Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Patkaaa wrote:Mój ma sporo żołnierzyków wiec cały czas się łudze że 3 % prawidłowych jest wystarczająca i nie ma co dramatyzować.
Kochana moj ma 3% tez i po trzech dniach abstynencji 133 mln plemnikow i zarowno lekarze jak i w labie nam powiedzieli ze spokojnie styknie taka ilosc i zeby sie nie martwic . Wiec nic sie nie martw, armia Twojego jest naprawde dobra . -
nick nieaktualnyA u nas androlog powiedział żeby powtórzyć badania, chciał już dziś, ale niestety dziś było troszkę za krótko od ostatniego przytulania, więc mamy szlaban na tydzień i w środę kolejna wizyta badanie i analiza na miejscu u lekarza. I dopiero wtedy będzie się wypowiadał. Więc tak jak pisałam co osoba to opinia.
-
stawberry zawsze jest szansa może oczekiwanie dłuższe ale nie ma się co nastawiać negatywnie. A jakie mąż miał wyniki ? Mój ma iść na hormony i posiew nasienia także dopiero początki no i oczywiście witaminki cały czas. Genetykę lekarz zostawił na koniec.
-
strawberry wrote:Hej,
byliśmy z mężem u innego androloga. Wizyta podniosła nas trochę na duchu. Przynajmniej nas nie skreślił na wstępie, kiedy powiedzieliśmy że nie chcemy ivf;) Powiedział, że będziemy walczyć Mąż ma zleconą genetykę, bo jeszcze nie robił i usg TRUS. Działamy dalej.
trzymam kciuki żeby się udało -
strawberry wrote:My juz wszystko zrobione tylko geny zostały. Mój ma azoospermie czyli zero plemników. ..może nic z tego nie będzie ale nie powiemy sobie kiedyś ze nie walczyliśmy...
-
strawberry wrote:Nie kochana, do niego jesteśmy zapisano ale zobaczę czy pójdziemy. Ten miał super opinie, podejście nam się podoba. Zobaczymy co na kolejnej wizycie powie; )
Dziękuję :*
to super ze znalezliscie fajnego lekarza trzymam kciukaski -
A do którego poszliście? Ja słyszałam, że bardzo dobry jest profesor Bablok ze szpitala na Starynkiewicza oraz dr Frącki z tej samej kliniki. Jesteśmy zapisami i w dodatku na NFZ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 22:31
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
nick nieaktualny
-
Hej. U mnie mąż powtórzył badanie posiewu. I tak jak radziłyscie wysikal się przed I zero bakterii i jadł aby żurawinę. Zatem wróciłam do punktu wyjścia. Mało plemników a hormony ok I posiew ok. jak to rozumieć?
-
mała ilość plemników wynika z róznych czynników, żylaki, bakterie beztlenow i tlenowe ( wchodzi tu głównie w gre wymaz w kierunku chlamydii, myhoplsmy, i uroplasmy ) ,po zaburzenia hormonalne az po genetyke
a nie raz wystarczy suplemnetacja nie raz bylo tak ze po suplementacji z 55 mlnnskoczyło na 40 mln -
Jesteśmy zapisani na połowę marca dopiero
Długo trochę. A jak wrażenia po wizycie u tego lekarza?
Jak to nam lekarz powiedział, przyczyn może być wiele, nawet promieniowanie z telefonu...
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit