gdzie rodzić w Warszawie? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, wiem, Weronika, ale właśnie tak sobie myślę, że jeśli moja ciąża dalej będzie taka bezproblemowa jak dotychczas, to pójdę na wizytę kwalifikacyjną do domu narodzin. Jeśli się tam nie uda, to wtedy będę się zastanawiała, czy Zośka, czy IMiD.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:ale w szpitalu Sw, Zofii też jest to wszystko co wymieniłaś, sale z wannami itd, nie tylko w domu narodzin Dom Narodzin różni się tym ,ze jest jeszcze bardziej domowo, klimatycznie i położna stosuje maksymalnie naturalne metody, bez ZZO itd.
Poza tym Dom Narodzin jest w szpitalu. Nie obok szpitala tylko w tym samym budynku i potem chodzi się do szpitala na noworodkowy na badania z dzieckiem. Jak coś się dzieje to przewożą szybko do szpitala, to jest akurat jak dla mnie plus. Kwalifikacja za to jest bardzo restrykcyjna. Ja się nie łapię ze względu na tarczycę, kiedyś sprawdzałam bo też zależało mi na naturalnym porodzie.weronikabp, Modraszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:Czy tylko ja jestem hardcorem i mam zamiar rodzić w spartańskich warunkach na Praskim po przebiciu się przez całą Warszawę ? Czy któraś już tam rodziła a się nie chwali
-
nick nieaktualnyMój lekarz jest tam ordynatorem i ogólnie opieka jest tam rewelacyjna jeżeli chodzi o personel warunki spartańskie jedzenie podobno też ale ja mięsa nie jem wiec i tak mąż będzie przywoził obiadki Głownie zdecydowałam się na praski ze względu na ilość porodów które tam się "Odbywaja" jest dużo mniej niż w szpitalach tj karowa czy żelazna a im mniej poroodów tym wiecej czasu mają dla jednej pacjentki dodatkowo mój lekarz tam pracuje i jest ordybatorem a jemu bezgranicznie ufam już tyle razy udowodnił jakim jest wspaniałym lekarzem że innemu nie zaufam do tego jak idę na ip daję karte ciąży i położne zerkają na pieczątki to są przemiłe no chyba że mi się zdaje i one tak do każdego
weronikabp, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też myślałam o Domu Narodzin, oglądałam dużo wywiadów z położną, która go prowadzi i wg. jej punktu widzenia, wszystko brzmiało nieźle. Nie wiem tylko czy oni tam mają wszystkie sprzęty specjalistyczne takie jak KTG, USG itd. ? Wiem, że Dom Narodzin = poród naturalny w 100 %, czyli zero farmakologii ale chyba nie sprzętu ? Któraś z was coś o tym wie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
maja89waw wrote:Ja też myślałam o Domu Narodzin, oglądałam dużo wywiadów z położną, która go prowadzi i wg. jej punktu widzenia, wszystko brzmiało nieźle. Nie wiem tylko czy oni tam mają wszystkie sprzęty specjalistyczne takie jak KTG, USG itd. ? Wiem, że Dom Narodzin = poród naturalny w 100 %, czyli zero farmakologii ale chyba nie sprzętu ? Któraś z was coś o tym wie ?
Maja, poczytaj sobie na ich stronie. To nie jest tak, że jesteś w Domu Narodzin kompletnie bez opieki - jeśli cokolwiek się dzieje, to jesteś normalnie przewożona na oddział. Natomiast jeśli wszystko idzie dobrze, to nie jesteś od razu podłączona pod wenflon, a KTG robią Ci co jakiś czas, a nie musisz cały czas leżeć podłączona pod to urządzenie. Co to daje? Możesz się przez cały czas porodu ruszać, chodzić, skakać, siedzieć w wannie, cokolwiek chceszModraszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny