zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Rose87 wrote:My chyba zrobimy badanie za 3 miechy żeby sprawdzić czy coś dygło. Wspomagamy się suplementami no i żyjemy bo nie można cały czas o tym myśleć bo by człowiek zwariował. Póki co świąteczny czas nastał bądźmy dobrej myśli Zwichrowana długo się staracie?
My nie staramy się tak długo, jak inne dziewczyny udzielające się na tym forum, bo dopiero (chodź dla mnie to aż) rok.
W czerwcu były dwie krechy na teście. Dwie i tylko dwa tygodnie. Nie podchodzę do tego mocno sentymentalnie, bo czytałam, że ciąże biochemiczne zdarzają się bardzo często. Boję się bardziej, że taka sytuacja może się powtórzyć w przyszłości. Staram się myśleć jednak pozytywnie - zwłaszcza czytając takie wpisy jak dodała Anja89. Pół roku mogę czekać- jeśli ma się udać to mogę czekać
Jak jest u Was? PS Też mam psiaka o imieniu Luna
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie, wesołych świąt KochaneRose87 lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa sie starasznie boje ponownych badan. A to dlatego ze tlumacze sobie to tak, ze jakby operacja pomogla to juz bym byla w ciazy. A za Nami 3 miesiące po operacji, 5 miesiecy brania Profertilu, FertilMenu i innych witamin, rzucenie palenia przez meza i ciąży nadal brak:(
Powoli trace wiare w Boga ze obarczyl Nas takim problemem:( -
nick nieaktualnyNuch wrote:Ja się właśnie zastanawiam, ile czasu musimy odczekać na pierwsze . My też się już rok staramy i dla mnie to już bardzo długo, zwłaszcza kiedy wszyscy wokół juz oczekują
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Czy lekarz rodzinny moze wypisac skierowanie do szpitala na operacje zylakow powrozka nasiennego? Jak nie to kto?
Rodzinny może wypisać skierowanie do urologa, który następnie wypisze skierowanie na operacje.Rose87 lubi tę wiadomość
synuś
nick nieaktualnyIza34 wrote:Czy lekarz rodzinny moze wypisac skierowanie do szpitala na operacje zylakow powrozka nasiennego? Jak nie to kto?
Rose87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzwichrowana wrote:My nie staramy się tak długo, jak inne dziewczyny udzielające się na tym forum, bo dopiero (chodź dla mnie to aż) rok.
W czerwcu były dwie krechy na teście. Dwie i tylko dwa tygodnie. Nie podchodzę do tego mocno sentymentalnie, bo czytałam, że ciąże biochemiczne zdarzają się bardzo często. Boję się bardziej, że taka sytuacja może się powtórzyć w przyszłości. Staram się myśleć jednak pozytywnie - zwłaszcza czytając takie wpisy jak dodała Anja89. Pół roku mogę czekać- jeśli ma się udać to mogę czekać
Jak jest u Was? PS Też mam psiaka o imieniu Luna
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie, wesołych świąt Kochane
Lubię za Wiarę w powodzenie i za psiaka o takim samym imieniu jak mój
U Was inna sytuacja ale ciągle tak samo jak my dążycie do upragnionego celu. U nas sporo czasu upłynęło i ja nie jestem aż tak pozytywnie nastawiona. Cieszę się że mój jest po zabiegu i że wszystko ok ale wiecie jak jest... po długim czasie starań już myśli są inne. My woleliśmy poczekać z seksem do 2ch tygodni po zabiegu bo nie ma co się spieszyć, wolę żeby wszystko dobrze się zagoiło i żylaki się nie odnowiły bo tak też bywa. Na razie starania wstrzymane, w kwietniu pierwsze b. nasienia.zwichrowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to klops. Urolog na wizycie powiedzial ze jak sie zdecydujemy to mamy do niego przyjsc. Zdecydowalismy sie ale na nfz a nie u niego prywatnie, nie dal nam skierowania. Dzis dzwonie do niego bo bedzie przyjmowal dopiero 15 stycznia a nam zależy na czasue i mowie ze nie chcemy prywatnie to on zeby isc do internisty po skierowanie bo internista musi takie skierowanie wypisac. Wcale nie musi a nasz na pewno tego nie zrobi. A myslicie ze chirurg moze?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPytam o chirurga bo po pierwsze chirurg ma praktyke raz w tyg. w przychodni bo uczy sie na interniste a po drugie ja chodzę do chirurga na usuwanie znamion i wizyta na nfz jest z dnia na dzien, mozna tez zapisac sie do chirurga-naczyniowca. Tylko czy w szpitalu beda honorowac takie skierowanie? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz. Maz nie odczuwa zadnych dolegliwości.
-
Przecież nie musi mówić, ze nie odczuwa dolegliwości, tylko że odczuwa nawet jeśli nie.
W 99% trzeba podkoloryzował sytuacje, żeby cokolwiek wyłudzić na NFZ. Jeśli go boli (i niech tak powie) to lekarz pierwszego kontaktu MUSI dać skierowanie. A jak nie to się pokłócić i nie wyjsc z gabinetu aż nie da. Ja już się nauczyłam, że o swoje trzeba dbać- a jak jeszcze w portalu pracowniczym na bieżąco widzę ile zabierają mi podatków na opiekę zdrowotną to wiem, że się należy.Rose87, Iza34, Tiki92 lubią tę wiadomość
synuś
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Skierowania nie może wypisac internista tylko lekarz rozpoznający schorzenie czyli urolog. Jak mamy badania skierowanie moze wypisac chirurg a to idzie szybko zalatwic.
Nosz kurde:/ co za polityka:/
Nie lubię takich lekarzy