Morfologia - 0%
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sama, mimo ze androloga odwiedziliśmy wiele razy. On zalecił proviron25 który tez nic nie pomógł. U nas z ruchem jest największy problem. Podobno L karnityna działa super na ruch, jak widać nie u nas.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Nasze wizyty u androloga to najwieksza strata pieniędzy. Nawetniewykrył na nerce torbieli,które mój miał.A tak po za tym dowiedziałam się że u nas w Polsce nie ma nawet formalnie takiej specjalizacji jak andrologia, tylko to jest na zasadzie że niektórzy urlolodzy bądź endokrynolodzy interesują się tym tematem , jeżdżą na konferencjie i mianują sięandrologamiStarania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Dokładnie tak jak piszesz nie ma takiej specjalizacji, najczęściej takie kursy kończą urolodzy.
Nasz bardzo się starał ale nic z tego nie wyszło, nie znamy przyczyny kiepskich wynikowMTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Cocosowa trzymaj się! Nie najważniejsza jest metoda do upragnionego efektu tylko sam efekt wiec!
Witaj 83xxx my ten sam problem. Zdecydowaliśmy się na wizytę do androloga i zobaczymy co będzie dalej. Oby udało się znaleźć przyczynę tak słabej morfologii to i może naprawić się uda. Jestem bardzo ciekawa co powie -
nick nieaktualnycocosowa wrote:Nasze wizyty u androloga to najwieksza strata pieniędzy. Nawetniewykrył na nerce torbieli,które mój miał.A tak po za tym dowiedziałam się że u nas w Polsce nie ma nawet formalnie takiej specjalizacji jak andrologia, tylko to jest na zasadzie że niektórzy urlolodzy bądź endokrynolodzy interesują się tym tematem , jeżdżą na konferencjie i mianują sięandrologami
To samo powiedział nam naprotechnolog, do którego ostatnio chodzimy i specjalizuje się w andrologii.
W nim nadzieja -
Hej, a jest tu jakaś para na forum,której udało się zajść z terato i donosić ciażę? Pytam się,bo u mnie ciaża umarła i chciałabym bezpośrednio napisać albo poczytać.5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
Dziewczyny powiem Wam szczerze,że ja już nie wierzę w poprawę morfologi. Jeli nie masz bakterii a bierzesz suplementy a morfologia dalej 0%, to marne nadzieje.My starania od 2014 1 ciąża poroniona,zrobione badania ogólne, posiewy, usuniete żylaki, zrobiona genetyka, dieta, suple,hormony,mąż ma wyniki lepsze niż ja.Odebraliśmy badania morfologia 1% ruch spadł o co najmniej połowe, doszliśmy do wniosku żeu nasjużzostaje tyko ivf..Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Urlolog,który prowadzi męża powiedział żebyśmy wybrali już opcję in vitro bo szkoda czasu i psychiki. Ciąży naturalnej nie wyklucza, ale nie wiadomo kiedy mogłaby się zdarzyć i nie wiadomo czy znów nie poronię przez morfologię ;(
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
Coco,to tak jak u nas, załamka. My też już chyba zrobiliśmy wszystko w sprawie poprawy nasienia, a jest tragicznie.
Mój ma kryzys i nawet IVF nie chce robić, więc jest bardzo ciekawie.Sylwi321 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
83xxx wrote:Czyli przy kiepskiej morfologii przy ewentualnej ciąży można ją poronić?? Nie wiedziałam o tym. Myślałam, że nieprawidłowe plemniki nie są w stanie zapłodnić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 21:58
Kamyczek1826 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
sylwia80 wrote:Coco,to tak jak u nas, załamka. My też już chyba zrobiliśmy wszystko w sprawie poprawy nasienia, a jest tragicznie.
Mój ma kryzys i nawet IVF nie chce robić, więc jest bardzo ciekawie.Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc