WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Lii- mój mąż miał robiony posiew nasienia i nic mu nie wyszło a mimo to dwa razy wyszedł mu test MAR :(. Sylwia - wymaz z cewki moczowej na chlamydię itd nie robił, może lekarz to zleci mu to zrobić. Zdziwiło mnie to, że w pierwszym badaniu nasienia miał brak aglutynacji,a w drugim już + . Nie wiem co do tego przyczyniło, a brał przez 3 miesiące suplementy.Trzymam kciuki za Wasze badanie HSG. Nie miałam jeszcze tego badania, ciekawe czy lekarz mi to zleci. Teraz we wtorek mamy wizytę u dra Juraszka - ciekawe co nam powie. Denerwuję się przed tą wizytą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my w piątek pierwszą u dr Mańki , a też trzymam kciuki :) warto zrobić te 3 z cewki bo one też mogą na to wpływać ;)

W ten sam dzień co HSG mamy też w końcu komputerowe badanie nasienia... bardzo się denerwuję, bo jest dokładniejsze... a nam ostatnio w zwyklym recznym bbadaniu po suplementacji wyszły gorsze wyniki niż bez suplementacji ... i boję się, że nie będą chcieli nam zrobić IUI... allbo jajowody będą niedrożne... to już w ogole... nie mam nic przeciw IVF ale na rzadowe tyle czekac... a komercyjne.. moze i zalatwilibysmy kase... w gyncentrum jest fajna oferta 3 podejscia za 14 000 zł, to tanio..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a długo się czeka na rządowe in vitro??

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kwalifikacje pewnie nie ale na zabieg różnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mniej więcej ile?

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Czy u was występuje lepkość/ aglutynacja? Na posiew też oddaje się nasienie i na wynik czeka ok tygodnia, sprawdzają czy są baketrie itd. Robiliście badanie na chlamydię/ mycoplasme/ureaplasme?

u nas lepkość była ok, za to aglutynacja wystąpiła ale 1 stopnia więc jeszcze nie taka tragiczna...chyba. A badań na chlamydie/mycoplasme/ureoplasme nie robiliśmy i chyba pora żeby zrobić, i wymazy, i posiew... może to nas jakoś uratuje przed autoimmunologicznym podłożem przeciwciał, bo tego najbardziej się boję :( Można zrobić posiew i wymaz za jednym zamachem czy musi być jakiś odstęp w czasie?

Trzymam kciuki za Was, żeby Ci lekarze okazali się tymi szczęśliwymi ;)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiew robi się z nasienia a wymaz z cewki moczowej :)

ewcia popytaj lepiej na watku o ivf bo nie chce rzucac slepymi datami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masz rację sylwiaśta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co najgorsze? Że nie ma leku na te przeciwciała, że nie można powstrzymać ich powstawanie, że jak się pojawią to jest trwałe, nieodwracalne. Dziwne nie? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robicie w końcu tą IUI?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie pytanie sylwiaśta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yes :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na wizycie dowiemy się, czy faktycznie nie mamy szans na naturalne zajście w ciążę. I dowiemy czy inseminacja czy in vitro, choć czytałam że inseminacja w takim przypadku jest nieskuteczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czytałam, że jest, bo te przeciwciała są wypłukiwane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jeśli dobre mam info, inseminacja nie jest refundowana a in vitro tak - wiadomo, że nie każdy się kwalifikuje ale wydaje mi się, że problem jaki mamy to się kwalifikuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:55

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    wiecie co najgorsze? Że nie ma leku na te przeciwciała, że nie można powstrzymać ich powstawanie, że jak się pojawią to jest trwałe, nieodwracalne. Dziwne nie? :/

a mnie na forum "nasz bocian" jeden z lekarzy na wyniki męża odpowiedział, że nadają się do leczenia i dalszej diagnostyki, więc zrozumiałam, że są szanse się tego pozbyć... zresztą zobaczymy, idziemy 10 czerwca na posiew i zobaczymy co dalej.
    Ewa81 daj jutro znać jak będziesz po wizycie, bo sama chodzę do dr. Juraszka i jestem bardzo ciekawa Twojej opinii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewciu a mnie sie wydaje ze jesli iui rozwiazuje problem to nie zakwalifikuja... no chyba ze bylby problem z droznoscia czy cos...ale moze zalezy od lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Jesteśmy po wizycie u dr Juraszka - nie mamy żadnych szans na naturalne zajście, u męża jest to nieodwracalne i nieuleczalne. Zlecił mi badania i zaproponował nam inseminację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myslalam ze IUI :) to noe jest straszne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:28

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 a badania to takie, które są potrzebne do IUI czy takie, żeby dodatkowo poszerzyć diagnostykę? Bo coraz bardziej mam wrażenie, że w klinikach niepłodności nie leczy się (nawet nie próbuje), tylko przygotowuje do inseminacji a potem in vitro.

A tak nawiązując w klinice Zięba Clinic na hasło "tata" wraz ze Stowarzyszeniem Nasz Bocian można wykonać darmowe badanie nasienia - to podstawowe, my z mężem zamierzamy iść, zrobić badania a potem jest możliwa bezpłatna konsultacja u dr, tak więc zawsze o jedną opinię więcej... może przynajmniej tam dadzą nam cień nadziei ;)

http://www.ziebaclinic.pl/nieplodnosc/cenniki_i_promocje

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ