturalnym cyklu? przez ciekawość (sam nick wskazuje:) ) zapytam skad jesteś?
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Spokojne podejście nas uratuje
Tak, od lipca wszystko miałam w Novum, IUI na naturalnym, ale to był wielki niewypał.
Jestem z Warszawy.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%