X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że tylko nam dał taki celibat :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dlugo czekaliscie na zabieg na nfz i gdzie? Mąż sie zdecydował i zalezy nam na czasie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma świetnego lekarza bo od wizyty minęło 2 tygodnie i dostał telefon żeby przyszedł na zabieg który wykonywał właśnie ten lekarz. Jesteśmy z Olsztyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientuje sie ktos jak jest w Łodzi, w Warszawie, Tomaszowie Mazowieckim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:20

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jak dlugo czekaliscie na zabieg na nfz i gdzie? Mąż sie zdecydował i zalezy nam na czasie.

Hej, my tez z Łódzkiego. Robiliśmy w Pabianicach bo ten oddział Urologii ma bardzo dobre opinie i tak też było. Czekaliśmy na NFZ niecały miesiąc. Dobrze opiekowali się po zabiegu, nie wypuszczali od razu, zostawili na obserwacje.. Finalnie dostaliśmy zwolnienie tak więc polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:50

Rusalka944 lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mowia o szpitalu WAM w Łodzi? Pabianice dość daleko. Ja z mazowieckiego, okolice Grojca, do Łodzi blizej.

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na WAMie będzie się na bank dłużej czekało. Nie wiem jak tam jest, ale jak porównywałam Łódź i okolice to właśnie Pabianice polecali- ale oddział, nie cały szpital ( bo do szpitala jak weszłam to się trochę przeraziłam. Pabianice są od Wamu bez korków 25 minut. Operował nas dr Kępa.

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W WAMie terminy na kwiecien. Myslimy o Tomaszowie Mazowieckim, tam pracuje nasz urolog.

zwichrowana lubi tę wiadomość

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    W WAMie terminy na kwiecien. Myslimy o Tomaszowie Mazowieckim, tam pracuje nasz urolog.
    Jeśli ufacie lekarzowi, to dlaczego nie :)
    Życzę powodzenia i trzymam kciuki ;]

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    No to widzę że tylko nam dał taki celibat :D
    u nas minął tydzień, a mój mąż chodzi z "radarem"i mnie namierza :D :D
    ale boję się tak po tygodniu..

Rose87 lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    u nas minął tydzień, a mój mąż chodzi z "radarem"i mnie namierza :D :D
    ale boję się tak po tygodniu..

Hehe mój też się czai ale nie chce ryzykować. Poczekamy przynajmniej do końca miesiąca to będzie już koło 3 tygodni. Delikatnie można poskakać na byku hihi ;)

zwichrowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Jeśli ufacie lekarzowi, to dlaczego nie :)
    Życzę powodzenia i trzymam kciuki ;]

Bylismy u niego tylko raz. Wzbudza zaufanie bardziej niz poprzedni, sensownie mowi, poza tym ma dobre opinie.

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że lekarz radził zrobić badania nasienia dopiero po pół roku. Powiedział, żeby wcześniej nie robić bo nie ma raczej sensu, a wyniki mogą być nawet gorsze niż przed zabiegiem.
    Pół roku.. przecież to tylko czasu..
    ehhh :(

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba zrobimy badanie za 3 miechy żeby sprawdzić czy coś dygło. Wspomagamy się suplementami no i żyjemy bo nie można cały czas o tym myśleć bo by człowiek zwariował. Póki co świąteczny czas nastał bądźmy dobrej myśli :) Zwichrowana długo się staracie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:20

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy pierwsze badanie po miesiącu od zabiegu żeby zobaczyć jak w ogóle sprawy wyglądają. Były ciut lepsze wyniki niż przed zabiegiem. Mimo tego, że lekarz mówił, że nie trzeba brać suplementów włączyliśmy wtedy do diety Profertil. Po 3 miesiącach wyniki były już w normie. Po pół roku od zabiegu zaszłam w ciążę.
    A i dodam, że nam lekarz kazał zrobić pierwsze badanie po 3 miesiącach najwcześniej.

zwichrowana, Rose87 lubią tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze troche szybciej beda efekty po zabiegu, ze jakies 3 mies., a nie 6 albo rok. Nie mam tyle czasu. Lekarze najpierw mnie wodzili ze jeszcze, ze jak jest jedno to bedzie i drugie dziecko tylko trzeba czasu, pozniej poszlam na histero, usuneli polip i mialo byc juz ok, u meza wtedy bylo dobrze, po zabiegu mialam problemy z sercem i tarczyca, jak to uregulowalam to u meza się popsulo, zrobilismy badania, wyszedl niski testosteron i na usg zylak na ktory androlog slowem nie powiedzial, pozniej u mnie wyszedl niedrozny jajowod i podjelismy decyzje o in vitro. Ale kasy nam zabraklo i nadal nie mamy i postanowilismy udac sie do innego urologa. Podjelismy decyzje ze jak do czerwca-lipca wyniki meza po zabiegu nadal beda kiepskie to idziemy na in vitro, jak bedzie poprawa to wystaram sie o laparo u mnie. A moze juz powinnam isc do gina i prosic juz teraz o laparo? Ale nie bedzie chcial bo on musi miec czarno na bialym ze u meza jest dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    No masakra :/ póki co za nami tydzień i dwa dni po zabiegu ale dam mu jeszcze tydzień i spróbujemy bo nosi :D haha
    O jezusku my juz tydzien po operacji sie bzykalismy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Ja też czytałam, że pierwsze badania najlepiej zrobić pół roku po zabiegu, bo w ciągu pierwszych miesięcy to parametry mogą się nawet pogorszyć :( Ale pół roku to taki kawał czasu... :(
    Nam urolog kazal pierwsz robić 4 miesiace po operacji, a ogolnie mowil ze wyniki powinny sie poprawic do pol roku od momentu operacji- o ile winowajca zlych wynikow naprawdę były zylaki

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ