X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta wizyta z anestezjologiem nie może być w tym samym dniu co zabieg? Bo trochę tych km jest.

ewelcia45
  • angelwings Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zapytać, bo mój mąż specjalnie też z wawy jeździł, a sama wizyta trwała kilka minut i też mówił że troche bez sensu było te jeżdżenie

• Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda proces usunięcia żpn w Katowicach? Ile wizyt u dr? Jesteśmy z Warszawy i nie wiemy jak się nastawić. Czy po pierwszej wizycie dr kieruje na jakieś badania?

Czy ten zabieg jest wykonywany prywatnie czy na NFZ?
    Mój mąż tez ma żylaki i tez są do usunięcia, tylko jak usłyszałam, ze w novum jest to 6500zl to się przeraziła, tym bardziej, ze jesteśmy na początku drogi do AID..

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten zabieg jest wykonywany na NFZ

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracamy z Katowic. Nie kwalifikuje y się na zabieg usunięcia żpn. DR Stwiwrfxila że są za małe i to będzie ostatecznośc zabieg. Bo może zrobić ale chce najpierw spróbować sprawdzić czy nie ma innej przyczyny. Musimy zrobić badania hormonalne i genetyczne

ewelcia45
  • Vip0 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Właśnie wracamy z Katowic. Nie kwalifikuje y się na zabieg usunięcia żpn. DR Stwiwrfxila że są za małe i to będzie ostatecznośc zabieg. Bo może zrobić ale chce najpierw spróbować sprawdzić czy nie ma innej przyczyny. Musimy zrobić badania hormonalne i genetyczne

A jakiej wielkości wyszły żylaki przy badaniu?
    My przed zabiegiem mielismy 4.5 mm

Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
    On : badanie nasienia w normie ,
    HBA 91%

1 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 23mm)
    2 IUI :( ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
    3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
    Transfer 1 blastki 13.04.2019

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mm

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlamana :(

ewelcia45
  • Vip0 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Podlamana :(

Ewelcia45 a w USG stwierdzono cechy refluksu zalegającej krwi? Bo po kazdym zabiegu czy embolizacja czy mikrochirurgiczne podwiazazanie zylak pozostaje tu bardziej chodzi o cofająca sie krew ktora ogrzewa jadrą i uszkadza plemniki :)
    Wogole jaki opis był badania USG doppler

HBA 91%

3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)

Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówił doktor że właśnie się nie cofa i że nie zalega dużo tej krwi. No jakieś małe obszary były na czerwono ale właśnie ze się nie cofa. A nie otrzymaliśmy tego opisu wg. Poprostu zbadał mojego męża i mówił jednocześnie co widzi. Mamy zlecone badania genetyczne bo mamy słaby ruch, ilość tylko 17 mln plemników i bardzo dużo uszkodzonych

ewelcia45
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vip0 a wy macie jakąś chorobę rozpoznana?

ewelcia45
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ma żylaki 2,5mm i już ma ustalony termin na zabieg laparoskopowo

age.png
  • Vip0 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Vip0 a wy macie jakąś chorobę rozpoznana?

Ewelcia45 My jestesmy po embolizacji zylakow

HBA 91%

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj dostal skierowanie do szpitala na usunięcie laparoskopem. Jak wyglądało to u was? Długi pobyt w szpitalu? Jak długo wasi mężowie wracali do formy?

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał usuwane chirurgicznie, zabieg o 18 a w domu byliśmy na drugi dzień na 10.
    Operacja była w kwietniu, spermiogram powtórzyliśmy w październiku wynik 4,9 mln/ml
    Witaminy mąż brał od kwietnia.
    Zrobiliśmy wszystkie badania, w przyszłym tygodniu miałam zacząć stymulację do in vitro metodą imsi.
    I wiecie co? Dziś byłam na wizycie u ginekologa aby zakwalifikowali nas do rządowego in vitro ( czas oczekiwania od roku do 4 lat), przy okazji odebrałam wyniki kolejnego spermiogramu tyle ze z innego laboratorium i wynik 28,25 mln/ml. Ginekolog stwierdziła ze wyniki bardzo dobre, moglibyśmy spróbować inseminacji tylko tyle ze potrzebujemy badania z podobnym wynikiem.
    Nie ukrywam, że nie wiemy co robić

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • Vip0 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wykonywalismy zabieg metodą embolizacji.
    Zabieg jest na NFZ podobno wykonują go też na NFZ w Liblinie w Centrum radiologi zabiegowej ale by sie zdecydowalismy na klinike w Warszawie i też na NFZ. U nas wygladało to tak ze pobyt w szpitalu trwał 3 dni ( w lublinie podobno 1 dzien) dzIen przed zabiegiem wykonali badania , kazdego dnia zastrzyki przeciwzakrzepowe i na drugi dzien z samego rana zabieg. Zabieg trwał troszke ponad godzine z całym przygotowaniem. Znieczulenie miejscowe w okolicy wkłucia. Po zabiegu nie wolno wstawać cały dzień. Do formu moj m wrocił po okolo 2 - 3 dniach. Kilka dni po zabiegu pobolewały go nerki ale to normalne. Z pobytu w klinice i zabiegu jestesmy zadowoleni. Czekamy na badania kontrolne bo po embolizacji potrzeba czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 17:21

HBA 91%

5dpt beta - 22.7
    10dpt beta 309
    13dpt beta 1060
    16dpt beta 2637
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patylka wrote:
    Mój mąż miał usuwane chirurgicznie, zabieg o 18 a w domu byliśmy na drugi dzień na 10.
    Operacja była w kwietniu, spermiogram powtórzyliśmy w październiku wynik 4,9 mln/ml
    Witaminy mąż brał od kwietnia.
    Zrobiliśmy wszystkie badania, w przyszłym tygodniu miałam zacząć stymulację do in vitro metodą imsi.
    I wiecie co? Dziś byłam na wizycie u ginekologa aby zakwalifikowali nas do rządowego in vitro ( czas oczekiwania od roku do 4 lat), przy okazji odebrałam wyniki kolejnego spermiogramu tyle ze z innego laboratorium i wynik 28,25 mln/ml. Ginekolog stwierdziła ze wyniki bardzo dobre, moglibyśmy spróbować inseminacji tylko tyle ze potrzebujemy badania z podobnym wynikiem.
    Nie ukrywam, że nie wiemy co robić

Patylka, my byliśmy w podobnej sytuacji. Mąż poddał się usunięciu żylaków, ja miesiąc po nim laparoskopii, bo wtedy jeszcze mocno walczyliśmy o iui. Po 4 miesiącach u męża zero poprawy, nie chcieliśmy ani nie mogliśmy już czekać- zdecydowaliśmy się na ivf. W dniu wizyty startowej do icsi mąż miał jeszcze powtórzyć badanie nasienia i zdziwienie- spora poprawa w porównaniu do wyniku z przed 5 tyg. Dr zaczęła nas namawiać na próbę iui. Zgodziliśmy się, gdyż w końcu przecież przez pół roku o to walczyliśmy. W dniu planowanego podania nasienia mąż oddał próbkę do obróbki i co? Wyniki tragiczne, pojedyncze plemniki w ruchu postępowym, nigdy takiego słabego stanu nie uchwyciliśmy w badaniach, a robił 6 seminogramów przez poprzedni rok. Oczywiście z iui zrezygnowaliśmy, w kolejnym cyklu podeszliśmy juz do icsi.
    Ale Wy jeśli i tak planujecie czekać w kolejce do dofinansowanego ivf, to ja bym w tym czasie na Waszym miejscu spróbowała iui.

I dla sprostowania, nie ma już rządowego ivf, są z dofinansowania z miasta, a to nie to samo. No chyba że mieszkasz w innym państwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 18:33

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • patylka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Patylka, my byliśmy w podobnej sytuacji. Mąż poddał się usunięciu żylaków, ja miesiąc po nim laparoskopii, bo wtedy jeszcze mocno walczyliśmy o iui.

I dla sprostowania, nie ma już rządowego ivf, są z dofinansowania z miasta, a to nie to samo. No chyba że mieszkasz w innym państwie ;)

Właśnie też obawiam się, że wynik moze byc zafałszowany.
    My podchodzimy w Hiszpanii, tutaj refundują wszystko tylko czeka sie latami.
    Ceny tez kosmiczne, spermiogram z testem ruchliwości 185 euro. In vitro metoda imsi 4,2 tys euro po promocji, dodatkowo Ok 800 za leki.
    Chyba ten cykl jeśli lekarz sie zgodzi spróbujemy ze stymulacja, której w sumie nigdy nie próbowaliśmy. Jak sie nie uda podejdziemy do in vitro raz prywatnie i w międzyczasie będziemy czekać na finansowane.
    Niestety czas jest w tym wypadku najgorszy, ciagle czekanie i stres załamuje jeszcze bardziej

13.06.2017 hydrotubacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - tak Was czytam, u nas jest ten sam problem - żylaki...czy mimo wszystko po ich operacji mamy szansę na naturalne poczęcie? Mój mąż ma po prostu kiepską morfologię i ruchliwość. Z tą ilością nie jest tak źle - ponad 31 mln/ ml ( wyniki poprawiły się ilościowo znacznie po witaminach, które mąż bierze od pół roku) .

PATYLKA - dlaczego przy 28 mln/ml chcecie nadal poddać się in vitro?

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeden tak dobry wynik, który niezle namieszał.
    Postanowiliśmy że skonsultujemy to z innym ginekologiem i powtórzymy w międzyczasie powtórzymy badanie nasienia.
    Sama nie wiem czy się cieszyć z takiego wyniki bo ciąży jak nie było tak nie ma a tak mieliśmy plan.

13.06.2017 hydrotubacja
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ