X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • agnieszka5g Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Ania u ciebie sytuacja udalo sie?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka5g wrote:
    Jak tam Ania u ciebie sytuacja udalo sie?
    jeszcze z tydzien do testu :)

ciekawa87, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    jeszcze z tydzien do testu :)
    No kochana czekamy na wieści z niecierpliwością i oczywiście trzymamy kciuki

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

• Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    No kochana czekamy na wieści z niecierpliwością i oczywiście trzymamy kciuki
    aniu wszystkie czekamy.
    Twoje maleństwo (jak się uda a napewno się uda) będzie chyba najbardziej wyczekiwanym :D

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Trzymam kochana kciuki za udane leczenie i oczywiście efekt
    Ciekawa a co tam u Was w trawie piszczy :)

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

no własnie ciekawa nic nie piszesz o waszych postepach ;)

Lucek mam nadziejez e u was lekarze wspomoga ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzieki dziewczyny :)

no własnie ciekawa nic nie piszesz o waszych postepach ;)

Lucek mam nadziejez e u was lekarze wspomoga ;)

Aniu oby to coś pomogło.
    po cichu licze ze to wina rozjechanych hormonów...

Ania_84 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2015
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek475 wrote:
    Aniu oby to coś pomogło.
    po cichu licze ze to wina rozjechanych hormonów...
    Trzeba byc dobrej mysli :)

niestety facetów gorzej sie leczy ale ich tez da sie zreperowac ;)

Lucek475 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na razie czekanie na wizytę u gina. Jestem w trakcie @. Po wizycie na pewno dam wam znac jeszcze się nie zapisałam na wizytę bede dzwonic po niedzieli. Jeszcze badania przed IUI przed nami.

• Drica78 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewuszki.... My za tydz ponownie badanie nasienia I ... Zobaczymy czy pomogly wit ... I pewnie w kolejke do kliniki ...

Ferrari
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja trzymam kciuki za IUI. Ja tez sie nad tym zastanawialam choc u nas parametry nie najgorsze. Niemniej jednak czytalam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i nawet jak nasienie ok a para nie moze, to przed in vitro zaleca sie IUI. Jednak nie przekonaly mnie statystyki - wg nich IUI nie zwieksza odsetka ozyskanych ciaz w porownaniu do cyklu naturalnego.
    Przepraszam jesli gdźies ominelam Twoj post, ale z tego co zrozumialam to u Ciebie byl problem z iloscia plemnikow tudziez brakiem? Czy do IUI podchodzilas z nasienia dawcy? Przepraszam jesli pytanie zbyt intymne. Zaraz mozesz testowac i trzymam kciuki by sie udalo :).

Drica, a jaka witamine E polecasz? Ja wam powiem, ze bralam jedne z lepszych witamin prenatalnych dla polepszenia witaminy D, ktorej jak wiekszosc z nas zyjacych w tej strefie klimatycznej, ma niedobor. I nic, absolutnie nic nie pomoglo. Lekarz kazal odstawic witaminy prenatalne mowiac, ze to sciema na kolkach. Dopiero witamina D na recepte podniosla mi jakos sensownie jej poziom. Ale to nie ten watek, tylko tak wtracilam :)

Ania_84, Drica78 lubią tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu im lepsze parametry nasienia tym wieksze szanse IUI :) taka jest prawda ;)

tak podchodzimy z naseiniem dawcy :) u meza jest potwierdzony brak plemnników ze wzgl na wade genetyczna o ktorej dowiedzielismy dpier w trakcie staran :)

trzymam kiucki i jesli macie tylko kase i checi to ja bym sprobowala IUI szczegolnie ze etraz jesli nie ma wskazań do IVF to i tak trzeba miec dwie IUI za soba :)

Kaska1985 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a jak Twoj mąż odbiera IUI z nasieńia dawcy? Trzymam kciuki zeby sie udalo :).

u nas jedna forumowiczka podchodzi do platnego in vitro i nie musiala wczesniej podchodzic do IUI. Chyba zalezy od kliniki. To rzadowe iVF ma obostrzenia, ale wiadomo ze nie ma juz miejsc na rzadowe.

U nas morfologia 3%, ale po 3 dniach abstynencji bylo 140 mln plemnikow, prawie 80% zywotnosci i 55% ruch postepowy. Biolog ktory wykonywal nam badanie w klinice leczenia nieplodnosci powiedzial, ze ta ilosc, ruch i zywotnosc rekompensuja morfologie, wiec probujemy naturalnie. Chociaz ginekolog byl sceptyczny. Androvit poszedl w ruch i zobaczymy, bardziej to ja mam problemy niz moj partner.

Ciesze sie Aniu, ze masz dobry humor i ze sie cieszysz na to IUI, to chyba musi byc ulga dla Ciebie po tylu miesiacach czy latach walki.

zem3i09kl173cczw.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż on po pierwszej diagnozie chciał dawcy ja nie byłam gotowa :)
    walka o plemnika była czasem tak naparwde żebym mogła sie z tym pogodzic :)

jakon to odbiera normalnie dla niego to jest jego dziecko :) nasze :)

cieszy sie jak nie wiem.. i ciagle utiwerdza mnie w przekonaniu ze sie udało .. a ja ciagle ze nie ;)
    iagle gada jak to bedzie , i pyta sie kiedy juz bedzie cos wiadomo ;)

co do waszych wynikow to nie sa najgorsze powtarzaliscie ?? - ten biolog ma racje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 17:51

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to super podejscie ma Twoj mąż. No i ma racje - to jego, Wasze dziecko bedzie :). A Twoja rodzina zna problem? Chcialabym, by moj facet mial takie podejscie jak Twoj, ale moj to raczej zachwouje sie jak wiekszosc facetow - tematy owulacji, plemnikow, ogolnie staran to go jakos niebardzo interesuja :).

A tych wad genetycznych to w zaden sposob nie mozna naprawic jak rozumiem?

Nie powtarzalismy wynikow... Robilismy je jakies 2,5 miesiaca temu wiec teoretycznie moglibysmy juz. Tylko mi juz bylo raz go trudno przekonac :(, wiec jakbym mu powiedziala zeby sie zbadal po raz drugi to by pewnie powiedzial, ze zwariowalam :(. Mi sie wydaje, ze faceci do takich rzeczy musza dojrzec. Predzej czynpozniej, jak juz ze mna bedzie ok a dalej nie bedzie wychodzilo, to i tak bedzie musial oddac zolnierzyki jak bedzie chcial byc ojcem :).

Jak nie uda sie pierwsze IUI to zawsze sa kolejne - az sie nie trafi na ten plemnik zwyciezce i na to silne jajeczko :), badz dobrej mysli :).

zem3i09kl173cczw.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tak jak piszesz to kwestia dojrzałości mężczyzny. Mój mąż nigdy nawet nie pokręcił źle nosem, kiedy mówiłam o lekarzach czy badaniach, wręcz sam dużo czytał i przynosił mi kolejne informacje. Poprostu chce być ojcem. Według niego nie uwłacza jego męskości zrobienie badań, wręcz odwrotnie badając się pokazuje swoją męskość i dojrzałość do związku i bycia ojcem.
    Mąż Ani to prawdziwy mężczyzna, który jest silny i chce ja wspierać i prowadzić w tej ciężkiej sytuacji a inni niedojrzali faceci pomyśleli by ze brakuje mu męskości bo jest bezpłodny. Tak myślą tylko chłopcy.
    Porozmawiaj ze swoim w ten sposób i zapytaj czy pragnie tego dziecka tak samo jak Ty. Jeśli pragnie to nie będziesz musiała go przekonywać :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czesc rodziny zna problem i wiedza :-) powiedzielismy czesci tych ktorzy sa dka nas wsparciem od Początku czesc oczywiście nie jest poinformowana i poki co tak zostanie :-)
    Noo akurat u mijego nie bylo problemu id pierwszych wizyt byl zawsze ze mna choc tez nie interesowalo go co to owulacja ;-)
    Pozniej po diagnoze zagłębial się coraz bardziej
    Nie niestety sie nie da probowalismy pobudzic jadra niestety zmuany juz zaszly za daleko
    Ale trudno sie mowi wazne ze jest diagnoza i teraz maz systematycznie sie kontroluje wiem jakie moga byc dzialania niepożądane tej wady i jak leczyc :-)
    Wazne ze bedzie zdrowym tata i mezem :-)
    Wynikow nie macie tragicznych wiec powokili z nim rozmawiaj ;-) a za ten vzas duzi sexu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 21:45

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia masz święta racje. Mój nie pokręcił tez nosem, tylko długo mu to zajęło po prostu zeby w koncu sie umówić. Powiedział mi ostatnio ze jak bedzie trzeba to pójdzie na badania krwi (on mdleje przy pobieraniu i zawsze sie tego panicznie boi), i ze w ostateczności nawet zaadaptujemy dziecko z Afryki jak in vitro nawet nie pomoże :). Ale specjalnie tez sie mnie nie wypytuje o owulacje, starania, dni płodne itp. On pragnie dziecka tez, ale dla niego nie jest to taki priorytet jak dla mnie. On nie rozumie, ze kobieta jest płodna kilka dni w miesiącu i na dodatek płodna do któregoś roku życia. Tak to juz z nim jest ale wierze, ze jak nam nie bedzie wychodziło to on stanie na wysokości zadania. Musze wierzyć bo co mi pozostaje?

Wy macie dziewczyny wspaniałych facetów i napewno wam jest łatwiej przez to przechodzić.

Aniu a nasienie dawcy musi spełniać jakieś restrykcyjne kryteria? Jest jesCze szansa ze jądra sie pobudza kiedyś do pracy? Z drugiej strony kto wie, medycyna idzie tak do przodu ze za pare lat wsYstko moze byc możliwe.

zem3i09kl173cczw.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wzajemnie się wspieramy. Mąż nigdy nie byl przeciwny lekarzom badaniom. Nie wierzył tylko ze jest jeszcze ktos w stanie pomoc mu z nasieniem. Pod wpływem Ani pojechaliśmy do dr Wolskiego. Ona właśnie zmobilizowała nas żeby tam pojechać. ANIU Wielkie dzieki. Mąż pamiętam powiedzial spróbujmy chociaż sceptycznie do tego podchodził. Podczas pierwszej wizyty usłyszeliśmy - in vitro. Wróciliśmy jak zbici z tropu ale w głębi duszy mieliśmy nadzieję, ze leki przepisane przed dr pomogą. Podczas drugiej wizyty usłyszeliśmy - IUI.
    Nas bardzo zbliżyły do siebie przeżycia związane z dwoma poronieniami. Podczas wizyty z drugą ciążą dowiedzieliśmy się ze ciążą obumarła. Ja wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach a maż dzielnie się trzymał ale do czasu jak wsiedliśmy do samochodu. Wtedy mnie przytulił i wybuch płaczem. Kochane uwierzcie mi ze nasi mężowie tez mają chwilę załamania i zwątpienia jak i my. Dlatego wspierajmy naszych meżów jak tylko umiemy. my chociaż poklikamy na forum i wzajemnie się wspieramy a nasi męzowie liczą tylko na nas.
    Trzymajcie się dziewczyny - kazdej z nas musi się udać!!!!
    Aniu kiedy testujesz????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:21

Lucek475, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko nam się ułoży dziewczyny, zobaczcie :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ