X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Morfologia - 0%
Odpowiedz

Morfologia - 0%

Oceń ten wątek:
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te witaminy i suplementy same narzucacie swoim facetom? Czy są zalecane bezpośrednio przez lekarza-androloga? Może za dużo tego wszystkiego... bo można też przedobrzyć.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama, mimo ze androloga odwiedziliśmy wiele razy. On zalecił proviron25 który tez nic nie pomógł. U nas z ruchem jest największy problem. Podobno L karnityna działa super na ruch, jak widać nie u nas.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówi ze palenie zle wpływa na ruch, mój A rzucił palenie a wyniki się pogorszyły.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze wizyty u androloga to najwieksza strata pieniędzy. Nawetniewykrył na nerce torbieli,które mój miał.A tak po za tym dowiedziałam się że u nas w Polsce nie ma nawet formalnie takiej specjalizacji jak andrologia, tylko to jest na zasadzie że niektórzy urlolodzy bądź endokrynolodzy interesują się tym tematem , jeżdżą na konferencjie i mianują sięandrologami

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz nie ma takiej specjalizacji, najczęściej takie kursy kończą urolodzy.
    Nasz bardzo się starał ale nic z tego nie wyszło, nie znamy przyczyny kiepskich wynikow

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zastanawiam czy wysłać męża do androloga żeby nie wydawać niepotrzebnie kasy. Kupiłam mężowi l-karnityne, salfazin, wit E i kwas foliowy. Musimy poprawić morfologię z 0%

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocosowa trzymaj się! Nie najważniejsza jest metoda do upragnionego efektu tylko sam efekt wiec!

Witaj 83xxx my ten sam problem. Zdecydowaliśmy się na wizytę do androloga i zobaczymy co będzie dalej. Oby udało się znaleźć przyczynę tak słabej morfologii to i może naprawić się uda. Jestem bardzo ciekawa co powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    Nasze wizyty u androloga to najwieksza strata pieniędzy. Nawetniewykrył na nerce torbieli,które mój miał.A tak po za tym dowiedziałam się że u nas w Polsce nie ma nawet formalnie takiej specjalizacji jak andrologia, tylko to jest na zasadzie że niektórzy urlolodzy bądź endokrynolodzy interesują się tym tematem , jeżdżą na konferencjie i mianują sięandrologami

To samo powiedział nam naprotechnolog, do którego ostatnio chodzimy i specjalizuje się w andrologii.
    W nim nadzieja :)

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wam radzi naprotechnolog na obniżona ruchliwosc ?

• Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a jest tu jakaś para na forum,której udało się zajść z terato i donosić ciażę? Pytam się,bo u mnie ciaża umarła i chciałabym bezpośrednio napisać albo poczytać.

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa co naprotechnologia może pomóc w męskim problemie?!

xrotrjjg30hx8js7.png
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam szczerze,że ja już nie wierzę w poprawę morfologi. Jeli nie masz bakterii a bierzesz suplementy a morfologia dalej 0%, to marne nadzieje.My starania od 2014 1 ciąża poroniona,zrobione badania ogólne, posiewy, usuniete żylaki, zrobiona genetyka, dieta, suple,hormony,mąż ma wyniki lepsze niż ja.Odebraliśmy badania morfologia 1% ruch spadł o co najmniej połowe, doszliśmy do wniosku żeu nasjużzostaje tyko ivf..

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi cocosowa :( A co na to lekarze?
    U mojego męża morfologia spadła z 8% na 0%.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlolog,który prowadzi męża powiedział żebyśmy wybrali już opcję in vitro bo szkoda czasu i psychiki. Ciąży naturalnej nie wyklucza, ale nie wiadomo kiedy mogłaby się zdarzyć i nie wiadomo czy znów nie poronię przez morfologię ;(

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przy kiepskiej morfologii przy ewentualnej ciąży można ją poronić?? Nie wiedziałam o tym. Myślałam, że nieprawidłowe plemniki nie są w stanie zapłodnić...

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco,to tak jak u nas, załamka. My też już chyba zrobiliśmy wszystko w sprawie poprawy nasienia, a jest tragicznie.
    Mój ma kryzys i nawet IVF nie chce robić, więc jest bardzo ciekawie.

Sylwi321 lubi tę wiadomość

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Czyli przy kiepskiej morfologii przy ewentualnej ciąży można ją poronić?? Nie wiedziałam o tym. Myślałam, że nieprawidłowe plemniki nie są w stanie zapłodnić...
    No niestety mogą zapłodnić, jeśli są w miarę dobrze zbudowane zewnątrznie i potrafią się poruszać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 21:58

Kamyczek1826 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Coco,to tak jak u nas, załamka. My też już chyba zrobiliśmy wszystko w sprawie poprawy nasienia, a jest tragicznie.
    Mój ma kryzys i nawet IVF nie chce robić, więc jest bardzo ciekawie.
    My już w stronę ivf. U nas znów odwrotnie mój już chce podchodzić w przyszłym miesiąc, byle najszybciej, ja chyba muszę się jeszcze oswoić, ale już nie mam nadziei na naturalne starania

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to że mogą zapłodnić, bo u nas przy 0% była ciąża, ale się nie utrzymała :-(

Marysia777
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 wrote:
    Wygląda na to że mogą zapłodnić, bo u nas przy 0% była ciąża, ale się nie utrzymała :-(
    U nas tak samo

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ