X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana12 wrote:
    To co zrobic jesli lekarz mowi ze nie trzeba operacji ? Przecież poźniej jak one ske powiększa to chyba na zajscie w ciaze sa minimalne..
    Usg u innego urologa który dokładnie opisze i da zalecenia.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dodam co ważne-urologa=operatora. Czlowieka który operuje i ma skalpel w oczach.I widzi co nadaje się do op a co nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 19:41

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

23.05 mój mąż miał zabieg na ŻPN ogólnie czuje się dobrze i wszystko ok ale chciałabym go wzmocnić witaminkami czy któraś z Was mogłaby polecić jakieś dobre suple?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Witam

23.05 mój mąż miał zabieg na ŻPN ogólnie czuje się dobrze i wszystko ok ale chciałabym go wzmocnić witaminkami czy któraś z Was mogłaby polecić jakieś dobre suple?
    Na każdego działają inne witaminy.
    Sama pytałam kombinowalam. A W efekcie fertilman plus tak zachwalany mojemu mężowi nie pomogl.
    Każda z nss jest chyba zaopatrzona w inny zestaw. Nie ma nic sprawdzonego co sprawdzi się u każdego.

iv09i09katk65tr1.png
  • liliana12 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jaka metodę operacji polecacie najbardziej ?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana12 wrote:
    Pod jakim katem?Rekonwalescencji bólu efektow kosztów?
    Ciezko polecić, bo maz każdej z nas był operowany jedna metoda. No chyba ze ktoś ma porównanie wśród znajomych. Powinien zdecydować lekarz prowadząy biorac pod uwagę zaawansowanie zylakow stan zdrowia pacjenta itd.

iv09i09katk65tr1.png
  • liliana12 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj TZ będzie miał prywatnie operacje I musimy sami zdecydować jaka metoda bo ulorodzy zazwyczaj jedna metoda operuja

No chodzi mi ogólnie o wszystko :) efektywność, powikłania, rekonwalenscencja

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak musi sam wybrać to nie pomoge, lekarz powinien podpowiedziec pacjentowi w takiej kwestii.
    Mój miał po prostu laparoskopię.
    Nie miał powiklan (może być wodniak jadra-ok 8% przypadkow), poza tym powikłania jak przy każdej op.
    Do siebie dochodził kilka dni, jajka były tkliwe przez 3 mce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 18:54

iv09i09katk65tr1.png
  • Polinee Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2017, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam urolog -androlog polecił klasyczne cięcie. Wykonaliśmy je w prywatnej klinice ale operacja była finansowana z NFZ. Mąż dochodził do siebie dluzej-wiadomo rozciecie na brzuchu. Lekarz powiedział nam, że mimo iz najstarsza metoda ale najmniej powikłań i największe prawdopodoirnstwo sukcesów. Co lekarz to opinia i co przypadek to inne zdanie i historia. Ciężko wybrać te najlepsza. U nas się sprawdziła. 4 miesiące po operacji zaszlam w ciążę a wyniki poprawiły się diametralnie. Wcześniej nie mieliśmy szans na naturalne zajście badz inseminacje. Trzymam kciuki!

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale metoda ta była taka ze cięli brzuch wzdłuż?
    Wydawało mi się ze najbardziej klasyczna jest laparo. Ze cięć już nie wykonują.

iv09i09katk65tr1.png
  • Polinee Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cięcia wykonują - cięcie jest nad lewą pachwina ( na wysokości paska od spodni) dokładnie nazywa się to "wysokie cięcie metoda Palomo". W ogóle to my zdecydowani byliśmy na laparo, ale ten doktor nam odradzil (wiadomo co lekarz to opinia ) jednakże w mężu wzbudził duże zaufanie i zdecydowaliśmy się na niego i cięcie. Powiedział, że w swojej karierze nigdy nie spotkał się z pogorszeniem wyników nasienia po operacji a tego wiadomo obawialismy się bardzo. Mogliśmy mieć szczęście albo po prostu dobrze zostało to wykonane.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się efekt. Chyba każda z technik jest ok i często decyduje lekarz na zasadzie jak u niego się operuje albo jak on lubi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 13:45

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana12 wrote:

Mój mąż był tak zwanym królikiem doświadczalnym bo został poddany nowoczesnego typu zabiegowi LEVD ponoć po raz pierwszy została wykonana właśnie na nim w szpitalu miejskim w Olsztynie. Powiem Wam że rewelacja bo mąż dostał tydzień zwolnienia ale po zabiegu zaraz mógł wyjść do domu, i czuł się bardzo dobrze, nic go nie bolało. Po tygodniu wraca do pracy a blizna jaką będzie miał to jedynie lekkie zadrapanie pod pępkiem prawie niezauważalna. Czuje się dobrze i nic go nie boli także jeśli jest taka możliwość u Was to jak najbardziej polecam tą metodę. Można się dopytać lekarzy bo w necie nic na ten temat niestety nie znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 14:20

• liliana12 Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za opinię ;) mój TZ decyduje sie na laparo bo niby po 2 tyg już jest sprawny. Ale powiem wam ze będąc na badaniu nfz powiedzieli mu ze ma na mautkie zylaki 1stopien, poszliśmy prywatnie i lekarz bez usg stwierdził ze to są 3 stopnia i obustronne... zalamalam się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana powiem Ci że u mnie praktycznie taka sama sytuacja była. Urolog powiedział że żylaki są nieduże i nie jest konieczny zabieg ale mimo to mój chciał do niego podejść. W szpitalu zbadano go ponownie i lekarz stwierdził 3 stopień i konieczność zabiegu. Tak czy siak musi odczekać przynajmniej 3 miesiące na zrobienie badania i sprawdzenie czy się coś poprawiło. Jeśli można wiedzieć jakie parametry nasienia miał Twój mąż?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża po 3mcsch parametry bez zmian
    Po 6 mcach poprawa

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogólnie wyniki były kiepskie w ilości plemników bo ruch mieliśmy super i żywotność również, morfologia 9% lekarze mówili że jest możliwe naturalne zapłodnienie bez zabiegu jednak chyba musi być coś więcej na rzeczy bo nadal nic. Ja na Clo 3 cykl bo nie było owulacji od trzech cykli jest a ciąży nadal brak już sama nie wiem co robić :( chyba czas odpocząć i dać sobie na luz przynajmniej dopóki wyniki się nie poprawią bo nie ma sensu żebym się stymulowała.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale morfologia Była super. Ilość jesl I była tragiczna to wiadomo ze to problem.
    Ale jeśli w normie to wyniki naprawdę piękne.
    U mojego męża 3mce po op wyniki Były bez zmian
    Po 6 mcach morfologia wzrosła natomiast ilość trochę ucierpiała.
    Dla nas akurat morfologia Była najważniejsza więc ilość nie była problemem

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo się staracie? Ile czasu jesteście już po zabiegu? U nas ilość była przy mała więc dobrze by było gdyby się to jak najszybciej poprawiło, nie liczę już że po 3ch miesiącach to nastąpi ale przynajmniej wgl tak się stanie.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisywałam dziewczynom na wątku teratozoospermia
    Zajrzyj tam jak to nie problem bo napisalam w skrócie jak to u nas było
    Mąż zabieg miał we wrześniu a wyniki badań robił w listopadzie i w marcu czyli 11 tyg i 6 mcy po zabiegu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 19:26

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ