Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko wrote:W Klinice w której robiliśmy badania byłą informacja, żeby było 3-5 dni. Jutro zapytam znajomego urologa co tu zrobić, chociaż ręce mi opadły, myślałam, że hop siup zajdę w ciążę kiedy mi się to zamarzy, a tu co chwilę wychodzą nowe trudności.
-
nick nieaktualnyHehe, z tą paranoją, to ja zawsze do połowy cyklu sobie myślę: trzeba wyluzować odpuścić, wypić winko z koleżankami, tu jakieś piwko, bo przecież jeśli to będzie trwać kilka lat, to po co mi tyle wyrzeczeń, a po połowie cyklu myślę: a jak się udało, a ja piłam alkohol, to co teraz, będę miała wyrzuty sumienia, że coś z mojej głupoty się stało,a potem przychodzi @ i myślę to dziś z czystym sumieniem mogę napić się winka, bo znowu nic nie wyszło. Ehh w którymś temacie już widziałam, że przez to można dołączyć do AA.
-
Patkaaa wrote:I tu przyznam rację co kolejny krok to jakby kolejny w tył aż się boje co będzie dalej i zastanawiam się czy to moja paranoja czy nie wiem co ale mam ochotę odpuścić bo męczę siebie faceta i chyba wszystkich w koło ale Wam dużo wytrwałości życzę
-
Nie ma co odpuszczać, musimy walczyć. jak nie my to kto?
Będzie dobrze dziewczyny!
Mój w listopadzie miał 1% prawidłowych i zaszłam w ciążę, więc czasami partia plemników jest dobra a czasami gorsza. Poroniłam ale wierzę że się uda!
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
ana1122 wrote:Nie jest od 3 dni do 7 absencja. Najlepiej Tak 3-4 dni. Kochane pobierzcie trochę witamin to wynikI będą lepszej jakości. Moj ma 24% procent prawidłowych I co nici Z ciąży bo mało plemników. Także trzeba brać witaminki I próbować
no to zaczynamy brać witaminy ... Dziewczyny możecie jakieś dla niego i dla mnie skuteczne i z bogatym składem polecić ? ?
bo 24 % prawidłowych to bardzo dużo i dobrze !!!
czekając na nasz Cud -
Hannka86 wrote:no to zaczynamy brać witaminy ... Dziewczyny możecie jakieś dla niego i dla mnie skuteczne i z bogatym składem polecić ? ?
bo 24 % prawidłowych to bardzo dużo i dobrze !!! -
ana1122 wrote:Kochana zrób posiew bo dużo leukocytów. Może ma jakieś bakterie. A Tak wyniki ładne
OKKKKK wybierzemy się na posiew do laboratorium
mam pytanie, bo nigdy takiego badania mój mąż nie robił ? ? ani ja
próbkę skąd się pobiera
ps. chyba też zaczynam mieć lekka paranoje, co chwile coś ... u mnie jakieś zapalenie, jakaś torbiel ... jakiś ból w jajniku .... zawsze coś się "przyklei"czekając na nasz Cud -
Hannka86 wrote:OKKKKK wybierzemy się na posiew do laboratorium
mam pytanie, bo nigdy takiego badania mój mąż nie robił ? ? ani ja
próbkę skąd się pobiera
ps. chyba też zaczynam mieć lekka paranoje, co chwile coś ... u mnie jakieś zapalenie, jakaś torbiel ... jakiś ból w jajniku .... zawsze coś się "przyklei" -
Hej dziewczyny. Ja juz tez zaczynam wpadac w depresję jakąś. Niewiem, wszystkie te wizyty to taka duza kasa.My już jestesmy splukani... Probujemy sami swoimi siłami począć dzidziusia ale to za mało. Nie udaje się. W naszym wypadku inseminacja nawet odpada, bo mąż ma za mało plemników. Tylko In Vitro. A niestety tyle kasy nie mamy... A na rządowe już sie nie zalapaliśmy.... Wszystko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Jestesmy juz tą walką tak zmęczeni... Ale marzenie o dziecku nie daje nam spokoju... Tak bardzo chciałabym zostac mamą...Chcę tylko 2 kresek do szczęścia, nic więcej...
-
MaRtAr wrote:Hej dziewczyny. Ja juz tez zaczynam wpadac w depresję jakąś. Niewiem, wszystkie te wizyty to taka duza kasa.My już jestesmy splukani... Probujemy sami swoimi siłami począć dzidziusia ale to za mało. Nie udaje się. W naszym wypadku inseminacja nawet odpada, bo mąż ma za mało plemników. Tylko In Vitro. A niestety tyle kasy nie mamy... A na rządowe już sie nie zalapaliśmy.... Wszystko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Jestesmy juz tą walką tak zmęczeni... Ale marzenie o dziecku nie daje nam spokoju... Tak bardzo chciałabym zostac mamą...
-
I ja czasami mam dosyć ale przecież musimy walczyć! Czasami jest pod górę ale wszystkie chcemy być mamami wiec nie wolno nam się poddawać
Będzie dobrze!
To fakt, wszystko tyle kosztuje nawet te witaminy
Ale na spokojnie i się uda
04.12.2015 [*] 7tc
-
Tak swoją drogą to mój mąż ma 2,2 te żylaki, co uważacie? Lekarz mówi ze się nie kwalifikują do zabiegu a ja myślę że to przez nie mamy słabe nasienie
04.12.2015 [*] 7tc
-
dziewczyny jak to jest z tymi przeliczeniami interpretacją badania nasienia
mój ma :
całkowita liczba: 109,1x10 do potęgi 6
ruch postepowy a+b: 35%
morfologia: 1%
to dużo ? źle ?Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI