Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Joaszo wrote:dzięki dziewczyny, marudzę bo czas leci i niebawem będzie badanie, a wtedy będzie trzeba podjąć decyzje... dzięki za wsparcie
nadszedł dla mnie trudny okres w życiuJoaszo, Babyboom lubią tę wiadomość
-
Hej Joaszo ja też jestem przekonana, że jakby nawet wyniki były niepomyślne ( czego absolutnie Wam nie życzę) to Twój M zacznie brac pod uwagę inne opcje, jestem wrecz przekonana ze takby bylo. Poki pewien etap nie jest zamkniety to często ludziom trudno myslec o innych drogach, to chyba naturalna kolej rzeczy. Poki co jest skupiony na pewno na tym celu żeby się wyniki poprawiły i nie chce poprostu myslec o innych opcjach. Ja tez nawet w dniu mTESE trzymalam się uparcie wizji znalezionego jednego cudownego plemnika ktory wszystko przetrwa i nie chcialam myslec o dawcy ani adopcji. Ale jak juz ten rozdział zamknelismy to jakos automatycznie mózg się przestawia. Ale swoja zalobę trzeba przezyc. Jeżeli mogę Ci coś doradzić to ja na dzień dzisiejszy wiem że najważniejsza jest rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Mimo jego niechęci próbuj nawiązywać rozmowę małymi kroczkami, dzień po dniu a zobaczysz efekty.
Ania_84, Joaszo, Lu84, Elf, ami87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Naszym problemem jest morfologia plemników. Jak staraliśmy się córkę to było 43%. Potem stopniowo spadało do 29 aż obecnie wynosi zero. Dwóch ginekologow nie daje nam szans na naturalną ciążę.
-
Kendra Balwanera wrote:Naszym problemem jest morfologia plemników. Jak staraliśmy się córkę to było 43%. Potem stopniowo spadało do 29 aż obecnie wynosi zero. Dwóch ginekologow nie daje nam szans na naturalną ciążę.
-
No właśnie nie wiemy dlaczego bo wszelkie badania krwi itd wyszly w normie. Zrobimy jeszcze testosteron i morfologie czy jest stan zapalny w organizmie. I androlog albo urolog tez musi być.
-
No wlasnie nie, bo mamy ostatnio kryzys bo moj maz nie chce chodzic po lekarzach, co mu beda w jajkach grzebac. No juz mnie cholera z nim bierze.
-
Czesc dziewczyny. Mam problem. Nie moge znalesc nigdzie w aptece pregnyl 5000 czy jest jakis zamiennik? Wiecie cos o tym? Ten pregnyl to dla meza
Ania_84 lubi tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Domcia23 wrote:Czesc dziewczyny. Mam problem. Nie moge znalesc nigdzie w aptece pregnyl 5000 czy jest jakis zamiennik? Wiecie cos o tym? Ten pregnyl to dla meza
bedzie iezko ja objezdziłam całe wojewodztwo przed nowym rokiem tylko byly w jednej aptece musiałam jechac 50 km
wiem ze byly w Radomiu podzwon po aptekach i popytaj moze gdzies maja na stanie w hurtowniach podobno ma byc dopieor pod koniec miesiaca -
zamiennikiem jest ovitrelle -
Kendra Balwanera wrote:No wlasnie nie, bo mamy ostatnio kryzys bo moj maz nie chce chodzic po lekarzach, co mu beda w jajkach grzebac. No juz mnie cholera z nim bierze.
moga byc zylaki powrózka nasieninnego i stad ciagle pogorszenie , dwa powiez mu ze to juz nie tylko chodzi o jego plodnosc ale i zdrowie , macie dziecko juz wiec chyba wart zeby powalzył bo w najgorszym wypadku moze tez byc jakis guzek i stad pogorszenie ..
sama mu zmacaj jajka poacaj czy nie ma zgrubien na worku -
Ania_84 wrote:bedzie iezko ja objezdziłam całe wojewodztwo przed nowym rokiem tylko byly w jednej aptece musiałam jechac 50 km
wiem ze byly w Radomiu podzwon po aptekach i popytaj moze gdzies maja na stanie w hurtowniach podobno ma byc dopieor pod koniec miesiaca -
zamiennikiem jest ovitrelle
A ten ovitrelle to w kazdej aptece znajde chociazby na zamowienie czy szukac badziej przy klinikach czy szpitalach?Domcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:No wlasnie nawet w Poznaniu nie moge juz znaleźć a tym bardziej gdzies po mniejszych miejscowosciach
A ten ovitrelle to w kazdej aptece znajde chociazby na zamowienie czy szukac badziej przy klinikach czy szpitalach?
probuj ja znalazłam własnie w małej miejscowosci
sporbuj moze macie gdzies Cefarmu apeke oni maja dosyc sporo zapasów
http://panoramafirm.pl/apteki_cefarm/wielkopolskie,,pozna%C5%84
podzwon i popytaj czy w sieci ich aptek nie ma obojetnie gdzie
mi by dowiezli za dwa dni wteyd ale musialam miec na juz
jesli maie kilka dni w zapasie to dzwon po wszytski i sie pytacj czy w danej aptece nie ma badz moze gdzies w sieci tej apteki
np apteka od pokoleń ma spora siec,
dbam o zdrowie , remedium, codziennaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:00
-
Dziekuje ci za te telefony. Jesteś niezastąpiona mam nadzieje że szybko gdzies znajde ❤❤dzieki dziekiDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
nick nieaktualnyDomcia23 wrote:Dziekuje ci za te telefony. Jesteś niezastąpiona mam nadzieje że szybko gdzies znajde ❤❤dzieki dzieki
Nie wiem czy w czymś pomoże, ale jak kupowałam ovitrelle w Poznaniu to zawsze był w akademickiej. https://www.osoz.pl/AptekaAkademickaAkademiiMedycznejPoznan_101
Może pregnyl też mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:31