Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Sesil wrote:Zostawiłam dzisiaj męża w szpitalu jutro ma zabieg na żpn... Tak mi przykro się zrobiło straszny widok zostawiać go tam z takiego powodu dlaczego akurat nas to spotkało ;( miejmy nadzieję że to przynajmniej trochę pomoże...
Trzymam mocno kciuki! -
Czyli jednak cierpliwie czekasz . Dostałam menopur dawka 200. Teraz czekam na @ ale wredna małpa jak na złość się spóźnia... Pytałam o różnice między lekami
i powiedzieliśmy żeby dr zdecydowała co uważa za najlepsze no i stanęło na menopurze.
Sesil kciuki za męża!Zizu87, Zizu87 lubią tę wiadomość
Starania od 2013
Czynnik męski - Azoospermia
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
7.09.18 bhcg 9dpt 279, 11dpt 799, 17dpt 10954 -
Zizu87 wrote:Basiu a jak u męża? Rozmawiałaś z lekarzem?
Koniecznie daj znać jak będziesz juz miała wyniki trzymam kciukiZizu87 lubi tę wiadomość
-
Jest już po zabiegu podpięty do aparatury bo ma bardzo słabe ciśnienie i tętno był w całkowitej narkozie... Chłopak obok niego był po nim operowany i nie ma żadnych aparatur to nie wróży dobrze mam źle przeczucia03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Jest już po zabiegu podpięty do aparatury bo ma bardzo słabe ciśnienie i tętno był w całkowitej narkozie... Chłopak obok niego był po nim operowany i nie ma żadnych aparatur to nie wróży dobrze mam źle przeczucia
Sesil nawet tak nie myśl. Mój po narkozie też nie najlepiej wyglądał, długo mnie nie chcieli wpuścić do niego bo miał jakieś drgawki, długo nie mógł się obudzić. Każdy organizm reaguje inaczej. Niskie tętno i ciśnienie to pewnie efekt narkozy, jeszcze leki działają. Będzie wszystko dobrze, musisz w to wierzyć! -
Zizu87 wrote:Sesil nawet tak nie myśl. Mój po narkozie też nie najlepiej wyglądał, długo mnie nie chcieli wpuścić do niego bo miał jakieś drgawki, długo nie mógł się obudzić. Każdy organizm reaguje inaczej. Niskie tętno i ciśnienie to pewnie efekt narkozy, jeszcze leki działają. Będzie wszystko dobrze, musisz w to wierzyć!
Dziękuję kochana za słowa otuchy. Bardzo go teraz potrzebuje, muszę być silna przed mężem bo zdaje się że dopiero teraz zaczyna do niego docierać powaga sytuacji, do mnie chyba zresztą też..
Oby tylko wygrać ta bitwę! Byśmy wszystkie wygrały! Tego życzę każdej z osobna!Basia92 lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mogłabym prosić o radę? Jesteście tutaj bardziej doświadczone w tym temacie. Chodzi mi o badanie nasienia mojego męża. Robiliśmy je ok 3 tygodnie temu i wyszły kiepsko. Nawet bardzo. Ma tylko 1% prawidłowych plemników, i aż 99% patologicznych. W dodatku ma mało tych plemników, 2,816mln/ejakul.
Ginekolog Nas uspokaja, mówił aby zmienic tryb zycia i za 3 miesiące ponownie zrobić badania, bo z nasieniem jest tak że się codziennie zmienia. Raz moga wyniki wyjść ok, a raz gorzej. Za kilka dni mamy urologa. Zobaczymy co On powie:(
Mąż łyka salfazin, kwasy omega3, kwas foliowy.
Może Wy poradzicie co robić? Da się poprawić te wyniki?
Z góry dziękuję za odpowiedz. -
Necia124 wrote:Sesil jak mąż po operacji? Jak się czuje?
Boli Go jest cały czas na tabletkach, gdy tylko przestaną działać to zwija się z bólu.. może jutro będzie lepiej, ma wychodzić do domu.
Gratuluję brzuszka przypomnisz swoją historię?03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Sesil wrote:Boli Go jest cały czas na tabletkach, gdy tylko przestaną działać to zwija się z bólu.. może jutro będzie lepiej, ma wychodzić do domu.
Gratuluję brzuszka przypomnisz swoją historię?
Wrzesień 2017 diagnoza azoospermia- kompletny brak plemników po odwirowaniu. Usg, hormony, karioztyp w normie. Wykryte mutacja CFTR delf508. Decyzja - udajemy się do kliniki Novum do Wawy do dr Wolskiego. Marzec 2018 klnika - tu dostaliśmy nadzieję że przy takich wynikach i tej mutacji mamy 60% szans na znalezienie plemników w zwykłej biopsji. Czekanie na moje wyniki czy ja przypadkiem nie mam tej mutacji. Ulga - u mnie czysto. Później wszystko poszło już szybciutko. Biopsja - każde naklucie wykazalo doraźnie plemniki. Przygotowania do in vitro ICSI. Stymulacja, masa leków i obaw, punkcja i strach czy plemniki się rozmroza. 11.05 -udało się z 9 komórek pobranych zaplodnili 8 (jedna niedojrzala). 12.07 - z 8 zaplodnionych komórek tylko 3 się zaplodnily. 14.07 - podano mi jednego walecznego 3 dniowego zarodka (reszta miała 8 komórek A ten silacz aż 11). I tak zarodek że mną został i męczy mamę A dwa czeka na na swój czas;)Basia92, Zizu87, MałaMi90, Natuśka123 lubią tę wiadomość
-
Pisałam to już wcześniej ale naprawdę musicie wierzyć że się uda. Nam się udało a wyplakalam morze łez ale stwierdziłam że się nie poddam i opierając się na doświadczeniach dziewczyn z forum (Tu szczególnie dziękuję Zizu) zaczęłam walkę -oczywiście nie sama
Basia92, Zizu87, luuap, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny udało się! Beta 214
Brawo!! Gratuluję!Zizu87 lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
nick nieaktualny