Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Totoro gratulacje!!!
Nasze szczęście nie trwało długo Obecnie jestem jeszcze w ciąży, ale w przyszłym tygodniu czeka mnie zabieg. Serduszko nie zabiło Ból okrutny, mimo że poniekąd się na to nastawiałam, przy tych wynikach.
Na dodatek beta wciąż rośnie, przedwczorajsza 56 tysięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 09:27
-
admiralka wrote:Totoro gratulacje!!!
Nasze szczęście nie trwało długo Obecnie jestem jeszcze w ciąży, ale w przyszłym tygodniu czeka mnie zabieg. Serduszko nie zabiło Ból okrutny, mimo że poniekąd się na to nastawiałam, przy tych wynikach.
Na dodatek beta wciąż rośnie, przedwczorajsza 56 tysięcyTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Dziękuję dziewczyny!!!
Admiralka strasznie mi przykro;( Przytulam;(
Ja sama jestem cholernie zestresowana, w środę robiłam progesteron i dopiero mam wynik - 16,43. Niby jest w normie (11,22-90), no ale niski:( Biorę już tydzień duphaston 2x1. Jutro ostatni raz powtarzam betę no i do tego ft4 i progesteron właśnie. Mało tego, miałam przed chwilą tel z kliniki, że znowu mi jakieś bakterie w wymazie wyszły, szlag mnie trafi. Brałam przecież antybiotyk:( Jutro tam jadę po jakiś antybiotyk, mam nadzieję, że to wszystko nie zaszkodzi dzidzi:(
-
Totoro trzymam kciuki mocno żeby wszystko było dobrze
admiralka przykro mi bardzo przytulam
Ja byłam u lekarza w czwartek, plan jest suplementować nas oboje do października, zrobić fragmentacje DNA i MSOME i podejmujemy wtedy decyzję co i jak. Jakiś mam dziwny ten cykl plamiłam 5 dni po ovu, boli mnie podbrzusze i piersi i w ogóle doła mam straszliwego, a do okresu jeszcze tydzien. Ciało człowieka jest nie do ogarnięcia...starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Guniaczek wrote:Jakiś mam dziwny ten cykl plamiłam 5 dni po ovu, boli mnie podbrzusze i piersi i w ogóle doła mam straszliwego, a do okresu jeszcze tydzien. Ciało człowieka jest nie do ogarnięcia...
Może to te upały. Ja teraz też mam okres zupełnie inny niż zwykle. Bolały mnie i nadal bolą piersi, za to podbrzusze bolało dużo mniej niż zwykle i samo krwawienie skąpe i krótsze niż zwykle. Nawet zrobiłam 2 testy ciążowe, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie ma niespodzianki, ale nie ma.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Guniaczek dziękuję za kciuki:) Suplementujcie się, bardzo dobrze, u nas jak widać to bardzo pomogło:D A co do fragmentacji to mam mieszane uczucia obecnie, bo dobiło mnie to badanie strasznie a tymczasem z wynikiem teoretycznie nie dającym szans - udało się.
Mój lekarz też się śmiał jak mu powiedziałam, że dawno mnie nie było, bo przez wyniki męża przenieśliśmy się do kliniki leczenia niepłodności, że "No i co? zrobili coś? Ciąża i tak przychodzi w najmniej spodziewanym momencie."
Saja te upały na wszystkich i wszysto chyba źle wpływają;/ Nie ma czym oddychać;/
Nelcia witaj! Czy mąż się suplementuje? Robił jakieś badania poza badaniem nasienia? Hormony? Usg jąder? Oznaczał witaminę D3?
-
Totoro! kurczę ale wiadomość!!! cieszę się bardzo i serdecznie gratuluję!!!! No i ściskam mocno kciuki żeby wszystko było w porządku.
Admirałka bardzo mi przykro... <przytulam mocno>
Nelcia zawsze jest ktoś z kim można pogadać mój mąż też ma kiepskie wyniki.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa dziękuję
W ogóle to jestem po wizycie w klinice, okazało się, że z wymazu wyszły mi paciorkowce z gr b;/ Słabo generalnie, ale lekarz powiedział, że jeśli nie ma objawów infekcji to nie ma się co martwić, ani tego leczyć. Potem dopiero co koło 30. tyg. robi się hmmm posiew GBS? Coś takiego i jeśi wyjdą to przed porodem trzeba podawać antybiotyk, żeby dziecko się nie zaraziło. Ale na razie nie mam zamiaru się tym martwić.
Oprócz tego mam dzisiejsze wyniki badań:
beta: 5717,000
progesteron: 20,20 (dalej niskawy, ale troszkę urósł, więc chyba ok, nie...???)
ft4: 1,24 - napisane, że w normie:)
Jestem chyba spokojniejsza... Teraz tylko czekać na usg w następny piątek... Oby było ok.Miśkowa lubi tę wiadomość
-
Nelcia ja też tu zaglądam. W sumie to tak skaczę trochę po wątkach, bo nie bardzo mam czas na regularne pisanie póki co nadal się staramy. W sumie ponad 1.5roku. Czasem mamy wzloty, czasem jesteśmy zdołowani, a czasem mamy olew na dany cykl z założeniem 'jest marnie, ale działamy, jednak nie można zwariować'.
-
Totoro piękna beta i progesteron też w porządku
Wiecie czego ja się jeszcze dowiedziałam wczoraj? Byłam na ostatnim usg przed skierowaniem do szpitala na zabieg i mamy wyraźnie widoczne dwa pęcherzyki żółtkowe (w jednym pęcherzyku ciążowym). To mogłyby być bliźniaki
Jutro 7.00 rano stawiam się do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 07:57
-
Admiralka, nie umiem pocieszać w takich sytuacjach. Poza tym, chyba nie ma słów, które by pomogły musisz w pewnym/odpowiednim momencie zostawić to za sobą i 'najzwyczajniej' żyć dalej. Życie bywa okrutne. Ale nie można się poddawać!
-
Admiralka, trzymaj się.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki