Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Lianna Autorytet
    Postów: 1072 2220

    Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia, my w Poznaniu kupujemy pregnyl w Aptece Wielkopolskiej i zawsze są w stanie sprowadzić na następny dzień.

    PWZJp2.png
  • Domcia23 Ekspertka
    Postów: 602 66

    Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Nie wiem czy w czymś pomoże, ale jak kupowałam ovitrelle w Poznaniu to zawsze był w akademickiej. https://www.osoz.pl/AptekaAkademickaAkademiiMedycznejPoznan_101

    Może pregnyl też mają.
    Wlasnie pregnylu juz nie maja dzwonilam do nich dzisiaj :-( ale dziekuje :-)

    Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Joaszo Autorytet
    Postów: 915 561

    Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak się czujesz? :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    atdc9vvjwtxqk25o.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie bez zmian ;)
    wszytko ok oprocz kilku boli małpowych i ciagnie jajników :)
    troche sie zaczynam stresowac i boje sie robic testu :)
    nawet mam ochote go nie robic ;)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Dziewczyny, ale dużo miałam do nadgonienia do czytania :)

    Joaszo pytałaś się o nasze leczenie- pierwsze 6tygodni kuracji hormonalnej za nami, wczoraj robiliśmy badanie nasienia - znaleziono 1 plemnik nieruchomy. Cieszę się, że chociaż 1, a nie 0. Przed kuracją w badaniach nasienia raz były 4 plemniki- 2 o ruchu progresywnym i 2 o ruchu w miejscu, a później znowu 0. Ale to ciągle i tak za mało....
    Natomiast odnosząc się do daty ślubu- też na początku diagnozy zastanawiałam się co by było gdybym miała innego męża, że może byłabym już mamą. Sama karciłam się za to w myślach. Teraz natomiast wiem, że mam najlepszego męża na świecie i musimy walczyć o te plemniki

    Aniu trzymam mocno kciuki cały czas! :)

    Joaszo, Elf lubią tę wiadomość

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Joaszo Autorytet
    Postów: 915 561

    Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ami87 :)

    ami87 lubi tę wiadomość

    atdc9vvjwtxqk25o.png
  • Joaszo Autorytet
    Postów: 915 561

    Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie stresuj się :) ja mocno trzymam kciuki ;)

    ami87, Ania_84 lubią tę wiadomość

    atdc9vvjwtxqk25o.png
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty jakoś na dniach testujesz?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak planuje jesli dotrwam 14 niby 15 mam miec @ wiec jak cos ma wyjsc to juz mysle ze wyjdzie

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotek1983 Ekspertka
    Postów: 168 112

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymam kciuki i gorąco życzę, żeby się udało:)

    Ania_84, ciekawa87 lubią tę wiadomość

    PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o zerknięcie na wyniki hormonów mojego emka. Jesteśmy w trakcie kuracji do mTese- pierwsze 6 tyg. kuracji za nami.

    Wyniki hormonów tuż przed samą kuracją:
    FSH -28 (zakres referencyjny 1,40-18,10)
    LH -8,10 (zakres 1,50-9,30)
    testosteron 317 (zakres 241-827)

    a teraz wyniki po 6tyg. (te same zakresy referencyjne)
    FSH- 43,20
    LH- 16,87
    testosteron 1323
    Strasznie się przestraszyłam tych wyników. Wszystko tak bardzo wzrosło. Czy to normalne? Wizytę u dr W mamy dopiero w czwartek...

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wejdz do mojego pamietniak bedziesz ta miala wyniki mojego emka po kazdej kuracji i w tracie jemu skakalo FSH do 53 i wyzej jak odsawilismy tamoxifen doszły do normy ;) on chyba odwyzsza :)a esosteron wow.. dr kaze odstawic zeby zeszo do 400-600 max test zeby jadra byly mniej ukrwione ;)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ten testosteron mnie przeraził :( Aniu a jak myślisz - nic się emkowi nie stanie jak do wizyty (w czw. mamy) dalej będzie bral ten sam zestaw leków?Strasznie się boję, że coś mu się wstanie przy takim testosteronie

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie do czwartku ravzej nic sie nie stanie moze miec co najwyżej więcej ochoty na sex byc bqrdzuej pewny siebie :-)
    Nie raz faceci maja wyzszy jak biora sam testosteron a i widzialam ze nue raz favet mial naturalnie powyzej 1000 :-)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu za pomoc! :*

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Joaszo Autorytet
    Postów: 915 561

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami daj znać po wizycie co i jak ;)

    atdc9vvjwtxqk25o.png
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skontaktowałam się z lekarzem - przerywamy kurację (nadwrażliwość na leki, szczególnie testosteron zadziwiająco wysoki). Tylko nie wiem czy to oznacza brak możliwości przystąpienia do mTese.... :(

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Joaszo Autorytet
    Postów: 915 561

    Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    osz kurna to dobrze że zadzwoniłaś :o

    atdc9vvjwtxqk25o.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami87 wrote:
    skontaktowałam się z lekarzem - przerywamy kurację (nadwrażliwość na leki, szczególnie testosteron zadziwiająco wysoki). Tylko nie wiem czy to oznacza brak możliwości przystąpienia do mTese.... :(
    O kurcze u nas nic nie mowil na fsh i lh jak skoczylo alw fakt test mielismy w normie :-/
    Ami spokojnie pewnie kaze zrobic kontrolne badania za jakis czas

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny zglupialam. Ovufriend mi pokazuje ze mialam owulacje w sobote a tymczasem dzisiaj mam rozciagliwy śluz i jest mi mega mokro. Co mam o tym myśleć?

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego