test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
Lii- mój mąż miał robiony posiew nasienia i nic mu nie wyszło a mimo to dwa razy wyszedł mu test MAR . Sylwia - wymaz z cewki moczowej na chlamydię itd nie robił, może lekarz to zleci mu to zrobić. Zdziwiło mnie to, że w pierwszym badaniu nasienia miał brak aglutynacji,a w drugim już + . Nie wiem co do tego przyczyniło, a brał przez 3 miesiące suplementy.Trzymam kciuki za Wasze badanie HSG. Nie miałam jeszcze tego badania, ciekawe czy lekarz mi to zleci. Teraz we wtorek mamy wizytę u dra Juraszka - ciekawe co nam powie. Denerwuję się przed tą wizytą. -
nick nieaktualnya my w piątek pierwszą u dr Mańki , a też trzymam kciuki warto zrobić te 3 z cewki bo one też mogą na to wpływać
W ten sam dzień co HSG mamy też w końcu komputerowe badanie nasienia... bardzo się denerwuję, bo jest dokładniejsze... a nam ostatnio w zwyklym recznym bbadaniu po suplementacji wyszły gorsze wyniki niż bez suplementacji ... i boję się, że nie będą chcieli nam zrobić IUI... allbo jajowody będą niedrożne... to już w ogole... nie mam nic przeciw IVF ale na rzadowe tyle czekac... a komercyjne.. moze i zalatwilibysmy kase... w gyncentrum jest fajna oferta 3 podejscia za 14 000 zł, to tanio..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 15:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Czy u was występuje lepkość/ aglutynacja? Na posiew też oddaje się nasienie i na wynik czeka ok tygodnia, sprawdzają czy są baketrie itd. Robiliście badanie na chlamydię/ mycoplasme/ureaplasme?
u nas lepkość była ok, za to aglutynacja wystąpiła ale 1 stopnia więc jeszcze nie taka tragiczna...chyba. A badań na chlamydie/mycoplasme/ureoplasme nie robiliśmy i chyba pora żeby zrobić, i wymazy, i posiew... może to nas jakoś uratuje przed autoimmunologicznym podłożem przeciwciał, bo tego najbardziej się boję Można zrobić posiew i wymaz za jednym zamachem czy musi być jakiś odstęp w czasie?
Trzymam kciuki za Was, żeby Ci lekarze okazali się tymi szczęśliwymi25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:wiecie co najgorsze? Że nie ma leku na te przeciwciała, że nie można powstrzymać ich powstawanie, że jak się pojawią to jest trwałe, nieodwracalne. Dziwne nie?
a mnie na forum "nasz bocian" jeden z lekarzy na wyniki męża odpowiedział, że nadają się do leczenia i dalszej diagnostyki, więc zrozumiałam, że są szanse się tego pozbyć... zresztą zobaczymy, idziemy 10 czerwca na posiew i zobaczymy co dalej.
Ewa81 daj jutro znać jak będziesz po wizycie, bo sama chodzę do dr. Juraszka i jestem bardzo ciekawa Twojej opinii.25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 a badania to takie, które są potrzebne do IUI czy takie, żeby dodatkowo poszerzyć diagnostykę? Bo coraz bardziej mam wrażenie, że w klinikach niepłodności nie leczy się (nawet nie próbuje), tylko przygotowuje do inseminacji a potem in vitro.
A tak nawiązując w klinice Zięba Clinic na hasło "tata" wraz ze Stowarzyszeniem Nasz Bocian można wykonać darmowe badanie nasienia - to podstawowe, my z mężem zamierzamy iść, zrobić badania a potem jest możliwa bezpłatna konsultacja u dr, tak więc zawsze o jedną opinię więcej... może przynajmniej tam dadzą nam cień nadziei
http://www.ziebaclinic.pl/nieplodnosc/cenniki_i_promocje25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej