X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Krakowie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Krakowie?

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które rodziły przez cc - waham się między rydygierem, siemiradzkim i ujastkiem - który z tych szpitali polecacie?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rodzące na ujastku badz Kopernika
    Czy szanują prosbe o znieczulenie, ochronę krocza, czy sa nastawieni żeby szybko urodzić czy raczej szanują pacjentkę, jej obawy i pomagają w porodzie ?
    Nie zalezy mi na naturalnym porodzie ale żeby w miare szybko, wiadomo nie za wszelka cenę, przebiegł porod... Zaby szanowali ze mnie boli i np chce znieczulenie.. Jesli sytuacja bedzie wymagać to naciąć krocze..nie uciszac kiedy będę np krzyczeć... Myślicie ze który szpital jest najbliższy tym oczekiwaniom? Wiadomo ze to nie koncert życzeń ale pierwszy poród to jednak wazna wydarzenie w zyciu i chce się czuć pewnie i nie traktowana jak głupek który panikuje

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    dziewczyny, które rodziły przez cc - waham się między rydygierem, siemiradzkim i ujastkiem - który z tych szpitali polecacie?

Ja miałam cc w Siemiradzkim i nie polecam. Kumpela miała 2 w ujastku i była zadowolona.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mamusie rodzące na ujastku badz Kopernika
    Czy szanują prosbe o znieczulenie, ochronę krocza, czy sa nastawieni żeby szybko urodzić czy raczej szanują pacjentkę, jej obawy i pomagają w porodzie ?
    Nie zalezy mi na naturalnym porodzie ale żeby w miare szybko, wiadomo nie za wszelka cenę, przebiegł porod... Zaby szanowali ze mnie boli i np chce znieczulenie.. Jesli sytuacja bedzie wymagać to naciąć krocze..nie uciszac kiedy będę np krzyczeć... Myślicie ze który szpital jest najbliższy tym oczekiwaniom? Wiadomo ze to nie koncert życzeń ale pierwszy poród to jednak wazna wydarzenie w zyciu i chce się czuć pewnie i nie traktowana jak głupek który panikuje

Ja rodziłam na Ujastku naturalnie i polecam. Planu porodu nie miałam, zdałam się na położną i lekarza. O znieczulenie poprosiłam ale mi go nie dali tłumacząc się że wszystko idzie za szybko - wierzę że to prawda, bo urodziłam w niecałe 3 godziny od momentu przyjazdu do szpitala. Krzyczeć nie krzyczałam bo na początku tak bolało że nie miałam siły i albo siedziałam pod prysznicem albo blagałam męża żeby mi pomógł i zabrał mnie do domu albo zdobył znieczulenie :) ale w pierwszej fazie porodu przez większość czasu jesteś w pokoju sama albo z mężem jeśli rodzicie razem więc krzyczeć nikt Ci nie zabroni. W drugiej fazie porodu położna od razu powiedziała mi że krzycząc robię krok do tył zamiast krok do przodu a że ja byłam bardzo zdesperowana żeby jak najszybciej urodzić to grzecznie jej słuchałam. Skupiłam się na parciu ze wszystkich sił a pomiędzy skurczami łapałam oddech. Poszło faktycznie sprawinie. Ogółem trafiłam na położną idealną dla mnie, nie "głaskała mnie po głowie" tylko konkretnie mówiła co mam robić. Dla mnie super, komuś innemu może nie odpowiadać. Być może udałoby mi się urodzić bez nacięcia gdyby poród trwał dłużej ale nie mam pretensji o jego zrobienie. Nie mam pewności że udałoby się bez a najważniejsze że mój synek urodził się zdrowy. No i odetchnełam jak było już po, bo poród był krótki ale ciężki. Ogółem polecam, więcej informacji w moim wcześniejszym poście w tym wątku. Jeśli masz pytania to śmiało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 22:35

izulkaa lubi tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ja miałam cc w Siemiradzkim i nie polecam. Kumpela miała 2 w ujastku i była zadowolona.
    a czemu nie polecasz? chodzi o samo cc czy raczej opiekę po?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie ktore mialy cc w narutowiczu mozecie napisac ile sie lezy po cc i jaka opieka???

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • Beniaminka Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziewczyny, które rodziły CC w Rydygierze, albo ich koleżanki rodziły CC w tym szpitalu i się nasłuchały i wiedzą... Czy mogłybyście podzielić się wrażeniami i info? Łaaaaaadnie proszę :) Jak długo się lezy po CC, jak to w ogóle u nich wygląda, jak tną, jak z kp, jak ze wstawaniem po? Będę tam rodziła ze swoją położną ale bez swojego lekarza. Przeszukałam chyba cały wątek i prawie nic nie znalazłam nt. CC w Rydygierze... Bardzo będę wdzięczna za wszelkie informacje :)

6n21mee.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domisia82 wrote:
    mamusie ktore mialy cc w narutowiczu mozecie napisac ile sie lezy po cc i jaka opieka???

Ja nie miałam CC ale leżałam na sali z dziewczynami po cc i wszystko zależy od tego co z kobietą i dzieckiem. Jak wszystko ok, to wychodzi się w trzeciej dobie po cc. (czyli po jednym dniu na pooperacyjnej i dwóch na normalnej sali z dzieckiem obok siebie).

• domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za informacje

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:22

• kajuttka Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłyście w Żeromskim...? Ja się tam wybieram. Jakieś sugestie, wspomnienia?

kajuttka
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie kolezanki tam rodzily, jedna jest bardzo zadowolona, zwlaszcza z opieki poporodowej, druga mniej (mowi, ze byla zdana sama na siebie; to jej 1sze dziecko, polozne byky niemile, nie chcialy pokazac jak przystawic dziecko, ona udreczona po porodzie, nie mogla nawet na chwile dziecka oddac). To 1 z 2 szpitali, nad ktorymi sie waham, ale chyba jednak bede rodzic w Ujastku, mam stamtad polozna srodowiskowa tez.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• kajuttka Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wybrałam położnej nawet.. Ujastka się boję bo mi koleżanki opowiadały, że tam jak nie możesz urodzić to się nie certolą i biorą na cc :/ bo tyle jest tam dziewczyn, że nie ma czasu na zabawę... Może to nie prawda aczkolwiek odpuściłam ten szpital całkowicie...

kajuttka
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domisia82 wrote:
    Ja leżałam od 22 do prawie 16 dnia następnego, ale tak długo dlatego, że była jakaś plaga porodów i nie mieli nas gdzie przenieść z pooperacyjnej. Tyle, że miałam cc pod pełną narkozą, dlatego też nie pionizowali mnie wcześniej ze względu na możliwość powikłań (m.in. ból głowy- któego niestety i tak nie uniknęłam).
    Z opieki i ogólnych warunków byłam bardzo zadowolona. Wiadomo jak wszędzie trafi się jakaś cholera, ale ogólnie pięlęgniarki miłe i uczynne- nawet w nocy. Spędziłam tam tydzień, więc miałam pełen przegląd personelu.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajuttka - ja rodziłam w Żeromskim w marcu i polecam z czystym sumieniem, moja relacja jest stronę wcześniej. Wiadomo, że może nie było idealnie, ale drugie dziecko też będę pewnie tam rodziła.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podbijam watek - podzieli się ktoś wrażeniami? szczególnie mnie interesuje ujaastek i siemiradzkiego

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też interesuje Siemiradzki. Ktoś, coś ? Lepiej wziąć lekarza czy położną do porodu?

• lotos33 Znajoma

Wysłany: 14 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    na dniach będę rodzić na ujastku (poród naturalny). Jak tylko dojdę do siebie po porodzie podzielę się swoją opinią.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

ug376iyer7wm487a.png

Aniołek 10tc - sierpień 2018

w4sqyx8d3pqdgmwl.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super lotos33, będziemy czekaly na wieści!
    masz stamtąd lekarza/polozna? porod rodzinny?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Ujastku w marcu (SN) i naprawdę było ok. Szczegóły gdzieś tu opisywałam.

lotos33 lubi tę wiadomość

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ