X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Nasza historia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, ubierał jak chodził. Nie spał w nich bo go gniotły. Ale po tygodniu poszedł już do pracy i mówił, ze bardzo mu pomogły w pracy. Jakieś 2 tygodnie w nich chodził.

Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi cały dzień w tym, w nocy również ma założone. Jak ściąga do kąpieli to mówi że tak boli że się nawet wyprostować nie może.. Więc narazie ciągle nosi i śpi w tym i mówi że naprawdę to pomaga. Zobaczymy dziś jak zdejmie jak będzie bo mówi, że dzisiaj już się lepiej czuje, nawet normalnie już chodzi bo wcześniej to tak pomału, zgarbiony i utykal jakby 😜
    Oczywiście wieczorem gdy on ściąga to ja to piorę i susze, a przez ten czas leży sobie taki goły, żeby trochę powietrza do rany dopuścić 😃

Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Marta-kolejnekonto Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leki jeszcze bierze?:p mam na mysli przeciwbólowe

Wysłany: 18 marca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak to jest z tymi probkami.Pobrano po 3 z kazdego jadra,jedno idzie do badania histo tak? Zostaje 6 próbek tak?ten fragment który idzie do badania jest z jednego jadra?inten fragment co badaja doraźnie to zostaja wtedy 4 probki?ktos to moze wytłumaczyć?:)

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    A leki jeszcze bierze?:p mam na mysli przeciwbólowe

Tak ale juz stara się rzadziej, wczoraj na noc wziął około 22 dwa ketonale i dziś dopiero po 10 zażył znów bo już zaczynało boleć. I jak narazie do teraz nic nie brał jeszcze 😉

Co do tych próbek to w sumie nie wiem, nie zastanawiałam się nawet nad tym.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png

Wysłany: 18 marca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ostatni paracetamol o 22 i chyba wystarczy plus ten plaster żelowy który jest rewelacyjny

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już powinno być coraz lepiej 😊 tylko wykańcza mnie to czekanie na wyniki. Nie wiem jak wytrzymam 😳 niesamowicie się mi czas ciągnie teraz

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png

Wysłany: 18 marca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.My oczekujemy jej juz tylko po to aby podjąć działanie w lewo albo w prawo:)nie nastawiamy się:) a co lekarz Wam powiedział o jadrach?kanalikach?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nic nie mówił. Zapytałam czy wszystko jest dobrze powiedział, że tak. Więc pewnie jakby było coś nie tak to by może mówił, a całkiem nam wyleciało z głowy żeby zapytac o to.

My w sumie nie wiem co dalej, jeśli będą plemniki to wiadomo in vitro. Jeśli nie będzie to raczej koniec naszej przygody ze staraniami,będzie trzeba się nauczyć żyć bez dzieci.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png

Wysłany: 18 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.Oby plemniki się znalazły:) ja specjalnie pytałam o jądra właśnie jak wygladaja i opisal mniej wiecej,w 2 sa rokujace kanaliki,ale sa tez takie ktore sa juz uszkodzone.Takze jest pół na pól czas pokaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Dziewczyny i jak to jest z tymi probkami.Pobrano po 3 z kazdego jadra,jedno idzie do badania histo tak? Zostaje 6 próbek tak?ten fragment który idzie do badania jest z jednego jadra?inten fragment co badaja doraźnie to zostaja wtedy 4 probki?ktos to moze wytłumaczyć?:)
    Z tego co ja wiem, to próbki oznaczają to samo co słomki, wiec macie ich 6. Do badania zarówno histo jak i doraźnego idzie chyba pozostały materiał, nam Wolski mówił ze oni doraźnie przeszukują około 30% tkanki. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy o to Ci chodzi i czy dobrze wytłumaczyłam ;) w każdym razie w mtese badają kilkaset kanalików wiec szansa jest naprawdę duża. W iglowej zbadali nam chyba 70.

Wysłany: 18 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.Pozostaje sie uzbroić w cierpliwosc^^ dziękuję;)

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chyba tak jak napisała mwm, bo jak przeczytałam jej wypowiedź, to się mi przypomniało że na kartce od doktora jest napisane że pobrano po 3 wycinki z lewego i prawego jądra, czyli razem 6 i że reszta materiału poszła do badania histo.

U nas na prawdę ten kariotyp mi nie daje spokoju, skoro nie ma u nas Y, to minimalna szansa na pleminki.. Niby pani genetyk mówiła że mogą być, ale to takie gdybanie i właśnie dopiero mtese pokaże, a nawet jeśli będą to nie wiadomo jakiej jakości..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy wnetrostwie było 75% szans na powodzenie iglowej, Wolski już mówił żebym się przygotowywała do in vitro i na żółtaczkę szczepiła, a nic nie znaleźli. Nie ma zasady i nie ma co kierować się statystykami, przede wszystkim są nieaktualne bo mtese to nowa metoda, a one w większości są oparte o skuteczność iglowej. Wiec my pewnie byliśmy w tych 25% którym jeszcze pare lat temu by się nie udało. Na szczęście nauka się ciagle rozwija i ja tam wierze ze za pare lat wymyśla jakieś leczenie, a nie tylko metodę poszukiwania plemników :)

• monzaw Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    U nas przy wnetrostwie było 75% szans na powodzenie iglowej, Wolski już mówił żebym się przygotowywała do in vitro i na żółtaczkę szczepiła, a nic nie znaleźli. Nie ma zasady i nie ma co kierować się statystykami, przede wszystkim są nieaktualne bo mtese to nowa metoda, a one w większości są oparte o skuteczność iglowej. Wiec my pewnie byliśmy w tych 25% którym jeszcze pare lat temu by się nie udało. Na szczęście nauka się ciagle rozwija i ja tam wierze ze za pare lat wymyśla jakieś leczenie, a nie tylko metodę poszukiwania plemników :)
    My też bylibyśmy w tej grupie nieudanych- tak mi się wydaje. Dobrze, że doczekaliśmy czasów kiedy nawet ciężkie przypadki mają w ogóle szanse. Mój kuzyn nie miał, bo te 15 lat temu nie miał za wiele opcji i mają syna, dzieki nasieniu dawcy.
    Co do przyszłości- mój mąż uważa to samo. Jest zdania, że już np.będą możliwości naprawy "zepsutego chromosomu" jak w przypadku AZF. Mam taką nadzieję, bo nasz "teoretyczny" syn będzie musiał przejść przez to samo co my.

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona
    AMH: 3.85 (2020)

On:
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..

17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍

I transfer:
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..
    24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile w tym prawdy ale w Ameryce bodajże takie mtese to na porządku dziennym jest, a nie tak jak u nas jedna klinika tylko.. Tak samo udrażnianie nasieniowodów, tam to normalka a u nas ciężko znaleźć dobrego lekarza który przeprowadzi taki zabieg. W Chinach chyba już potrafią wycinać błędne dna.. Piszę chyba bo czytałam to wszystko jakiś czas temu gdzieś i nie wiem w sumie ile w tym wszystkim prawdy.. Być może kiedyś ludziom będzie łatwiej leczyć bezpłodność..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Nie wiem ile w tym prawdy ale w Ameryce bodajże takie mtese to na porządku dziennym jest, a nie tak jak u nas jedna klinika tylko.. Tak samo udrażnianie nasieniowodów, tam to normalka a u nas ciężko znaleźć dobrego lekarza który przeprowadzi taki zabieg. W Chinach chyba już potrafią wycinać błędne dna.. Piszę chyba bo czytałam to wszystko jakiś czas temu gdzieś i nie wiem w sumie ile w tym wszystkim prawdy.. Być może kiedyś ludziom będzie łatwiej leczyć bezpłodność..
    Ja jak się dowiedziałam o azoospermii to bardzo dużo czytałam na zagranicznych, głównie chińskim i brytyjskim forach, jak to u nich wygląda, byłam przekonana ze Polska jest zacofana i tam znajdę pomoc. Niestety mtese to najwiecej co teraz można zaoferować, o dziwo już pare lat temu w Polsce były kliniki które zapładnialy spermatydami, ale wydaje mi się ze ze względów etycznych zaczęli z tego rezygnować. Umawiałam tez męża na akupunkturę do najlepszych dużych w Warszawie, bo rzekomo to może pomoc w przypadku różnych blokad, no ale tez nie przy azoo kiedy powodem jest wnętrostwo. Zawsze to sobie tłumacze tak, ze jeśli dziecko urodzi się bez ręki, to ona nie wyrośnie nagle w wieku 30 lat, po leczeniu. Oczywiście nie mam wiedzy na temat innych przyczyn, ale jeśli jest problem w genie to zazwyczaj tez te kanaliki się nie rozwinęły, albo nie ma komórek spermatogenezy. A nagle je stworzyć? Hmm..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam złą wiadomość dla osób oczekujących na zabieg (w tym dla nas)... Zabiegi są odwołane 😭

• Nasza historia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nela92 wrote:
    Niestety mam złą wiadomość dla osób oczekujących na zabieg (w tym dla nas)... Zabiegi są odwołane 😭
    Współczuje, ale nic nie dzieje się bez przyczyny. Może lepiej, ze podjęli takie kroki dla bezpieczeństwa pacjentów. A Novum ogólnie działa? Czy się zamknęli?

• MałaMi93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Novum działa , bo my dzisiaj umówiliśmy wizytę na 30.03 dlatego dziwie sie ze odwołali zabiegi, kurczę co sie dzieje teraz, bardzo mi przykro ze odwołali wam zabiegi :(

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ