X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    W Klinice w której robiliśmy badania byłą informacja, żeby było 3-5 dni. Jutro zapytam znajomego urologa co tu zrobić, chociaż ręce mi opadły, myślałam, że hop siup zajdę w ciążę kiedy mi się to zamarzy, a tu co chwilę wychodzą nowe trudności.
    Powiem ci że U nas to samo. Co badania to cos źle jak nie ja to mąż . najlepiej nie robic bada I nie dbać o nic I może coś by się udało. Paranoja jakaś

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu przyznam rację co kolejny krok to jakby kolejny w tył aż się boje co będzie dalej i zastanawiam się czy to moja paranoja czy nie wiem co ale mam ochotę odpuścić bo męczę siebie faceta i chyba wszystkich w koło ale Wam dużo wytrwałości życzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, z tą paranoją, to ja zawsze do połowy cyklu sobie myślę: trzeba wyluzować odpuścić, wypić winko z koleżankami, tu jakieś piwko, bo przecież jeśli to będzie trwać kilka lat, to po co mi tyle wyrzeczeń, a po połowie cyklu myślę: a jak się udało, a ja piłam alkohol, to co teraz, będę miała wyrzuty sumienia, że coś z mojej głupoty się stało,a potem przychodzi @ i myślę to dziś z czystym sumieniem mogę napić się winka, bo znowu nic nie wyszło. Ehh w którymś temacie już widziałam, że przez to można dołączyć do AA.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    I tu przyznam rację co kolejny krok to jakby kolejny w tył aż się boje co będzie dalej i zastanawiam się czy to moja paranoja czy nie wiem co ale mam ochotę odpuścić bo męczę siebie faceta i chyba wszystkich w koło ale Wam dużo wytrwałości życzę
    Ja też chciałam się poddać Ale jeszcze walczę. daje sobie jeszcze kilka miesięcy. Kładę dużo nadzieję na klinikę niepłodności może tam coś pomogą

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co odpuszczać, musimy walczyć. jak nie my to kto? :)
    Będzie dobrze dziewczyny!
    Mój w listopadzie miał 1% prawidłowych i zaszłam w ciążę, więc czasami partia plemników jest dobra a czasami gorsza. Poroniłam ale wierzę że się uda!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Nie jest od 3 dni do 7 absencja. Najlepiej Tak 3-4 dni. Kochane pobierzcie trochę witamin to wynikI będą lepszej jakości. Moj ma 24% procent prawidłowych I co nici Z ciąży bo mało plemników. Także trzeba brać witaminki I próbować

no to zaczynamy brać witaminy ... Dziewczyny możecie jakieś dla niego i dla mnie skuteczne i z bogatym składem polecić ? ?

bo 24 % prawidłowych to bardzo dużo i dobrze !!!

czekając na nasz Cud <3
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    no to zaczynamy brać witaminy ... Dziewczyny możecie jakieś dla niego i dla mnie skuteczne i z bogatym składem polecić ? ?

bo 24 % prawidłowych to bardzo dużo i dobrze !!!
    Moj bierze folik i saflazin. Ja Wiesiolka do owu i też folik. I teraz kupiłam nam witaminę A I E plus magnez Narazie aby tyle

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Kochana zrób posiew bo dużo leukocytów. Może ma jakieś bakterie. A Tak wyniki ładne

OKKKKK wybierzemy się na posiew do laboratorium
    mam pytanie, bo nigdy takiego badania mój mąż nie robił ? ? ani ja :)
    próbkę skąd się pobiera :D

ps. chyba też zaczynam mieć lekka paranoje, co chwile coś ... u mnie jakieś zapalenie, jakaś torbiel ... jakiś ból w jajniku .... zawsze coś się "przyklei"

czekając na nasz Cud <3
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    OKKKKK wybierzemy się na posiew do laboratorium
    mam pytanie, bo nigdy takiego badania mój mąż nie robił ? ? ani ja :)
    próbkę skąd się pobiera :D

ps. chyba też zaczynam mieć lekka paranoje, co chwile coś ... u mnie jakieś zapalenie, jakaś torbiel ... jakiś ból w jajniku .... zawsze coś się "przyklei"
    Musicie dac nasienie do badania W pojemniku. koszt ok 25 zł W szpitalu

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Musicie dac nasienie do badania W pojemniku. koszt ok 25 zł W szpitalu
    okkk dziękuje za informację

:):):)

ps. ach Ci nasi mężczyźni :)

czekając na nasz Cud <3
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu został posiew i hormony do zbadania i to tyle. No i oczywiście cały czas witaminy. Szczęście w nieszczęściu ma dużą ilość plemników więc zostaje do poprawy ich jakość.

• MaRtAr Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz tez zaczynam wpadac w depresję jakąś. Niewiem, wszystkie te wizyty to taka duza kasa.My już jestesmy splukani... Probujemy sami swoimi siłami począć dzidziusia ale to za mało. Nie udaje się. W naszym wypadku inseminacja nawet odpada, bo mąż ma za mało plemników. Tylko In Vitro. A niestety tyle kasy nie mamy... A na rządowe już sie nie zalapaliśmy.... Wszystko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Jestesmy juz tą walką tak zmęczeni... Ale marzenie o dziecku nie daje nam spokoju... Tak bardzo chciałabym zostac mamą...

Chcę tylko 2 kresek do szczęścia, nic więcej...
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaRtAr wrote:
    Hej dziewczyny. Ja juz tez zaczynam wpadac w depresję jakąś. Niewiem, wszystkie te wizyty to taka duza kasa.My już jestesmy splukani... Probujemy sami swoimi siłami począć dzidziusia ale to za mało. Nie udaje się. W naszym wypadku inseminacja nawet odpada, bo mąż ma za mało plemników. Tylko In Vitro. A niestety tyle kasy nie mamy... A na rządowe już sie nie zalapaliśmy.... Wszystko kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Jestesmy juz tą walką tak zmęczeni... Ale marzenie o dziecku nie daje nam spokoju... Tak bardzo chciałabym zostac mamą...
    Nie poddawaj się może załapiecie się następnym razem. Zresztą niech mąż łyka witaminki itd. wiele dziewczyn pisało o znacznej poprawie u partnera. Sama mam straszne załamanie. Najważniejsze, że się kochacie. Staraj się precyzyjnie określać owulację domowymi sposobami sama bierz jakieś witaminki i może akurat a jak nie to czekajcie na in vitro spokojnie, może akurat będzie niespodzianka. Na tym forum na pewno znajdziesz wiele cennych wskazówek od dziewczyn, a może zaoszczędzisz na kilku wizytach.

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia u was podobnie jak i u nas zapłodnił sie wadliwy plemnik. Następnym razem będzie szczęśliwsze zakończenie

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czasami mam dosyć ale przecież musimy walczyć! Czasami jest pod górę ale wszystkie chcemy być mamami wiec nie wolno nam się poddawać :)
    Będzie dobrze!
    To fakt, wszystko tyle kosztuje :( nawet te witaminy :(
    Ale na spokojnie i się uda :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą to mój mąż ma 2,2 te żylaki, co uważacie? Lekarz mówi ze się nie kwalifikują do zabiegu a ja myślę że to przez nie mamy słabe nasienie

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z tymi przeliczeniami interpretacją badania nasienia
    mój ma :

całkowita liczba: 109,1x10 do potęgi 6
    ruch postepowy a+b: 35%
    morfologia: 1%

to dużo ? źle ?

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o morfologie czyli prawidłowa budowę plemników 1% to mało, minimum to 4%.

Ale nie martw się, w końcu potrzebny jest tylko jeden - najsilniejszy :)

ug376iye929i107i.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy dużej ilości plemników mały procent prawidłowych nie stanowi aż takiego problemu - tak mi ginekolog mówił. Gorzej jak ktoś ma mało i jeszcze niewiele prawidłowych.

madziara0080 lubi tę wiadomość

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    Podobno przy dużej ilości plemników mały procent prawidłowych nie stanowi aż takiego problemu - tak mi ginekolog mówił. Gorzej jak ktoś ma mało i jeszcze niewiele prawidłowych.
    tak im więcej nasienia tym większa morfologia

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ