zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Wczoraj mój M. odebrał wyniki - i są bez poprawy ☹️☹️ od zabiegu usunięciu żylaków minęło 9 miesięcy i lipa-wyniki znowu katastrofa. Zostało nam zgłosić się do kliniki niepłodności i zobaczyć co dalej z nami zrobią. Zdecydowaliśmy podejść do procedury invitro -
Natalcia1130 wrote:Hej
Wczoraj mój M. odebrał wyniki - i są bez poprawy ☹️☹️ od zabiegu usunięciu żylaków minęło 9 miesięcy i lipa-wyniki znowu katastrofa. Zostało nam zgłosić się do kliniki niepłodności i zobaczyć co dalej z nami zrobią. Zdecydowaliśmy podejść do procedury invitro
Przykro mi
Niestety lekarze nie dają gwarancji, że wyniki się poprawią.
A obecnie jakie wyniki ma Twój M?
Z inf wyżej wnioskuję, że jeszcze nie byliście w klinice niepłodności?
Ps. głowa do góry. Wiem, ze latwo się to mówi ale ja stwierdziłam, że co ma byc to bedzie. Gdzieś tsm głeboko wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Jeśli nam się nie uda zainteresujemy się tematem aborcjiProblem męski:
Nigdy nieleczone wnętrostwo
Morfologia 0% - 24.09.2018
Plemniki w ejakulacie 15 mln - 24.09.2018
Żylaki powrózka nasiennego - operacja 29.10.2018
18.07.2019 Tadzio -
nadzieja1602 wrote:Cześć dziewczyny
Staramy się trzy lata o dziecko. Mąż ma kiepskie wyniki nasienia ( głownie morfologia 0 % prawidłowych i ilość 1 mln/ml). W czerwcu miał przeprowadzoną laparoskopie i dziś oddaje nasienie do analizy. Bardzo boję się, że wyniki nie wiele się poprawią.
nadzieja i jak wyniki?Problem męski:
18.07.2019 Tadzio -
Hej Manhattan a wy gdzie i jaka metodą robiliście zabieg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 07:56
Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Vip0 wrote:Hej Manhattan a wy gdzie i jaka metodą robiliście zabieg?
mamy umówiony zabieg na NFZ na 29.10.
Lekarz che zrobić metodą laparoskopową, że względu na niezstapienie jednego jądra. Jądro najpprawdopodobniej zostało w podbrzuszu ale USG go nie znalazło.
Zastanawiam się, czy zrobić ten zabieg na NFZ czy może lepiej iść do dr. Wolskiego. Jesteśmy z Warszawy wiec dojazdy nie stanowią problemu.
Jak myslicie czy mozna zaufać na NFZ?(sam urolog, który ma przeprowadzać operacje ma dobre opinie ale srednio zna się na leczeniu niepłodności)Problem męski:
18.07.2019 Tadzio -
Manhattan wrote:mamy umówiony zabieg na NFZ na 29.10.
Lekarz che zrobić metodą laparoskopową, że względu na niezstapienie jednego jądra. Jądro najpprawdopodobniej zostało w podbrzuszu ale USG go nie znalazło.
Zastanawiam się, czy zrobić ten zabieg na NFZ czy może lepiej iść do dr. Wolskiego. Jesteśmy z Warszawy wiec dojazdy nie stanowią problemu.
Jak myslicie czy mozna zaufać na NFZ?(sam urolog, który ma przeprowadzać operacje ma dobre opinie ale srednio zna się na leczeniu niepłodności)
Rozwazcie za i przeciw. Operacja prywatnie trochę kosztuje -
Manhattan wrote:Przykro mi
Ps. głowa do góry. Wiem, ze latwo się to mówi ale ja stwierdziłam, że co ma byc to bedzie. Gdzieś tsm głeboko wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny...
To były wyniki 3 mies po zabiegu
Objętość 0,9ml
Ph 7,5
Koncentracja plemników w 1ml : <0,25
Calkowita liczba plemników :<0,25
Ruch postępowy : 0%
Ruch całkowity : 10%
Ruch plemników - brak ruchu : 90%
żywotność : nie badano
A takie wyniki są po 9 mies od zabiegu i kuracji pregnylem (która skończyła się w sierpniu)
Objętość : 0,7ml!
Ph : 7,5
Ruch postępowy :nie badano
Ruch całkowity :nie badano
Ruch plemników - bez ruchu :nie badano
Liczba o prawidłowej budowie : 0%
Tak więc jest gorzej niż było ☹️☹️☹️ -
Natalcia1130 wrote:Manhattan wrote:Przykro mi
Ps. głowa do góry. Wiem, ze latwo się to mówi ale ja stwierdziłam, że co ma byc to bedzie. Gdzieś tsm głeboko wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny...
To były wyniki 3 mies po zabiegu
Objętość 0,9ml
Ph 7,5
Ruch postępowy : 0%
Ruch całkowity : 10%
Ruch plemników - brak ruchu : 90%
żywotność : nie badano
A takie wyniki są po 9 mies od zabiegu i kuracji pregnylem (która skończyła się w sierpniu)
Objętość : 0,7ml!
Ph : 7,5
Ruch postępowy :nie badano
Ruch całkowity :nie badano
Ruch plemników - bez ruchu :nie badano
Liczba o prawidłowej budowie : 0%
Tak więc jest gorzej niż było ☹️☹️☹️
jaki teraz plan działania u Was?Problem męski:
18.07.2019 Tadzio -
Natalcia1130 wrote:Teraz mam termin na 31-go do kliniki w szeczecinie i zobaczymy co powie profesor..
trzymamy kciukiProblem męski:
18.07.2019 Tadzio -
sylwia80 wrote:Nawet dużo kosztuje. Nam Wolski zaśpiewał 10 tys i tez mamy dylemat.
-
aria92 wrote:Jeju cena taka jak za podejście do in vitro...decydujecie sie?
Cena masakryczna, bo kolejne 10 tys musimy wydać na procedurę ivf później i to kolejna.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
angelwings wrote:Nam w tamtym roku mówił, że koszt zależy od tego czy żylaki są jedno czy obustronne, a 10 tys to chyba koszt właśnie obustronnej operacji. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że dr Wolski operuje metodą mikrochirurgiczną więc to jest dużo dokładniejsza metoda i faktycznie daje większe szanse na powodzenie. My ostatecznie zdecydowaliśmy się pojechać z Warszawy do Katowic i tam zrobiliśmy zabieg na NFZ, bo podświadomie czuliśmy, że nic z tego nie będzie i woleliśmy zostawić pieniądze na dalsze leczenie.
Dokładnie obustronna.
A jaka metoda robiliście ? My myślimy o embolizacji ale mam straszny mętlik w głowie.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Dzięki za odpowiedz. A dawno robiliście ? Duży to był żylak ? Wyniki się poprawiły ?
-
angelwings wrote:Robiliśmy rok temu, zoperowany żylak 2 st po jednej stronie. Mój mąż ma azoospermie, pierwsze badanie po operacji zrobiliśmy po 3 miesiącach, nic nie drgnęło więc poczekaliśmy kolejne 3 miesiące i zrobiliśmy biopsję igłową. Jej wynik był kolejnym ciosem. Odczekaliśmy kolejne 3 miesiące i zaczęliśmy stymulację przed m-tese. Zabieg pod koniec tego miesiąca o ile wyniki testosteronu będą dobre
Przykro mi bardzo, trzymam kciuki.
Ja cały czas mam dylemat czy robić, tylko u nas inny problem, wysoka fragmentacja dna, ale nikt nie da nam pewności ze się poprawi.
W Novum jesteście ?
AZF i CFTR na pewno robiliście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 22:18
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.