Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Elf wrote:Nie wiem czy w czymś pomoże, ale jak kupowałam ovitrelle w Poznaniu to zawsze był w akademickiej. https://www.osoz.pl/AptekaAkademickaAkademiiMedycznejPoznan_101
Może pregnyl też mają.Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
nick nieaktualny
-
w sumie bez zmian
wszytko ok oprocz kilku boli małpowych i ciagnie jajników
troche sie zaczynam stresowac i boje sie robic testu
nawet mam ochote go nie robic -
wow Dziewczyny, ale dużo miałam do nadgonienia do czytania
Joaszo pytałaś się o nasze leczenie- pierwsze 6tygodni kuracji hormonalnej za nami, wczoraj robiliśmy badanie nasienia - znaleziono 1 plemnik nieruchomy. Cieszę się, że chociaż 1, a nie 0. Przed kuracją w badaniach nasienia raz były 4 plemniki- 2 o ruchu progresywnym i 2 o ruchu w miejscu, a później znowu 0. Ale to ciągle i tak za mało....
Natomiast odnosząc się do daty ślubu- też na początku diagnozy zastanawiałam się co by było gdybym miała innego męża, że może byłabym już mamą. Sama karciłam się za to w myślach. Teraz natomiast wiem, że mam najlepszego męża na świecie i musimy walczyć o te plemniki
Aniu trzymam mocno kciuki cały czas!Joaszo, Elf lubią tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniu trzymam kciuki i gorąco życzę, żeby się udało:)
Ania_84, ciekawa87 lubią tę wiadomość
PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Dziewczyny bardzo proszę o zerknięcie na wyniki hormonów mojego emka. Jesteśmy w trakcie kuracji do mTese- pierwsze 6 tyg. kuracji za nami.
Wyniki hormonów tuż przed samą kuracją:
FSH -28 (zakres referencyjny 1,40-18,10)
LH -8,10 (zakres 1,50-9,30)
testosteron 317 (zakres 241-827)
a teraz wyniki po 6tyg. (te same zakresy referencyjne)
FSH- 43,20
LH- 16,87
testosteron 1323
Strasznie się przestraszyłam tych wyników. Wszystko tak bardzo wzrosło. Czy to normalne? Wizytę u dr W mamy dopiero w czwartek...Ania_84 lubi tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Kochana wejdz do mojego pamietniak bedziesz ta miala wyniki mojego emka po kazdej kuracji i w tracie jemu skakalo FSH do 53 i wyzej jak odsawilismy tamoxifen doszły do normy on chyba odwyzsza :)a esosteron wow.. dr kaze odstawic zeby zeszo do 400-600 max test zeby jadra byly mniej ukrwione
-
no właśnie ten testosteron mnie przeraził Aniu a jak myślisz - nic się emkowi nie stanie jak do wizyty (w czw. mamy) dalej będzie bral ten sam zestaw leków?Strasznie się boję, że coś mu się wstanie przy takim testosteronieJesteśmy rodzicami cudownego synka
Spokojnie do czwartku ravzej nic sie nie stanie moze miec co najwyżej więcej ochoty na sex byc bqrdzuej pewny siebie
Nie raz faceci maja wyzszy jak biora sam testosteron a i widzialam ze nue raz favet mial naturalnie powyzej 1000 -
nick nieaktualny
-
skontaktowałam się z lekarzem - przerywamy kurację (nadwrażliwość na leki, szczególnie testosteron zadziwiająco wysoki). Tylko nie wiem czy to oznacza brak możliwości przystąpienia do mTese....Jesteśmy rodzicami cudownego synka
nick nieaktualny
-
ami87 wrote:skontaktowałam się z lekarzem - przerywamy kurację (nadwrażliwość na leki, szczególnie testosteron zadziwiająco wysoki). Tylko nie wiem czy to oznacza brak możliwości przystąpienia do mTese....
Ami spokojnie pewnie kaze zrobic kontrolne badania za jakis czas -
Kurde dziewczyny zglupialam. Ovufriend mi pokazuje ze mialam owulacje w sobote a tymczasem dzisiaj mam rozciagliwy śluz i jest mi mega mokro. Co mam o tym myśleć?