Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój chodzi cały dzień w tym, w nocy również ma założone. Jak ściąga do kąpieli to mówi że tak boli że się nawet wyprostować nie może.. Więc narazie ciągle nosi i śpi w tym i mówi że naprawdę to pomaga. Zobaczymy dziś jak zdejmie jak będzie bo mówi, że dzisiaj już się lepiej czuje, nawet normalnie już chodzi bo wcześniej to tak pomału, zgarbiony i utykal jakby 😜
Oczywiście wieczorem gdy on ściąga to ja to piorę i susze, a przez ten czas leży sobie taki goły, żeby trochę powietrza do rany dopuścić 😃Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny i jak to jest z tymi probkami.Pobrano po 3 z kazdego jadra,jedno idzie do badania histo tak? Zostaje 6 próbek tak?ten fragment który idzie do badania jest z jednego jadra?inten fragment co badaja doraźnie to zostaja wtedy 4 probki?ktos to moze wytłumaczyć?
-
Marta-kolejnekonto wrote:A leki jeszcze bierze?:p mam na mysli przeciwbólowe
Tak ale juz stara się rzadziej, wczoraj na noc wziął około 22 dwa ketonale i dziś dopiero po 10 zażył znów bo już zaczynało boleć. I jak narazie do teraz nic nie brał jeszcze 😉
Co do tych próbek to w sumie nie wiem, nie zastanawiałam się nawet nad tym. -
W sumie to nic nie mówił. Zapytałam czy wszystko jest dobrze powiedział, że tak. Więc pewnie jakby było coś nie tak to by może mówił, a całkiem nam wyleciało z głowy żeby zapytac o to.
My w sumie nie wiem co dalej, jeśli będą plemniki to wiadomo in vitro. Jeśli nie będzie to raczej koniec naszej przygody ze staraniami,będzie trzeba się nauczyć żyć bez dzieci. -
nick nieaktualnyMarta-kolejnekonto wrote:Dziewczyny i jak to jest z tymi probkami.Pobrano po 3 z kazdego jadra,jedno idzie do badania histo tak? Zostaje 6 próbek tak?ten fragment który idzie do badania jest z jednego jadra?inten fragment co badaja doraźnie to zostaja wtedy 4 probki?ktos to moze wytłumaczyć?
-
Jest chyba tak jak napisała mwm, bo jak przeczytałam jej wypowiedź, to się mi przypomniało że na kartce od doktora jest napisane że pobrano po 3 wycinki z lewego i prawego jądra, czyli razem 6 i że reszta materiału poszła do badania histo.
U nas na prawdę ten kariotyp mi nie daje spokoju, skoro nie ma u nas Y, to minimalna szansa na pleminki.. Niby pani genetyk mówiła że mogą być, ale to takie gdybanie i właśnie dopiero mtese pokaże, a nawet jeśli będą to nie wiadomo jakiej jakości.. -
nick nieaktualnyU nas przy wnetrostwie było 75% szans na powodzenie iglowej, Wolski już mówił żebym się przygotowywała do in vitro i na żółtaczkę szczepiła, a nic nie znaleźli. Nie ma zasady i nie ma co kierować się statystykami, przede wszystkim są nieaktualne bo mtese to nowa metoda, a one w większości są oparte o skuteczność iglowej. Wiec my pewnie byliśmy w tych 25% którym jeszcze pare lat temu by się nie udało. Na szczęście nauka się ciagle rozwija i ja tam wierze ze za pare lat wymyśla jakieś leczenie, a nie tylko metodę poszukiwania plemników
-
mwm wrote:U nas przy wnetrostwie było 75% szans na powodzenie iglowej, Wolski już mówił żebym się przygotowywała do in vitro i na żółtaczkę szczepiła, a nic nie znaleźli. Nie ma zasady i nie ma co kierować się statystykami, przede wszystkim są nieaktualne bo mtese to nowa metoda, a one w większości są oparte o skuteczność iglowej. Wiec my pewnie byliśmy w tych 25% którym jeszcze pare lat temu by się nie udało. Na szczęście nauka się ciagle rozwija i ja tam wierze ze za pare lat wymyśla jakieś leczenie, a nie tylko metodę poszukiwania plemników
Co do przyszłości- mój mąż uważa to samo. Jest zdania, że już np.będą możliwości naprawy "zepsutego chromosomu" jak w przypadku AZF. Mam taką nadzieję, bo nasz "teoretyczny" syn będzie musiał przejść przez to samo co my.
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Nie wiem ile w tym prawdy ale w Ameryce bodajże takie mtese to na porządku dziennym jest, a nie tak jak u nas jedna klinika tylko.. Tak samo udrażnianie nasieniowodów, tam to normalka a u nas ciężko znaleźć dobrego lekarza który przeprowadzi taki zabieg. W Chinach chyba już potrafią wycinać błędne dna.. Piszę chyba bo czytałam to wszystko jakiś czas temu gdzieś i nie wiem w sumie ile w tym wszystkim prawdy.. Być może kiedyś ludziom będzie łatwiej leczyć bezpłodność..
-
nick nieaktualnySisska wrote:Nie wiem ile w tym prawdy ale w Ameryce bodajże takie mtese to na porządku dziennym jest, a nie tak jak u nas jedna klinika tylko.. Tak samo udrażnianie nasieniowodów, tam to normalka a u nas ciężko znaleźć dobrego lekarza który przeprowadzi taki zabieg. W Chinach chyba już potrafią wycinać błędne dna.. Piszę chyba bo czytałam to wszystko jakiś czas temu gdzieś i nie wiem w sumie ile w tym wszystkim prawdy.. Być może kiedyś ludziom będzie łatwiej leczyć bezpłodność..
-
nick nieaktualny
-
nela92 wrote:Niestety mam złą wiadomość dla osób oczekujących na zabieg (w tym dla nas)... Zabiegi są odwołane 😭