X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, Weronika, ale właśnie tak sobie myślę, że jeśli moja ciąża dalej będzie taka bezproblemowa jak dotychczas, to pójdę na wizytę kwalifikacyjną do domu narodzin. Jeśli się tam nie uda, to wtedy będę się zastanawiała, czy Zośka, czy IMiD.

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już masz z górki, więc na pewno będzie ok :)

Modelka lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty gdzie rodzisz, Weronika?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w Zośce :) pod warunkiem, że nic sie nie wydarzy do tej pory z moim zdrowiem. Jesli coś by się ze mną działo to w MSWiA.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ale w szpitalu Sw, Zofii też jest to wszystko co wymieniłaś, sale z wannami itd, nie tylko w domu narodzin :) Dom Narodzin różni się tym ,ze jest jeszcze bardziej domowo, klimatycznie i położna stosuje maksymalnie naturalne metody, bez ZZO itd.

Poza tym Dom Narodzin jest w szpitalu. Nie obok szpitala tylko w tym samym budynku i potem chodzi się do szpitala na noworodkowy na badania z dzieckiem. Jak coś się dzieje to przewożą szybko do szpitala, to jest akurat jak dla mnie plus. Kwalifikacja za to jest bardzo restrykcyjna. Ja się nie łapię ze względu na tarczycę, kiedyś sprawdzałam bo też zależało mi na naturalnym porodzie.

weronikabp, Modraszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jestem hardcorem i mam zamiar rodzić w spartańskich warunkach na Praskim :D po przebiciu się przez całą Warszawę ? Czy któraś już tam rodziła a się nie chwali

Andzia89 lubi tę wiadomość

• Andzia89 Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to podziwiam że akurat "uparłaś" sie na ten szpital praski:)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Czy tylko ja jestem hardcorem i mam zamiar rodzić w spartańskich warunkach na Praskim :D po przebiciu się przez całą Warszawę ? Czy któraś już tam rodziła a się nie chwali
    a dlaczego akurat tam? pytam z ciekawości bo nic nie wiem o tym szpitalu. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest tam ordynatorem i ogólnie opieka jest tam rewelacyjna jeżeli chodzi o personel :) warunki spartańskie jedzenie podobno też ale ja mięsa nie jem wiec i tak mąż będzie przywoził obiadki :D Głownie zdecydowałam się na praski ze względu na ilość porodów które tam się "Odbywaja" jest dużo mniej niż w szpitalach tj karowa czy żelazna a im mniej poroodów tym wiecej czasu mają dla jednej pacjentki dodatkowo mój lekarz tam pracuje i jest ordybatorem a jemu bezgranicznie ufam już tyle razy udowodnił jakim jest wspaniałym lekarzem że innemu nie zaufam do tego jak idę na ip daję karte ciąży i położne zerkają na pieczątki to są przemiłe no chyba że mi się zdaje i one tak do każdego :)

weronikabp, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorzej jak tam nie dojadę i zachacze jakiś inny szpital po drodze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    gorzej jak tam nie dojadę i zachacze jakiś inny szpital po drodze :D
    hehe a skad jedziesz? fajnie, że masz tam lekarza.

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam o Domu Narodzin, oglądałam dużo wywiadów z położną, która go prowadzi i wg. jej punktu widzenia, wszystko brzmiało nieźle. Nie wiem tylko czy oni tam mają wszystkie sprzęty specjalistyczne takie jak KTG, USG itd. ? Wiem, że Dom Narodzin = poród naturalny w 100 %, czyli zero farmakologii ale chyba nie sprzętu ? Któraś z was coś o tym wie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:10

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja polecam film "porodowy biznes " tam jest wszystko fajnie przedstawione :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    hehe a skad jedziesz? fajnie, że masz tam lekarza.
    Dokładnie ze Starej Iwicznej z osiedla słoneczna :D to jest między Piasecznem a Magdalenką :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec mam około 50 km :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej miało być 20 a wpisałąm 50 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    ojej miało być 20 a wpisałąm 50 :D
    20 km to nie jest dużo kochana, ja mam 55km :)wprawdzie autostradą i to mnie pociesza, oby nie było korków!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:22

Miriam, evas lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Ja też myślałam o Domu Narodzin, oglądałam dużo wywiadów z położną, która go prowadzi i wg. jej punktu widzenia, wszystko brzmiało nieźle. Nie wiem tylko czy oni tam mają wszystkie sprzęty specjalistyczne takie jak KTG, USG itd. ? Wiem, że Dom Narodzin = poród naturalny w 100 %, czyli zero farmakologii ale chyba nie sprzętu ? Któraś z was coś o tym wie ?

Maja, poczytaj sobie na ich stronie. To nie jest tak, że jesteś w Domu Narodzin kompletnie bez opieki - jeśli cokolwiek się dzieje, to jesteś normalnie przewożona na oddział. Natomiast jeśli wszystko idzie dobrze, to nie jesteś od razu podłączona pod wenflon, a KTG robią Ci co jakiś czas, a nie musisz cały czas leżeć podłączona pod to urządzenie. Co to daje? Możesz się przez cały czas porodu ruszać, chodzić, skakać, siedzieć w wannie, cokolwiek chcesz :)

Modraszka lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    maja polecam film "porodowy biznes " tam jest wszystko fajnie przedstawione :)

Rety, Miriam! W Polsce chyba aż tak strasznie nie jest...? Film jest przerażający.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego przerażający ? według mnie jest właśnie fajny przedstawia coi jak różnice między cc porodem a porodem naturalnym wpływem leków na dziecko i znieczuleń

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ